mielone z pieczarkami - 2861 przepisów (strona:130/191)

Pierogi z mięsem z kurczaka i pieczarkami 164

Studzę. Nie wylewam wody z mięsa. Cebulę drobno siekam następnie smażę na oleju aż będzie szklista.  Pieczarki myję, kroję drobno a następnie na tym samym oleju smażę na rumiano z dodatkiem soli i pieprzu.  Wszystkie składniki muszą być zimne. Wszystko mielę na sicie o grubych oczkach, jeden raz. Mieszam całość ze Sobą doprawiam solą i pieprzem według smaku

Gotowanie Patki
Pomysły na domową zapiekankę 155

często robimy również zapiekanki makaronowe - są bardzo pożywne i sycące. Pyszna jest zapiekanka makaronowa z kurczakiem, mięsem mielonym czy boczkiem. Wcześniej gotujemy makaron al dente, mięso podsmażamy. Krócej będziemy wtedy zapiekać. Podobnie robimy zapiekanki z warzywami. Wykorzystujemy warzywa jakie tylko chcemy: pieczarki, pomidory, brokuły, por, cebula. Źródło: kuchnialidla.pl Niezależnie od wybranej konfiguracji, każda zapiekanka jest pyszna i sycąca

Gotuję Testuję
Wytrawne naleśniki z nadzieniem mięsnym 184

złoty kolor. Dodać posiekane ząbki czosnku i znowu chwilkę smażyć. Teraz już kolej na mięso mielone, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, bazylią suszoną. Smażyć tak długo, aż mięso straci kolor surowizny. Na patelnię wrzucić pokrojone w plasterki pieczarki, papryki oczyszczone i pokrojone w kostkę i chilli. Smażyć, co jakiś czas mieszając chwilkę. Wlać sos ajwar

Kuchnia Pokoleń
Wegańskie i bezglutenowe grillowane burgery z quinoą 132

Składniki: 2 szklanki ugotowanej białej quinoy 2 puszki białej fasoli 3 niezbyt duże cebule 2 łyżki mielonego siemienia lnianego  3 łyżki oliwy z oliwek pół pęczka natki pietruszki pół pęczka świeżej kolendry maka z ciecierzycy do obtoczenia burgerów 10 -12 pieczarek 2-3 pomidory malinowe kilka ogórków małosolnych szczypiorek kwiaty czosnku niedźwiedziego (opcjonalnie) słoiczek chrzanu (koniecznie sprawdźcie skład

Quinoa Raz!
PULPETY W SOSIE POROWO-PIECZARKOWYM 195

małe pulpeciki zatopione w sosie porowo – pieczarkowym podane z makaronem tagliatelle    SKŁADNIKI Pulpety: 25 dag mielonej łopatki wieprzowej, 1 łyżka przyprawy do wieprzowiny, sól, pieprz, 1 kajzerka czerstwa, 1 jajko, mąka do obtoczenia, 3-4 łyżki oleju Sos: 6 pieczarek, pół pora, 200g śmietany 30%, 100 g sera topionego, 100 g sera feta, sól, pieprz Dodatkowo: makaron

słodki bratek
Gulasz z Ziemniakami – Danie Jedno Garnkowe 185

ziemniaków 300 g pieczarek 1 puszka 400 g kukurydzy 200 g cebuli 2 ząbki czosnku 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1/2 pęczka koperku olej do smażenia do smaku : sól , pieprz , pieprz cayenne (lub papryka ostra) przyprawy do duszenia mięsa : 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki kminku mielonego 2 małe listki laurowe 4 ziarnka ziela(...)www.youtube.com/watch?v=mWlmQrCtKTw Przygotowanie : Najpierw przygotuję składniki na gulasz : Umyte i osuszone mięso kroję w nie za dużą kostkę . Obrane ziemniaki kroję w nie za dużą kostkę . Umyte pieczarki kroję na mniejsze kawałki . Cebulę i czosnek kroję w drobną kostkę i dodaję do pieczarek . Kukurydzę odsączam na durszlaku z zalewy . Koperek drobno siekam użyję go do posypania gulaszu na talerzu . Przygotowanie

Uwaga Babcia Gotuje
SKRZYDEŁKA FASZEROWANE MIĘSEM MIELONYM 310

Uwielbiamy skrzydełka,sobota bez nich to wielka strata.Muszą być i koniec.Na specjalne okazje robimy faszerowane pieczarkami,które pojawiły się już na blogu lub te,które proponuję dzisiaj.Zawsze okazują się hitem przyjęcia Składniki:   ok 15-20 skrzydełek ok 1 kg mielonego mięsa(karczek lub łopatka) 1-1,5 cebuli jajko czosnek sól,pieprz przyprawa do kurczaka czubryca czerwona

Niespełnione zdolności kulinarne
krokiety z kurkumą i z kapustą z pieczarkami w nucie garam masala... 130

jajka 2 sztuki, olej rzepakowy 2 łyżki, cukier 1 łyżka, sól morska 1/2 łyżeczki, kurkuma mielona Royal Brand 1 łyżeczka, woda zimna 1/2 szklanki, mąka pszenna typ 500 1,3/4 szklanki FARSZ: kapusta kiszona 1/2 kg, cebula 1 sztuka, pieczarki 1/2 kg, olej rzepakowy 1/4 szklanki, garam masala Royal Brand 1 łyżka, przyprawa do zup i potraw w płynie

W Mojej Kuchni Lubię
Schab w sosie śmietanowo - grzybowym. 229

porcji 60 dkg schabu bez kości 15 dkg grzybów ( pieczarki, borowiki lub inne ) 250 ml śmietany 18 %  ( 1/2 szklanki ) Propozycja podania. 2 średnie cebule 1 - 2 łyżki świeżego mleka majeranek sól  pieprz czarny mielony olej lub inny tłuszcz do smażenia zielona natka pietruszki do dekoracji papryka czerwona słodka mielona Sposób wykonania :  Grzyby myjemy, kroimy

Przepisy i porady kulinarne
Gołąbki VEGE z kapusty pekińskiej. 165

oliwa z oliwek grzybowy sos sojowy, sproszkowany imbir, tymianek, pieprz, Przygotowania zaczniemy od farszu. Tak więc obieramy pieczarki, cebulę oraz selera i kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy na patelnię i przesmażamy, pod koniec dodając grzybowy sos sojowy kilka kropel i świeżo mielony pieprz. W miedzy czasie nastawiamy ryż i gotujemy w osolonej wodzie na sypko. Po ugotowaniu ryżu mieszamy

vegetanie
RAQUE WIEPRZOWE 169

pieczarek3 duże pomidoy1 cebulaszklanka bulionu warzywnego1  łyżka koncentratu pomidorowego1 łyżka mąkiłyżeczka ziół prowansalskich Kamissól moska Kamispieprz mielony Kamisolej do smażeniaWykonanie:Szynke kroimy w kosteczkę obtaczamy w mące, smażymy na rumiano razem z drobno posiekaną cebulką. Zalewamy bulionem, dodajemy pokrojone pomidory, pieczarki przekrojone na połowę, koncentrat pomidorowy przyprawy. Dusimy pod przykryciem do miękkości

Z Majeczką w kuchni
STROMBOLI 209

Panowie - kuchnia wloskaa w roli glownejSTROMBOLI Przyszykowalam ciasto jak do pizzyUsmazylam piersi z kurzczaka, przygotowalam szpinak, podsmazylam pieczarki, ser starty mozzarella, brie oraz zblanszowalam brokuly. Wylozylam to na rozwalkowany prostokat ciasta, posmarowany pasta z pomidorow. Zrolowalam. Drugie Stromboli przygotowalam z miesa mielonego z cebulka, I z grilowanej papryki, mozzarella Wlozylam do nagrzanego piekarniaka

Smaki Edyty
Polska minestrone z wielkanocnym akcentem 134

odłożyć a ugotowaną kiełbasę pokroić w plastry. Na łyżce oliwy poddusić pomidory pokrojone w ósemki oraz plasterki pieczarek, dodać do wywaru razem z fasolką. Dodać makaron i gotować do miękkości. Zupę podawać z pokrojoną białą kiełbasą oraz posypaną natką i świeżo mielonym czarnym pieprzem

Magiczne Życie Marty
WALENTYNKOWE PRZEPISY. 182

wieprzowe w sosie serowym. Zapiekany makaron "4 sery" Camembert z pieca. Camembert panierowany. Pakieciki ze szpinakiem, pieczarkami i fetą. Risotto z szafranem na cydrze. Polędwica a'la Wellington. Maślany łosoś z kaparami. Pikantny krem z papryki. Krem z dyni. Kotleciki mielone z fetą. Pizzerinki z patelni. Sałatka Najsztuba. Parówki z serem w cieście francuskim. Krewetki z szafranem

W kuchni Karmel-itki