Gulasz pasterski

Gulasz pasterski

Gulasz pasterski

  Gulasz pasterski –to przepis z kuchni węgierskiej z dużą ilością papryki, niekoniecznie tej ostrej.  Wspaniałe jednogarnkowe danie do którego przeznaczamy kilka gatunków mięs, im więcej, tym lepszy, które kroimy w grubsze kawałki.  Zagęszczony zacierką. Rozgrzewający, w sam raz na jesienno-zimowe dni.  Poza pokrojeniem mięsa i warzyw gotuje się sam. Pyszny! Składniki: ½ kg szynki wieprzowej ½ kg cielęciny ½ kg łopatki  wieprzowej 6 średnich  pieczarek 4-5 ziemniaków 1 marchewk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wanilia i Kardamon

Autor

Wanilia i KardamonWanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, mięso, marchewka, ziemniaki, mielone, pieczarki, danie jednogarnkowe, gulasz, szynka, zupa, gulasz po węgiersku, szynka gotowana, mięso mielone, mielone pieczarki, mielone z warzywami, gulasz z łopatki, zupa pomidorowa, zupa z mięsem mielonym

Inne przepisy z Wanilia i Kardamon

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.