mielone - 47549 przepisów (strona:1266/3170)

Drożdżowe paluchy z nadzieniem z powidła, kakao i cynamonu 174

szklanki mąki tortowej 2 jajka 2 łyżki cukru 5 dag masła ewentualnie pół szklanki ciepłego mleka Na nadzienie: 1 słoiczek powidła śliwkowego 1 kopiasta łyżka kakao 2 łyżeczki mielonego cynamonu  Dodatkowo: mąka pszenna do podsypania stolnicy Wykonanie pysznych bułeczek: 1. Rozczyn: Drożdże rozcieramy z cukrem, ciepłym mlekiem i mąką. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około

Izabelawkuchni
Bułki z nadzieniem ruskim 92

pieprzu do smaku Ziemniaki przepuszczamy przez praskę do ziemniaków , tak samo twaróg . Dodajemy do nich wyciśnięty praską czosnek , posiekaną i podsmażoną na złoty kolor cebulkę , cukier , sól i dużo mielonego pieprzu do smaku . Mieszamy do połączenia składników. Wlewamy olej , następnie mąkę , drożdże , cukier , sól wsypujemy do maszyny do wyrabiania chleba lub ciasta . Włączamy maszynę i jak zacznie mieszać , wlewamy

Ogrodnik w podróży
Sernikobrownie z dynią 115

100g mlecznej czekolady 180g masła 3 jajka 1 łyżka kakao 200g drobnego cukru 100g mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Dyniowa masa serowa: 250g puree z dyni 250g mielonego twarogu 250g serka mascarpone 2 jajka 90 gram drobnego cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej skórka otarta z 1 pomarańczy (wyszorowanej i wyparzonej)       ** Aby przygotować puree

Blog z Apetytem
Szarlotka z wiśniową pianką 236

opakowanie budyniu waniliowego (40 g) 1 opakowanie budyniu wiśniowego (40 g) 1/4 szklanki oleju rzepakowego Na masę jabłkową: około 1,5 kg jabłek* około 2 łyżki płynnego miodu mielony cynamon 1 łyżeczka soku z cytryny *można dać więcej. Ja zmieszałam gruszki azjatyckie (tzw. jabłko-gruszki) ze zwykłymi jabłkami Przygotowanie: Jabłka lub jabłko-gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy

Słodkie okruszki
Sałatka HIT imprezy – sałatka a la gyros 154

ogórek 2-3 kiszone ogórki (można opcjonalnie zamienić na konserwowe, choć ja wolę kiszone) 0,5 dużej czerwonej cebuli 1 puszka kukurydzy majonez łagodny ketchup 1 ząbek czosnku świeżo mielony pieprz i sól do smaku kawałek kapusty pekińskiej sos do hamburgerów – kupny lub domowy (przepis poniżej) szczypiorek olej do podsmażenia Na domowy sos hamburgerowy: 6 łyżek majonezu

Słodkie okruszki
Kluski ziemniaczane z mięsem 119

kuchni. Kluski ziemniaczane z mięsem, marzyły nam się od dawna. Prosto, smacznie i syto. Składniki: Kluski: 1 kg ziemniaków 250 g mąki ziemniaczanej 1 jajko Farsz: 400 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 cebula 2 łyżki oleju słonecznikowego sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name

R'n'G Kitchen
Dyniowe muffinki 112

puree z dyni 0,75 szkl. oleju 0,25 szkl. mleka (można użyć krowie lub roślinne) 0,5 łyżeczki soli 2 łyżeczki przyprawy do piernika (opcjonalnie mieszanka cynamonu i mielonych goździków) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego Wykonanie Do miski wsypać wszystkie suche składniki i wymieszać. Dodać kolejno dynię, mleko, jajka

Mieszam w Garnku
Pasta z pieczonego bakłażana z nutką chilli 114

się tym z Was, którzy lubią w kuchni odrobinę pikanterii. Składniki na ok. 350g pasty z pieczonego bakłażana: średniej wielkości bakłażan mały ząbek czosnku 1 łyżka ziaren sezamu szczypta mielonego kuminu 1 łyżka oleju słonecznikowego 2 łyżeczki oleju o smaku ostrej papryki 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz do smaku płatki chilli do podania (opcjonalnie) Bakłażan umyć, ponakłuwać

Dietolog
Dorsz w chrupiącym cieście paprykowym 132

obiad. Polecam!     Składniki: 0,5 kg filetu z dorsza 5-6 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka mielonej papryki 1 szczypta chilli 1/2 łyżeczki suszonej bazylii sól, pieprz olej do smażenia     *** Rybę myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki i oprószamy solą oraz pieprzem *** *** W misce

Blog z Apetytem
Domowe nachos – przepis jak zrobić 118

nachodziły. Pieczemy nachos około 7-8 minut, trzeba obserwować kiedy się pieką, bo przetrzymane 1-2 minuty, zaczną szybko się przypiekać. Upieczone nachos przesypujemy do miski, oprószamy lekko świeżo mieloną solą, podajemy z ulubionym sosem. U mnie z domowej roboty ketchupem . Artykuł Domowe nachos – przepis jak zrobić pochodzi z serwisu Niepieprz

NiePieprz.pl
Filet z kurczaka w pomidorach 165

podwójna pierś z kurczaka puszka krojonych pomidorów bez skórki masło do smażenia 1 cebula, 2 ząbki czosnku mała puszka czerwonej fasoli zioła : chili, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie, pieprz czarny mielony sól, cukier Przygotowanie: Umyte mięso pokroić w cienkie paski i przesmażyć na patelni na maśle z pokrojoną cebulą i czosnkiem Gdy mięso będzie miękkie dodać pomidory, osączoną, przemytą

Proste Potrawy
Ramen , super zupa w wydaniu domowym 124

poprzek , nie obierana 1 gałka muszkatołowa ( kulka ), rozbita młotkiem 2 łyżki ziaren pieprzu czarnego 5 plastrów świeżego imbiru 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżka mielonych ziaren kolendry 1 gwiazdka anyżu sól ,do smaku dodatki : 2 jajka kurze ugotowane na twardo kilka grzybów mun , namoczonych we wrzątku pęczek dymki 1 czerwona papryka spiczasta 1 strąk chilli

Ogrodnik w podróży
Buraczki na ciepło – do obiadu 355

choć uważam, że pieczone są smaczniejsze.     Składniki: 1 kg buraków ćwikłowych 1 łyżka masła 4 łyżki śmietanki kremówki 30% 3 -4 łyżki soku z cytryny sól, pieprz mielony, cukier     *** Buraki myjemy, osuszamy, zawijamy w folię lub w papier do pieczenia, układamy na blaszce do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C *** *** Czas

Blog z Apetytem
Tarta z wędzonym łososiem i porem 156

dużych pieczarek 2 łyżki posiekanego koperku + odrobina do dekoracji 4 duże jajka 200 ml śmietanki kremówki 30% 1 czubata łyżeczka musztardy dijon 2 łyżki masła sól morska świeżo mielony pieprz Ciasto: Do mąki dodajemy posiekane, zimne masło, żółtko i dużą szczyptę soli. Wyrabiamy ręcznie lub w malakserze/mikserze z hakiem na jednolite ciasto. Gdyby składniki nie chciały się połączyć, dodajemy

Poezja smaku
Jesienne menu – przepisy na jesienny obiad 130

kilo marchewki – obranej i pokrojonej w talarki kilo dyni hokkaido – bez pestek, pokrojonej na kawałki 1,5 litra bulionu (lub woda + ekologiczna kostka bulionowa) po pół łyżeczki mielonego kuminu i słodkiej papryki duża szczypta cynamonu, soli i pieprzu 3 łyżki tahini – pasty sezamowej opakowanie passaty pomidorowej (ok. 700 ml) 4 ziemniaki ugotowane osobno w mundurkach

Ugotowane pozamiatane