mielone z pieczarkami - 2861 przepisów (strona:117/191)

Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym 178

przygotowania dania użyłem: 1 kg ziemniaków,  2 jajek, 2 łyżek mąki ziemniaczanej, 300 gram pieczarek, 200 ml słodkiej śmietany 30%, 2 cebul, 2 ząbków czosnku, pęczka natki pietruszki, 1 łyżeczki suszonego tymianku, 1 łyżeczki suszonego rozmarynu, soli, czarnego świeżo mielonego pieprzu, oleju do smażenia. Przygotowanie dania rozpocząłem od przygotowania sosu pieczarkowego. Cebulę pokroiłem w cienkie piórka(...)czosnku. Dodałem szczyptę soli, odrobinę świeżo zmielonego czarnego pieprzu, łyżeczkę suszonego rozmarynu i łyżeczkę suszonego tymianku. Podsmażałem, aż cebula zrobiła się lekko szklista, wówczas dodałem pokrojone w trzymilimetrowe plasterki pieczarki. Smażyłem, od czasu do czasu mieszając, aż woda, którą puściły pieczarki w całości odparowała. Po odparowaniu wody dodałem do pieczarek 200 ml śmietany 30% i całość podgrzewałem na wolnym ogniu

Wyprawy kulinarne
Rolada mięsno-serowa 273

Rolada mięsno-serowa to przepis nie tylko dla fanów serowych smaków, ale także prostego gotowania z łatwo dostępnych składników. Mięso mielone i żółty ser dostaniemy praktycznie wszędzie. Sprawdzi się jako danie główne, ale zdecydowanie lepiej sprawuje się jako przystawka – jest idealna na wszelkie przyjęcia, parapetówki czy Sylwestra. Duża ilość żółtego sera sprawia, że roladka jest bardzo sycąca(...)kilka pieczarek. Rolada mięsno-serowa: 8 dużych jajek 6 łyżek dobrej jakości majonezu 300 g startego cheddara (lub innego żółtego sera) 500 g mielonej wieprzowiny (karkówka lub łopatka) 1 ząbek czosnku 1 mała marchewka 1 cebula szalotka (lub pół cebuli) 2 czubate łyżki bułki tartej 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 pęczka szczypiorku sól morska świeżo mielony pieprz

Poezja smaku
57. Zupa gulaszowa z pikantnymi bułeczkami - serduszkami 100

łyżki koncentratu pomidorowego 2-3 łyżki oleju do smażenia 4-5 pieczarek 1/2 szklanki białej fasoli  1/2 cebuli. Składniki na pikantne bułeczki - serduszka 150 g mąki 10 g drożdży 1 żółtko 1/2 szklanki ciepłego mleka 15 ml oleju szczypta soli i pieprzu pół łyżeczki mielonej ostrej papryki 3-4 łyżki ostrego i pikantnego ketchupu Wykonanie:  1. Fasole(...)ugotować do miękkości w osolonej wodzie (ale nie rozgotować) i odcedzić.  2. Cebulę pokroić w piórka, mięso w cienkie paseczki, ziemniaki i paprykę w kostkę, pieczarki w plasterki. 3. W garnku rozgrzać olej i podsmażyć na nim cebulę, paprykę oraz mięso. Smażyć około 5-8 minut a następnie dodać koncentrat pomidorowy i smażyć dalej około 10 minut. 4. Dodać

Jadło i czytadło
Pulpety drobiowe w sosie pieczarkowym 160

cayenne około 4 łyżek mąki pszennej do obtoczenia Sos: 1,5 litra bulionu  250 dag pieczarek 1 duża cebula 200 g śmietany 18% 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka oleju pęczek natki pietruszki ewentualnie sól do smaku  Sposób wykonania: Mięso mielimy. Wbijamy do niego jajko, wsypujemy bułkę tartą oraz przyprawy. Wszystko razem wyrabiamy ręką na jednolitą masę. Następnie(...)bulion. Wkładamy delikatnie pulpety, zmniejszamy ogień i  gotujemy  przez 20 minut. Od czasu do czasu można je przemieszać. W tym czasie cebulę kroimy w drobną kostkę a pieczarki w plastry. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy pieczarki. Smażymy do momentu aż odparuje z nich woda. Pulpety wyjmujemy z wywaru i przygotowujemy

Qchnia po prostu
Gulasz z pieczarkami 172

kaszami. Świetnie smakuje z kaszą gryczaną, jęczmienną lub pęczakiem. Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej 1/2 kg pieczarek 2 średnie marchewki 1 mały korzeń selera 1 średnia papryka 2 cebule 3 ząbki czosnku 2 łyżki majeranku 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka płatków chili 1 łyżeczka słodkiej papryki 3 listki laurowe 5 ziaren ziela angielskiego mielony(...)drobno pokroić i dodać do gotującego się mięsa. Obrać cebulę i czosnek, drobno pokroić. Cebulę delikatnie podsmażyć na odrobinie tłuszczu i dodać do mięsa. Następnie umyć, oczyścić, grubo pokroić pieczarki i delikatnie podsmażyć na patelni po smażonej cebuli, dodać do mięsa, a patelnię opłukać odrobiną wody i również wlać ją do mięsa. Dodać pozostałe przyprawy oprócz pieprzu i soli. Dusić

Kuchcik gotuje
Zapiekane naleśniki z mielonym mięsem 3119

pieczarki, paprykę czy czerwoną fasolę, ale i bez tych dodatków niczego mu nie brakuje :) Składniki na ok. 8 sztuk: (inspiracja: " Na talerzu ")     8 sztuk usmażonych naleśników (ja smażę naleśniki wg tego przepisu , wychodzi ich z niego więcej, a z nadwyżki przygotowuję na kolację np. naleśniki z serem na słodko:) 500 g mięsa mielonego przyprawa do mięsa mielonego(...)duża cebula 1 ząbek czosnku 200 g koncentratu pomidorowego 3-4 łyżki pikantnego keczupu zioła prowansalskie sól i pieprz 100 g żółtego sera szczypiorek do posypania naleśników   Mięso mielone oprószone przyprawą usmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Dodać do niego posiekaną w kostkę cebulę, gdy się zeszkli dorzucić przeciśnięty przez praskę czosnek. Po chwili smażenia na patelnię wlać cały

Simply Food
Makaron w kremowym sosie pieczarkowym z dużą dawką pietruszki 173

serii Linessa) 3 plastry sera żółtego 5% dostępnego w sklepie Centrum Sylwetki świeżo mielony pieprz, sól morska wg. smaku 1-2 natki pietruszki Sposób przygotowania: Na teflonowej patelni rozgrzewamy olej, a następnie wrzucamy rozduszony ząbek czosnku i pokrojoną w kostkę cebulę, smażymy aż się zezłoci pieczarki obieramy, myjemy, kroimy w plastry, wrzucamy na patelnię, dodajemy odrobinę wody i dusimy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
WEGETARIAŃSKIE NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z SEREM 209

łyżeczki soli ok. 2 szklanki mąki 2-3 łyżki oleju szczypta kurkumy Nadzienie: 2 cebule ok. 200 g pieczarek 1 papryka 1 op. mieszanki warzyw na patelnie (włoskich) ok. 200 g szpinaku mrożonego 1 duże jajko sól, pieprz papryka słodka mielona papryka chili zioła prowansalskie olej do smażenia Dodatkowo: ok. 150 g sera żółtego majeranek Wykonanie: Ciasto(...)patelni z obu stron. Nadzienie: Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy do zeszklenia na rozgrzanym oleju. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona i kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do cebuli. Pieczarki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Smażymy do  momentu aż puszczą wodę, wtedy dodajemy mrożony szpinak. Wszystko trzymamy na ogniu aż cały szpinak się rozmrozi

Kuchnia MagdaLeny
Placek po węgiersku 155

placków: 700 g wołowiny (np. udziec) lub wieprzowiny (np. szynka) 1-2 cebule 1 czerwona papryka 600 g pieczarek 3 ząbki czosnku ok. 150-200 g koncentratu pomidorowego olej/oliwa 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 1 czubata łyżeczka słodkiej, mielonej papryki 1-2 łyżki sosu sojowego pieprz sól Dodatkowo: kilka łyżek gęstej, kwaśnej śmietany papryka słodka Wykonanie(...)będzie można jeszcze doprawić). Całość gotujemy ok. 45 minut na wolnym ogniu, najlepiej pod przykryciem. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy i słodką paprykę. Kontynuujemy gotowanie. W międzyczasie oczyszczamy pieczarki i kroimy je na plastry, które następnie podsmażamy na patelni na złoty kolor. Pieczarki dodajemy do sosu wraz z drobno posiekanymi ząbkami czosnku. Gotujemy jeszcze ok. godzinę. Gulasz powinien gotować

MyCookBook.pl
Pieczony filet z kurczaka na kanapki 624

suszony w piekarniku Suszony schab wieprzowy Szynka domowa gotowana Baton wieprzowy gotowany Pasztety Schab z żurawiną gotowany Pieczeń rzymska z pieczarkami i marchewką Schab ze śliwką Boczek faszerowany Karkówka pieczona miodowa Karczek rolowany z boczkiem Mielonka dojrzewająca. Kiełbasa mielona suszona. Schab pieczony z boczkiem. Schab szpikowany boczkiem. Schab peklowany parzony Mielonka w osłonkach wędliniarskich wędlina drobiowa ze słoika karkówka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierogi mięsne z pomidorami 167

szklanki mąki pszennej 1 szklanka ciepłej wody 1/2 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki ostrej papryki Farsz: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 2 średnie cebule 3 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych - zamiennie możecie użyć kilka pieczarek Przyprawy: bazylia, oregano, lubczyk, sól, pieprz olej do smażenia Sposób przygotowania: składniki na ciasto mieszamy ze sobą, z tym że wodę dolewamy stopniowo

Zasmakuj Kuchni
Gulasz wieprzowy z marchewką, pieczarkami i papryką na jasnym piwie 113

składników w jedno, pyszne danie. Składniki (na 4 porcje): 500 gram polędwicy wieprzowej 500 gram pieczarek 1 i 1/2 czerwonej papryki 2 marchewki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 szklanka passaty pomidorowej 1/2 litra bulionu 250 ml jasnego piwa przyprawy: pieprz, papryka mielona, chili, kmin rzymski, majeranek 1 łyżeczka soli 2 łyżki oleju rzepakowego do podania: kasza gryczana, ogórki(...)posiekaną cebulę oraz czosnek. Dodaję pokrojone w kostkę mięso oraz przyprawy i całość smażę na dużym ogniu 3-4 minuty. Następnie dodaję pokrojoną paprykę w kostkę, pieczarki w ćwiartki oraz marchew w plastry. Całość smażę kilka minut, po czym wlewam piwo i redukuję ilość płynu o połowę. Wlewam bulion i gotuję gulasz na wolnym ogniu przez godzinę

Mango Papaja
Pasztet warzywny z ciecierzycą i żurawiną 196

można zastąpić np. drugą marchewką lub pietruszką, jeśli kalarepa jest niedostępna) kawałek selera (ok. 1/4 dużej bulwy) 30-35 dag pieczarek 2 garści suszonej żurawiny sól do smaku pieprz cytrynowy do smaku 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki wędzonej papryki Pasztet warzywny z ciecierzycą i żurawiną - jak zrobić? Suchą

Moje Qulinaria
Ziemniaczane kotlety z sosem pieczarkowym 102

obieramy, myjemy, osuszamy a następnie drobno kroimy. Cebulę oczyszczamy i drobno siekamy - szklimy w niedużym garnuszku na łyżce oleju. Dodajemy pieczarki, przyprawiamy solą i pieprzem i dusimy pod przykryciem aż powstanie sos (od czasu do czasu mieszamy). Ziemniaki mielimy, lub przecieramy przez sito. Dodajemy śmietanę, żółtka, sól i dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety, obtaczamy w jajku, tartej bułce i smażymy

peggiwkuchni