mielone z pieczarkami - 2861 przepisów (strona:128/191)

Portorykańska zapiekanka 159

marchewki średniej wielkości 1 duża cebula lub dwie mniejsze kilka pieczarek około 8 szt 1 papryka słodka -czerwona , najlepiej w typie Ramiro garść kiełków rzodkiewki 1 puszka krojonych pomidorów 1 kubek 400 ml jogurtu greckiego około 150 g żółtego sera do utarcia sól do smaku 1 płaska łyżeczka , mielonej ,ostrej papryki 1 płaska łyżeczka cukru 1 łyżeczka mielonego(...)zrobi się miękka , ale nie rozpadająca ( najlepiej po prostu sprawdzać – ziemniak na zdjęciu nie był do tej potrawy ) . O dcedzamy i przepłukujemy pod bieżącą wodą . Cebulę i pieczarki kroimy i podsmażamy na patelni na złoty kolor . Marchewkę kroimy w cieniutkie paski ( dobrze sprawdza się temperówka do warzyw ) , paprykę i cukinię, kroimy w średniej wielkości kawałki . W formie do pieczenia

Ogrodnik w podróży
Gulasz wieprzowy z pieczarkami 168

wieprzowego z szynki - można też zakupić mięso gulaszowe ok 400 g świeżych pieczarek 1 duża cebula 4 łyżki tłuszczu - u mnie smalec ale można też użyć oleju 1 łyżka mąki - u mnie mąka bezglutenowa 50 ml słodkiej śmietanki 30% przyprawy: sól, pieprz, 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki, ostra mielona papryka - mała szczypta, szczypta suszonego tymianku Na patelni rozgrzać(...)równą kostkę, dodać przyprawy (papryki, tymianek, odrobinę soli i odrobinę pieprzu), zrumienić na sporym ogniu i przełożyć do garnka z cebulą. Wymieszać i dusić pod przykryciem na małym ogniu. Pieczarki oczyścić z ziemi (nie płukać! bo wciągną wodę), można ewentualnie obrać i pokroić na grube plasterki - 3-4 milimetry grubości.  Na pozostałym na patelni tłuszczu zrumienić pieczarki na dużym

Ze smakiem bez glutenu
Klasyczna lasagne 143

farszu z mięsa i sosu pomidorowego oraz beszamelu i sera. Składniki: 15 płatów makaronu lasagne 600g wieprzowego mielonego mięsa 200g koncentratu pomidorowego 350g startego żółtego sera 2 puszki pomidorów 2 duże cebule 3 ząbki czosnku 1/2 szklanki bulionu drobiowego 350g pieczarki 2 łyżki mąki pszennej masło klarowane 1 łyżeczka bazylii 2 łyżeczki ziół prowansalskich sól pieprz Sos beszamelowy

Szalona Kuchnia Eweliny
Wege mielone z kaszy jaglanej i kalafiora 144

klasyczny, polski, niedzielny obiad ale jakoś nie miałam ochoty na mięso. W Jadłonomii znalazłam przepis na wege mielone i postanowiłam dać im szansę. Kotlety przygotowuję na bazie kaszy jaglanej i startego kalafiora z dodatkiem sosu sojowego (musi być umami :) ), faszeruję pieczarkami, zapiekam i podaję z ulubionymi dodatkami. Z podanej porcji wychodzi 10 średniej wielkości kotletów. Polecam

Milion Smaków
Zupa porowa z klopsikami 176

udekorować nimi zupę. Składniki 50 g masła 3 białe części pora 2 ząbki czosnku 200 g brązowych pieczarek 2 łyżki koncentratu pomidorowego 50 ml białego wytrawnego wina 150 g pęczaku 2 l bulionu drobiowego natka pietruszki Klopsiki: 500 g mięsa mielonego z indyka 50 g startego parmezanu 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki natki pietruszki 1 łyżka koncentratu pomidorowego

R'n'G Kitchen
Paszteciki z pieczarkami 197

odstawić do wyrośnięcia. Składniki na farsz: 1 kg pieczarek 2 cebule sól pieprz masło Sposób wykonania: pieczarki myjemy, kroimy w drobną kostkę razem z cebulą. Dodajemy sól i pieprz. Podsmażamy na maśle i zostawiamy do przestygnięcia. Dodatkowo: 1 jajko mielony kminek Ciasto rozwałkować cienko na stolnicy, aż uzyskamy prostokąty. Farsz nanosimy na ciasto i zawijamy paszteciki. Na koniec paszteciki

Kuchnia Pani Wiosny
Cukinia faszerowana mięsem, kaszą bulgur i kurkami 164

faszerowana to bardzo smaczny i pożywny posiłek. Cukinię można nadziać różnymi składnikami. Ja nadziewałam ją już mięsem i pieczarkami , mięsem i ryżem a teraz wersja z mięsem, kurakami i kaszą. składniki: 2 średnie cukinie po ok 900 g 400 g mięsa mielonego z indyka 1 woreczek kaszy bulgur 200 g kurek 1 cebula sól,pieprz olej do smażenia masło(...)patelni rozgrzać odrobinę masła, wrzucić kurki i smażyć aż zmiękną, przełożyć na talerz. Cebulę pokroić w drobną kostkę.  Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju i zeszklić cebulę. Następnie dodać mielone mięso. Smażyć aż mięsko będzie usmażone. Następnie dodać wcześniej usmażone kurki oraz ugotowaną kaszę bulgur. Dokładnie wymieszać, farsz doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowym farszem nadziać połówki

Monia miesza i gotuje
Leczo z mieloną wołowiną i pieczarkami 155

Powoli, bo muszę wrócić duchem do mojej kuchni... A dzisiaj na blogu danie przedurlopowe. Składniki: 500 g mielonej wołowiny 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 3 kolorowe papryki (u mnie 2 czerwone i 1 zielona) 2 młode cukinie 250 g pieczarek 2-3 szklanki gęstego przecieru pomidorowego puszka krojonych pomidorów przyprawa warzywna oregano lub przyprawa do pizzy 2 łyżki

Czerwień i błękit
BABECZKI Z PIECZARKAMI I KAPUSTĄ 152

Babeczki bez mięsa, też mogą być smaczne. Mogę powiedzieć, że to mielone bo podobnie się je robi. SKŁADNIKI: 1/2 szklanki ryżu 1/2 szklanki soczewicy czerwonej 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 duża cebula 200 g pieczarek 200 g kiszonej kapusty 2 jajka sól pieprz kolendra kminek 1 łyżka lnu papryka ostra masło bułka tarta Ryż, kaszę i soczewicę gotujemy

harrisa
Schab po meksykańsku 174

ząbki czosnku 1/2 szkl pikantnego keczupu olej do smażenia mięsa   można dodać jeszcze ine warzywa np. pieczarki, kukurydzę * lub przyprawy: sól, pieprz np. cayen, oregano, czosnek granulowany, papryka słodka o oczywiście ostra papryka/chilli oraz ewentualnie odrobina kolendry i kminku mielonego, a do duszenia warzyw można wtedy dorzucić 2 listki laurowe.   1. Mięso lekko rozbić, oprószyć solą, pieprzem

Kto ugości moich gości?
Spaghetti pomidorowe z mięsem i cukinią i pysznym sosem pomidorowym 176

ochoty na "stanie przy garnkach". SKŁADNIKI: 1 op. makaronu spaghetti (porcja dla 4 osób) 50 dag miesa mielonego 1 puszka pomidorów krojonych 1 szkl bulionu 1 czubata szklanka startej cukini (ok 20 dag) 1 sos pieczarkowy Orzech (sos pomidorowy z pieczarkami, cebulą i marchwią) 1 łyżeczka soli 1 łyżka majeranku 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki ostrej papryki

Kto ugości moich gości?
Sos z boczników. 173

Hreczniaków. Przepis  TU Boczniaki to grzyby, które bardzo szybko można przygotować  podobnie jak pieczarki. Chociaż potrawa z boczniaków jest dla mnie bardziej lżejsza. SKŁADNIKI  350 g boczniaków 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego sól, pieprz odrobina  mielonej słodkiej papryki 150 ml bulionu warzywnego 200 ml słodkiej śmietanki. WYKONANIE Boczniaki oczyszczamy  i kroimy w paski

W kuchennym oknie Ewy
SZPINAKOWE PIEROGI Z KURCZAKIEM 434

łyżki* sól* pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:FARSZ:Mięso gotujemy do miękkości ( tak jak pisałam , można użyć mięsa z rosołu ).Pieczarki myjemy , drobno kroimy.Podsmażamy na oleju z drobno posiekaną cebulką.Mięso obieramy z kości ( jeśli zostawimy skórę farsz nie będzie za suchy ).Mielimy przez maszynkę razem z pieczarkami.Wszystko razem dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.CIASTO:Umyty szpinak odsączamy , oprószamy solą

Ostra na Słodko
Kotlety mielone grzybowe z biszkoptami 194

zabraknie wam bułki tartej a wy macie wszystko przygotowane na kotlety mielone? I nic co praktycznie mogłoby jązastąpić ani płatków owsianych, otrębów, mielonych orzechów, płatków kukurydzianych.. a jednak okazało się ze się da, zastąpiłam bułkę pokruszonymi biszkoptami, które sprawdziły się idealnie. W połączeniu z pieczarkami kotlety wyszły pyszne a sos był "kropką

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Lasagne z serem ricotta i mozzarella II 157

makaronu :)Zaczynamy:)  Składniki:55 gr masła80 gr wędzonej szynki lub boczku1 cebula1-2 marchewki500 gr mielonego wolowego5 łyżek wina czerwonego2 łyżki koncentratu pomidorowego1 jajko100 gr startego parmezanu100 gr startego miękiego sera100 gr sera mozzarella500 gr sera ricotta150 gr pieczarek sól, pieprz I makaron na lasagne Wykonanie:Na rozgrzane masło wrzucamy posiekaną cebulę, marchew- pokrojoną w półtalarki

Smaki Edyty