mielone z pieczarkami - 2861 przepisów (strona:132/191)

Kotlety sojowe na bigosie z pieczarek i papryki 171

Soję odcedzamy i miksujemy blenderem lub mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Następnie dodajemy jajko i całość mieszamy na jednolitą masę, z której formujemy pulpeciki. Obtaczamy je w bułce tartej (w wersji dietetycznej mogą to być otręby) i smażymy na oleju z obu stron na złoto. Pieczarki kroimy w plastry, cebulę w piórka, podsmażamy

e-PrzepisyKulinarne
Piersi z kurczaka z sosem pieczarkowym z dodatkiem kosmosy ryżowej (Quinoa). 136

www.cosdlazdrowia.pl/ziarno/quinoa-komosa-ryzowa-biala-1000g/produkt-271 Jak wiecie od Świąt Bożego narodzenia jestem najszczęśliwszą posiadaczką Multicookera REDMOND , którego dostałam w prezencie od swoich rodziców :) SKŁADNIKI: 500 g piersi z kurczaka 500 g pieczarek 2 czerwone cebule 1 łyżka oleju rzepakowego 1 pęczek natki pietruszki sól himalajska azjatico do smaku (Azjatico to mieszanka najbardziej charakterystycznych smaków Azji. Całej kompozycji oryginalny smak nadają owoce goji, trawa(...)umila praktyczny młynek). Dostępna w Almie i Piotrze i Pawle świeżo mielony pieprz 1 łyżeczka lubczyku 400 ml jogurtu naturalnego 100 g kosmosy ryżowej PRZYGOTOWANIE: Mięso obmyć i oczyścić. Pokroić w kostkę kawałki 1 cm, może troszkę większe. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić na 10 minut. Pieczarki dokładnie umyć, cebulę obrać. Pieczarki pokroić w plasterki a cebule posiekać

ClauditteMissCooking
Gołąbki z kaszą jaglaną i pieczarkami w sosie pomidorowym 324

SKŁADNIKI: 1 główka młodej kapusty 1 szklanka kaszy jaglanej 300 g świeżych pieczarek 2 czerwone cebule 2 ząbki czosnku 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki kwaśnej śmietany 12% 2 łyżeczki majeranku 1 łyżka posiekanego koperek 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól morska, świeżo mielony pieprz 1 łyżeczka oleju kokosowego bezwonnego PRZYGOTOWANIE kapusty na gołąbki: Z główki kapusty usuwamy wierzchnie(...)rozgotowała. Powinna byś aldente. Ugotowaną kaszę zostawiamy pod przykryciem na ok. 10-15 min. Na oleju kokosowym przesmażamy posiekaną w kostkę cebulę i czosnek . Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki . Całość smażymy, aż cała woda z pieczarek odparuje. Do usmażonych pieczarek i cebuli dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną . Całość doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem. Na końcu dodajemy posiekaną natkę pietruszki . PRZYGOTOWANIE gołąbków

kulinarnyJa
Dietetyczny pasztet z kurczaka 171

kości ważyło łącznie - 1,30 kg 0,5 kg pieczarek 3 cebule 3 ząbki czosnku 2 duże marchewki 2 pietruszki 1/4 bulwy selera 2 duże jajka 3 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 10 ziarenek czarnego pieprzu ok. 1 szklanki bulionu z kurczaka sól, pieprz czarny świeżo mielony, pieprz ziołowy, ewentualnie papryka słodka w proszku, mielona kolendra - ilości(...)gotować na wolnym ogniu do miękkości. Mięso i warzywa powinny być miękkie, ale nie rozgotowane. Mięso i warzywa wyjąć na sito do wystygnięcia. Powstały bulion pozostawić do dalszego wykorzystania. Pieczarki umyć, pokroić na ćwiartki, podsmażyć na patelni na łyżce oleju, nastepnie dodać pokrojone cebule . Ze względu na małą ilość tłuszczu, aby grzyby i cebula były miękkie należy dodać 1/2 szklanki

Codziennik Kuchenny
Dietetyczna kolacja romantyczna i rzecz o operacjach plastycznych 201

łyżeczce czerwonej papryki słodkiej, mielonego kuminu, majeranku, lubczyku, pieprzu młotkowanego i jeśli macie pół łyżeczki mielonego kopru włoskiego (niekoniecznie) sól dwie łyżki oleju rzepakowego łyżkę masła łyżeczka octu balsamicznego kawałek sera pleśniowego lazur niebieski kilka płatków parmezanu kilka pomidorków koktajlowych kilka pieczarek portobello – takie duże i brązowe garść rukoli i garść listków botwiny (w Tesco można kupić gotową

ladykitchen
SZTUKA WOŁOWINY W SOSIE Z CZERWONEGO WINA 126

mięsa wołowego  2 cebule 3 ząbki czosnku 200 g pieczarek 1 duża marchew 200 ml wytrawnego, czerwonego wina 2 łyżki musztardy sarebskiej 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżka mąki pszennej masło klarowane / olej rzepakowy z łyżką masła słodka, mielona papryka sól morska świeżo mielony pieprz Dwie godziny przed pieczeniem mięso wyjmujemy z lodówki(...)marchew, dolewamy wino, wlewamy 100 ml wody, przykrywamy i dusimy do miękkości  2,5 godziny. Mięso wyjmujemy z garnka i odstawiamy  na talerz, wrzucamy pokrojone w ćwiartki pieczarki i dusimy kilka minut. Sos zagęszczamy mąką rozmieszaną w zimnej wodzie. Całość przyprawiamy cukrem trzcinowym i sosem sojowym. Na koniec wkładamy do sosu mięso. Podajemy z tłuczonymi ziemniakami z dodatkiem

KuchcikoweLove
Zupa a’la strogonow 350

niewielka marchewka 1 niewielki korzeń pietruszki kawałek selera kilka pieczarek 2 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 litr wody lub bulionu 2 liście laurowe 3 kulki ziela angielskiego 4 kulki pieprzu 1 papryka (użyłam pół żółtej i pół czerwonej) 1 ogórek kiszony przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka mielona, chili, cukier 1 łyżeczka musztardy mąka do obtoczenia mięsa olej(...)lodówce na około 1 godzinę *** *** Następnie zamarynowane mięso obtaczamy w mące *** *** Mięso obsmażamy na rozgrzanym oleju do zrumienienia *** *** Następnie mięso przekładamy do garnka. Na patelni podsmażamy pokrojone w kostkę pieczarki, cebulę, marchew, pietruszkę i seler – wszystko razem smażymy około 2 minuty ciągle mieszając, na koniec dodajemy przeciśnięty czosnek *** *** Całość przekładamy do garnka i zalewamy wodą lub bulionem. Dodajemy ziele

Blog z Apetytem
GULASZOWA A'LA STROGONOW 224

schabu (łopatki, karkówki, szynki) 2 średnie cebule czerwone 200g pieczarek 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 2 ząbki czosnku 2 marchewki 1 łodyga selera naciowego 3 ziemniaki puszka pokrojonych pomidorów w sosie własnym olej rzepakowy do smażenia sól  pieprz szczypta cukru liść laurowy ziele angielskie  papryka ostra mielona papryka słodka mielona majeranek bulion warzywny Wykonanie: Mięso(...)mamy - wodą. Dorzucić liść laurowy, ziele angielskie. Dodać pokrojoną w paski paprykę, pokrojone w plasterki marchewki i pokrojony seler naciowy. Gotować ok 15 minut po czym dorzucić plasterki pieczarek (wcześniej umyte), ziemniaki pokrojone w kostkę oraz pomidory w sosie własnym. Gotować do momentu, aż mięso i warzywa będą miękkie. Na koniec doprawić solą, pieprzem, papryką i odrobiną roztartego w dłoniach

Walijskie Pichcenie
Sałatka Meksykański Król Imprezy. 202

Składniki: I. Mięso: - 500 g mielonej wołowiny - masło - 2 ząbki czosnku - 1 czerwona cebula - kumin - sól - pieprz - mały koncentrat pomidorowy - 2 łyżki sosu HP - 1 łyżka Ajvar - 4 chluśnięcia Chipotle/Tabasco II. Pieczarki: - 500 g surowych pieczarek - masło - sól - pieprz III. Sos: - 6 łyżek majonezu light - 340 g jogurtu greckiego - sól - pieprz IV. Całość: - 1 duża puszka kukurydzy z chili

DominikaDolci
Penne z kurczakiem w sosie śmietanowo-pomidorowym z papryką i bazylią 270

czerwona cebula 2 płaskie łyżeczki słodkiej papryki – u mnie od Greckie Przysmaki 1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu szczypta soli ziołowej 2-3 łyżki oleju 4 łyżki śmietany 18% 2 łyżki pesto pomidorowego z papryką i bazylią od Greckie Przysmaki 2 większe pieczarki około 2 garści makaronu (ilość przed gotowaniem) około 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki Przygotowanie: Makaron gotujemy

Słodkie okruszki
Strogonow z klopsikami i makaronem / Meatball pasta stroganoff 217

szybko i smakuje wybornie! Można użyć tutaj grzybów takich, jakie mamy pod ręką, ja dodałam mix pieczarek, boczniaków i shiitake. Polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Strogonow z klopsikami i makaronem (4 porcje) Składniki na klopsiki: 500 g drobiowego mięsa mielonego 2 ząbki czosnku, pokrojone w drobną kostkę 1/2 cebuli, pokrojonej w drobną kostkę 1 łyżeczka ziół

karmelowy
ZAPIEKANKA Z KASZĄ ORKISZOWĄ ORAZ KURCZAKIEM 149

Zapiekanka:  1 Woreczek kaszy orkiszowej   1 Filet z kurczaka  10 Pieczarek 1/2 Por 1 Czerwona papryka  przyprawy:  2 Łyżki EVITA Shoarma Biała  2 Łyżki EVITA Sól Cebulowa  1 Łyżka EVITA Kozieradka  1 Łyżka EVITA Pieprz Seczuański Mielony  Olej do smażenia  Sos:  50g Masła 100g Mąki

Gotowanie Patki
Błyskawiczny piątek - Makaron ze szpinakiem i boczkiem 143

Przygotowanie : Makaron ugotować al dente. Boczek pokroić w kostkę, czosnek drobno posiekać. Przesmażyć razem, dodać szpinak, pieczarki i mascarpone. Wymieszać z makaronem. Nakładać porcję na talerz, posypać serem. Nie dodaję już soli bo boczek z reguły jest słony. Ewentualnie danie doprawiam świeżo mielonym pieprzem

Magiczne Życie Marty
Szaszłyki z indyka 130

grillowania, będą jak znalazł. ;) * SKŁADNIKI na 24 szaszłyki Szaszłyki: 1 kg piersi z indyka 500 g pieczarek 4 czerwone cebule 2 papryki 1 cukinia Sos czosnkowy: 400 g jogurtu greckiego 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki sól, pieprz Marynata: 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka mielonej gorczycy 1 łyżeczka słodkiej papryki ½ łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka tymianku

Food Square
Pulpeciki w pomidorowo-paprykowym sosie 121

Pulpety: 60 dag mięsa mielonego mała cebulka 1 namoczona kajzerka sól pieprz 1 jajko 2 łyżki oleju bułka tarta do obtoczenia Sos: 4 marchewki 1 łyżka oleju 1 cebula 6 pieczarek sól pieprz 4 ząbki czosnku 320 ml domowego sosu pomidorowo-paprykowego papryka ostra Marchewki obrać, pokroić na plastry. Cebulę pokroić w kostkę. Przesmażyć razem z marchewką. Następnie dodać

Ewusiowe Smaki
Ziemniaki, bakłażan, szpinak, pieczarki i jajka – zapieczone 184

pełna! ;) SKŁADNIKI 400g ziemniaków, typu C lub B 1 mały bakłażan 300-350g 250g drobnych pieczarek 100g liści szpinaku baby 50g sera z niebieską pleśnią 2 spore ząbki czosnku 4 jajka L 1 mała cebulka szalotka 1 łyżeczka suszonego tymianku ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej oliwa z oliwek sól pieprz

Karo in the Kitchen
Mielone drobiowe z pieczarkami 137

Pyszne tradycyjne mielone, z drobiu zamiast wieprzowiny, z pysznym, pieczarkowym wnętrzem. Składniki: 60 dag filetu drobiowego 1 czerstwa bułka ¾ szklanki mleka 1 jajko 1 łyżka masła 10 dag pieczarek 1 cebula tłuszcz do smażenia sól do smaku pieprz do smaku bułka tarta do panierki Wykonanie: Mięso dokładnie zmielić, dodać namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, jajko, przyprawy

Tradycyjna Kuchnia
Klopsowa z ogórkiem konserwowym i papryką 156

Składniki : * 0,50 dag mielonego * 2 łyżki tartej bułki * 1 jajko * 3 ząbki czosnku * 2 l bulionu (może być z kostki) * 2 cebule * łyżka masła * 2 czerwone papryki * 25 dag pieczarek * 10 ogórków konserwowych + szklanka zalewy * 2 łyżki mąki * 2 łyżki śmietany * 2 pęczki natki pietruszki * sól, pieprz Sposób przygotowania : Bulion zagotowujemy. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy

Pobite gary Barbary