fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Składniki (na 1 porcję) - szklanka mleka 2% (ok. 250ml), - 4 łyżki płatków owsianych (ok. 60g), - łyżka konfitury malinowej (ok. 25g), - ½ szklanki malin (ok. 60g), - łyżka orzechów arachidowych (ok. 15g). Sposób przygotowania 1. Do garnka wlewamy mleko i dodajemy płatki owsiane 2. Całość podgrzewamy by płatki owsiane napęczniały(...)gotujemy). 3. Do gotowej owsianki dodajemy konfiturę malinową, świeże maliny i orzechy arachidowe. Owsianka jest bogata w: - błonnik pokarmowy (pochodzący z płatków owsianych), który daje uczucie sytości i zwiększa perystaltykę jelit, - witaminę C (pochodzącą z malin), która jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo, przyspiesza gojenie się ran. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 400 g Energia
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachbardzo proste ciasto,ale uwielbiam ten smak-kruche ciasto ,na to dżem malinowy,i kokosowa chrupiąca beza.... Składniki: 330 g mąki 80 g cukru pudru 185 g schłodzonego masła 3 jajka 2 łyżki śmietany 18% 1/2 szkl. dżemu malinowego szczypta soli 150 g cukru 100 g wiórków kokosowych Przygotowanie: z mąki cukru pudru,masła,żółtek i śmietany zagnieść ciasto, uformować
Swojskie jedzonkosłodkiej wersji. I powiem Wam, że udało mi się! Na zdjęciu, porcja mojego mężczyzny z roztopioną czekoladą mleczną i masłem orzechowym, a ja wolałam opcję mniej kaloryczną - z musem malinowym i taką również Wam polecam! Składniki: - 500ml lodów śmietankowych - 500g mascarpone - 2 jajka *opcjonalnie: laska wanilii Tortownicę (u mnie o średnicy 21cm) wykładamy folią spożywczą. Jajka sparzamy, rozbijamy i oddzielamy(...)którą włożyliśmy do lodówki. Całość przelewamy do przygotowanej formy i mrozimy w zamrażalniku ok. 3-4h. Chwilę przed podaniem przekładamy ciasto z zamrażalnika do lodówki. Podajemy z musem malinowym (zmiksowane maliny na mus), z roztopioną czekoladą lub innymi ulubionymi dodatkami :). Smacznego
Be Fit Be StrongMasę czekoladową przelać do prostokątnej formy (20 x 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać. Piec 30 minut w temperaturze 180oC (do suchego patyczka). Wyjąć i wystudzić Warstwa malinowa: 500 g mrożonych malin 2 galaretki malinowe (lub leśne) Maliny rozmrozić, odcedzić. Sok zachować. Galaretki rozpuścić w 800 ml gorącej wody. Do galaretek dodajemy zamrożone maliny, sok z malin
Czerwień i błękitmałym ogniu. Co jakiś czas przemieszać, aby tapioka nie przywarła do garnka. Gdy tapioka będzie szklista i miękka to garnek zdjąć z ognia. Przykryć pokrywką. W międzyczasie przygotować sos malinowy. Mrożone maliny rozmrozić na patelni wraz z niewielką ilością wody. Gdy maliny będą miękkie, a sok lekko wyparuje to dodać do nich trochę cukru (do smaku) i całość delikatnie wymieszać(...)Opcjonalnie do malin można wsypać łyżeczkę mąki ziemniaczanej, która lekko zagęści sos. Do pucharków/słoiczków nałożyć pudding i sos malinowy
Ugotowaćtrzykrotnie 500 g sera mascarpone 3 łyżki mąki 1 i 1/2 szklanki cukru 5 jajek 80 ml gęstej śmietanki kremówki 36% 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Mus malinowy koszyczek malin -150-200g *łyżka cukru pudru Wykonanie Odpowiednio wcześniej wyjąć wszystkie produkty z lodówki, by osiągnęły temperaturę pokojową. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 o C. Tortownicę o średnicy(...)Dokładnie przetrzeć przez sito by pozbyć się jedynie pestek zachowując maksymalnie dużo miąższu. Masę serową przelać do tortownicy na podpieczony spód. Na jej wierzchu, łyżeczką zrobić kropki z musu malinowego. Wykałaczką zrobić esy- floresy. Wstawić na 15 minut do nagrzanego piekarnika. Po tym czasie obniżyć temperaturę do 110 o C - nie otwierając piekarnika i piec dalej około 90 minut
Kubki smakupomarańczy 1 jajko 3 łyżki cukru pudru 1 laska wanilii maliny świeże do podania (lub mrożone, tak jak na zdjęciu) 300 gram mrożonych malin + 150 ml wody na mus malinowy jogurt naturalny do podania Z podanego przepisu należy przygotować ciasto. Twaróg przepuszczam przez praskę dwukrotnie, mieszam z ricottą, jajkiem, drobno posiekanymi (i odcedzonymi z płynu) rodzynkami, skórką pomarańczy, Amaretto, jajkiem(...)momentu ich wypłynięcia na powierzchnię. W niewielkim garnku gotujemy mrożone maliny z dodatkiem wody, do momentu aż płyn odparuje i uzyskamy dość gęsty sos. Pierogi podajemy z musem malinowym, jogurtem naturalnym i świeżymi malinami. Smacznych Świąt życzy Klaudia
Mango PapajaWłasny ocet figowy, malinowy, rozmarynowy, a może z anyżem i pomarańczą? Dziś chciałam Wam opowiedzieć, jak przygotować domowy ocet aromatyzowany i oczywiście zachęcić, abyście podarowali go Waszym bliskim w czasie Świąt Bożego Narodzenia. We wpisie ocet czosnkowy z rozmarynem i tymiankiem, ocet z anyżem, pomarańczą i nacią kopru, oraz ekspresowy ocet balsamiczny miodowo-figowy! Słyszeliście wcześniej o możliwości aromatyzowania octów(...)więcej receptur na octy z owocami odsyłam Was do Bei , gdzie znajdziecie także patent na przygotowanie octu na bazie mrożonych owoców (jakbyście się uprali, że koniecznie chcecie teraz ocet malinowy ;)). Mam nadzieję, że podoba się Wam to, jak tym razem udekorowałam moje jadalne podarunki? :) Bardzo polecam Wam takie buteleczki z zamknięciem z gumową uszczelką - są szczelne, wygodne i do tego
Chilli Czosnek i Oliwajesienno-zimowe wieczory i ranki polecam pyszną (a jakże prostą w wykonaniu) herbatę malinową ze świeżym rozmarynem i pomarańczą. Czytaj więcej
Ana Mari's worldpłatków owsianych błyskawicznych 2 łyżki nasion chia 2 łyżeczki miodu Jeżeli nie mamy nasion chia możemy przygotować koktajl bez nich. Link do filmu z przygotowania: Koktajl jagodowo malinowy z chia https://www.youtube.com/watch?v=rb5AVmoqVqI Przygotowanie: Do pojemnika wsypuję płatki owsiane, nasiona chia i rozdrabniam blenderem. Następnie do pojemnika dodaję maliny, jagody, jogurt, miód i całość dokładnie miksuję. Koktajl jest gotowy, przed(...)podaniem możemy go udekorować nabitymi na wykałaczkę malinami i jagodami. Koktajl jagodowo malinowy jest gotowy, podaję go od razu po przygotowaniu.. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia
Uwaga Babcia Gotujekorzystać z pysznych, aromatycznych i pełnych smaku syropów owocowych Paola. Nie zawierają sztucznych składników ani konserwantów. Jest w czym wybierać –można je kupić w wielu różnych smakach: wiśniowym, malinowym, truskawkowym, porzeczkowym, brzoskwiniowym, gruszkowym, pomarańczowym, cytrynowym. Są też syropy Paola o smaku rzadziej spotykanych owoców: czarnego bzu, pigwy, dzikiej róży, żurawiny, a także syropy z ziołami. Dzięki nim można odmienić dobrze(...)niej trochę świeżych owoców lub bakalii i posłodzisz kilkoma kroplami syropu o ulubionym przez twoje dziecko smaku. Do kaszki manny na mleku bardzo dobrze pasuje ciemnoczerwony, aromatyczny syrop malinowy czy różowoczerwony słodki syrop truskawkowy. Ale może dla odmiany spróbujesz polać ją syropem o kwaskowym smaku pigwy czy cierpkawym smaku żurawiny? Zdrowa i polecana kasza jaglana może zasmakować twoim dzieciom, jeśli
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaokrągłe ok 30 minut). Masa do przełożenia: 500 ml śmietanki 30% 2 śmietan-fixy 250 g mascarpone 7-8 łyżek cukru pudru 1 galaretka o smaku owoców leśnych lub malinowa 1/2 szkl wrzątku Galaretkę rozpuścić we wrzątku, odstawić do przestygnięcia. Śmietankę ubić lekko, dodać śmietan-fixy i ubić na sztywno. Dodać cukier puder i mascarpone i ubijać jeszcze chwilę(...)kakao Śmietankę zmiksować z mascarpone i cukrem pudrem na gładką masę. Odłożyć 3-4 łyżki na pyszczek, a do reszty dodać nutellę i kakao. Zmiksować. Ponadto: 1 słoiczek dżemu malinowego słodka herbata z cytryną do nasączania biszkoptów FORMOWANIE I PRZEŁOŻENIE: Biszkopty przekroić na pół, a mały z rondelka na 3 blaty. W prostokątnym biszkopcie wyciąć kawałeczki ciasta w okolicy łap
Kto ugości moich gości?oleju (pół szklanki) 110 gr cukru (pół szklanki) 1/2 łyżeczki soli 600-700 gr owoców (można wymieszać ze sobą lub część zrobić z jagodowym farszem a część z malinowym) 2 łyżki cukru (do owoców) 2 łyżki mąki ziemniaczanej (do owoców) Owoce umyć, dokładnie osuszyć, dodać cukier, mąkę delikatnie wymieszać. W mleku rozpuścić drożdże, dodać cukier, dodać dwie kopiaste łyżki mąki(...)oleju (pół szklanki) 110 gr cukru (pół szklanki) 1/2 łyżeczki soli 600-700 gr owoców (można wymieszać ze sobą lub część zrobić z jagodowym farszem a część z malinowym) 2 łyżki cukru (do owoców) 2 łyżki mąki ziemniaczanej (do owoców)'; document.write
moj przepis nazawilgotniał. Powodzenia! *masę cukrową można przygotować do 2 tygodni wcześniej i przechowywać szczelnie zawiniętą w folię spożywczą w temperaturze pokojowej. Przykładowe torty z dekoracją z masy cukrowej: Tort biszkoptowy malinowo-śmietankowy Tort limonkowo-miętowy Tort cytrynowy Tort biszkoptowy z musem malinowym
moj przepis na