papryki czerwone 2 papryki żółte 2 cebule 1 puszka pomidorów krojonych 1 szklanka soku pomidorowego 1 szklanka bulionu lub wody 250 g makaronu typu kolanka 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki ostrej sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Filety z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem
Kuchnia MagdaLenypapryki czerwone 2 papryki żółte 2 cebule 1 puszka pomidorów krojonych 1 szklanka soku pomidorowego 1 szklanka bulionu lub wody 250 g makaronu typu kolanka 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki ostrej sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Filety z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem
Kuchnia MagdaLenyzero weste! Oczywiście możesz wykorzystać do tego ciasteczka typu digestive czy herbatniki. Kolejna masa w zależności czy chcemy bardziej orzechowy baton czy też mniej to warstwa albo z mielonymi migdałami bądź z masłem orzechowym. Potem sos karmelowy - dulce leche, z dodatkiem orzechów lub bez i czekolada. Czekoladą możesz oblać batony z każdej strony, lub po prostu polać finezyjnie
SMYKWKUCHNIRisotto z grzybami Risotto z dynią Kapusta z soczewicą Kapusta z papryką Pilaw z grzybami Zapiekanka makaronowa z kozim serem Kaszotto ze szparagami Kapusta kiszona z dynią i mięsem mielonym Kapusta z kurczakiem wędzonym Danie jednogarnkowe z kapustą Danie jednogarnkowe z kiszoną kapustą i grzybami Łosoś w warzywach Leczo z dyni Zapiekanka z grzybami, pęczakiem i jarmużem Duszone warzywa
Dorota Smakujeprzepis. Można oczywiście zrobić z połowy składników, ponieważ te składniki są na większą blaszkę. Składniki: * 1 kg ziemniaków obranych * 60 dkg kaszy gryczanej * 70 dkg sera białego (nie mielonego) * 300 g śmietany 18% * 3 jajka * 10 dkg masła lub słoniny * sól, pieprz czarny i ziołowy Ziemniaki ugotowałam w osolonej wodzie. Kiedy już się ugotowały odlałam nadmiar wody z gotowania
Pieprzyć z Fantazjąstole :) Zapraszam do wypróbowania przepisu Skladniki: ok 1 kg sera kasza manna 2 całe jajka sól masło* bułka tarta* śmietana* * opcjonalnie Sposób przygotowania: 1. Ser przepuszczamy przez praskę lub mielimy w maszynce do mielenia mięsa. 2. Ser dzielimy na 4 części po czym jedna z tych części zabieramy i rozkładamy na pozostałe trzy części 3. W puste miejsce wsypujemy kasze
Kulinarnie z Polką na Kresachzmodyfikowana, ale z zachowanym smakiem. Składniki: -15 dkg ugotowanej wcześniej białej fasoli -2 czerwone buraki -2 ziemniaki -kawałek białej kapusty -marchew -3 ząbki czosnku -30 dkg mielonego mięsa -kilka suszonych śliwek, jabłek, gruszek -sól, pieprz ziołowy, czosnek granulowany i oregano do mięsa -3 l bulionu warzywnego -kilka liści laurowych, ziele angielskie, sól Do bulionu warzywnego wrzucamy
Maminek kulinarnykonserwowej 50-100 g wegańskiego sera żółtego kilka ogórków konserwowych z kurkumą z tego przepisu http://lamarida.pl/2017/07/31/ogorki-konserwowe-kurkuma/ 1/2 cebuli 2 łyżki wegańskiego majonezu czarna sól i pieprz czarny mielony (do smaku) Wykonanie: Pieczarki odcedzamy i kroimy w cienkie plasterki, obraną cebulę drobno siekamy, ogórki konserwowe kroimy w kostkę, a ser żółty ucieramy na dużych oczkach tarki. Do dużego
Lamarida.plziemniakami i buraczkami Wystarczy pokroić składniki, doprawić, upiec i wymieszać. Super proste, zdrowe danie z jarmużem w dość niekonwencjonalnej formie, bo pieczonej. Zobacz przepis Wtorek: Toskańska zupa z mielonego indyka, fasoli i soczewicy Pyszna, bardzo sycąca zupa, idealna na tę porę roku. Jest przy tym prosta, jak tylko włoska kuchnia być potrafi. Klasyczne, jednogarnkowe danie. Środa: Pieczona
Niedzielny kucharzpietruszki korzeń 250 g, 1 biała cebula 100 g, 1 mały por 100 g, 3 łyżki oleju rzepakowego, ok. 800 ml bulionu drobiowego, przyprawy: pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 1 płaska łyżeczka matcha (zielona herbata w proszku) 2 g, 1 płaska łyżeczka curry, ok. 100 g zielonego mrożonego groszku gotowanego na parze, ponadto: zielona pietruszka. Przygotowanie: Warzywa
Moniki Smakołykimogłoby się nie kończyć :) To danie smakuje najlepiej właśnie w długie i niekoniecznie jasne poranki, kiedy słoneczne żółtka rozświetlają talerze trochę bardziej, niż zawsze, przy ciepłym aromacie curry i mielonego pieprzu. Pyszne i proste nie tylko na niedzielę! Jajka z warzywami na indyjską nutę Potrzebujesz: 1/2 cukinii 1/3 czerwonej papryki 3 garści szpinaku baby 2 łyżki oleju rzepakowego
Kuchnia w Słońcu Skąpanaząbki czosnku 250 g kiełbasy zwyczajnej 250 g kiełbasy schabowej 150 g wędzonego boczku 200 g polędwiczki wieprzowej 150 ml bulionu warzywnego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka mielonego sumaku 1 łyżka kaparów sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
R'n'G KitchenSkworcu 5 liści laurowych Skworcu 5 łyżek czosnku granulowanego Skworcu 5 łyżek przyprawy do wieprzowiny Skworcu Sól i pieprz do smaku 1 łyżka czerwonej papryki mielonej Skworcu 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju 2 łyżki ketchupu 1 łyżeczka miodu Dodatkowo: Rękaw do pieczenia Smietana
Gotowanie Patkicebula dymka ze szczypiorkiem, 2 ząbki czosnku, 3 duże garście świeżego szpinaku, 2 łyżki oleju rzepakowego, 100 g mozzarelli (1 kula), 1 płaska łyżeczka suszonej mięty, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, sól do smaku, ponadto: sok z limonki. Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente. W tym czasie przygotowujemy pozostałe składniki. Cebulę, czosnek kroimy
Moniki Smakołyki