mielone z pieczarkami - 2861 przepisów (strona:138/191)

KIEŁBASA JAJECZNO GRZYBOWA 159

zawiniętej folii spożywczej. 1i 1/2 kg.ugotowanych grzybów lub pieczarek 20 dag . wędzonej słoniny 1 łyżka smalcu lub innego tłuszczu ( ja dałam olej ) 4 ząbki czosnku 4 jajka  2 cebule jelita wieprzowe lub folia spożywcza *****************************************  1 . Grzyby ostudzone zmielić w maszynce do mielenia mięsa . 2.Jedno jajko odłożyć a 3 ugotować na twardo, wystudzić,obrać i pokroić drobno. 3. Cebulę

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą 144

możecie dodać to co akurat macie  w lodówce, jakieś resztki wędliny, pieczarki czy cukinię. Składniki: 6-8 ziemniaków 500 g kiełbasy, boczku 2-3 marchewki 3 papryki czerwone 2 cebule 3 ząbki czosnku 300 g sera żółtego, mozzarelli olej do smażenia gałka muszkatołowa czerwona mielona papryka sól, pieprz Wykonanie: Ziemniaki wyszorować, zalać gorącą wodą i ugotować, nie rozgotować

magiczna kuchnia Kasi
25 przepisów na zapiekanki 318

warzywna z ziemniakami 11. Wegetariańska lasagne z cukinią 12. Lasagne z mięsem mielonym 13. Zapiekanka z brukselki 14. Zapiekanka brokułowa z jajkami pod beszamelem 15. Zapiekanka wiejska ziemniaczana 16. Zapiekanka kalafiorowa z ryżem 17. Zapiekanka makaronowa z zielonym groszkiem i szynką 18. Zapiekanka makaronowa z pieczarkami 19. Zapiekanka jajeczna 20. Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem 21. Zapiekanka makaronowa na szybko

Tradycyjna Kuchnia
ZRAZY Z MIĘSA MIELONEGO 190

ulubionymi dodatkami to super propozycja na obiad.  Więc tak : Mięso mielone wyrobić według własnego uznania jak na klopsiki. Na blacie wyłożyć mięso i uformować z niego płaski prostokąt, pociąć na mniejsze prostokąty. Na każdym ułożyć dowolne nadzienie, może to być ogórek kiszony, konserwowy, pieczarki, ser papryka, co kto lubi. U mnie były z ogórkiem kiszonym

Zrób to smacznie
Papryka faszerowana kaszą bulgur 144

obiadu dzisiaj miało nie być. Miał być makaron z sosem z pieczarkami. Ale wcale nie żałuję.  2 papryki zielone  1 żółta szklanka bulionu 3/4 szklanki kaszy bulgur marchewka pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku 1 cebula pół łyżeczki kminku  2 łyżki oleju pół łyżeczki mielonego ziela angielskiego pół puszki pomidorów ( pulpa) sól pieprz cayenne ( według upodobania(...)Ugotuj kaszę bulgur w osolonej wodzie.  Marchew, czosnek i cebulę podsmaż na oleju. Dadaj kminek, mielone ziele angielskie, sól i pieprz cayenne. Kiedy warzywa będą miękkie dodaj ugotowaną kaszę bulgur i pomidory. Mieszaj chwile gotując.  Umyj papryki i przekrój je wzdłuż. W żaroodpornym naczyniu wylej bulion połóż nafaszerowane papryki. Przykryj folią aluminiową. Piecz w 200 stopniach

AZgotuj!
Gołąbki 160

każdym razem wychodzą coraz lepsze.  Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego średnia główka białej kapusty 1 szklanka ryżu (plus dwie szklanki wody) koncentrat pomidorowy/pomidory w puszce ziele angielskie, liść laurowy sól, pieprz, ostra/słodka papryka przyprawa do mięsa cebula kilka pieczarek 2 ząbki czosnku bazylia 2 łyżki mąki ziemniaczanej Kapustę myjemy, wydrążamy głąb, wkładamy do miski

NA MOIM TALERZU
KURCZAK TANDOORI MASALA Z PIECZARKAMI I CZERWONĄ FASOLĄ 240

łyżeczka mielonej kolendry1 łyżeczka kminu rzymskiego2 ząbki czosnkuolejusólpieprzWykonanie:W moździerzu utłuc przyprawy. Dodać je do jogurtu. Wymieszać dokładnie. Filet z kurczaka pokroić w dużą kostkę, zalać marynatą jogurtową, wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Na patelnię wlać 2-3 łyżki oleju, na mocno rozgrzany olej wrzucić naszego kurczaka, podsmażyć ze wszystkich stron, po czym dodać pieczarki pokrojone

Walijskie Pichcenie
Kurczak w czerwonym winie według przepisu Julii Child ( Coq au vin) 225

kurczaka w kawałkach) 200g pieczarek 100g kawałek boczku (oryginalnie bekonu) 3 szklanki czerwonego wina 1-2 szklanki bulionu wołowego 4 cebule szalotki (lub 12 małych białych cebulek) 2 marchewki (oryginalny przepis jej nie zawierał) 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku Przyprawy: świeżo mielona sól, świeżo mielony pieprz, tymianek, liść laurowy Oliwa(...)dolewamy czerwone wino i tyle bulionu, aby zakryć mięso. Dodajemy przecier pomidorowy, zmiażdżony czosnek i zioła. Doprowadzamy do wrzenia, przykrywamy i gotujemy około pół godziny, aż mięso będzie miękkie. Pieczarki czyścimy dokładnie z zabrudzeń, a następnie kroimy na mniejsze kawałki. Na świeżej patelni rozgrzewamy masło z olejem (po łyżce) i dodajemy grzyby. Smażymy na dużym ogniu przez 4-5 minut

Kolizje Smaków
4 pomysły na wegańskie gofry 145

gofry) : 1/2 szkl mąki z ciecierzycy 1 łyżka mielonego siemienia lnianego 1/2 szkl. wody lub mleka roślinnego  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli opcjonalnie do wersji wytrawnej: 1 łyżka płatków drożdżowych, 1/2 łyżeczki czosnku, pieprz. Do masy można też dorzucić pokrojone pieczarki, cebulę czy paprykę.  Przygotowanie: Połącz suche składniki i dodaj wodę lub mleko

wegujemy
ROLADA Z INDYKA FASZEROWANA KAPUSTĄ 146

rolada do obiadu na gorąco i na zimno do kanapek. SKŁADNIKI 750g mielonego mięsa z indyka 1łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyzeczki imbiru 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyzeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka tymianku 2 jajka SKŁADNIKI NA FARSZ 300 g kiszonej kapusty 250 g pieczarek 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 2 grube plastry szynki lub boczku

harrisa
Rosolnik wg Nelya 129

Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy pokrojone na plasterki pieczarki, paprykę pokrojoną w paski, starte na dużych oczkach jarzyny, ziemniaki pokrojone w kostkę. Chwilę razem dusimy, zalewamy wodą (2 cm powyżej poziomu mięsa i warzyw), dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, koncentrat pomidorowy i mieloną paprykę. Gotujemy 30-35 min, dodajemy starte na dużych oczkach ogórki, kaszę

R'n'G Kitchen
Pulpeciki duszone w sosie pieczarkowym. 242

Pycha! Polecam! Składniki na pulpeciki duszone w sosie pieczarkowym 500 g mięsa mielonego 2 ząbki czosnku namoczona w mleku mała kajzerka 1 jajko 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka świeżego tymianku (lub 1/3 łyżeczki suszonego) 1/2 łyżeczki majeranku sól pieprz bułka tarta olej NA SOS: 6 pieczarek (pokrojone w kostkę) 2 cebule (pokrojone w kostkę) 200 ml śmietany

Rozpustne gotowanie
Faszerowane grzyby Portobello 228

szybką przystawkę. Faszerowane grzyby Portobello. Są moim zdaniem smaczniejsze od zwykłych pieczarek, a dzięki swojej wielkości, łatwiejsze do faszerowania. Jeżeli podajemy je jako przystawkę lub przekąskę, warto po upieczeniu podzielić każdy na cztery części. Jeżeli podamy taki grzyb w całości z dużą porcją sałaty - będziemy mieli całkiem solidne danie np na lunch. składniki 4 duże grzyby Portobello oliwa z oliwek

Stare Gary
Faszerowana cukinia:Zucchine ripiene 101

bazylia Cukinie... WYKONANIE    Wydrążamy środek Robimy farsz: mięso mielone + cebulka drobno posiekana + czosnek przeciśnięty przez praskę + jajko = wyrabiamy na jednolitą masę. Do cukini wkładamy farsz. zatykamy wejscia mięsa wykałaczka i pieczemy w zaroodparnym naczyniy ,aż zmiękna ...do tego dodałam sos beszamelowy z pieczarkami...SMACZNEGO! Zucchine ripiene ..... INGREDIENTI : 3-5 zucchine medie 40 grammi di tritato

w mojej kuchni
KOTLETY MIELONE Z MOZZARELLĄ 194

Dzisiaj mam dla Was bardzo prosty przepis na troszkę inne kotlety mielone. Bardzo nam smakowała taka ciągnąca się i ciepła mozzarella w środku mięsa. To nie pierwsze kotlety nadziewane serem, które pokazujemy na blogu, ponieważ w zeszłym roku Ola ukryła w nich orzechową fetę i pieczarki ( przepis ). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego

Przepisy Aleksandry