mielone - 47549 przepisów (strona:1282/3170)

Tarta z pieczoną dynią, fetą i świeżym tymiankiem 83

jajko – 1/3 łyżeczki soli Składniki na wypełnienie: – 1 mała dynia Hokkaido – 200ml śmietanki 30% – 3 jajka – szczypta gałki muszkatołowej – szczypta imbiru mielonego – sól, pieprz Dodatkowo: świeży tymianek, 30g sera Feta lub sera koziego SPÓD: Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy pokrojone w kostkę masło, jajko i sól. Ciasto wyrabiamy, zawijamy w folię

Be Fit Be Strong
Gołąbki panierowane 100

fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Taki mały eksperyment, a nadaje gołąbkom nowego, smakowego wymiaru. Składniki:  1 kapusta (u nas cool wrap) 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 300 g pieczarek 200 g sera gouda 3 cebule 1 łyżka masła ghee 150 g ryżu basmati 1 pęczek natki pietruszki 500 ml bulionu warzywnego sól, pieprz

R'n'G Kitchen
wytrawny tort z kiełbasą i szpinakiem 72

450g żółtego sera 500ml mleka 200ml wody 2 pomidory średniej wielkości 200g mrożonego szpinaku 25g masła + do posmarowania foremki 2 łyżki mąki + do oprószenia foremki gałka muszkatołowa papryka słodka mielona pieprz sól ketchup – do posmarowania na wierzchu pęczek natki pęczek koperku pęczek dymki sok z 0,5 cytryny kiełbasę pokrój na plasterki i podsmaż na małym ogniu

SandraFrej.com
Pulpety drobiowe w sosie z leśnych grzybów 105

roku lasy wyjątkowo obficie obdarowały nas grzybami:). Warto wyjąć zamrożone zapasy by przygotować taki pyszny sos! Pulpety: 500 g mięsa mielonego drobiowego  1 cebula 1 jajko 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz olej Sos: 1/2 kg podgrzybków/prawdziwków  2 cebule  2 łyżki śmietany 18% sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka natka pietruszki do dekoracji

Szefowa kuchni
Miękkie pierniczki według Anny Starmach 108

Składniki: 500 mąki pszennej 300 g miodu 1 jajko 100 g cukru pudru 120 g masła 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka imbiru 1 łyżeczka kardamonu 1 łyżeczka mielonych goździków  1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka kakao 2 łyżeczki sody oczyszczonej 50 g  przyprawy do piernika Wykonanie: Wszystkie sypkie składniki dokładnie mieszamy w sporej misce. Miód delikatnie

Kulinarne przygody Gatity
SERNIK Z MALINOWĄ GLAZURĄ NA PISTACJOWYM SPODZIE 109

Ambition . Smacznego! Czas przygotowania: 25 min. Pieczenie: 1 godz 30 Chłodzenie: 5 godz. Porcja dla 6 osób Składniki na sernik o średnicy 24 cm: Składniki na sernik: ● 600 g mielonego twarogu sernikowego ● 200 ml śmietanki kremówki 36% ● 3 jajka ● 150 g drobnego cukru ● 50 g niesolonych łuskanych pistacji ● 1 cytryna bio ● 1 laska wanilii Składniki na spód pistacjowy

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Ciasteczka makowe z czekoladą 95

dorosłych to niech niezła frajda i relaks, o jedzeniu ciasteczek potem już nie wspomnę. Składniki (na około 20 sztuk): 100g miękkiego masła 1 jajko 100g cukru 150g mąki 100g mielonego maku Na polewę: 80g gorzkiej czekolady 50g masła 2 łyżki rumu – opcjonalnie   Do miski dajemy miękkie masło oraz cukier, mikserem miksujemy wszystko razem, do uzyskania jasnej

Smaczna Strona
Sero makowiec z frużeliną wiśniową w tarcie 149

gotuję na wolnym ogniu pięć minut. Mąkę ziemniaczaną rozpuszczam w odlanym zimnym soku i wlewam do gotujących się wiśni. Mieszam i chwile gotuję. Odstawiam do przestygnięcia. Masa serowa: Ser mielę dwa razy. Do sera dodaję jajko, budyń, skórkę pomarańczową,  puder, śmietanę i mieszam mikserem do połączenia się składników. Masa makowa: Mak zalewam mlekiem i gotuję na wolnym ogniu(...)minut. Po tym czasie przelewam na sito i odcedzam. Mak mielę dwa razy maszynką. Masło przekładam na patelnię rozpuszczam, dodaję skórkę pomarańczową, rodzynki, orzechy posiekane, miód, cukier i  podgrzewam. Na końcu dodaję mak i żółtko. Jak masa ostygnie dodaję ubitą pianę z trzech białek i mieszam. Na spód kruchy zimny wykładam masę makową, na nią połowę masy serowej, frużelinę

wesoła kuchnia
Koktajl piernikowy z płatkami owsianymi 155

prostszego. Wystarczy zmiksować składniki. Taka szklaneczka koktajlu syci na długo. szklanka mleka migdałowego lub sojowego garść płatków owsianych 1 łyżka mielonych orzechów 1 łyżeczka siemienia lnianego 1 łyżeczka przyprawy do piernika banan

AZgotuj!
Tarta z dynią 91

cebuli, pokrojonej na kawałki 400 g dyni piżmowej, obranej i bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki 1 płaska łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/4 gałki muszkatołowej, mielonej 1/2 łyżeczki tymianku 70 g jogurtu greckiego 2 jajka 50 g sera dojrzewającego, np. Bursztyn ze Skarbów Serowara Ciasto Składniki na ciasto zagniatamy. Masą wykładamy formę do tarty – spód

Kucharzyca
Golonka ” BIG BOY” 101

głodnych osób : 2 golonki tylne, średniej wielkości ( około 1 kg każda) marynata: 2 szklanki Coca-Coli 1/2 szklanki burbona ( może być whisky, ale można też pominąć ) 2 łyżki ostrej, mielonej wędzonej papryki 2 łyżki brązowego cukru 4 łyżki ketchupu pikantnego 1 łyżka granulowanego czosnku 1 łyżeczka, płaska cynamonu 1 łyżka suszonego majeranku 2 łyżki sosu Worcester 3 płaskie łyżeczki

Ogrodnik w podróży
Prawdziwe koreańskie Kim-chi, zdrowie na talerzu , probiotyk 95

główki czosnku 2 szklanki ,suszonej papryki, Gochugaru ( dostępne na alle…drogo ) 2 łyżki soli himalajskiej lub kamiennej , byle grubej 3 łyżki brązowego cukru 1/2 mąki ryżowej , drobno mielonej 1/2 szklanki , sosu rybnego 3 szklanki wody W garnku mieszamy mąkę ryżową z wodą i doprowadzamy do wrzenia , ciągle mieszając . Do czasu , aż utworzy się gęsty kleik . Rzodkiew , marchew ścieramy

Ogrodnik w podróży
Fasolka po bretońsku 366

miałam ale ok 40-50 dkg 2-3 cebule 2-3 ząbki czosnku 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego Przyprawy : Majeranek papryka słodka papryka ostra papryka wędzona sól, pieprz kminek mielony Fasolę zalewamy wodą, moczymy najlepiej całą noc. Boczek i kiełbasę kroimy w większą kostkę, przesmazamy, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, gdy się zeszkli dodajemy przyprawy i czosnek przecisniety przez

Pelusiowa Kuchnia
Niedzielny obiad z rybą i pomarańczą 107

cebulą. Sernik na zimno z pomarańczami Najprostszy deser świata? Smakuje pomarańczami i jest pyszny. Składniki: 1,5 białej czekolady (ok 150 g) opakowanie serka naturalnego w wiaderku lub twarogu mielonego na sernik opakowania serka mascarpone (ok. 250 g) 2 łyżki oleju z dynii 2 czubate łyżki miodu skórka z całej pomarańczy kilka kropli olejku pomarańczowego lub 2 łyżki wódki

Ugotowane pozamiatane

Proponowane wyszukiwania