owocami, itd. :) Wystarczy kliknąć na wybrane zdjęcie, aby otworzyła się nowa zakładka z przepisem. 1. Sernik japoński 2. Sernik orzechowo-cynamonowy 3. Sernik gotowany z polewą czekoladową 4. Borówkowo-malinowy sernik na zimno 5. Łaciaty sernik 6. Tort "Słoneczne lato" 7. Sernik królewski 8. Sernik zebra 9. Sernik na białkach z czekoladowym musem 10. Sernik gotowany z galaretką(...)mango 14. S ernik złota rosa 15. Sernik kajmakowo-czekoladowy 16. Cytrynowy sernik z białą czekoladą i malinami 17. Sernik na zimno z ptasim mleczkiem 18. Tort kokosowo-malinowy Zapraszamy
Przepisy Aleksandrytwarogu tłustego 200 g masła 250 g drobnego cukru 4 duże jajka, oddzielnie białka i żółtka 50 g kaszy manny 2 łyżki mąki ziemniaczanej aromat cytrynowy Mus malinowy: 300 g malin (u mnie były to mrożone maliny, wcześniej rozmrożone) 100 g cukru pudru (lub mniej albo więcej, do smaku) 5 łyżek żelatyny rozpuszczonej w małej ilości gorącej wody Przygotowanie: SPÓD(...)sztywno i delikatnie wmieszać do masy serowej. Masę przełożyć na przygotowany spód. Piec przez około 60 minut w temperaturze 170°C. Wystudzić w wyłączonym i lekko uchylonym piekarniku. MUS MALINOWY: Rozmrożone maliny dokładnie zblendować nie odlewając odcieku po rozmrażaniu (toż to cały smak). Można przetrzeć je przez sitko, aby pozbyć się pesteczek, jednak dla mnie pestki stanowią o całym uroku
Cakes By KejtKocham maliny. Z niecierpliwością czekam na sezon malinowy i kiedy już nastąpi, mogę jeść te małe, niepozorne owoce na śniadanie, obiad i kolację. W zanadrzu mam jeszcze kilka przepisów na malinowe ciasta, a miniserniczki to tylko przedsmak :) Składniki: 1/2 kg twarogu mielonego 3 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego 100ml kremówki 50g białej czekolady 2 łyżki miodu 12 malin Przygotowanie: Śmietankę
Cakes By Kejt400g chałwy (u mnie Odra) - cukier waniliowy - 1 łyżka żelatyny rozpuszczonej we wrzątku ciasto: - biszkopt do tortów (1 grubszy lub 2 cienkie) posypka: - wiórki kokosowe - orzechy włoskie dodatki: - konfitura malinowa Przygotowanie: Masło musi być miękkie. Ucieram je z cukrem z waniliowym. Budyń przestudzony dodaję do masy. Miksuję aż uzyskam gładki krem. Chałwę rozkruszam i dopiero dodaję do kremu. Zostawiam(...)dodaję do nich wiórki kokosowe i resztę chałwy. Tak przygotowaną posypką dekoruję wierzch i boki tortu. Tort odkładam na kilka godzin do lodówki, aby masa stężała. Podaję z konfiturą malinową
Kuchnia co dniaProste gofry z konfiturą malinową Składniki: - 2 szklanki mąki pszennej - 2 szklanki mleka - 2 jajka - 7 łyżek oleju rzepakowego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżka cukru (może być brązowy) dodatki: - konfitura malinowa Przygotowanie: Wszystkie składniki przekładam do miski i miksuję. Ciasto powinno być trochę gęstsze niż to na naleśniki. Gofrownicę smaruję olejem i rozgrzewam, dopiero wtedy smażę gofry
Kuchnia co dniajakiś czas do podjadania, nie ma potrzeby wstępnego mrożenia owoców. Można od razu wszystko zmiksować i potem zamrozić masę lodową. Przepis brał udział w akcjach: Akcja lodowa 2012 , W malinowym raju oraz W malinowym chruśniaku
Corner With Recipesopcjonalnie) Zieloną herbatę zalać gorącą wodą, parzyć ok. 3 minut. Wyjąć torebkę, najlepiej ostudzić. Wszystkie składniki zblendować. Można schłodzić przed podaniem. Przepis brał udział w akcjach: W malinowym chruśniaku oraz W malinowym raju
Corner With Recipesfiliżance wymieszać cukier puder z galaretką, dodać wodę. Dokładnie mieszać, aż osiągnie się odpowiednią konsystencję. Upieczone jabłka polać lukrem. Najpyszniejsze na ciepło! Przepis brał udział w akcjach: W malinowym chruśniaku , Ciasta z owocami sadu oraz W malinowym raju
Corner With Recipeswymieszać. Dodać śmietanę, wszystko wymieszać. W szklankach układać kolejno warstwy: biszkopty moczone w kawie, maliny, krem budyniowy. Najlepiej schłodzić z 2 godziny. Przepis brał udział w akcjach: W malinowym chruśniaku oraz W malinowym raju
Corner With Recipessuper zdrowe śniadanie z dodatkiem nasion chia inaczej znanych szałwią hiszpańską. Przygotowujemy je wieczorem, wkładamy do lodówki i na rano śniadanie będzie gotowe. Przepyszna warstwa czekoladowa pokryta warstwą malinową. Pysznie i zdrowo! Maliny z natury są kwaskowate, więc możecie dodać trochę cukru, syropu z agawy bądź innego rodzaju cukru. Ja jednak zrezygnowałam z dosładzania. Dla mnie kwaskowate maliny idealnie komponują(...)Wymieszać, żeby wszystkie nasionka były pokryte. Włożyć na całą noc do lodówki. 4. Wyjąć obie miseczki z lodówki. Wymieszać każdą część. Do szklanki włożyć nadzienie czekoladowe, na nie nadzienie malinowe. Podobnie postąpić z drugą porcją. Udekorować malinami i startą czekoladą. Smacznego! Inspiracja
Moja Galeria SmakuPrzepyszny, dwukolorowy koktajl. Warstwa malinowa przykryta warstwą z mango i soku z pomarańczy. Bez dodatkowego cukru. Składniki idealnie się tutaj komponują. Kwasowość malin przełamana jest słodyczą mango i pomarańczy. Składniki na 2 porcje: 1 duże, dojrzałe mango sok z 1 dużej lub 2 mniejszych pomarańczy 1 szklanka malin 1/2 szklanki mleka 1. Maliny włożyć do blendera, dodać mleko. Zmiksować(...)Przełożyć do szklanki. Blender umyć. 2. Mango obrać ze skórki, pokroić na kawałki, włożyć do blendera. Dodać sok pomarańczowy. Zmiksować. 3. Warstwę żółtą nałożyć na warstwę malinową. Inspiracja
Moja Galeria Smakukokosowy i najchętniej to przemyciłabym go wszędzie gdzie tylko się da! Dziś kokosowy smak ( przypominający moje ukochane rafaello ) przemyciłam do naleśników. Delikatne, puszyste naleśniki wypełnione po brzegi domowym budyniem malinowy smakują obłędnie! Bita śmietana, prażone orzechy włoskie i soczyste maliny to taka kropka nad I, która sprawia , że danie zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy! Polecam SKŁADNIKI: ( 5 szt ) NALEŚNIKI : * mąka(...)orzechy włoskie – 50 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: NALEŚNIKI: Wszystkie składniki na naleśniki dokładnie ze sobą mieszamy. Smażymy na złoto na mocno rozgrzanej patelni, odkładamy w ciepłe miejsce. BUDYŃ MALINOWY: Maliny miksujemy i przecieramy przez sito by usunąć pestki. Połowę mleka łączymy z malinami i zagotowujemy, a w drugiej połowie mleka rozpuszczamy mąkę. Przygotowaną mieszanką zalewamy gotujące mleko z malinami, gotujemy
Ostra na Słodkodużym płaskim garnku. Lekko posolić. Pierogi władać partiami na wrzątek, gotować ok 3 min do wypłynięcia. Wyjmować łyżką cedzakową na talerz. Pierogi można polać śmietanką z cukrem lub sosem malinowym. Dodatkowe maliny możemy przetrzeć prze sitko a sok wykorzystać do zrobienia sorbetów malinowych. ...a sitkiem z malinami chętnie zajmą się mali pomocnicy
Atlas Smakówdodatkiem suszonych pomidorów i bazylii) 400 g krojonych pomidorów z puszki (użyłam Pelati) 8 pomidorów suszonych z zalewy (w oryginale było 5) 2 łyżki mascarpone 2 pomidory (polecam malinowe) 1 łyżeczka suszonej bazylii (nie było w oryginale) 1 łyżeczka octu balsamicznego (nie było w oryginale) 2 łyżki skórki startej z wyparzonej cytryny 3/4 szklanki tartego sera bursztyn (w oryginale(...)dodatkiem suszonych pomidorów i bazylii) 400 g krojonych pomidorów z puszki (użyłam Pelati) 8 pomidorów suszonych z zalewy (w oryginale było 5) 2 łyżki mascarpone 2 pomidory (polecam malinowe) 1 łyżeczka suszonej bazylii (nie było w oryginale) 1 łyżeczka octu balsamicznego (nie było w oryginale) 2 łyżki skórki startej z wyparzonej cytryny 3/4 szklanki tartego sera bursztyn (w oryginale
Poezja smakuDzwoni mąż: "Kupić lody?" Ja: "Możesz kupić chyba, że chcesz, żebym zrobiła malinowe? Mogę zrobić w każdej chwili". Mąż: "To zrób. Ja już jadę". I tym sposobem 20 minut później już jedliśmy wspaniałe lody malinowe. Posiadanie maszynki do lodów to jednak świetna sprawa. Dla kogo: dla malinomaniaków dla chcących się ochłodzić dla kochających domowe wyroby Składniki: 250g malin 125ml
Mania Wypiekania