mielone z pieczarkami - 2861 przepisów (strona:137/191)

Grzyby portobello faszerowane kaszą kuskus z pietruszkowym pesto 192

łyżki sosu sojowego - 3 posiekane ząbki czosnku - grubo mielony pieprz - 2 łyżki oliwy z oliwek - szczypta soli morskiej pesto pietruszkowe: - pęczek natki pietruszki - garść pistacji - łyżka parmezanu - łyżeczka soku z cytryny - dwie łyżki oliwy z oliwek Grzyby myjemy i osuszamy. Składniki marynaty mieszamy ze sobą i dokładnie nacieramy pieczarki, głównie od strony blaszek. Odstawiamy aby przeszły smakiem

Cook&Love
Nadziana tortilla smakowa 153

tortilli - czosnkowe  http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_39745.htm 1 łyżka mielonego chilli 2 łyżki oleju chilli -  http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_39765.htm 5 ząbków czosnku  sól i pieprz do smaku ser żółty z plasterkach po 2 plasterki na 1 tortille 1 sałata masłowa 3 łyżki octu 3 łyżki oliwy z oliwek 500 g pieczarek 1 serek topiony 100 g kremowy

ClauditteMissCooking
Leczo z kabaczkiem 187

pokrojoną w piórka cebulę, następnie dodajemy pokrojoną paprykę oraz pieczarki. Po chwili dodajemy plasterki kiełbasy i wszystko mieszamy wciąż smażąc. Zalewamy pomidorami z puszki w wraz z zalewą. Cukinię obieramy ze skóry i kroimy w grubą kostkę, dodajemy do garnka. Zalewamy odrobiną wody i dusimy około 40 minut. Doprawiamy mieloną papryką, solą, pieprzem oraz majerankiem. Dekorujemy natką pietruszki

Bon Appetit Małgorzaty
Dawka żelaza - wątróbka drobiowa (bez glutenu, jajek) 259

szalotka 1 pęczek grzyby (użyłam podgrzybków, mogą być pieczarki) kilka szt. majeranek, pieprz olej do smażenia sól (po usmażeniu!) Przygotowanie:Wątróbkę umyć, oczyścić z błonek i usmażyć na oleju aż przestanie trącić surowizną ;) Dodać pokrojoną cebulkę, grzyby i podsmażyć razem aż cebulka zeszkli się. Dodać majeranek i świeżo mielony pieprz. Posolić dopiero przed podaniem.Zdrowotna surówka z kiszonej kapusty

głodny alergik
Tatar z mięsa wołowego z dodatkami 177

moich łask. Od tego czasu robię go często. Najlepsze mięso na tatar to polędwica wołowa. Możemy ją kupić gotową, tj. w wersji mielonej, możemy sami zmielić mięso w domu ale możemy też zamiast mielenia pokroić mięso w bardzo drobną kostkę. Najważniejsze aby mięso, którego używamy było świeże. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się(...)zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki Wykonanie Wskazówki Składniki: 250 dkg polędwicy wołowej 1 łyżka maggi 3 łyżki zimnej wody 1 łyżka oleju 1/4 łyżeczki soli pieprz 2 korniszony pieczarki marynowane (8 sztuk) cebula czerwona 2 żółtka Ja swojego tatara wykonałam z mięsa, które zmieliłam. Można oczywiście pobawić się w krojenie W miseczce łączymy mięso, wodę, olej, maggi, sól oraz

mecooks
Szaszłyki z kurczaka i warzyw 213

pietruszki lub bazylii, tymianku, rozmarynu 1/3 łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu szczypta soli morskiej 1 łyżka syropu klonowego 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka oleju rzepakowego Na 4 szaszłyki: 2 ćwiartki kurczaka bez skóry i kości mała cukinia 1 mała cebula czerwona papryka 4 pieczarki 6 patyczków do szaszłyków Przygotowanie szaszłyków z kurczaka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Klopsiki w sosie pieczarkowym 174

porcji: Klopsiki • 750 g mięsa mielonego z indyka • 2 jajka • 2 kajzerki • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki • sól, pieprz do smaku • bułka tarta ewentualnie • olej do smażenia • 1 kostka rosołowa • 2 liście laurowe • 5 ziaren ziela angielskiego Sos pieczarkowy • 500 g pieczarek • 1 cebula • 3 łyżki sosu sojowego • 250 ml śmietany

To co kocham
Sałatka z grillowanych warzyw, makreli i makaronu 232

makaronu pełnoziarnistego 150 g. pieczarek 150 g. cukinii 150 g. czerwonej papryki 150 g. czerwonej cebuli 85   g. suszonych pomidorów 0,5 pęczka natki pietruszki 1-2 łyżki oliwy z oliwek (lub od suszonych pomidorów) 1    makrela wędzona ( ok. 300 g.) sól, pieprz kolorowy świeżo mielony Makaron ugotować w osolonej wodzie. Warzywa oczyścić i pokroić

Lubię to gotuję
Jajka sadzone z pieczarkami, papryką i serem 179

żółtego sera Sól Pieprz Olej do smażenia Pieczarki kroimy w plasterki, paprykę w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej, przesmażamy warzywa. Gdy zmiękną kolejno i delikatnie wbijamy po jednym jajku. Smażymy do momentu ścięcia się jajek (żółtka powinny zostać delikatnie płynne, chyba że wolimy ścięte). Doprawiamy solą i pieprzem świeżo mielonym. Jajka obsypujemy startym na bardzo drobnych oczkach żółtym serem

VioletoweKucharzenie
Chili con carne z suszonymi pomidorami 131

mięsa mielonego wieprzowego 250 g mielonej wołowiny 1 duża biała cebula 3 ząbki czosnku 1,5 czerwonej papryki 3 suszone pomidory 0,5 łyżeczki ostrego chilli 0,5 łyżeczki przyprawy do mięs 2 pomidory 1 puszka czerwonej fasoli (240 g) 1 puszka kukurydzy (285 g) 4 duże pieczarki 1 łyżeczka cząbru Ostra czerwona papryka 1 szklanka wody

VioletoweKucharzenie
A'la pasztet jęczmienny z wołowymi klopsikami i kukurydzą 148

dodatek do pieczywa. Składniki: Klopsiki: 500g wołowego mięsa mielonego 2 łyżki ugotowanej kaszy jęczmiennej 5-6 łyżek bułki tartej 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 duże jajko 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka oregano sól i pieprz do smaku Pozostałe: 80g kaszy jęczmiennej (waga przed gotowaniem) 250g pieczarek 4 łyżki kukurydzy konserwowej 1,5 szkl. mąki

Kolorowy Przepisownik
Kurczak faszerowany 283

kgpieczarki 0,5 kgwieprzowe mięso mielone 0,5 kgser żółty 250 gjajka 2 sztprzyprawa do kurczaka 1 torebkacebula 1 sztsól do smakupieprz czarny do smakusmalec do smażeniaPRZYGOTOWANIE:Z kurczaka usuwamy kości. Cebulę obrać, pokroić w kostkę,  podsmażyć na smalcu na złoty kolor.Pieczarki umyć, osączyć, drobno pokroić.Dodać pieczarki do cebuli, dusić do odparowania wywaru.Ser żółty zetrzeć

Kuchnia Danusi
Mielony nadziewany 185

obiad lub na kolację. Pół kg mielonej łopatki wieprzowej przyprawiamy pieprzem, solą i majerankiem. Dodajemy jajko, cebulkę pokrojoną w kostkę i trochę bułki tartej żeby lepiej się lepiło. Potem wszystko razem wyrabiamy na jednolitą masę w misce i chowamy na 1 h do lodówki. Do nadziewania szykujemy ser żółty, pieczarki, coś zielonego. Polepione kotlety rozpłaszczamy na folii i napełniamy

chleba naszego
Czerwone curry z indykiem 217

piórka cebulę, chwilę smażymy. 3. Następnie dodajemy pieczarki pokrojone w grube plastry oraz paprykę pokrojoną w cienkie paski i chwilę smażymy. 4. Dodajemy pomidory z puszki, zmniejszamy ogień i dusimy do czasu, aż pomidory się rozpadną, a nadmiar płynu odparuje. 5. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki, śmietankę, doprawiamy curry, mieloną papryką, solą i pieprzem. Curry podajemy z Waszym

W kuchni Katie
Co Lila jadła w środę? 5 170

razem jedliśmy po meksykańsku, czyli mięso mielone, czerwona fasola, kukurydza, sos pomidorowy i duuuuuuużo pietruchy. Takie nasze smaki. Lila zjadła 2 sztuki.  Podwieczorek Chipsy z jarmużu. Kolacja Ze względu na to, że jarmużu mieliśmy w tym dniu bardzo dużo ( i nie chcieliśmy, aby się zmarnował) mąż przygotował omlet z pieczarkami i jarmużem. Lila nie miała nic przeciwko

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Potrawy na Sylwestra 241

mozzarellą Tarta z pieczarkami Jajka faszerowane pieczarkami Jajka faszerowane suszonymi pomidorami Pikantny dip marchewkowy Pieczone pierożki ze szpinakiem i mozzarellą Zapiekane tortille z mozzarellą, pomidorami i pesto Zapiekany camembert Mozzarella z kiwi Skandynawska sałatka z buraczków i jabłka Pasta z buraczków Pieczone buraczki Sałatka z selera konserwowanego Mięsne: Mięso mielone na łódeczkach z sałaty Sałatka z indyka

Codzienne Gotowanie
Grillowane mini burgery 223

Mięso z piersi kurczaka mielimy, dodajemy otręby pszenne, jajko, wyciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną w drobną kostkę cebulę oraz przyprawy. Całość dokładnie mieszamy. Formujemy kotleciki, a następnie je grillujemy.  Pozostałe składniki: - pomidor - 2 sztuki  - cebula - 1 sztuka  - cukinia - 1 sztuka  - ser Mozzarella - 1 opakowanie  - sałata - 2 listki  - pieczarki (małe) - 7 sztuk  - suszone zioła

Fit-amina
Patison faszerowany Ratatouille z kurczakiem-na ostro 194

dodatkiem soli, pieprzu i mielonej papryki. Ziemniaki gotujemy a następnie pokrojone w kostkę podsmażamy na oliwie z dodatkiem ziół. Na drugiej patelni podsmażamy pozostałe składniki czyli: cebulę pokrojoną w piórka, cukinię w plastrach, paprykę pokrojoną w paski, por w piórka, pomidory bez skórki w kostkę, fasolkę szparagową, pieczarki w plastrach, dodajemy drobno pokrojoną

Bon Appetit Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania