mielone - 47549 przepisów (strona:1271/3170)

Pulpety z indyka w sosie paprykowym 99

sosem paprykowym to idealne pulpety, które możesz zjeść same, lub bułką, ziemniakami, ryżem czy jak ja z makaronem. Zapraszam. 👥 – 4-6 ⏰ – 60 minut 🥩 – 👍 Składniki 500 g mielonej piersi z indyka 2 jabłka 1 cebula 2 jajka 5-7 łyżek bułki tartej 2-3 łyżki suszonego tymianku Garść świeżej szałwia Mąka Sól Pieprz świeżo zmielony Oliwa

RafalCook
BOGRACZ 129

własnym (zmiksowanych)           liść laurowy           ziele angielskie           sól, pieprz czarny           mielona papryka chili          sporo słodkiej sproszkowanej papryki           bulion           Wykonanie

Walijskie Pichcenie
Placki z ziemniaków i kaszy jęczmiennej 101

swoim wydaniu, do którego potem chętnie się wraca. Składniki (na 6 placków): 150 ml kaszy jęczmiennej 2 ziemniaki szalotka malutka garść grzybów mun 2 cm imbiru pół łyżeczki mielonej kozieradki sól olej do smażenia Kaszę wypłukać w kilku wodach. Umieścić ją w garnku i dolać 300 ml zimnej wody. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć moc palnika i gotować dalej

Weekendy w domu i ogrodzie
Wegańskie ragu z soczewicą i grzybami 131

łyżki oleju 300 g grzybów (mogą być leśne albo pieczarki) 3 ząbki czosnku 50 ml sosu sojowego 2 łyżeczki pasty miso 2 łyżki octu z czerwonego wina 1 łyżka mielonego kuminu 2 łyżki harissy 500 ml passaty pomidorowej 1/2 łyżeczki pieprzu sól do smaku Zagotować wodę w czajniku. W misce umieścić soczewicę i pęczak - zalać wodą żeby wystawał kilka

Smaczny zeszyt
Sałatka z jarmużu – prosta i smaczna 115

wędzonej kiełbasy lub boczku 250g (dwie duże garście) jarmużu rozdrobnionego 1 szkl siekanych pomidorów z puszki lub wekowanych 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy sól himalajska pieprz czarny świeżo mielony Jak zrobić sałatkę z jarmużu: Zaczynamy od przygotowania jarmużu. Myjemy go dokładnie w zimnej wodzie, suszymy w wirówce do sałaty. Zielone miękkie liście obrywamy od twardych łodyg. Tak umyty

Dorota Smakuje
Bardzo dobry rosół azjatycki 117

miso. Miso ramen ma zdecydowany, pikantny smak, który zawdzięcza takim dodatkom, jak pikantna pasta z fasoli,  por, cebula, czosnek i biały pieprz. Często dodaje się też kiełki fasoli, mieloną wieprzowinę, kapustę i nasiona sezamu. Karen ramen to odmiana curry. Wywar gotuje się na kościach wieprzowych i warzywach i obficie doprawia curry. Bardzo dobry rosół azjatycki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Makaron ryżowy z krewetkami 147

korzenia imbiru – 1 zielona papryczka chilli – 1/2 łyżeczki płatków chilli – spora garść posiekanej zielonej części dymki – 1/2 łyżeczki cynamonu (opcjonalnie) – sól i świeżo mielony pieprz Przygotowanie: Makaron ryżowy przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Na dużą rozgrzaną patelnię lub wok wlej 2 łyżki oliwy ipodsmaż na niej pokrojony drobno czosnek, imbir i papryczkę chilli

I LOVE LIFE
smażona cebula z jabłkiem, czosnkiem... 130

minuty, dodać pokrojone jabłka, czosnek, kucharka i smażyć z 10 minut co jakiś czas mieszając na średnim ogniu - smażona cebula z jabłkiem, czosnkiem jest idealnym dodatkiem np. do mielonych kotletów, do kopytek, pierogów lub zimna do pieczywa........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Wieniec drożdzowy z bakaliami. 128

dzień... Składniki; 10 dag migdałów w płatkach  Skworcu 10 dag żurawiny  Skworcu 6 dag masła plus około 3 łyżki do posmarowania ciasta 1 łyżeczka mielonego kardamonu   Skworcu 50 dag mąki pszennej ,plus do podsypania stolnicy 3 łyżki cukru kryształu 8 g suszonych drożdży 2 duże jajka ok 220 ml mleka 120 ml likieru wiśniowego lub innego

Radość kipiąca uśmiechem.
Czy warto używać przyprawy ekologiczne? 82

najbliższe gospodarstwo rolne znajduję się kilkanaście kilometrów od naszego domu. Trzeba podchodzić do tego z rozsądkiem. Ekologiczne przyprawy zawierają więcej składników odżywczych, aromatów i przede wszystkim witamin. Świeżo mielony pieprz cayenne wspomaga redukcję tkanki tłuszczowej i przyśpiesza metabolizm. Przydatna ciekawostka, zgadza się? Jest ich dużo więcej!’ Samo zdrowie! Jak zostało wspomniane wcześniej wyroby ekologiczne są naprawdę potrzebne w życiu

jakszef.pl
CIASTO PIEGUSEK Z GRUSZKAMI 123

Pyszne ciasto z białek z dodatkiem maku.Dodałam cały mak nie mielony więc ciasto trochę chrupie :).Białkowy biszkopt przełożony jest kremem budyniowym a na wierzchu są gruszki z puszki zalane galaretką. Zapraszam po przepis ;) SKŁADNIKI ciasto 1 szklanka białek (z ok.6 jajek) 1 szklanka cukru 1 szklanka suchego maku 1 szklanka mąki pszennej 125g masła 1/2 łyżeczki proszku

Mała w garnku miesza
Soczysta kaczka pieczona 103

mięciutkie soczyste mięso pod chrupiąca skórką. PRZEPIS NA SOCZYSTA KACZKA PIECZONA Składniki na soczysta kaczka pieczona: kaczka o wadze 2-2,5 kg sól himalajska pieprz czarny świeżo mielony majeranek masło zwykłe lub klarowane czosnek granulowany 4 jabłka średniej wielkości najlepiej kwaśne Jak zrobić soczystą kaczkę pieczoną: Na samym początku przygotowujemy solankę. Najpierw w wodzie w pokojowej temperaturze rozpuszczamy

Dorota Smakuje
Pasztet litewski 134

masła (plus masło do duszenia), 1 średnia cebula (około 60 g), 3 – 4 łyżki białego wytrawnego wina, 45 g słoniny (u mnie solona słonina), sól, pieprz świeżo mielony, Wątróbkę oczyścić z błon. Poddusić na 2 -3 łyżkach masła razem z cebulą. Cebuli nie zrumienić. Wątróbkę zemleć z cebulą. Wymieszać z masłem, winem, doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym

królestwo garów
Cynamonowe ciasteczka z powidłem 109

każdej chwili, gdy mamy tylko ochotę. Częstujcie się proszę :) Potrzebujemy: Na ciasto: 2 szklanki mąki tortowej pół szklanki cukru pudru 2 żółtka 20 dag masła lub margaryny 2 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżeczka ekstraktu pomarańczowego Dodatkowo: 1 słoiczek powidła śliwkowego mąka pszenna do  posypania stolnicy Wykonanie pysznych ciasteczek: 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. 2. Następnie ciasto wałkujemy

Izabelawkuchni
Czeko-dżem z dynią i cayenne 145

gruszek ok. 150 g gorzkiej czekolady 70 % ok. 1/2 szkl brązowego cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 łyżeczki cynamonu 4 plastry świeżego imbiru lub 1/3 łyżeczki mielonego pieprz cayenne 1. Obrane gruszki i dynię kroimy w kostkę, zasypujemy cukrem i dusimy do miękkości. Następnie blendujemy na gładką masę. 2. Dokładamy połamaną czekoladę. Całość trzymamy pod przykryciem, aż czekolada

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania