lepiej, więc postanowiłam dodać ten sposób na pyszny deser z chia. Jest bardzo prosty, należy przygotować zwyczajny pudding, i przekładać go na zmianę z masłem orzechowym i dżemem/musem malinowym. Na popołudniowe zaspokojenie chęci na słodkie sprawdzi się w sam raz :) Składniki (3 małe deserki): 30 g nasion chia (3 łyżki) 200 ml napoju migdałowo-ryżowego (Joya) 3 łyżeczki(...)dżemu malinowego lub musu 3 łyżeczki masła z orzechów laskowych Przygotowanie: Nasiona chia przełóż do słoiczka i zalej mlekiem. Energicznie wymieszaj. Czynność powtórz jeszcze dwa razy, po 5 i 10 minutach. Wstaw do lodówki. Pudding jest gotowy w momencie powstania gęstej masy. Do malutkich słoiczków układaj warstwami wybrane składniki
Zdrowie na języku :Powocami. W moim przepisie do kremu dodałam serek mascarpone, a wierzch obficie oblałam frużeliną malinow ą . Beza i krem są bardzo słodkie, a malinowa frużelina jest lekko kwaskowata, wi ę c w połączeniu smaki łączą się idealnie. Sami się przekonajcie :-) Składniki na 4 średnie torciki: beza: białka 4 szt, cukier(...)ziemniaczana 1 łyżeczka, s ó l szczypta, sok z cytryny 1 łyżeczka, krem: śmietanka 30% 200 ml, serek mascarpone 200 g, cukier puder 3/4 szklanki, frużelina malinowa: maliny mrużone 450 g, cukier drobny 7 łyżek, m ą ka ziemniaczana 1 łyżka, woda zimna 3 łyżki, Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywn ą piane z dodatkiem szczypty soli. Następnie stopniowo
kulinarne odsłony patiwięcej >> 6) CZEKOLADOWE PĄCZKI Z CHILI Pączki z piekarnika o smaku czekoladowym z dodatkiem ostrej nuty. Dla fanów połączenia czekolady i chili. Czytaj więcej >> 7) MALINOWE DROŻDŻÓWKI Malinowe bułeczki drożdżowe a'la pączki z piekarnika. Mniej kaloryczna alternatywa dla tradycyjnych pączków. Czytaj więcej
Kuchnia MagdaLenyjest super dodatkiem do śniadania przy podwieczorku. Składniki: szklanka płatków owsianych szklanka orzechów włoskich 1/4 szklanki siemienia lnianego 1/4 szklanki sezamu 3 jabłka łyżka cynamonu 100ml napary z herbaty malinowej Sposób przygotowania: Siemię lniane oraz sezam zmiel w młynku. Następnie wymieszaj z płatkami owsianymi, posiekanymi orzechami, cynamonem. Zaparz herbatę malinową a następnie dodaj do płatków. Na koniec zetrzyj jabłka
wysmienityduże porcje: 450 ml wytrawnego cydru jabłkowego 100 ml wody gazowanej (użyłam wody Perrier) 100 ml soku pomarańczowego 8 cienkich plastrów pomarańczy 4 cienkie plastry limonki kilka kropli soku malinowego Do dekoracji: 2 plastry pomarańczy, 2 plastry limonki Wszystkie składniki powinny być mocno schłodzone. W dużym naczyniu wymieszać cydr, wodę gazowaną i sok pomarańczowy. Na dnie dwóch szklanek poukładać plastry(...)limonki i pomarańczy. Lekko je ugnieść przy pomocy łyżki. Zalać przygotowanym drinkiem i wymieszać. Dolać po kilka kropli soku malinowego i delikatnie wymieszać (tak aby uzyskać piękny efekt „wschodzącego słońca”, który w drinku tequila sunrise uzyskiwany jest przy pomocy grenadiny). Szklanki ozdobić plastrami limonki i pomarańczy
BullioMiękkie i puszyste babeczki pieczone na białkach ozdobione lekko kwaskowatym kremem malinowym. Wierzch przyozdabia serduszko z galaretki otoczone serduszkiem z czekolady. Smaczne babeczki, które można przygotować nie tylko z okazji Walentynek. MUFFINKI: 1 szklanka białek szczypta soli 1/2 szklanka cukru 1/2 szklanka oleju rzepakowego 1/3 szklanki mleka 1/4 szklanki soku z cytryny skórka otarta z 1 cytryny 1 1/2 łyżeczki(...)łyżeczki sody 1 1/2 szklanki mąki pszennej KREM: 1 szklanka musu z malin (z ok 500 g) 1/3 szklanki cukru 1 szklanka śmietanki kremówki 30% 1 opakowanie galaretki malinowej 1 szklanka wody 50 g gorzkiej czekolady posypka czekoladowa Białka ubijać ze szczyptą soli do momentu, aż zaczną sztywnieć. Wtedy ustawić mikser na najwyższych obrotach i dodawać stopniowo cukier. Kiedy cukier
https:KKuchniaMniamRobicie torty? Ja robię, jak tylko jest okazja i bardzo to lubię. Najczęściej na pytanie jaki tort zrobić pada odpowiedź malinowy. Też bardzo go lubię, ale lubię też zmiany. Tak więc zrobiłam tort malinowy, ale tym razem dodałam bezę. Dla mnie bardzo udane połączenie. A czy wam będzie smakował? Zróbcie i koniecznie dajcie mi znać
Polska Zupaminut, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić. W taki sam sposób upiec pozostałą część ciasta. Ciasto wystudzić. W trakcie pieczenia ciasta, przygotować masę śmietanową oraz czekoladową polewę. Masa śmietanowo - malinowa: · 125 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej · 125 g malin (można użyć malin mrożonych, wcześniej je rozmrozić(...)garść malin, ok 125 g ( ja użyłam mrożonych, wcześniej odmrożonych na ręczniku papierowym) Wykonanie: Pierwszy blat ciasta położyć na paterze. Na niego wyłożyć krem śmietanowo – malinowy i wyrównać. Przykryć drugim blatem czekoladowym. Całość oblać czekoladowym ganache, tak aby pokrył cały blat i rozpłynął się po brzegach, jeśli tak lubisz ;-). Udekorować malinami przy brzegach ciasta
Calzonella.comkomentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki: 4 jajka 85 g mąki pszennej 110 g cukru 2 łyżki kakao szczypta soli Warstwa malinowa: 500 g mrożonych malin 2 galaretki malinowe 350 ml wrzątku Masa serowa: 650 g twarogu zmielonego minimum trzykrotnie 250 ml kremówki 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 4 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki
Domowa cukiernia EwyWygląda i smakuje rewelacyjnie. Sernik wraz z musem rozpływa się w ustach a smaki malinowo-jagodowy przeplatają się wzajemnie dając rozkosz podniebieniu....wszystko podkreśla wyrazisty smak sosu jagodowego.... Składniki na blaszkę 26 cm Masa serowa : - 1 kg sera białego (u mnie(...)mieszamy, dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy jagody a do drugiej maliny, mieszamy. Wylewamy na spód z ciastek w sposób pokazany na poniższych zdjęciach, kolejno ser jagodowy, ser malinowy itd Wkładamy do piekarnika na blaszkę z wodą, zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy 90 minut, po tym czasie wyciągamy sernik z wody i studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika
Wypieki ReneSkładniki: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka oleju 30 gram wiórek kokosowych słoiczek malinowego dżemu 1/2 litra śmietany 36% 1 serek mascarpone lub żelatyna 2 białe czekolady czerwony barwnik Biszkopt: Ubijamy na sztywną pianę białka. Następnie dodajemy cukier, żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia i olej. Na sam koniec dodajemy wiórki(...)tych składników robię to na oko ;) Gdy wszystko nam się już rozpuści dodajemy czerwony barwnik wedle uznania. Polewamy na ciasto lekko wystudzoną. Ciasto składamy w następujący sposób: biszkopt dżem malinowy bita śmietana biszkopt polewa z czekolady SMACZNEGO
Słodkie ciachotorebka mocnej herbaty ( u mnie "Nero" Teekanne ) 2 plastry pomarańczy 2 plasterki imbiru 2 plasterki świeżej chili 2 ziarenka kardamonu 5-7 goździków około 2 łyżek syropu lub soku malinowego 200-250 ml wody Wykonanie: W kubku, szklance lub specjalnym słoiczku umieścić goździki, nacięte ziarna kardamonu, plasterki imbiru i chili. Włożyć torebkę z herbatą. Wodę doprowadzić do wrzenia. Wrzącą wodą(...)zalać herbatkę z dodatkami. Parzyć pod przykryciem przez 2-3 minuty. Następnie wlać do herbatki syrop lub sok malinowy - dobrze wymieszać. Na koniec wrzucić do herbaty plastry pomarańczy. Jeden plaster pomarańczy dodatkowo można nabić kilkoma goździkami. Herbatkę pić póki jest ciepła. Smacznego
kolorowotorcikowoDziś prezentuję deser, który powinien spodobać się wszystkim miłośnikom twarogu i maku. By nie było jednak zbyt ciężko, całość podana jest na musie malinowym, który idealnie orzeźwia cały deser. Składniki na 4 porcje: 40 g maku 150 ml mleka 100 g cukru + ewentualnie cukier do malin 1 op. cukru wanilinowego 300 g twarogu 1 cytryna 300 g mrożonych malin Maliny(...)przestudzoną masą makową. Kilka malin odkładamy do dekoracji, resztę blendujemy razem z sokiem z połowy cytryny oraz dosładzamy cukrem, gdyby maliny były zbyt kwaśne. Na dno pucharków przekładamy mus malinowy, na środek kładziemy kopczyk z makowego twarogu. Przystrajamy odłożonymi malinami
Smaki Na Talerzubudyń w wersji fit ;) To ostatnio prawdziwy hit w moim domu, smakuje wszystkim, bez wyjątku. Grunt to dobrze zmiksować kaszę jaglaną, reszta robi się praktycznie sama ;) Z dodatkiem sosu malinowego, bardzo polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu(...)cały płyn. Gorącą jeszcze kaszę zmiksować na gładko, dodać jogurt, wanilię i miód, zmiksować do otrzymania gładkiej mieszanki o konsystencji budyniu. Budyń przełożyć do salaterek, udekorować przygotowanym wcześniej puree malinowym. Smacznego
Domowa cukiernia Ewymalinowy to nic innego niż przetarte maliny z cukrem. Przetarte przez gęste sitko, pozbawione malutkich pestek świetnie nadają się do deserów, placków, naleśników, a także do gorącej herbaty w zimne jesienne i zimowe wieczory. Mój sos nie jest zbyt gęsty, gotowałam go krótko, zależało mi na płynnej konsystencji. Nie chciałam z niego robić galaretki, ale jeśli ktoś woli galaretkę(...)window.adsbygoogle || []).push({}); Maliny przetrzeć przez gęste sitko - ja przecierałam w robocie kuchennym, wrzucałam surowe owoce. Jeśli przecieramy ręcznie należy maliny podgrzać, żeby puściły sok i ciepłe przecierać. Przetartą pulpę malinową zasypać cukrem (do smaku). Zagotować i gotować przez 10-15 minut. Gotowy, gorący sos zlewać do wyparzonych słoików, nie trzeba już pasteryzować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie