mielone z pieczarkami - 2861 przepisów (strona:124/191)

Filet z indyka duszony w kapuście,  z pieczarkami 207

pyszne danie Składniki: filet z indyka (około 800 g) 1 średnia główka kapusty 300 g pieczarek 1 cebula (brak na zdjęciu) 2 pomidory 2 ząbki czosnku 3 łyżki masła klarowanego 4 łyżki oleju 3 łyżki przecieru pomidorowego 2 gałązki świeżego rozmarynu 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka oregano sól świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Mięso pokroiłam w duże kawałki. Czosnek(...)spożywczą i wstawiłam do lodówki na 5 godzin   (co najmniej 3 - 4 godziny). Kapustę drobno poszatkowałam. Pomidory sparzyłam gorącą wodą, zdjęłam skórkę i pokroiłam w kostkę. Cebulę posiekałam. Pieczarki po oczyszczeniu pokroiłam w plasterki. Na dużej patelni rozgrzałam 2 łyżki   masła i zeszkliłam na nim cebulę. Posiekaną kapustę dołożyłam do cebuli, posoliłam. Dusiłam na   średnim ogniu

Kuchnia u Krysi
Tarta ze szparagami, brie i pieczarkami 387

stanie”. Było tak zwane czyszczenie lodówki, ale z głową. Użyłam składników, o których myślałam, że będą do siebie pasować i intuicja mnie nie zawiodła. Rozpuszczony brie, pieczarki ze słodką cebulą, szparagi, pomidorki, feta – wszystkie te smaki razem dały niesamowity efekt. Każdy składnik do siebie pasował. Robiłam tartę pierwszy raz i trochę obawiałam się, że spód i brzegi będą(...)gram śmietany 18% 2 jajka 200 gram fety 125 gram sera brie sól świeżo mielony pieprz starta gałka muszkatołowa kilka pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół kilka obranych białych szparagów poprzecinanych na pół (nie gotowałam) kilka gałązek rozmarynu kilkanaście małych pieczarek pokrojonych w plasterki 2 ząbki czosnku natka pietruszki masło do smażenia pieczarek i cebuli WYKONANIE Ciasto: Mąkę przesiewamy

OstryKęs
Tarta ze szparagami, brie i pieczarkami 397

stanie”. Było tak zwane czyszczenie lodówki, ale z głową. Użyłam składników, o których myślałam, że będą do siebie pasować i intuicja mnie nie zawiodła. Rozpuszczony brie, pieczarki ze słodką cebulą, szparagi, pomidorki, feta – wszystkie te smaki razem dały niesamowity efekt. Każdy składnik do siebie pasował. Robiłam tartę pierwszy raz i trochę obawiałam się, że spód i brzegi będą(...)gram śmietany 18% 2 jajka 200 gram fety 125 gram sera brie sól świeżo mielony pieprz starta gałka muszkatołowa kilka pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół kilka obranych białych szparagów poprzecinanych na pół (nie gotowałam) kilka gałązek rozmarynu kilkanaście małych pieczarek pokrojonych w plasterki 2 ząbki czosnku natka pietruszki masło do smażenia pieczarek i cebuli WYKONANIE Ciasto: Mąkę przesiewamy

OstryKęs
Kluski śląskie z selera w sosie grochowym 119

około 250 g mąki ziemniaczanej 200 g grochu zielonego (połówki) 200 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 2-3 młode marchewki 200 g boczku wędzonego 2 łyżki oleju sól, pieprz Przygotowanie Seler obieramy, kroimy na mniejsze kawałki gotujemy ,robimy  puree (najlepiej przepuścić przez maszynkę do mielenia) ,dodajemy mąkę. Ciasto wyrabiamy i studzimy. Z ciasta formujemy niewielkie kulki

R'n'G Kitchen
pasztet z czerwonej fasoli i pieczarek 174

smażymy  na niewielkim ogniu. Do lekko zeszklonej cebuli dodajemy posiekany czosnek i połowę pieczarek pokrojonych w cienkie plastry, smażąc  całość jeszcze przez dziesięć minut. Teraz zawartość patelni dodajemy do fasoli ( wcześniej odlewamy z niej wodę w której się gotowała), mieszamy a następnie mielimy  w maszynce do mięsa, lub blenderem. Zmieloną masę przyprawiamy solą, pieprzem, szczyptą cukru(...)stopni i pieczemy przez 50 minut. W tym czasie na patelni rozgrzewamy drugą łyżkę masła, oraz dwie łyżki oliwy i przesmażany ostatnią drobno posikaną cebulę,  następnie dodając resztę pieczarek ( pokrojonych w ćwiartki lub plastry). Na koniec do grzybów dokładamy słodką śmietanę i całość trzymamy na palniku jeszcze przez 2-3 minuty. Upieczony pasztet kroimy na porcje, na wierzch każdej

Miód i pieprz
Hairy Lemon 176

Składniki: Filety rybne z mintaja (bądź też dowolnego rodzaju ryby, wedle gustu i smaku), Ryż – 2 lub 3 woreczki 2 cytryny Zielona sałata 2 pomidory 0,5 kg pieczarek Olej z pestek winogron Koperek świeży 1 cebula mała Przyprawa do ryb Mąka 3 jajka Sól czosnkowa Pieprz 2 ząbki czosnku Sposób przygotowania: Filety rybne rozmrażamy i odsączamy z nadmiaru wody(...)mąka. Na patelnię wlewamy olej z pestek winogron, dodajemy do tego sok z ½ cytryny, pieprz mielony ok. ½ łyżeczki i koperek. Na rozgrzany olej wrzucamy już panierowane filety z mintaja i smażymy aż nabiorą ładnego złotego kolory i paniera stanie się chrupiąca. PIECZARKI: Dokładnie umyte pieczarki kroimy na 4 części. Cebulkę drobno siekamy. Oba składniki wrzucamy na odrobinę rozgrzanego oleju

ClauditteMissCooking
Kapuśniak z wieprzowiną i pieczarkami 207

obiad. Składniki: 500 g szynki wieprzowej 250 g kiszonej kapusty 250 g pieczarek 1 mały seler 1 duża marchew 3 ząbki czosnku mała cebula kilka suszonych grzybów 3 średnie kremowe ziemniaki 1 listek laurowy kilka ziaren ziela angielskiego łyżeczka kminku sól i pieprz (najlepiej świeżo mielony) 4 łyżki posiekanej natki Kapustę lekko przepłukać, jeśli jest(...)gotować do miękkości. Mięso umyć, pokroić w kostkę, włożyć wraz z listkiem laurowym i zielem do drugiego, nieco większego garnka, wypełniając go do 2/3 zimną wodą. Gotować do miękkości. Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry, dodać do mięsa. Selera i marchew obrać, umyć, pokroić w kostkę. Dodać razem z pokrojoną w kostkę cebulą i czosnkiem. Po 10 minutach wrzucić pokrojone

Czerwień i błękit
Zupa tajska 164

korzenia imbiru 1/2 ostrej świeżej papryczki 2 małe cebule 1 średnia marchewka 150 g pieczarek 1 mała cukinia 1 l bulionu drobiowego lub rosołu puszka mleka kokosowego (400 g) 1 łyżka sosu ostrygowego 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka octu spirytusowego 1/2 łyżeczki mielonej kurkumy garść pomidorków koktajlowych 1 jajko cebulka dymki do posypania Na początku kurczaka kroimy(...)doprowadzić do wrzenia. W tym czasie kroimy warzywa, zaczynając od marchewki. Od razu dorzucamy do zupy. Jest najtwardsza, więc ważne, aby wylądowała w garnku pierwsza. Później dodajemy pokrojone pieczarki i gotujemy przez 10 minut.  Po tym czasie wlewamy mleczko kokosowe wraz z gęstą zawartością i dodajemy kurkumę, sosy sojowy i ostrygowy oraz ocet. Dodajemy także pokrojoną cukinię. Jajko delikatnie

Kuchnia od dwojga
Lasagne ze szpinakiem i pieczarkami 691

szybko leci, a my wracamy z nowymi przepisami. Dzisiaj serwujemy pyszną warstwową lasagne ze szpinakiem i pieczarkami - mniami. W moim domu ją uwielbiają, no i najważniejsze jest daniem bardzo prostym. Porcja na 6-8 osóbSkładniki:500 g makaronu lasagne250 g mięsa mielonego (użyłam wołowego)150 g świeżego szpinaku (może być mrożony )150 g pieczarek5 ząbków czosnku1(...)jedną łyżkę masła, dodajemy szpinak i 3 przeprasowane ząbki czosnku. Wszystko smażymy na małym ogniu i doprawiamy solą i pieprzem. Następnie n patelni rozpuszczamy jedna łyżkę masła, wrzucamy pokrojone pieczarki i pokrojoną w kostkę cebule. Wszystko dusimy i doprawiamy sola i pieprzem.Sos beszamelowy przygotowanie:Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy mąkę energicznie mieszając (ja używam blendera wtedy mam pewność

Niezły Młynek
Placek z wołowiną, kukurydzą, pieczarkami i suszonymi pomidorami w cieście a'la naleśnikowym 146

Składniki: Główne: 250g wołowiny 5 łyżek kukurydzy z puszki 4 małe pieczarki 1/2 średniej cebuli 2 suszone pomidory + 2 łyżki oleju spod pomidorów Ciasto: 2 jajka 1/2 szkl. mleka 1/4 szkl. maki kukurydzianej 2/3 szkl. mąki graham (można też użyć chlebowej, razowej) 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej 1 łyżeczka czarnuszki 1 łyżeczka oregano szczypta gałki muszkatołowej 4 łyżki(...)pomidorów. Oprószamy świeżo mielonym pieprzem, przykrywamy patelnię i dusimy do miękkości mięsa (w zależności od rodzaju mięsa może to zająć 30-40 minut). Po 20 minutach dodajemy posiekaną cebulę i nadal dusimy. Gdy wołowina będzie miękka rozkładamy ją równomiernie na patelni, rozsypujemy 4 łyżki odsączonej kukurydzy i zalewamy ciastem. Na wierzchu rozkładamy pokrojone w plasterki pieczarki, pokrojone suszone pomidory

Kolorowy Przepisownik
Pierogi z gęsimi wątróbkami 132

średnie cebule    sól    pieprz    1 łyżeczka brązowego cukru    mąka  Omasta: 1 duża cebula 2 łyżki masła 250 g pieczarek sól i pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 W misce usypujemy kopczyk z mąki, robimy dołek i wlewamy gorącą wodę. Delikatnie, przy pomocy noża zagniatamy mąkę(...)Prawidłowo usmażona wątróbka powinna być zrumieniona z zewnątrz i różowa w środku. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość mielimy. Na środek każdego kółka kładziemy farsz, pierogi zlepiamy, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 3 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z pierogami. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable

R'n'G Kitchen
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z WIEJSKĄ KIEŁBASKĄ 193

Gotowanie Patki SKŁADNIKI NA 2 OSOBY: ➧ 30 dag Wiejskiej Kiełbasy  ➧6 Ziemniaków ➧1 Papryka czerwona  ➧6 Pieczarek ➧1 Cebula ➧20 dag Sera Żółtego Tartego ➧1 Jajko ➧300 ml Śmietany 18 % ➧Sól i pieprz do smaku ➧1 Łyżka mielonej papryki czerwonej  ➧1 Łyżka drobno siekanej pietruszki PRZYGOTOWANIE: 1. Kiełbasę obieram ze skóry i kroję w plastry, podsmażam

Gotowanie Patki
Puszysta pizza bezglutenowa 204

małej cebuli 1 ząbek czosnku 1 puszka (400 g) krojonych pomidorów 1/2 łyżeczki cukru sól i świeżo mielony pieprz Przyprawy - wg uznania przyprawa do pizzy lub własna mieszanka (oregano, bazylia, czosnek, majeranek) Dodatki wg uznania, u mnie podsmażone pieczarki, mozzarella i świeży szpinak Przygotowanie Przygotuj zaczyn - drożdże rozpuść w 1/4 szklanki ciepłego (nie gorącego, i nie zimnego) mleka, dodaj

Powiedz dietom nie
uszka z prawdziwkami suszonymi... 146

dodać posiekane prawdziwki i smażyć z 8 minut mieszając co jakiś czas, przyprawić farsz do smaku solą, pieprzem mielonym, wsypać bułki tartej tyle, aby wchłonęła nadmiar wilgoci z grzybów, konsystencja farszu ma być sucha, wystudzić, można do farszu użyć pieczarki, kapustę kiszoną z grzybami Z lodówki ciasto podzielić na porcje i każdą rozwałkować na dość cienki placek na podsypanej

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka z kaszą gryczaną 137

woreczek kaszy gryczanej  1/2 czerwonej cebuli 1 mały zielony ogórek 1 słoik marynowanych pieczarek 1 łodyga selera naciowego 2 łyżki ziaren (u mnie z chilli) - np. Ziarenkowo pęczek rzodkiewek 1/2 papryki czerwonej pokrojonej wg uznania natka pietruszki 1 obrany ze skórki pomidor świeżo mielony pieprz świeżo mielona sól 2 łyżki oliwy z oliwek (np. Develey ) 1 łyżka(...)praskę czosnek z oliwą i octem balsamicznym. Wymieszać z kaszą. Cebulę i natkę pietruszki drobno posiekać, ogórka, pomidora i rzodkiewkę pokroić wg uznania, a seler naciowy w paseczki. Dodać pieczarki i paprykę. Wszystko razem wymieszać, dodać sól i pieprz. Od razu gotowe do spożycia. Idealne na śniadanie, kolację lub przekąskę. Zdrowo i szybko

Trufelkowo

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję