malinowe - 6058 przepisów (strona:143/404)

Deser z kaszy jaglanej z musem malinowym 2184

nimi przepadają ( tak jak ja ). Jednak można znaleźć sposób by je jakoś "przemycić". Jednym z takich sposobów jest deser z kaszy jaglanej w formie musu z słodko kwaśnym musem malinowym. Składniki: 0,5 szkl kaszy jaglanej 1 szkl mleka 0,5 szkl wody 1 laska wanilii 2 łyżki cukru pudru mleko  300 g malin cukier puder  Przygotowanie: Kaszę(...)minut, do miękkości. Kaszę przestudzić. Przestudzoną kaszę miksować blenderem na mus dolewając mleka. Mus jaglany rozłożyć do kieliszków. Maliny zmiksować na mus i dosłodzić do smaku cukrem pudrem. Mus malinowy nałożyć na mus jaglany. Inspiracja klik

Ala piecze i gotuje
Sernik na zimno z malinami i kolorową pianką 180

tylko kopystką. – reszta jak wyżej Masa serowa – serek mascarpone i waniliowy, jogurt, cukier puder, cukier waniliowy wymieszać na gładką masę. Żelatynę wsypać do kubka zalać odrobiną soku malinowego i zostawić na chwilkę, aż napęcznieje. Zagotować pozostały sok i zalać nim żelatynę, dokładnie wymieszać. Odstawić do momentu aż zacznie tężeć. Gęstniejącą żelatynę wlać do masy serowej, dokładnie wymieszać. Dodać(...)ciasta należy zawsze przykrywać wkładając do lodówki. Takie ciasto lubi wciągać zapachy z lodówki, a wtedy będzie okropne. Ja tego nie cierpię Masa piankowa – żelatynę zalać odrobiną soku malinowego i zostawić, żeby napęczniała. Następnie zagotować pozostały sok dodać cukier, wymieszać i zalać tym żelatynę. Znowu dokładnie wymieszać i odstawić do stężenia. Jak już będzie prawie gęsta za pomocą miksera

Kuchnia Pokoleń
Malinowy pudding chia 122

prażonych płatków migdałów (ok. 5g ). Sposób przygotowania 1. Rozgniatamy widelcem maliny. 2. Maliny mieszamy z nasionami chia i odstawiamy na noc do lodówki. 3. Rozgniatamy widelcem banana. 4. Łączymy malinowe chia z bananem. 5. Chia przekładamy do pucharka, polewamy jogurtem i posypujemy migdałami. Malinowy pudding chia jest bogaty w: - błonnik pokarmowy (pochodzący z nasiona chia), który daje uczucie sytości, - kwasy

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
letnie ciasto z malinami i galaretką 3096

budyń zgęstnieje. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy do niego stopniowo zimny budyń i miksujemy na gładką masę. składniki na wkładkę malinową: 3 galaretki malinowe lub dowolnego smaku aby czerwone 400 – 500 g malin, świeżych 750 ml gorącej wody wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Gdy zacznie

Domowy Smak Jedzenia
Leczo z kabaczkiem 165

Leczo to pomysł na warzywny, lekki i bardzo smaczny obiad. Takie danie możecie podać z ryżem jak i chlebem. Uwierzcie mi na słowo, że leczo z kabaczkiem, papryką, pomidorami malinowymi i kiełbasą jest świetnie w smaku. Gorące leczo możecie przelać do słoików, zakręcić pokrywki i schować do lodówki.  Składniki na 3 słoiki 1 l: 2 kabaczki (np. mały(...)duży lub dwa średnie) 4-5 lasek kiełbasy 2 czerwone papryki 2 żółte papryki 4 pomidory malinowe 2 średnie cebule 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz olej do smażenia Kabaczka umyć, osuszyć, obrać ze skóry, usunąć miąższ i pokroić kabaczka w grubszą kostkę. Paprykę umyć, przeciąć na pół, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać

Ugotować
Semifreddo z bezami, ananasem i sosem malinowym 119

obłędnie pyszny i zniknął niewiarygodnie szybko. Koniecznie spróbujcie!  Deser: 400g śmietanki 30% 3-4 łyżki cukru pudru 40g pokruszonych bez 100g ananasa 60-80g kruchych ciastek Sos malinowy: (*) 150g malin 2 łyżki cukru kilka kropel soku z cytryny Kremówką z cukrem ubić na sztywno. Dodać pokruszone bezy i pokrojonego w kostkę ananasa (świeżego). Masę delikatnie wymieszać (najlepiej łyżką(...)minimum 2-3 h. Po 1 godzinie chłodzenia deser posypać pokruszonymi ciastkami (lekko dociskając). Przed podaniem pozostawić 5-10 minut w temperaturze pokojowej i polać dodatkową porcją sosu malinowego. (*) Sposób 1: Maliny zmiksować z cukrem i odrobiną soku z cytryny. Całość przetrzeć przez sito, aby pozbyć się pestek. (Sos powinien być gładki.) Sposób 2: Maliny z cukrem i sokiem cytrynowym

Di gotuje
Biszkopt z malinami 140

łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżki octu Masa: 2 szklanki mleka 2 budynie śmietankowe 2 łyżki cukru 200g masła 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 500g malin 2 galaretki malinowe Biszkopt:  Żółtka oddzielamy od białek.  Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier i żółtka.  Później  dodajemy olej, mąkę, ocet  i proszek do pieczenia(...)gotujące się mleko. Budyń mieszamy, gotujemy i studzimy.  Masło ucieramy z cukrem pudrem.  Stopniowo dodajemy zimny budyń.  Ten krem wykładamy na ostudzony biszkopt.  Galaretki malinowe rozpuszczamy we wrzącej wodzie według przepisu na opakowaniu.  Odstawiamy do przestudzenia.  Maliny układamy na kremie  i zalewamy tężejącą galaretką.  Ciasto wstawiamy do lodówki.   Smacznego

Pyszności Słodkości
Pudding chia z musem owocowym 166

tych co z życia lubią czerpać garściami i nie wpadają w sidła zniewolenia dietą - pyszny deser. Lekki jogurtowy pudding z nasionami chia oraz mus owocowy, u mnie malinowy, do doskonała alternatywa dla kalorycznych kremowych deserów. Spróbujecie -pokochacie, zapewniam ! Poza walorami smakowymi i estetycznymi, bo nie możecie zaprzeczyć, że te drobne czarne kuleczki w jogurcie, wyglądają cudownie, zdecydowanym plusem deseru, jest(...)Żeby przygotować mus, należy zmiksować maliny z dodatkiem cukru trzcinowego. Zamiast malin można użyć innych sezonowych owoców. Pudding jogurtowy przełożyć do niedużych szklaneczek/słoiczków, na pudding delikatnie wylać mus malinowy. Całość udekorować świeżymi owocami. Smacznego

kolorowotorcikowo
Tabbouleh – sałatka z bulgurem 300

najlepiej zrobić ją trochę wcześniej i schłodzić – wtedy wszystkie smaki zdążą się „przegryźć”. Tabbouleh – sałatka z bulgurem 100 g kaszy bulgur 2 duże pomidory malinowe 2 małe ogórki gruntowe 1 szklanka listków mięty (2 pęczki) 1 szklanka listków pietruszki (2 pęczki) 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego 4 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki soku z cytryny(...)papryki, kminu rzymskiego, cynamonu sól morska i świeżo mielony pieprz opcjonalnie: 1 cebula dymka listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='100 g kaszy bulgur 2 duże pomidory malinowe 2 małe ogórki gruntowe 1 szklanka listków mięty (2 pęczki) 1 szklanka listków pietruszki (2 pęczki) 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego 4 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki soku

Poezja smaku
Grysikowiec z galaretką i owocami (bez pieczenia) 285

swoje ulubione owoce. Ja użyłam brzoskwinię, borówki i maliny. Pyszny! :))) Masa grysikowa: 1 l mleka 200 g masła 2/3 szkl cukru łyżka cukru waniliowego 1 szkl grysiku 2 galaretki malinowe brzoskwinia 1 szkl borówki amerykańskiej 1 szkl malin ok 100 g herbatników Galaretki rozpuścić w 2 szkl gorącej wody, ostudzić. Blaszkę (21x21cm) wyłożyć folią aluminiową i ułożyć warstwę herbatników(...)gotowania). Gdy mleko z masłem się zagotuje, wlać kaszkę i mieszać energicznie rózgą aż zgęstnieje. Gorącą masę wylać na herbatniki, ostudzić. Na masę grysikową wyłożyć owoce, zalać tężejącą galaretką malinową. Ciasto przełożyć do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia

Smakołyki Asi
Semifreddo malinowe z jagodami 135

Pyszne, kremowe, mocno malinowe semifreddo z jagodami. Idealny deser na lato i doskwierające upały. Składniki: 4 żółtka 4 białka 4 płaskie łyżki cukru pudru szczypta soli 400g kremówki 36% 250g świeżych malin + maliny do dekoracji 200g świeżych jagód Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Żółtka ubijamy z cukrem pudrem na gęsty kogel-mogel. Kremówkę ubijamy na sztywną bitą(...)śmietanę. Maliny umieszczamy w kielichu blendera (używam Nutri Boost od Russell Hobbs ) i miksujemy na gładki mus. W dużej misce delikatnie mieszamy ubite białka, ubite żółtka, bitą śmietanę, mus malinowy i jagody. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia (chyba, że używamy silikonowej), wypełniamy ją masą. Foremkę owijamy folią spożywczą i wsadzamy do zamrażarki na minimum 2 godziny, a najlepiej na całą

Gotowanie i blogowanie
Śmietankowe penne z kurczakiem i warzywami 397

Dania z makaronem słyną ze swej prostoty i pysznego smaku. Jest to szybki i smaczny obiad. Fajnego smaku daniu nadają malinowe pomidory. 250 g filetu z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka 1 cebula 1/2 czerwonej papryki 5 pieczarek 2 malinowe pomidory 1 szklanka bulionu 3 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka mąki pszennej 150 g makaronu penne Sól Pieprz Sól czosnkowa

VioletoweKucharzenie
Malinowy serniczek na zimno na spodzie z granoli 144

najlepiej do żelatyny dodać łyżkę musu, tak by ją "zahartować" a następnie wymieszać całość). Do masy serowej dodaję pozostałą, rozpuszczoną żelatynę postępując analogicznie jak w stosunku do samego musu malinowego. Na spody w obręczach wylewam po równo masę serową i umieszczam w lodówce na godzinę do stężenia. Po tym czasie na wierzch masy serowej wylewam mus malinowy i umieszczam

Mango Papaja
Pieczone pomidory malinowe z migdałowym pesto! FIT 154

Powoli kończy się czas czereśni. Ale nadeszły czasy borówki amerykańskiej, śliwek, moreli, pojawiły się już pierwsze polskie jabłka (papierówki moje ukochane!) no i oczywiście wreszcie są świeże pachnące pomidory malinowe!!! Jak ja na nie czekam cały rok! Po tych pseudo pomidorach oferowanych w sklepach, niby z gałązek a w smaku jak ziemniaki, mogę znów zachwycać się smakiem prawdziwych pomidorów. Uwielbiam(...)dała fenomenalny smak, bardzo aromatyczny, lekki za razem i wyrafinowany posiłek. Polecam serdecznie na obiad lub kolację! Sprawdźcie krótką listę składników i skosztujcie mojej propozycji ;-))) LISTA SKŁADNIKÓW: - 4 pomidory malinowe - 2 garście świeżej rukoli - 1-2 ząbki czosnku - 150 ml oliwa z oliwek dobrej jakości - 1/2 szklanki migdałów - sól np. morska - opcjonalnie kilka kropel soku z cytryny WYKONANIE: Pomidory umyj

SMYKWKUCHNI
Tarta z migdałowym nadzieniem i jabłkami czyli Słodki Czwartek odc.109 154

wszyscy szczęśliwi :) Przepis wg "Ekonomii gastronomii", znacznie zmodyfikowany. Tarta z migdałowym nadzieniem i jabłkami masa: 120 g mielonych migdałów 100 g masła 100 g cukru 1 jajko dżem malinowy 2 kwaśne jabłka ciasto kruche: 125 g masła 100 g cukru 2 żółtka szczypta soli 250 g mąki pszennej 2 łyżki zimnego mleka lub wody Masło siekamy w misce z cukrem(...)wykładamy papierem lub lekko posypujemy mąką. Od razu na blasze lub na stolnicy rozwałkowujemy ciasto na okrąg. Ciasto powinno być cienkie. Na środku ciasta wykładamy 3-4 łyżki dżemu malinowego i rozsmarowujemy go ale nie dochodzimy do brzegów okręgu. Na dżem wykładamy masę migdałową oraz cząstki obranego jabłka. Zbieramy brzegi ciasta tak by dookoła nadzienia powstała zapora, brzeg ciasta. Ciasto

Dzieje kuchennej Wiewióry

Proponowane wyszukiwania