mielone z pieczarkami - 2861 przepisów (strona:142/191)

Sprawdzone przepisy z grilla 216

mielonego mięsa wieprzowego Grillowana pierś z indyka     Grillowane kotlety jagnięce z sosem tzatziki Grillowany schab z mozzarellą Grillowany schab z pietruszką i miętą Kofty, czyli szaszłyki z grillowanego mięsa kotlety wieprzowe grillowane Meksykańskie mini burgery Mini kebaby z tymiankiem Satay z indyka pikantny Satay z kurczaka z salsą ananasową Schab grillowany z pomidorami i pieczarkami Schab grillowany

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jak zrobić gulasz wołowy? 286

kopiastą łyżkę mielonej papryki i podsmażamy dalej. Wlewamy litr wrzącej wody, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Możemy też przed dodaniem wody wrzucić pokrojoną w piórka cebulę i smażyć całość kilka minut. Ja lubię klasyczną wersje gulaszu, więc nie dodaję warzyw do gulaszu, jakoś mi nie pasują one tutaj, jeśli ktoś lubi może dodać świeżą paprykę, pieczarki czy pomidory

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Roladki drobiowe ze szpinakiem i fetą w sosie pieczarkowym 1427

plasterki pieczarki oraz cebulkę i podsmażamy przez chwilę, ciągle mieszając. Dokładamy ponownie mięso, całość zalewamy wodą lub bulionem. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i dusimy pod przykryciem, na małym ogniu przez około pół godziny *** *** Następnie dodajemy śmietankę wymieszaną uprzednio z kilkoma łyżkami sosu z patelni, mieszamy i zagotowujemy. Sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką *** *** Jeśli

Blog z Apetytem
Croque Madame z pomidorem, rukolą i awokado oraz relacja z warsztatów z coffee and food pairing ze Starbucks 168

patelni pieczarki (najlepiej portobello).  Jak zaparzyć kawę w domu? Parzenie kawy we french pressie w prostych krokach: Zaparzacz typu french press to szklany dzbanek przeznaczony do zaparzania kawy bez fusów. Pozwala zachować cenne oleje, które ulegają absorpcji w papierowych filtrach, dzięki czemu kawa ma pełny smak oraz gęstą, bogatą konsystencję. Sprawdzi się w nim kawa grubo mielona, przypominająca

Chilli Czosnek i Oliwa
Zupa meksykańska z klopsikami 141

mielone. klopsiki: 1 pierś z kurczaka 20 dkg mięsa od szynki 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz 1  jajko 1 ząbek czosnku 1 cebula papryka czerwona przyprawa 1/2 łyżeczki majeranku 2 łyżki mąki zupa: 1 puszka kukurydzy 2 szklanki przecieru pomidorowego 1 puszka fasoli czerwonej 1 szklanka fasoli białej ugotowanej 1 cebula duża 20 dkg pieczarek

wesoła kuchnia
Pasztet z ciecierzycy, batatów i marchewki 205

pieczarek czy Pasztet z ciecierzycy i dyni . Zapraszam na pasztet z ciecierzycy, batatów i marchewki. Pasztet z ciecierzycy, batatów i marchewki Składniki: 1 puszka ciecierzycy 400 g 500 g słodkich ziemniaków 500 g marchewki 2-3 jajka (żółtka i białka oddzielnie) 4 ząbki czosnku 3 łyżki masła 1 łyżka pieprzu 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka mielonej kolendry sól

UgotujmyTo.pl
Rolada drobiowa i serowe kulki z bułki 249

Mięso mielimy. Dodajemy pokrojoną drobno paprykę i kukurydzę. Przyprawiamy do smaku. Dobrze wyrabiamy. Zwilżonymi dłońmi formujemy 2 rolady i zawijamy w przezroczystą folię spożywczą. Końce skręcamy. Układamy w naczyniu do parowania i gotujemy 30 min. Rolada jest pyszna na ciepło ale wyśmienicie smakuje na zimno.  Kulki serowe można robić w kilku wariantach: z serem żółtym, szpinakiem, pieczarkami, boczkiem

Olikowa kuchnia
Kurczak cajun- cajun chicken 406

pieczarek. Dodajemy przeciśniety przez praskę czosnek.  Wlewamy śmietane, szczypior I papryke, wsypujemy przyprawy. Trzymamy na ogniu od zagotowania ok 2 min . Gotowe. W międzyczasie gotujemy makaron-np tagliatelle. Makaron odcedzamy I mieszamy z połową sosu. ( Druga część na drugi dzień)  Smacznego :) * Cajun- ( słodka papryka w proszku, chili w proszku, pieprz cayenne, oregano, tymianek, czarny mielony pieprz

Smaki Edyty
Pilaw z mięsa mielonego 233

mielone- obsmażamy by mięso nie było rózowe.W międzyczasie na patelni obsmażamy pieczarki.Dodajemy paste curry- mieszamy. Wrzucamy ryż. Odsmażamy ryż ok 2 min. Dolewamy bulionu kurczakowego, zmniejszamy gaz I dusimy pod przykryciem ok 10 min.  Po 10 min dodajemy kukurydzę I fasolkę. Mieszamy. W razie potrzeby dodajemy wody. Przykrywamy I dusimy nastepne 10 min. Dodajemy pieczarki. Mieszamy

Smaki Edyty
Lasagne 244

Składniki 9 płatów makaronu do lazanii 0,4 kg sera żółtego 0,5 kg zmielonej łopatki wieprzowej 2-3 cebule 4 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera

czarrna od kuchni
Paszteciki z kapustą i grzybami 425

będziecie mieli połowę roboty mniej. Jednak jeśli macie w nosie pierogi a wstręt do lepienia pierogów jest tak wielki, że nawet nie podchodzicie to tego zajęcia to podaję przepis na farsz. Farsz do pasztecików: 1 kg kapusty kiszonej 1 szklanka grzybów suszonych 1 szklanka grzybów świeżych (u mnie mrożone borowiki, ale można pominąć) około 0,4 kg pieczarek 1 cebula

ladykitchen
Wegetariańskie gołąbki z kaszą gryczaną w sosie pieczarkowym 214

mielonym, swoją drogą najpyszniejsze na świecie- jak u każdej mamy! ;D Wracając do moich wegetariańskich gołąbków- jeśli jeszcze się zastanawiacie czy są na pewno dla Was, to nie wahajcie się ani chwili dłużej. Gołąbki wyszły po prostu pyszne, a całości dopełnia wspaniały sosik.  Uczta dla podniebienia! :) Składniki: Gołąbki: główka włoskiej kapusty 200g kaszy gryczanej marchewka 300g pieczarek

Czerwona Porzeczka
Pasztet z czerwonej soczewicy 166

pieczarkami czy na ostro :) W przepisie wykorzystałam drewnianą formę do pieczenia , która idealnie nadaje się na wypieki pasztetów czy też pieczywa. 'pasztet z czerwonej soczewicy' Składniki: - 1 szklanka czerwonej soczewicy, - 3 średniej wielkości marchewki, - 1 duża pietruszka lub 2 mniejsze - 1 duża cebula, - 3 jajka - 2-3 ząbki czosnku, - 1 łyżeczka zmielonego kminku, - 0,5 łyżeczki mielonego imbiru - sól

CookYourself
Burgery z portobello 182

mielonych ugotowanych grzybów. Takie rzeczy jednak tylko w szczycie grzybobrania, bo przez resztę roku, kiedy grzyby są droższe od kawioru o takim rozpasaniu można zapomnieć. No jednak nie do końca. Przez cały rok świetne burgery można robić z portobello, dużych brązowych grzybów, których jeden kapelusz wystarczy, żeby przyrządzić solidnego kotleta. Portobello a ucho Jenkinsa Portobello to wyrośnięta pieczarka. Jest

Niedzielny kucharz
PULPECIKI W SOSIE PIECZARKOWYM 204

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 40 dag m ielonego, średnia cebula, 1/2 małej cebuli

JejKuchnia