mielone z pieczarkami - 2861 przepisów (strona:143/191)

Chili sin carne 273

posiekanej cebuli 300 g drobno pokrojonych pieczarek (w oryginale 8-10 sztuk) 1/2 szklanki drobno pokrojonej zielonej papryki 1/2 szklanki drobno pokrojonej czerwonej papryki 1/2 szklanki drobno pokrojonej marchewki 1 papryczka jalapeno (proponuję zacząć od ćwiartki) 1 szklanka mrożonych ziaren kukurydzy (użyłam z puszki, część z dodatkiem groszku) 1 łyżeczka mielonego kuminu (w tłumaczeniu kminku) 1/2 łyżeczki mielonej

Sto kolorów kuchni
PIECZONE PAPRYKI FASZEROWANE MIĘSEM RYŻEM I BOCZNIAKAMI 193

przepisie. Można zamiast nich użyć pieczarek, bądź pominąć grzyby. Pasują też świeże kurki a zamiast ryżu - kasza kuskus lub inna ulubiona. Kombinacja składników zależy od smaków i waszej pomysłowości.   Składniki na 3 porcje papryk: 3 szt. czerwonej papryki (kolor zostawiam do wyboru) 70 g ryżu ( niecała torebka ) 250 g mielonego mięsa 5 szt. boczniaków 3-4 łyżki posiekanych

potrawyregionalne
Pulpeciki czosnkowe z indyka z sosem brokułowo-serowym 305

małych pulpecików) Mięso 50 dag mięsa mielonego z indyka miąższ z 2 kromek chleba 2-3 ząbki czosnku 2 jajka 3 łyżki mąki + trochę do obtaczania 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka Przyprawy Gosposi Rafex Sos brokułowo-serowy 1 l bulionu 1 op. mrożonych brokułów lub 1 świeży  25 dag pieczarek 50 g serka topionego o smaku Gouda

Kto ugości moich gości?
Krokiety z farszem pieczarkowo-jajecznym. Smaczne i sycące. 274

sól, pieprz,czosnek mielony, papryka czerwona mielona DODATKOWO do panierki - bułka tarta - jajko - olej do smażenia Wykonanie Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego miksuję, odstawiam na 15-20 minut, aż mąka napęcznieje. Po tym czasie smażę na lekko natłuszczonej patelni, na wysokim ogniu cienkie naleśniki z obu stron na lekko złoty kolor. Pieczarki i ugotowane jajka ścieram na tarce

Kuchnia z widokiem na ogród
Mielone ze szparagami 237

dłużej :)Serdecznie zapraszam - zaczynamy -   Składniki600 gr mielonego 3 marchewki2 cebule150-200 gr pieczarek2 pęczki szparagów200 ml bulionu wołowego1 łyżka mąki200 ml śmietanyoliwa do smazenia 3-4 łyżki2-3 łyżki kopru świeżego lub suchegoSól, pieprz, papryka Wkonanie:Na oliwie smażymy poszatkowaną cebule I pokrojona grubo marchew- ok 2-3 min. Dodajemy pieczarki pokrojone w ćwiartki I szparagi. Pamiętajmy

Smaki Edyty
Pieczarki o smaku Cappucino orzechowym . 116

Witajcie :) Ostatnio robią furorę w internecie ciasteczka Pieczarki :) Nie mogłam wytrzymać i też je upiekłam :) przepisu użyczyła mi  Danusia . Nie była bym sobą gdyby coś troszkę nie pozmieniała , a więc dodałam ekstrakt z wanilii i kawę Cappucino orzechowe . Całkiem zmieniło smak i nie były takie mdłe . ciasteczka są baaardzo kruche takie do herbatki :) Chętnych zapraszam do wypróbowania :) Ciasteczka podałam(...)Hollis Gold Bogucice . Składniki : 1,5  szklanki mąki ziemniaczanej  1/2 szklanki mielonych migdałów 3 łyżki mąki pszennej 3/4 łyżeczki sody 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii  1 niepełna szklanka cukru pudru 2 płaskie łyżki   cappucino orzechowego  150 g masła   1 jajko kakao gorzkie butelka lub przyrząd

Sama słodycz i szczypta chili
Najlepsza zupa pomidorowa z klopsikami i czerwoną soczewicą 142

być najlepsza zupa pomidorowa. Lubię też taką prostą na rosole, z ryżem lub makaronem i z koncentratu pomidorowego, tym razem od kilku dni chodziła za mną ta wersja z mielonym mięsem. Tym bardziej, że swojskich pomidorów mamy pod dostatkiem. Trochę mi się smaki ostatnio zmieniły i nie umiem zjeść niczego w dużej ilości, a pomidory(...)smakowało, jednak perspektywa obiecanych po obiedzie bajeczek była ciekawsza niż dokończenie obiadu. :) Jeśli chodzi o płyn, który dolałam - dzień wcześniej piekłam warzywa w piekarniku: ziemniaki, cukinię, cebulę, czosnek i pieczarki. Jak to cukinia, puściła mnóstwo wody. Odlałam, żeby warzywa choć trochę się przypiekły. Był to aromatyczny sos pełen przypraw, więc żeby się nie zmarnował, dodałam do zupy. Śmiało można dać

Anioszek w kuchni
ZAPIEKANE MIĘSNE KULKI Z WARZYWAMI POD CZONSKOWYM BESZAMELEM 116

aromatyczniejsze.  Składniki: Mięsne kulki: mięso mielone wieprzowe ok. 700 gram jajko 1 szt. bułka tarta 3 łyżki sól 1 płaska łyżka czosnek 2 ząbki cebula 1/2 szt. majeranek 1 łyżka pieprz ok. 1/3 łyżeczki Warzywa: marchew żółta 1 szt. marchew zwykła 1 szt. brokuł kilka różyczek strączki groszku 1 garść pieczarki 3 szt. olej do smażenia

Kuchnia Paulettes
Pizza z grzybami i dodatkami oraz "Rosół z kury domowej" 170

jednej stronie, bo nie wszyscy mieli na nią ochotę) i plastry pepperoni. Całość posypać suszonym oregano i solą. Piec (góra - dół) ok. pół godziny w temp. 200 stopni C. Na ostatnie 5 minut zmienić program piekarnika na grillowanie z cyrkulacją powietrza.  ----- Podobne: Simit - bajgle tureckie Podwójna zakręcona margherita Pizza z pieczarkami "Rosół z kury domowej" Nataszy Sochy to książka

Weekendy w domu i ogrodzie
Pieczarki z mięsem i serem 151

Danie typowo jesienne, szybkie, pyszne i pożywne. Zachęcam do szybkiego wykorzystania przepisu, wykonacie potrawę w 30 minut. Grzyby nadziane mięsem i serem blue stilton to wyśmienity

Moje Małe Czarowanie
Łazanki 187

kostkę. Dodajemy do boczku i smażymy.Pieczarki czyścimy, kroimy w plastry i dodajemy do boczku z cebulą.Kapustę kiszoną kroimy i dodajemy do boczku i pozostałych składników.Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy.W dużym garnku mieszamy makaron, ugotowaną białą kapustę i pozostałe smażone składniki. Przyprawiamy solą i duuużą ilością świeżo mielonego pieprzu

Smakowity Blog Kulinarny
Smażone bułeczki faszerowane mięsem 145

Pieczarki kroimy na mniejsze kawałki. Na patelnię wlewamy 1-2 łyżki oleju i wrzucamy mięso. Smażymy przez dłuższą chwilę, do wyraźnego przyrumienienia się mięsa. Następnie dodajemy cebulę razem z pieczarkami. Doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem, przyprawą uniwersalną i do gyrosa, oraz niewielką ilością ostrej i słodkiej papryki. Podlewamy szklanką wody, przykrywamy i dusimy do miękkości. Pod koniec zdejmujemy przykrywkę i trzymamy(...)odparowania wody. Odkładamy do przestudzenia. Bok każdej bułki nacinamy nożem (mniej więcej na 3-4 cm). Delikatnie wyciągamy miąższ. Dodajemy go do mięsa. Zimne mięso razem z miąższem bułki mielimy w maszynce do mielenia. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze solą lub pieprzem. Przygotowanym farszem nadziewamy wydrążone kajzerki. Do rondelka wlewamy mleko. Na talerzyk wsypujemy bułkę tartą. Jajka wybijamy na głęboki

Smaki Na Talerzu
Wołowina stir-fry z imbirem, jarmużem i pieczarkami 170

wołowiny – najlepiej stek z antrykotu, rostbefu lub krzyżowej – pocięty na cienkie plasterki w poprzek włókien 3 ząbki czosnku – bardzo drobno posiekane 250 g małych pieczarek (im mniejsze, tym ładniej będą wyglądać) – przeciętych na pół 100g grzybów shitake pociętych w paski (opcjonalnie) 200g jarmużu – pokrojonego 2 młode cebulki cienko pokrojone w półksiężyce 2 łyżki oleju(...)woda 3 łyżki octu ryżowego 2 łyżki mąki kukurydzianej lub skrobii 3cm kawałek imbiru – starty na małych oczkach (ewentualnie 2 łyżeczki imbiru w proszku) 0,5 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu Wykonanie: Sos sojowy, bulion, ocet, mąkę kukurydzianą, imbir i pieprz dokładnie wymieszać w misce. Kawałki wołowiny dokładnie zanurzyć w misce (można też całość przełożyć do szczelnego woreczka), dobrze

Pociąg Do Kuchni
Makaron z szynką i pieczarkami 139

Parmy. Autorski przepis Kai zachwycił jurorów swoją prostotą. Jego składniki są powszechnie dostępne, a samo wykonanie nieskomplikowane. To w kuchni włoskiej niezwykle istotne. Werdykt był jednogłośny. Jurorzy nie mieli wątpliwości, że to właśnie Kaja zasługuje na miano Mistrza Barilla Cup i nagrodę główną. Warto wziąć udział w kolejnej, ponieważ każdy etap Barilla Cup to dobra zabawa, a udział w evencie(...)już Was zapraszam na narodzony przepis. Do jego przygotowania użyjcie jednego z makaronów długich Barilla . Kaja użyła Capellini, ja wybrałam nieco grubszy Bucatini. MAKARON Z szynką i pieczarkami Ilość porcji: 2 Przygotowanie: 15-20 minut Składniki: – makaron Capellini lub Bucatini Barilla, 250g – 10 pieczarek – 3-4 plastry szynki – pół cebuli – 50 g parmezanu

nietylkopasta.pl
Szybki stir fry z makaronem udon, wołowiną i warzywami / Stir fry with udon noodles, beef and vegetables 205

oleju roślinnego 150 g grzybów np. pieczarek, pokrojonych w cienkie plasterki 1/2 papryki, pokrojonej w cienkie plasterki 100 g groszku cukrowego 4 ząbki czosnku, posiekane 1 łyżka startego startego świeżego imbiru 3 garści małych różyczek brokuła 3 łyżki sosu hoisin 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżeczka sosu chili lub 1/2 łyżeczki mielonego chili 400-500 g świeżego makaronu

karmelowy