Przepis na : kolacja
Przepisy na pasztety pączkują u mnie i zmieniają się w zależności od tego co właśnie mam pod ręką. Tak właśnie powstała kolejna wersja pasztetu z soczewicy. Tym razem z pieczarkami. Wyjątkowo przypadł mi do gusty tworząc cudowne połączenie z pomarańczowym chutney.Składniki:szklanka czerwonej soczewicy20 dkg pieczarekduża marchewkapietruszka10 dkg seleracebula3 łyżki otrąb owsianychjajko2 ząbki czosnku 4 liście lauroweziele angielskie2 łyżki oliwyprzyprawa do mięsa mielonegopieprz i sól do smaku Przygotowanie... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...