gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:122/258)

Sernik z truskawkową pianką w pucharkach 196

jogurtu naturalnego Wierzchnia warstwa: 300ml śmietanki 30% 1/2 tabliczki mlecznej czekolady 1. Żelatynę rozpuszczamy w 40ml zimnej wody, odstawiamy. Przygotowujemy warstwę serową: w 150ml mleka miksujemy śmietanę w proszku do uzyskania gęstej konsystencji. Dodajemy serek waniliowy, ponownie miksujemy. Żelatynę podgrzewamy by się rozpuściła (nie może być gorąca, ale nie może być w niej również grudek). Wlewamy(...)rozmrażamy) i dodajemy je wraz z przestudzoną galaretką do wcześniej przygotowanej masy. Wylewamy na stężałą masę serową.  3. Śmietankę ubijamy aż zesztywnieje. Wykładamy na wierzch pucharków. Posypujemy posiekaną czekoladą. Desery chłodzimy w lodówce przez całą

Szefowa kuchni
Porzeczkowy pucharek - łatwy, tani i smaczny deserek! 209

owoce leśne 1 szklanka wody kilka kostek czekolady garść rodzynek opcjonalnie: bita śmietana w sprayu (lub odłożona z ubitej śmietanki) do dekoracji Przygotowanie: Porzeczki wrzuć do garnuszka i postaw na małym ogniu. Dodaj 1/3 wody i mieszaj co chwilkę przez kilka minut - aż się zacznie gotować. Dolej resztę wody (najlepiej gorącej). Duś 2-3 minutki, często mieszając. Zdejmij(...)miejsce, np. na parapet przy uchylonym oknie i odczekaj kilkanaście minut, aby galaretka ładnie zgęstniała i ostygła. Od czasu do czasu zamieszaj. Przygotuj 4 pucharki na lody lub salaterki. Czekoladę rozpuść w małym garnuszku w kąpieli wodnej. Lekko stężałą galaretkę rozdziel łyżką do pucharków. Nakładaj 2-3 łyżki do każdego. Resztę wstaw do lodówki. Na środek galaretki wlej około

Anioszek w kuchni
Babeczki z kremem bardzo nietypowym 265

takie zaspokajanie potrzeb po jakimś czasie staje się nużące. Potrzebowałam czekolady przetworzonej, w wersji bardziej czekoladowej niż ona sama. Zasadniczo rzecz biorąc chciałam piec wczoraj, ale... Zamiast pieczenia zjadłam talerz pysznego kremu ze szparagów, zagryzając go bagietką z masłem czosnkowym, poprzeglądałam przepisy na Mikserze , wyspacerowałam psę, wzięłam gorący prysznic, a następnie zajęłam pozycję horyzontalną pod cudnie pachnącą świeżym praniem(...)wiem, czy to ta pogoda, czy może nieco stresująca ostatnio praca sprawiają, że mogę spać, i spać, i spać. A po przebudzeniu, obejrzeniu Przygód Kubusia Puchatka , pochłonięciu tabliczki czekolady z orzechami na spółkę z C., wracam do łóżka i zasypiam bez problemu. Heh ... Dziś jednak, kiedy tylko C. wyszedł do pracy, zrobiłam listę zakupów i udałam się do sklepu

Pożeraczka, czyli raz adobrze
W domu: babeczki z kawałkami czekolady 243

proszku do pieczenia 3 paski gorzkiej czekolady szczypta soli PRZYGOTOWANIE: W dużej misce łączymy ze sobą mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Masło topimy na małym ogniu (najlepiej pokroić je w małe kawałeczki, wtedy idzie szybko). W kolejnej misce łączymy jogurt naturalny z 2 jajkami i roztopionym masłem (nie może być gorące). Kolejne 2 jajka rozbijamy osobno żółtka(...)powoli roztarty twaróg i delikatnie mieszamy. Jogurt z jajkami i masłem dodajemy do suchych składników i powoli mieszamy dokładnie. Na koniec do ciasta dodajemy masę twarogową oraz drobno posiekaną czekoladę, robimy to partiami i mieszamy delikatnie, ale dokładnie. Masę przekładamy łyżką do papilotek włożonych do blachy na muffinki – ok. 3/4 wysokości papilotki. Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni

Kuchnia w biegu
Sernik gotowany 9853

pomarańczy 1 łyżka cukru wanilinowego 0,25 szklanki mleka 4 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej (przy twarogu mielonym zmniejszyć ilość mąki do 2-3 łyżek) polewa 50g czekolady mlecznej 50g czekolady deserowej 5 łyżek śmietanki 30% Wykonanie: - tortownicę o średnicy 18cm wyłożyć papierem do pieczenia - biszkopty rozdrobnić na piasek - masło rozpuścić, zmieszać z rozdrobnionymi biszkoptami, wyłożyć na dno tortownicy, uciskając dłonią(...)stopniowo gęstnieć (jak gotowany budyń), cały czas mieszając gotować 2-3 minuty - gorącą gotową  masę od razu wylać na spód z biszkoptów, wyrównać i pozostawić do ostygnięcia - wystudzony sernik schłodzić w lodówce co najmniej przez noc, wyjąć z lodówki i zostawić do lekkiego ocieplenia - czekolady i śmietankę rozpuścić w kąpieli wodnej, polewę wylać na sernik, wyrównać - ponownie schłodzić

Smakołyki Bereniki
Sernik z musem czekoladowym 140

zmielonego 250ml kremówki 30 lub 36% 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii   Na mus czekoladowy: 200g gorzkiej czekolady 50g drobnego cukru do wypieków 3 jajka 100ml kremówki 30 lub 36% 3 łyżki wody 30g masła łyżka likieru kawowego   Dodatkowo: wiórki czekoladowe do dekoracji   Wykonanie: Spód: ciasta(...)masy. Piekarnik nagrzewamy do 150 stopni, na dno piekarnika wkładamy keksówkę napełnioną gorącą wodą, sernik będzie się piekł w naparowanym piekarniku, dzięki temu będzie wilgotny. Sernik pieczemy około 45 minut lub troszkę dłużej, aż będzie ścięty na całej powierzchni. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. Mus czekoladowy: czekoladę, wodę, alkohol i masło roztapiamy w kąpieli wodnej., aż powstanie gładka, błyszcząca

Smak mojej kuchni
torcik rabarbarowy z migdałami i białą czekoladą 164

migdałów 100 g białej czekolady wykonanie: Całe jajka ucieram z cukrem i cukrem waniliowym na białą, puszystą masę. Dodaję olej i jeszcze chwilę ucieram. Stopniowo dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszam delikatnie do połączenia składników. Ciasto wylewam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (tortownica o średnicy 24 cm). Wstawiam do gorącego piekarnika. Piekę około 20 minut(...)Kroję na 1-2 cm kawałki, mieszam z cukrem, wrzucam do żaroodpornego naczynia i piekę 20 - 30 minut w temperaturze 180 stopni. Odstawiam do całkowitego ostygnięcia. Migdały i białą czekoladę grubo siekam. Ubijam śmietanę dodając cukier puder, a na koniec - namoczoną i rozpuszczoną żelatynę. Mieszam z migdałami, czekoladą i rabarbarem. Krążki ciasta przekładam powstałym kremem, dekoruję strużynami rabarbaru i wstawiam

babka w formie
Tort z musem czekoladowym 154

minut. Upieczony, gorący biszkopt w formie rzucamy dwukrotnie na podłogę (podkładam ręcznik) z wysokości ok. 50cm. Gdy biszkopt ostygnie zawijamy go w folię spożywczą i odstawiamy do następnego dnia. Pora na „bazę” do musu czekoladowego. Obie śmietany wlewamy do rondla, podgrzewamy na średnim ogniu, dodajemy czekoladę połamaną na kawałki oraz 3 łyżki rumowego cappuccino. Masę mieszamy do chwili(...)doda energii. Tort jest jednym z najbardziej pracochłonnych wyrobów cukierniczych, dlatego jest ważnym elementem uroczystości gromadzących rodzinę i przyjaciół. Jego wygląd zawsze przykuwa uwagę, a smak pozostawia niezapomniane wrażenia. Gorąco polecam i życzę smacznego. Przepis na mus czekoladowy zaczerpnęłam ze strony Słodkie fantazje . Biszkopt genueński pochodzi ze strony Nasze życie od kuchni . Wydrukuj przepis The post Tort z musem

mojewypiekiinietylko
Tort kokosowy ala Raffaello 385

mąki ziemniaczanej szklanka cukru zapach migdałowy (10 ml.) lub 2 łyżki likieru amaretto łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA KREM KOKOSOWY: 500 ml. śmietany kremówki 36 % 160 g. białej czekolady 5 łyżek wiórek kokosowych DODATKOWO: konfitura wiśniowa 480 g. 2 łyżki wiórek kokosowych 8 łyżek płatków migdałowych 200 ml. śmietany kremówki 8-10 kuleczek Raffaello DO NASĄCZANIA: Słaba, lekko posłodzona(...)Naprawde nie bójcie się tego sprawdzonego triku. Śmiało upuście tortownicę z wyskości kolan- a gorące powietrze uwolni się i nie zaśsie biszkoptu do środka!] Pozostawiamy do wystygnięcia a następnie delikatnie wyjmujemy z formy. KREM KOKOSOWY: Śmietanę wlewamy do garnuszka. Dodajemy do niej połamaną czekoladę, wiórki i podgrzewamy, cały czas mieszając- uważamy żeby nie zagotować! W momencie gdy cała

Domowe Torty
Sernik z masą makową i kawałkami czekolady 213

Dodać śmietankę i zmiksować. Na koniec wymieszać z posiekaną czekoladą. Masę makową wykładać na masę serową po 1 - 2 łyżki, następnie zrobić kilka "ósemek" patyczkiem (trzonkiem od drewnianej łyżki), delikatnie mieszając miejscami masy. Na dno piekarnika lub dolną kratkę (ale nie na blachę!) wstawić naczynie (formę, blaszkę) z gorącą wodą. Sernik ustawić na środkowej kratce piekarnika. Piec w temperaturze(...)Razem ze mną serniki piekli: Joasia - Sernik śmietankowy Barbara - Jagodowy sernik na zimno Agnieszka – Sernik Maryny Dorota - Sernik z kaszy jęczmiennej z pitahayą Krystyna – Sernik na zimno, z białą czekoladą i czarnymi porzeczkami Gabriel - Sernik z masłem orzechowym Magda - Sernik czekoladowy Marzena- Sernik miętowy Monika - Sernik z wiśniami Iwonka - Sernik z owocami

Moje domowe kucharzenie
Szybki torcik cappuccino z malinami bez pieczenia 228

wody 4-6 łyżek cukru pudru (proszę dosłodzić do smaku) 50g startej na drobnych oczkach gorzkiej czekolady 400g malin Dodatkowo: maliny do ozdoby biała czekolada lub wiórki z białej czekolady 1. Żelatynę zalać zimną wodą, wymieszać i odstawić na około 15 minut, aby napęczniała. 2. Tortownicę o średnicy 23cm wyłożyć papierem do pieczenia, tylko dno. Na dnie poukładać biszkopty(...)mikserem stopniowo dodawać ciepłą żelatynę (ale nie gorącą! Jeśli rondelek będzie gorący, w którym jest żelatyna, proszę ją jeszcze odstawić na około 5 minut do przestygnięcia), ja dodałam ją w 4 partiach ( patrz FILM ). Po każdym dodaniu wymieszać mikserem. 5. Do masy kawowej dodać startą czekoladę, maliny i delikatnie wymieszać szpatułką. Masę przełożyć na biszkopty w blaszce, wyrównać

Mała Cukierenka
Tort Speed 209

Boki biszkoptu oddzielamy od tortownicy dopiero po całkowitym wystudzeniu ciasta. Krem z białej czekolady Do rondelka przelewamy śmietanę i dodajemy połamaną czekoladę. Podgrzewamy cały czas mieszając do momentu, aż czekolada się rozpuści i składniki dobrze połączą się. Pamiętajmy o tym, że śmietanki nie wolno zagotować. Śmietankę studzimy i wstawiamy do lodówki na minimum 12 godzin. Po tym czasie śmietankę ubijamy(...)rozpuszczamy w 2 łyżkach gorącej wody. Dodajemy do jeszcze gorących wiśni i dokładnie mieszamy, aby nie powstały grudki. Gotową masę studzimy, aż zgęstnieje. Wszystkie składniki nasączenia mieszamy ze sobą. Biszkopt dzielimy na 3 równe blaty. Pierwszy blat układamy na paterze, nasączamy. Najpierw wykładamy krem z białej czekolady, na krem frużelinę wiśniową. Tak postępujemy z każdym blatem. Pozostałym kremem

Wędrówki po kuchni
Sernik Latte 372

waniliowego 0,5 kg twarogu 100 ml śmietanki 30% 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Dodatkowo: 250 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny orzechy laskowe kakao starta czekolada tortownica 24 cm Składniki tj. jajka i twaróg muszą mieć pokojową temperaturę. Przygotowujemy I masę serową: Twaróg łączymy z cukrem i budyniem (miksujemy około 1 minuty). Następnie dodajemy kolejno jajka(...)obręcz i wstawić go do lodówki na 12 godzin. Do dekoracji : W niewielkiej ilości gorącej wody rozpuszczamy żelatynę i studzimy. Ubijamy śmietankę i pod koniec dodajemy do niej cukier puder i żelatynę. Śmietankę nakładamy na sernik, układamy orzechy, posypujemy kakao lub cynamonem i wiórkami czekolady

VioletoweKucharzenie
Biszkoptowe omleciki z śmietankowo – adwokatową nutą i czekoladą 160

cukier waniliowy Dodatkowo: 50g czekolady Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy cukier i miksujemy jeszcze około 3 minuty, po czym dodajemy żółtka i jeszcze chwilę miksujemy :) Na koniec dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy łyżką i układamy niewielkie płaskie placki na blaszki wyłożone pergaminem. Omleciki wkładamy do gorącego piekarnika i pieczemy w temperaturze(...)składamy na pół. Można do tego użyć cienkiego noża. Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym, a gdy będzie już sztywna dodajemy do niej advocat. Na koniec faszerujemy omleciki i polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej. R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google_ad_slot = "1319547379"; google_ad_width = 300; google_ad_height

Smakowy Raj
Ciasto snickers 217

proszku do pieczenia Krem: 2 i 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 4 żółtka 200 g masła orzechowego Ganache: 100 g gorzkiej czekolady 200 g mlecznej czekolady 1 szklanka śmietany kremówki 30% Przygotowanie: Biszkopt: Białka z cukrem ubić, dodać żółtka, proszek do pieczenia, kakao i krótko zmiksować. Mąkę przesiać i delikatnie wymieszać z masą. Przełożyć do blaszki(...)szklankę mleka zmiksować i powoli dolewać do gorącego mleka, przez cały czas mieszając. Gotować na najmniejszym ogniu stale mieszając, aż budyń zgęstnieje. Schłodzić i zmiksować z masłem orzechowym na gładki krem. Ganache: W rondelku podgrzać śmietanę kremówkę, prawie do wrzenia (nie wolno zagotować!) i wyłączyć gaz. Dodać połamane czekolady i mieszać, aż do całkowitego połączenia składników. Ostudzić. Na biszkopcie

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania