dbającym o sylwetkę. W zaledwie kilka chwil można przygotować tę pełną witamin przekąskę. SKŁADNIKI: 5 liści sałaty masłowej, 1 kiść ciemnych winogron, 1 kiść jasnych winogron, 1 pomidor malinowy, 1 ogórek, 1 pojedynczy filet z piersi kurczaka, 3 łyżki pestek z dyni, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżeczka soku z cytryny, szczypta cukru, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE(...)Filet z kurczaka gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Studzę i kroję na mniejsze kawałki. Winogrona obieram z kiści. Pomidor malinowy kroję w ósemki. Ogórek obieram i kroję w kostkę. Pestki dyni prażę na suchej patelni. 2. Sałaty płuczę i rozdrabniam. Dodaję filet z kurczaka, winogrona, pomidora, ogórka oraz pestki dyni. Delikatnie mieszam. 3. Oliwię z oliwek mieszam z cukrem
Tradycyjna kuchnia Kasideser o międzynarodowej sławie. Kto go nie zna? Delikatny, na słodkiej śmietance, niebo w buzi. Elegancki i prosty do zrobienia. U mnie dzisiaj mocno waniliowa panna cotta z malinowym musem. Słodycz pianki przełamana kwaśną maliną. Zgrało się idealnie :) W tym deserze użyłam wanilii mielonej - to moje ostatnie odkrycie. Nawet niewielka jej ilość nadaje intensywnego, waniliowego smaku. Jest więc(...)przelewamy do szklaneczek i czekamy, aż zacznie tężeć. Maliny miksujemy z cukrem. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Do malin przelewamy wodę z żelatyną i przez chwilkę miksujemy. Mus malinowy przelewamy na śmietankę. Deser wkładamy do lodówki, aby stężał. Smacznego
Smak mojego domukaszy jaglanej - 2,5 szklanki wody. Gotować ,bez mieszania, aż całkiem wypije wodę • 1 szklanka winogron • świeże owoce goji • proszek malinowy Wykonanie Kaszę ugotować i zmiksować z mlekiem kozim ,oraz z winogronami ,melonem. Posypać świeżymi owocami goji i proszkiem malinowym . :)) Mleko kozie swym składem zbliżone jest właśnie do mleka, jakie
w mojej kuchniodbyło się przy wypiekach z malinami..U mnie akurat było wypiekanie, ale można było zrobić coś dowolnego, ważne, aby było z malinami..u mnie w sumie to był dżem malinowy, ale to mniejsza z tym..Pomysł na takie rurki podpatrzyłam u Justynki .Ja mimo porady Justynki dałam dżem -własnoręcznie robiony - z malin, a nie twardą marmoladę ..ale jak widać(...)oleju szczypta soli 1/4 szkl ciepłego mleka 60 g świeżych drożdży (ja też dałam 40 g) 1 jajko 2 żółtka Dodatkowo: marmolada (najlepiej twarda) [ u mnie dżem malinowy] cukier puder do oprószenia Drożdże i cukry rozpuścić w mleku. Odstawić na 10 minut do "ruszenia drożdży". Miękkie masło,żółtka, jajko i olej utrzeć do puszystości. Dodać wyrośnięte drożdże, zmiksować
Moje domowe kucharzeniesamo jak przy cieście I. składniki na ciasto III: 60 g mąki orkiszowej 60 g cukru 70 g masła, w temperaturze pokojowej 2 jajka 1 budyń o smaku malinowym odrobina czerwonego barwnika spożywczego do uzyskania koloru 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Postępujemy tak samo jak przy cieście I. składniki na krem: 500 ml śmietanki kremówki 36% 250 g serka(...)mascarpone i miksujemy na gładki krem. Dzielimy na 3 części. Na blat czekoladowy rozsmarowujemy cieniutką warstwę kremu, wykładamy 100 g malin i rozsmarowujemy 1/3 kremu. Wykładamy ciasto z budyniem malinowym, rozsmarowujemy cieniutko kremem, rozkładamy pozostałe maliny i wykładamy równomiernie 2 część kremy. Następnie układamy ostatni blat i pokrywamy go pozostałą częścią kremu. Dowolnie dekorujemy np. malinami. Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz
Domowy Smak Jedzeniaśmietanki nie należy z byt długo ubijać ponieważ może wytrącić się masło) . Do śmietany dodajemy maliny (część zostawiamy na dekorację) Ostudzony biszkopt rozwijamy i sma rujemy kremem śmietanowo-malinowym (część masy odkładamy na wierzch rola dy) zostawiając koniec rolady pusty. Ponownie zawijamy tym razem już wraz z masą malinową. Wierzch ciasta smarujemy pozostałą częścią krem u i dekorujemy owocami
Słodka Stronaskładniki. Spód według przepisu bakerity z mąką migdałową jeśli takowej nie posiadacie zamieńcie ją na swoją ulubioną, trata to ciasto, które nie powinno nie wyjść :) W sezonie malinowym niemalże obowiązkiem jest spróbowanie czekoladowo-malinowego połączenia jest niesamowite :):) Składniki : Na krem czekoladowy: Szklanka mleczka kokosowego ja użyłam tego klik 2 tabliczki gorzkiej czekolady
zdrowa vege kuchniaDzisiaj zapraszam na pyszny, co ważne - zdrowy i niezwykle łatwy w przygotowaniu deser - kokosowy pudding jaglany z musem malinowym i płatkami migdałów. Połączenie pysznych malin i kokosowego kremu z kaszą jaglaną i bananami jest idealne, całość można przygotować niemal bez dodatku cukru. Deser nie wymaga również wiele pracy. Do przygotowania dania użyłem: 500 ml mleka 3,2%, 400 ml mleka(...)malin przesypałem do miseczki i dodałem do nich łyżeczkę cukru. Rozgniotłem je niezbyt mocno widelcem - tak aby maliny puściły soki, ale aby wyraźnie widoczne były nadal ich cząstki. Mus malinowy włożyłem do szklanek, w których znajdował się kokosowy pudding. Całość po wstępnym przestudzeniu umieściłem na około godzinę w lodówce. Po wyjęciu z lodówki każdą z porcji udekorowałem płatkami migdałów. Podałem
Wyprawy kulinarnepół szklanki cukru opakowanie ( 16g ) cukru waniliowego 500ml mleka 250g miękkiego masła 150g wiórków kokosowych 50g białej czekolady dodatkowo: wiórki kokosowe na wierzch ciasta około 200g herbatników kakaowych dżem malinowy Przygotowanie ciasta: Żółtka, obie mąki, pół szklanki mleka i połowę cukru miksujemy razem. Resztę mleka gotujemy z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym. Kiedy się zagotuje, wlewamy powoli masę jajeczną, energicznie(...)równe części. Na dnie blachy układamy ciasno warstwę herbatników, na nie 1/3 kremu, który wyrównujemy. Znowu warstwa herbatników, i druga część kremu, na którą nakładamy cienką warstwę dżemu malinowego. Kolejna warstwa to herbatniki, ostatnia część kremu i wierzch obsypujemy obficie wiórkami. Ciasto wstawiamy do lodówki do schłodzenia, najlepiej na noc. Zainspirowana przepisem z bloga zjemto.blox.pl Artykuł Ciasto bez pieczenia pochodzi
NiePieprz.plcukru 3 łyżeczki żelatyny warstwa biała serek włoski 250 g pół szkl mleka cukier do smaku 3 łyżeczki żelatyny 1 łyżka soku z cytryny warstwa czerwona 250 g musu malinowego (przetartego przez sito) 200 ml wody 3 łyżki cukru 3 łyżeczki żelatyny dodatkowo jeżyny i maliny do dekoracji Pieczemy biszkopt. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy wodę, mąkę i proszek(...)Serek rozbijamy z cukrem i mlekiem dodajemy sok z cytryny i rozpuszczoną żelatynę, Zastygającą wylewamy na ciasto i posypujemy jeżynami. Po zastygnięciu masy przygotowujemy ostatnią warstwę. Warstwa czerwona ; Mus malinowy zagotowujemy w garnuszku, dodajemy żelatynę i wodę oraz cukier, Kiedy wystygnie rozlewamy równomiernie na ciasto. Po zastudzeniu całego ciasta, zdejmujemy obręcz i posypujemy ciasto owocami
Gotowanie jest łatwemaliny z jogurtem i cukrem. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie ciepłej wody. Żelatynę łączymy z musem. Mus wstawiamy do lodówki na ok. godzinę. 6. Gdy babeczki ostygną dekorujemy je musem malinowym i świeżymi owocami. Babeczki bananowe z musem malinowym są bogate w: - potas (pochodzący z bananów i daktyli), który reguluje przewodzenie bodźców nerwowych, - błonnik pokarmowy (pochodzący z mąki i malin), który
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachnimi przepadają ( tak jak ja ). Jednak można znaleźć sposób by je jakoś "przemycić". Jednym z takich sposobów jest deser z kaszy jaglanej w formie musu z słodko kwaśnym musem malinowym. Składniki: 0,5 szkl kaszy jaglanej 1 szkl mleka 0,5 szkl wody 1 laska wanilii 2 łyżki cukru pudru mleko 300 g malin cukier puder Przygotowanie: Kaszę(...)minut, do miękkości. Kaszę przestudzić. Przestudzoną kaszę miksować blenderem na mus dolewając mleka. Mus jaglany rozłożyć do kieliszków. Maliny zmiksować na mus i dosłodzić do smaku cukrem pudrem. Mus malinowy nałożyć na mus jaglany. Inspiracja klik
Ala piecze i gotujetylko kopystką. – reszta jak wyżej Masa serowa – serek mascarpone i waniliowy, jogurt, cukier puder, cukier waniliowy wymieszać na gładką masę. Żelatynę wsypać do kubka zalać odrobiną soku malinowego i zostawić na chwilkę, aż napęcznieje. Zagotować pozostały sok i zalać nim żelatynę, dokładnie wymieszać. Odstawić do momentu aż zacznie tężeć. Gęstniejącą żelatynę wlać do masy serowej, dokładnie wymieszać. Dodać(...)ciasta należy zawsze przykrywać wkładając do lodówki. Takie ciasto lubi wciągać zapachy z lodówki, a wtedy będzie okropne. Ja tego nie cierpię Masa piankowa – żelatynę zalać odrobiną soku malinowego i zostawić, żeby napęczniała. Następnie zagotować pozostały sok dodać cukier, wymieszać i zalać tym żelatynę. Znowu dokładnie wymieszać i odstawić do stężenia. Jak już będzie prawie gęsta za pomocą miksera
Kuchnia Pokoleńprażonych płatków migdałów (ok. 5g ). Sposób przygotowania 1. Rozgniatamy widelcem maliny. 2. Maliny mieszamy z nasionami chia i odstawiamy na noc do lodówki. 3. Rozgniatamy widelcem banana. 4. Łączymy malinowe chia z bananem. 5. Chia przekładamy do pucharka, polewamy jogurtem i posypujemy migdałami. Malinowy pudding chia jest bogaty w: - błonnik pokarmowy (pochodzący z nasiona chia), który daje uczucie sytości, - kwasy
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachbudyń zgęstnieje. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy do niego stopniowo zimny budyń i miksujemy na gładką masę. składniki na wkładkę malinową: 3 galaretki malinowe lub dowolnego smaku aby czerwone 400 – 500 g malin, świeżych 750 ml gorącej wody wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Gdy zacznie
Domowy Smak Jedzenia