mielone - 47549 przepisów (strona:1275/3170)

CIASTECZKA Z MARCEPANEM I ORZECHAMI 130

mamy zbyt wiele czasu na pieczenie ciastek. Słodki marcepan świetnie się komponuje z goryczką orzechów włoskich i razem tworzą pyszny, świąteczny duet... Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 1 szklanka mielonych orzechów włoskich 150 g masy marcepanowej 1 duże jajko 1 łyżka cukru 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1 łyżka oleju Wykonanie: Masę marcepanową kroimy na drobne kawałki. Wrzucamy

Kuchnia MagdaLeny
CIASTECZKA Z MARCEPANEM I ORZECHAMI 130

mamy zbyt wiele czasu na pieczenie ciastek. Słodki marcepan świetnie się komponuje z goryczką orzechów włoskich i razem tworzą pyszny, świąteczny duet... Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 1 szklanka mielonych orzechów włoskich 150 g masy marcepanowej 1 duże jajko 1 łyżka cukru 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1 łyżka oleju Wykonanie: Masę marcepanową kroimy na drobne kawałki. Wrzucamy

Kuchnia MagdaLeny
Śledzie w sosie musztardowym 96

płatów solonych śledzi 1 cebula 4 łyżeczki musztardy francuskiej 3 łyżeczki musztardy sarepskiej (lub innej) 2 łyżki majonezu (u mnie Kętrzyński) 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka curry świeżo mielony pieprz Wykonanie: Płaty śledziowe wymoczyć w zimnej wodzie, przez m.in. 30 minut (wszystko zależy jak bardzo są zasolone). Następnie osuszyć i pokroić każdy płat na 4-5 kawałków. Cebulę

Pasja Smaku
Buche de Noel - rolada bożonarodzeniowa 117

jajka 100 g cukru pudru 100 g mąki pszennej uniwersalnej lub tortowej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao opcjonalnie 1 łyżka przyprawy do piernika i pół łyżeczki mielonego cynamonu około 40 g czekolady -  gorzkiej lub deserowej, startej na tarce o drobnych oczkach dodatkowo cukier puder lub kakao do posypania ściereczki Piekarnik nagrzewam do temperatury 180 stopni

Cztery Fajery
Masa makowa z mielonego maku 135

minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki wystarczające np. do wypieku jednego zwijanego makowca: 200g mielonego maku 250ml mleka 120g płynnego miodu 100g posiekanych, prażonych orzechów włoskich 50g rodzynek 50g prażonych płatków migdałów 100g odsączonej z syropu skórki pomarańczowej 70g masła Dodatkowo: Ok 60ml rumu

Kuchnia w czekoladzie
Udka kurczaka pieczone w żurawiną, pomarańczami i marchewką 144

tego dodajemy suszony tymianek oraz pół łyżeczki siekanego rozmarynu. Mieszamy. Kurczaka skrapiamy z wierzchu odrobiną oleju i rękami, nacieramy go dokładnie mieszanką pomarańczowo-ziołową. Na koniec posypujemy świeżo mielonym pieprzem. Odstawiamy do zamarynowania.   Ziemniaki myjemy porządnie, nie obieramy. Przekładamy je do garnka, zalewamy zimną wodą, solimy i doprowadzamy do wrzenia. Po tym czasie gotujemy przez 3 minuty, odcedzamy

Smaczna Strona
Śledzie w sosie śmietanowo-musztardowym 119

skład niż te dostępne w sklepie. składniki: 7-8 filetów śledziowych solonych 1 duży kubek śmietany 18 % 4 kopiaste łyzki musztardy francuskiej 2 łyżki octu 1 łyżeczka kurkumy pieprz mielony do smaku Śledzie wymoczyć w mleku lub wodzie aby pozbyć się nadmiernego słonego smaku. Wymoczone śledzie pokroić na małe kawałki. Do miski przełożyć śmietanę. Dodać musztardę, ocet, kurkumę oraz

Monia miesza i gotuje
SAŁATKA ŚLEDZIOWA NA PASZTECIE 90

Składniki: 1 łyżka selera Rolnik 6 kromek kruchego pieczywa 6 plasterków pasztetu 8 marynowanych śledzi 1 cytryna 1 średnia cebula garść suszonych śliwek 80 g pestek słonecznika pieprz świeżo mielony natka pietruszki  Śledzie, śliwki oraz cebule pokroić w drobną kostkę. Pestki słonecznika prażyć na patelni. Cytrynę filetować i pokroić jej miąższ w drobną kostkę. Dodać posiekaną natkę

Kuchnia w oparach
Lekko cytrynowa zupa krem na bazie kalafiora 129

warzywa będą miękkie. Zmiksuj zupę przy pomocy blendera na gładki krem. Gdyby wyszedł bardzo gęsty krem możesz dodać odrobinę wywaru lub mleka. Spróbuj i dopraw solą i odrobiną białego, mielonego pieprzu. Pieczarki oczyść i pokrój w półplasterki lub jeszcze drobniej. Cebulę obierz i posiekaj. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć cebule i smaż aż stanie się lekko brązowa. Dodaj pieczarki

Eat me! Fit me!
Top 10 pomysłów na świąteczny obiad 134

wraz z dodatkiem cebuli oraz czosnku są rewelacyjne w smaku i nie ukrywam, że jest to jak na razie najlepszy przepis na kotlety schabowe. 6. Zapiekany kalafior faszerowany mięsem mielonym , marchewką i cebulką to pomysł na łatwy i szybki do przygotowania obiad 😀 Jestem pewna, że taka forma podania kalafiora zachwyci i zasmakuje domownikom.  7. Pomysł na obiad, który

Ugotować
Uszka z grzybami 104

tortowej szczypta soli 3 łyżki oleju ok 1 szkl bardzo ciepłej wody farsz: 20 dag suszonych grzybów leśnych 3 cebule duże olej roślinny lub kokosowy sól pieprz czarny świeżo mielony Jak zrobić uszka z grzybami: Najpierw suszone grzyby zalewamy wodą i zostawiamy na noc. Następnego dnia gotujemy je w wodzie w której się moczyły. Potem studzimy, odcedzamy (wywar zachowujemy

Dorota Smakuje
Schab w sosie musztardowym 152

Składniki: 6 plastrów schabu wieprzowego 2 cebule 2 ząbki czosnku czubryca czerwona kminek mielony papryka słodka tabasco, ocet winny ,maggi 1/2 szklanki bulionu 1/2 szklanki mleka 2 łyżki musztardy 1 … Czytaj dalej Schab w sosie musztardowym

czarrna od kuchni
Wigilijny barszcz czerwony na zakwasie z uszkami 97

kulek ziela angielskiego – 6 liści laurowych – 1 łyżeczka soku z cytryny – 1 łyżeczka cukru – 1/2 – 3/4 łyżeczki majeranku – 1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu – 1/2 łyżeczki soli Dodatkowo: domowe uszka z pieczarkami i cebulką lub paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami Buraki myjemy, osuszamy i kroimy na połówki lub ćwiartki jeżeli są duże

Be Fit Be Strong
Ryba po japońsku 48821

świąteczny stół jest karp z pieczarkami pod ciastem francuskim. Brzmi nietypowo? To nowa forma podania karpia, który przecież tak bardzo kojarzy nam się ze świętami Bożego Narodzenia. Farsz jest mielony, w efekcie czego otrzymujemy smakowity pasztecik do zjedzenia solo lub z barszczykiem, na ciepło lub na zimno – przepis tutaj KLIK . około 1 kg filetów z miruny 2 jajka

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania