malinowe - 6058 przepisów (strona:152/404)

DOMOWY SOK MALINOWY, BEZ DODATKU CUKRU 278

mój pierwszy sok malinowy, ale zapewniam, że nie ostatni. Ten przygotowywałam z dojrzałych w słońcu, cudownie aromatycznych malin. Na szczęście jeszcze ich trochę rośnie... Aż się sama sobie dziwię, że nigdy wcześniej nie wpadłam na to, że przygotowanie soku jest takie proste. Dotychczas kupowałam soki malinowe w aptece, takie bez dodatków słodzących, tylko sok z samych owoców, od dzisiaj już

Smaczne Zdrowe
Tost francuski z dżemem malinowym . 144

Składniki : Kilka kromek chałki  3 jajka około 50 ml śmietanki 12 % 1 cukier waniliowy 1 łyżka cynamonu  cukier do smaku  masło do smażenia  Dżem malinowy  Wykonanie : Chałkę pokroić w kromki w zależności od zapotrzebowania :) Jajka roztrzepać z cukrem waniliowym cynamonem , śmietanką i cukrem ( w zależności od tego jakie słodkie lubicie ). Każdą kromkę maczać w jajku(...)śmietanką. Smażyć na maśle z obydwu stron na złoty kolor. Podawać z dżemem malinowym lub takim jaki lubicie najbardziej . Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Kluski na parze z sosem malinowym. 214

Uwielbiam kluski na parze i tą miłością zaraziłam też moją rodzinkę .Pojawiają się u mnie często ,zwykle w wersji na słodko . Dzisiejsze z sosem malinowym .Polecam. Składniki: 25 g świeżych drożdży około 450 g mąki ,w razie potrzeby odrobina więcej do podsypywania ,aby ciasto się nie kleiło 1 szklanka ciepłego mleka 2 jajka 3 łyżki rozpuszczonego ,przestudzonego masła 1 łyżeczka(...)kilka sztuk na wrzątku w garnku z dziurkami pod przykryciem około 15 minut .Ja sprawdzam wykałaczką czy są gotowe .Jeśli wykałaczka jest sucha to znaczy ,że są dobre. Sos malinowy: 200 g malin mrożone ,lub świeże 2 łyżeczki cukru Maliny wkładamy do blendera z cukrem i miksujemy na gładki mus . Można przetrzeć sos przez sitko , jeśli komuś przeszkadzają pesteczki

Ladylaura.
Sernik nowojorski 133

mąki pszennej - 10 g ekstraktu z wanilii - skórka starta z 1 cytryny - 2 łyżeczki soku z cytryny - 3 jajka - 1 żółtko - 300 ml kwaśnej śmietany 18% Składniki na galaretkę malinową: - 200 g malin - 40 g cukru - 20 g wody - 6 g żelatyny Tortownica o średnicy 26 cm. Najpierw dokładnie owijamy tortownicę folią aluminiową (również na zewnątrz – najlepiej dwukrotnie(...)stopni i pieczemy ok 50 minut do momentu aż powierzchnia sernika się zetnie. Upieczony sernik pozostawiamy w piekarniku do wystudzenia. Gdy sernik jest gotowy to robimy galaretkę malinową. Maliny wraz z cukrem wrzucamy do rondelka i lekko przesmażamy aż się maliny rozlecą. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i łączymy z malinami. Gdy galaretka przestygnie i zacznie lekko tężeć rozprowadzamy

Kuchenne Wariacje
Konfitury z najczystszego soku - Ogrody Sabinu 127

wysterylizowanych słoiczków i szybko zamykamy. Odwracamy dnem do góry na minimum 5 minut. Przepis II- dżem z soku z jabłek i czarnego bzu, z przecierem jabłkowym i sokiem malinowym Kolejny ciekawy dżemik. Pyszny bo z dodatkiem przecieru z jabłek i soku malinowego. Jak się robi przecier z jabłek? Najlepsze są do tego papierówki. Umyte jabłka kroimy pozbywamy gniazd nasiennych

Z Kuchni Do Kuchni
Cytrynowy jogurtowiec z malinami i galaretką 267

greckiego sok z 1 cytryny 3-4 łyżki ksylitolu lub cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub cukru z prawdziwą wanilią 3 łyżeczki żelatyny galaretka z owocami 2 galaretki malinowe lub o smaku owoców leśnych 1,5 szklanki świeżych malin SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Żelatynę rozpuszczamy w 100 ml gorącej wody i dokładnie mieszamy, studzimy. Jogurt w temperaturze pokojowej dokładnie mieszamy(...)silikonowej tortownicy jej dno wykładamy folią lub papierem do pieczenia ( w przypadku silikonowych nie ma takiej potrzeby). Masę wylewamy na dno tortownicy i wstawiamy do lodówki.  Dwie galaretki malinowe rozpuszczamy w 600 ml wody i studzimy.  Na stężałej masie jogurtowej układamy umyte i osuszone maliny. Kiedy galaretka zacznie lekko tężeć wylewamy ją na owoce i wstawiamy do lodówki

DefinicjaSmaku
Konfitury z najczystszego soku - Ogrody Sabinu 199

wysterylizowanych słoiczków i szybko zamykamy. Odwracamy dnem do góry na minimum 5 minut. Przepis II- dżem z soku z jabłek i czarnego bzu, z przecierem jabłkowym i sokiem malinowym Kolejny ciekawy dżemik. Pyszny bo z dodatkiem przecieru z jabłek i soku malinowego. Jak się robi przecier z jabłek? Najlepsze są do tego papierówki. Umyte jabłka kroimy pozbywamy gniazd nasiennych

Z Kuchni Do Kuchni
rolada kakaowa z kremem malinowym 208

suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto lekko studzimy, przekładamy na ściereczkę, usuwamy papier i razem ze ściereczką zwijamy w roladę. Odstawiamy do ostygnięcia. składniki na krem malinowy: 250 g zmiksowanych malin 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 4 łyżeczki żelatyny 60 ml ciepłej wody 3 – 4 łyżki cukru pudru wykonanie: Żelatynę rozpuszczamy w wodzie, dodajemy ją do miksowanych

Domowy Smak Jedzenia
Drink Drogon 211

tego ostatniego odwołuje się mój drink. Zdjęcie ze strony: https://hdwallpapers.cat/daenerys_targaryen_dragon_red_princess_art_hd-wallpaper-1677203/ SKŁADNIKI na 1 szklankę drinkową 70 ml czarnego rumu 100 ml tonicu 10 ml syropu malinowego 6 kostek lodu WYKONANIE Kostki lodu można najpierw nieco rozkruszyć lub wrzucić do szklanki w całości. Następnie wlać rum, tonic, a na koniec wlać syrop malinowy, który spłynie na dno szklanki. Screen

Passions hobbies life
Ciasto z malinami 397

temperaturze  180 st.C około 30 minut. Ciasto pieczemy do tzw. suchego patyczka. Upieczony biszkopt wystudzić. Zimne ciasto przekroić na pół. Blaty ciasta delikatnie nasączyć sokiem z pomarańczy. Masa malinowa: 3 galaretki malinowe; 2 łyżki żelatyny w proszku; około 1 kg malin; Galaretki i żelatynę wymieszać, zalać 1,25 l gorącej wody i dobrze wymieszać do momentu, aż galaretki będą

In my kitchen
Dżem malinowo-jeżynowy - dietetyczny, bez żelatyny! 154

roku mój malinowy ogródek mnie nie zawodzi, dzięki czemu mogę przygotować zdrowe zapasy na okres zimowy :) Tym razem pokusiłam się na malinowy dżem, a że miałam także spore ilości jeżyn postanowiłam i je dodać do tej owocowej konfitury :) Dżemik jest bez dodatku cukru białego, którego zastąpiłam zdrowszym zamiennikiem, a mianowicie ksylitolem. Wyeliminowałam także żelatynę wieprzową, a dodałam agar. Bardzo

Zdrowie na języku :P
Granola malinowa 148

Zdrowa wersja malinowego muesli przepełnionego cukrem i utwardzonymi tłuszczami. Granolka jest bardzo treściwa, pełna zdrowych płatków owsianych i żytnich, z chrupiącymi orzeszkami ziemnymi w miodzie oraz malinowym twistem :)    Składniki : 1 szklanka malin 1/2 szklanki orzeszków ziemnych 1 szklanka płatków żytnich 2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki miodu lub syropu daktylowego Orzechy i płatki wymieszać z miodem. Maliny rozgnieść

Chocolate Muffin Blog
Malinowa nalewka z piwem 158

Wbrew przypuszczeniom po przeczytaniu składników wcale nie czuć mocno alkoholu i będzie smakowała także kobietom. Składniki: 500 ml jasnego piwa 1 cukier wanilinowy 200 ml spirytusu 200 ml soku malinowego (np. Herbapol) Sposób przygotowania: 1. Piwo zagotować z cukrem waniliowym i ostudzić. Dodać spirytus, sok malinowy i dokładnie wymieszać. Przelać do butelki i wstawić do lodówki najlepiej

Na Ciasteczkowych Papierach
Lekki bigos na grillowanych bakłażanach 206

ziemniaczanym. Nigdy nie lubiłam tej wersji. Bigos jadam rzadko, ale jak już to z żadnymi dodatkami. Jednak od jakiegoś czasu "chodziły za mną" bakłażany i kiedy zostałam obdarowana pomidorami malinowymi, a w lodówce były kiszona i świeża kapusta, wpadłam na pomysł podania bigosu na grillowanych plastrach bakłażana. Może Wam mój pomysł przypadnie do gustu? Składniki: 3-4 średnie bakłażany(...)mięsa z udźca indyczego kminek majeranek zioła prowansalskie 3 posiekane ząbki czosnku sól i pieprz 1 mała główka młodej kapusty 250 g kiszonej kapusty 6 duże pomidorów malinowych 1 mała cebula sól, cukier i świeżo mielony pieprz 2 liście laurowe kilka kulek ziela angielskiego słodka i ostra papryka w proszku Kapustę kiszoną lekko przepłukać (jeśli jest zbyt kwaśna) i ugotować

Czerwień i błękit
Rolada malinowa 169

Witajcie  Wróciłam po urlopie na moich "wyspach malinowych" wypoczęta, opalona i z mnóstwem przepisów, którymi muszę się z Wami podzielić, bo udało mi się popełnić kilka naprawdę ciekawych ciastek. Na początek, jako, że sezon trwa w najlepsze mam dla Was bardzo prostą roladę z malinami.  Ciasto: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 łyżeczki proszku(...)minut w temperaturze 180ºC. Natychmiast po upieczeniu ciasto przekładamy na ściereczkę papierem do góry. Zrywamy papier, a roladę zwijamy razem ze ściereczką i zostawiamy do ostygnięcia. Mus malinowy: ok 750 dag malin 4-5 łyżek cukru  5 łyżeczek żelatyny 1 łyżka mąki ziemniaczanej  Maliny gotujemy przez ok 5 minut, aż zaczną się rozpadać, a następnie przecieramy przy pomocy

Cynamonowe szczęście