oliwy z oliwek 1/2 łyżki czerwonej papryki wędzonej (mielonej) Sposób przygotowania: Filet z indyka umyć, oczyścić z błon, natrzeć sokiem z połowy cytryny oraz solą pieprzem. Wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę. W tym czasie przygotować farsz: cebulę i 2 ząbki czosnku drobno posiekać i zeszklić na maśle. Dodać pieczarki pokrojone w kostkę lub cienkie plasterki. Pieczarki będą
W SMAKSzynka to bardzo niedoceniane mięso, które kojarzy się głównie z tym, że robi się z niego wędlinę lub mieli na mielone... Ja polubiłam je bardzo w wersji obiadowej (choć w moim rodzinnym domu się jej nie robiło) - mięso jest dużo smaczniejsze, mniej suche od schabu a przygotowuje się je bardzo podobnie. Dziś przedstawiam wersję szynki pieczonej w kawałkach(...)kluseczków. Jeden z przepisów idealnych na niedzielę - można przygotować wszystko dzień wcześniej, a później tylko wymieszać i upiec. SKŁADNIKI: 1 kg szynki w kawałku 2 cebule 50 dag pieczarek Sos: 2 łyżki majonezu (czubate) 2 łyżki keczupu (czubate) 1 łyżka ostrej musztardy Dodatki: ogórki konserwowe z chilli firmy Orzech kluseczki ziemniaczane - ciasto z przepisu na Byczki 1. Szynkę pokroić
Kto ugości moich gości?papryki żółtej słodkiej -2 marchwie -2 pieczarki -1pietruszka -150 ml wody -koncentrat pomidorowy 160 ml -przecier pomidorowy 500 ml -olej z pestek winogron PRZYPRAWY -sól do smaku -pieprz czarny 1,5 g/kg -pieprz ziołowy białowieski 1,5 g/kg -cukier 2 g/kg -liść laurowy mielony 2 g do całości -ziele angielskie mielone 2 g do całości -koperek(...)rękach. Ryż ugotować do miękkości w osolonej wodzie i ostudzić. Następnie cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju, dodać startą marchew i pietruszkę. Paprykę, pieczarki pokrojoną w drobną kostkę oraz wodę i wszystko dusić około 5-10 minut na wolnym ogniu.Mieszamy co jakiś czas by się składniki nie przypaliły, dodać przecier i koncentrat pomidorowy jeszcze chwile
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.dania. SKŁADNIKI: 800 g mięsa wołowego (udziec) 500 g pieczarek 1 opakowanie mrożonki (zupa grzybowa mroźna kraina) 2 duże czerwone cebule (posiekać) 8 ogórków kiszonych (słupki) 400 ml jogurtu naturalnego sól himalajska 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 2 ziarenka owoców jałowca 7 ziarenek pieprzu świeżo mielony pieprz przyprawa: suszone pomidory z bazylia i czosnkiem musztarda sarepska(...)zawinąć. Ja musiałam związać mięso żeby roladki się nie rozwinęły. W multicookerze ustawiłam opcję FRY i czas 10 minut. Obsmażyłam roladki z każdej strony. Do misy wlałam wodę, umyte pieczarki, przyprawy i zawartość opakowania z mrożonką. Następnie program STEW i czas 60 minut. W połowie otworzyłam pokrywę i odlałam do naczynia 2 chochelki wywaru żeby ostygł (zamknęłam pokrywę). Zmieszałam
ClauditteMissCookingchilli Sposób przygotowania : Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy, obieramy i rozkrawamy na pół. Pieczarki oczyszczamy i siekamy w plasterki. Na łyżce masła przesmażamy grzyby z drobno posiekana cebulką i dodatkiem soku z cytryny. Doprawiamy do smaku sola , świeżo mielonym czarnym pieprzem i płatkami chilli. Całość miksujemy ręcznym blenderem. Na każdą połówkę jajka nakładamy porcje farszu. Oraz
Pyry na Gazkurczaka z rosołu. Gdy mięso mięknie dodajemy obrane i pokrojone warzywa. Chwilę jeszcze gotujemy by warzywa zmiękły. Pieczarki smażymy z cebulką pokrojoną w kostkę, odrobinę solę. Wątróbkę podsmażamy pod koniec odrobinę solimy. Gdy wszystkie składniki są miękkie, wykładam je kolejno na sito. Mielę 2 razy w maszynce do mielenia. Do masy dodaję jajka i przyprawy. Mieszam. Przekładam do 2 keksówek
MojaQchnia.plkroimy w kostkę i smażymy kilka minut aż odparuje z nich cała woda. Cebulę oraz pieczarki dodajemy do kapusty, dosypujemy zioła i przyprawy do smaku i dokładnie mieszamy. Na każdym naleśniku kładziemy porcje farszu i zwijamy krokiety. Chleb oraz płatki mielimy w malakserze. Jajka roztrzepujemy. Każdego krokieta obtaczamy w jajku a następnie w panierce. Na niewielkim
Radość kipiąca uśmiechem.Odcedzamy, odstawiamy do wystygnięcia. Jajka gotujemy na twardo studzimy, obieramy ze skorupki. Do miski wkładamy przestudzone pieczarki, pokrojone w kostkę jajka, obraną i pokrojoną w piórka cebulę, 2 łyżki kukurydzy i kawałki tuńczyka z puszki, przyprawiamy wszystko solą i pieprzem świeżo mielonym. Delikatnie mieszamy dekorujemy oliwkami. Smacznego
kgwjanczewogarnka- u mnie szeroka patelnia grillowa z kopułą. Dosmaczyć pieprzem. Solą. Dodać kaszę gryczaną z pieczarkami. Podlać rosołkiem, lub wywarem warzywnym..albo po prostu wodą. Dołożyć papryki i bazylii. Zamknąć, dusić. Podawać ciepłą na zdrowie! U mnie dodatkowo kulka mięsa mielonego i duszonego w sosie pomidorowym
Z Kuchni Do Kuchniścieramy na tarce jarzynowej.Cebulę również na małą kosteczkę i smażymy na patelni,gdy się zarumieni dodajemy pieczarki i chwilę dusimy polewając wodą by się nie przypaliły.Jeśli skrzydełka są bardzo duże i mają na końcu trochę piersi to odcinam to mięsko,mielę w maszynce i wrzucam do farszu by się poddusiło.Przyprawiam solą,pieprzem,ząbkiem czosnku i 1/2 łyżeczki
Niespełnione zdolności kulinarnekotlety mielone smażone na tłuszczu, ale raczej tak nie jest ;-) to tylko złudzenie. Mimo to od czasu do czasu kaloryczne dania również są w cenie ;-) Składniki; 50 dag mięsa mielonego wieprzowo - wołowego 1 jajko 1 mała czerstwa bułka sól, pieprz 2 łyżki suszonych pomidorów ( przyprawa) 1 łyżka mąki olej 1 cebula sos; 20 dag pieczarek przyprawa
Radość kipiąca uśmiechem.Soję odcedzamy i miksujemy blenderem lub mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Następnie dodajemy jajko i całość mieszamy na jednolitą masę, z której formujemy pulpeciki. Obtaczamy je w bułce tartej (w wersji dietetycznej mogą to być otręby) i smażymy na oleju z obu stron na złoto. Pieczarki kroimy w plastry, cebulę w piórka, podsmażamy
e-PrzepisyKulinarnewww.cosdlazdrowia.pl/ziarno/quinoa-komosa-ryzowa-biala-1000g/produkt-271 Jak wiecie od Świąt Bożego narodzenia jestem najszczęśliwszą posiadaczką Multicookera REDMOND , którego dostałam w prezencie od swoich rodziców :) SKŁADNIKI: 500 g piersi z kurczaka 500 g pieczarek 2 czerwone cebule 1 łyżka oleju rzepakowego 1 pęczek natki pietruszki sól himalajska azjatico do smaku (Azjatico to mieszanka najbardziej charakterystycznych smaków Azji. Całej kompozycji oryginalny smak nadają owoce goji, trawa(...)umila praktyczny młynek). Dostępna w Almie i Piotrze i Pawle świeżo mielony pieprz 1 łyżeczka lubczyku 400 ml jogurtu naturalnego 100 g kosmosy ryżowej PRZYGOTOWANIE: Mięso obmyć i oczyścić. Pokroić w kostkę kawałki 1 cm, może troszkę większe. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić na 10 minut. Pieczarki dokładnie umyć, cebulę obrać. Pieczarki pokroić w plasterki a cebule posiekać
ClauditteMissCookingSKŁADNIKI: 1 główka młodej kapusty 1 szklanka kaszy jaglanej 300 g świeżych pieczarek 2 czerwone cebule 2 ząbki czosnku 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki kwaśnej śmietany 12% 2 łyżeczki majeranku 1 łyżka posiekanego koperek 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól morska, świeżo mielony pieprz 1 łyżeczka oleju kokosowego bezwonnego PRZYGOTOWANIE kapusty na gołąbki: Z główki kapusty usuwamy wierzchnie(...)rozgotowała. Powinna byś aldente. Ugotowaną kaszę zostawiamy pod przykryciem na ok. 10-15 min. Na oleju kokosowym przesmażamy posiekaną w kostkę cebulę i czosnek . Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki . Całość smażymy, aż cała woda z pieczarek odparuje. Do usmażonych pieczarek i cebuli dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną . Całość doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem. Na końcu dodajemy posiekaną natkę pietruszki . PRZYGOTOWANIE gołąbków
kulinarnyJa