czerwona papryka 1 cukinia 1 mała czerwona cebula 1/3 cytryny 3 łyżki octu balsamicznego 4 łyżki oliwy 1/3 łyżeczki soli + 1/2 łyżeczka soli do gotowania kaszy 1/3 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu - najlepiej grubszego ok. 400 ml wody Jak zrobić sałatkę z komosą ryżową - krok po kroku Patelnię rozgrzać. Wsypać komosę ryżową i na średnim ogniu lekko podprażyć. Podczas prażenia
Codzienna kuchnia niecodziennaoliwy 1 opakowanie szpinaku baby, 150-200g 150-200g serka śmietankowego (Philadelphia, Mój Smak, Bieluch, Łaciaty, itp.) 5 łyżek wody (60ml) 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/3 łyżeczki mielonego pieprzu 1/3 łyżeczki soli
Karo in the Kitchenwieprzowej Marynata: Mięso zamarynowałam dzień przed pieczeniem, 2 łyżki oliwy lub oleju 1 łyżka majeranku, po 1 łyżeczce soli, czerwonej papryki, czosnku granulowanego, pieprzu młotkowanego z kolendrą, 1/3 łyżeczki mielonego lub roztartego kminku, kilka ziaren utłuczonego w moździerzu ziela angielskiego Jak upiec łopatkę wieprzową. Po wyjęciu z lodówki przekładamy łopatkę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięgatunku 2 jajka 100 g serka ricotta 2 łyżki ksylitolu 100 g mąki, dowolnej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżka soku z cytryny lub 2 z pomarańczy 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu szczypta soli Dynię kroimy na kawałki, usuwamy gniazda nasienne (nie trzeba jej obierać), pieczemy ok. 30-40 minut w 180 st. C. Po ostudzeniu wyciągamy miąższ. Do dyni
KucharzycaSkładniki: 1 szklanka wydrylowanych wędzonych suszonych śliwek 1 większa cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka octu winnego 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka suszonego majeranku 1 łyżeczka miodu duża szczypta mielonej chili sól olej rzepakowy Śliwki wrzucamy do garnka, zalewamy je wodą (spokojnie można wlać ze 2 szklanki) i gotujemy pod przykryciem do momentu, aż śliwki zaczną się rozpadać. Ostatecznie
Kardamonovymorszczuka, mintaja czy dorsza 3 jajka mąka pszenna 0,5kg marchewki 2 pietruszki 150g selera korzeniowego 1 cebula 1 por – biała część 200g koncentratu pomidorowego sól, cukier, pieprz świeżo mielony listek laurowy 3 szt ziela angielskiego olej 1 łyżka masła Jak zrobić rybę po grecku: Zaczynamy od warzyw. Najpierw cebulę i pora siekamy i szklimy na oleju. Następnie
Dorota SmakujeZróbcie koniecznie. Smacznych inspiracji życzę :) Potrzebujemy: Na zupę: 1 średnia dynia 4 marchewki 2 pietruszki 1 większa cebula 2 ząbki czosnku 2 kopiaste łyżki masła lub margaryny pieprz czarny mielony do smaku lubczyk suszony według uznania przyprawa ziołowa z chili według uznania suszona pietruszka według uznania sól do smaku bulion warzywny według uznania Dodatkowo: 500 g kiełbasy Morlińskiej
Izabelawkuchniwypieków Wam życzę :) Potrzebujemy Na ciasto: 2 szklanki mąki tortowej pół szklanki cukru pudru 20 dag masła lub margaryny 1 jajko 1 cukier waniliowy 1 kopiasta łyżeczka mielonego cynamonu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 5 dag aronii kandyzowanej HELIO 5 dag czarnej porzeczki kandyzowanej HELIO mąka pszenna do podsypania stolnicy Wykonanie pysznych ciasteczek
Izabelawkuchnijajko – 1/3 łyżeczki soli Składniki na wypełnienie: – 1 mała dynia Hokkaido – 200ml śmietanki 30% – 3 jajka – szczypta gałki muszkatołowej – szczypta imbiru mielonego – sól, pieprz Dodatkowo: świeży tymianek, 30g sera Feta lub sera koziego SPÓD: Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy pokrojone w kostkę masło, jajko i sól. Ciasto wyrabiamy, zawijamy w folię
Be Fit Be Strongfareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Taki mały eksperyment, a nadaje gołąbkom nowego, smakowego wymiaru. Składniki: 1 kapusta (u nas cool wrap) 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 300 g pieczarek 200 g sera gouda 3 cebule 1 łyżka masła ghee 150 g ryżu basmati 1 pęczek natki pietruszki 500 ml bulionu warzywnego sól, pieprz
R'n'G Kitchen450g żółtego sera 500ml mleka 200ml wody 2 pomidory średniej wielkości 200g mrożonego szpinaku 25g masła + do posmarowania foremki 2 łyżki mąki + do oprószenia foremki gałka muszkatołowa papryka słodka mielona pieprz sól ketchup – do posmarowania na wierzchu pęczek natki pęczek koperku pęczek dymki sok z 0,5 cytryny kiełbasę pokrój na plasterki i podsmaż na małym ogniu
SandraFrej.comroku lasy wyjątkowo obficie obdarowały nas grzybami:). Warto wyjąć zamrożone zapasy by przygotować taki pyszny sos! Pulpety: 500 g mięsa mielonego drobiowego 1 cebula 1 jajko 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz olej Sos: 1/2 kg podgrzybków/prawdziwków 2 cebule 2 łyżki śmietany 18% sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka natka pietruszki do dekoracji
Szefowa kuchniSkładniki: 500 mąki pszennej 300 g miodu 1 jajko 100 g cukru pudru 120 g masła 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka imbiru 1 łyżeczka kardamonu 1 łyżeczka mielonych goździków 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka kakao 2 łyżeczki sody oczyszczonej 50 g przyprawy do piernika Wykonanie: Wszystkie sypkie składniki dokładnie mieszamy w sporej misce. Miód delikatnie
Kulinarne przygody GatityAmbition . Smacznego! Czas przygotowania: 25 min. Pieczenie: 1 godz 30 Chłodzenie: 5 godz. Porcja dla 6 osób Składniki na sernik o średnicy 24 cm: Składniki na sernik: ● 600 g mielonego twarogu sernikowego ● 200 ml śmietanki kremówki 36% ● 3 jajka ● 150 g drobnego cukru ● 50 g niesolonych łuskanych pistacji ● 1 cytryna bio ● 1 laska wanilii Składniki na spód pistacjowy
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskadorosłych to niech niezła frajda i relaks, o jedzeniu ciasteczek potem już nie wspomnę. Składniki (na około 20 sztuk): 100g miękkiego masła 1 jajko 100g cukru 150g mąki 100g mielonego maku Na polewę: 80g gorzkiej czekolady 50g masła 2 łyżki rumu – opcjonalnie Do miski dajemy miękkie masło oraz cukier, mikserem miksujemy wszystko razem, do uzyskania jasnej
Smaczna Strona