Pyszne ciasto czekoladowe i kilka słów o oleju kokosowym

Pyszne ciasto czekoladowe i kilka słów o oleju kokosowym

Pyszne ciasto czekoladowe i kilka słów o oleju kokosowym

Przepis na : deser

Dzięki uprzejmości firmy Ol’Vita miałam okazję przetestować olej kokosowy tłoczony na zimno. Recenzja pod przepisem. Nie mogłam się oprzeć, żeby kokosu nie połączyć z czekoladą, przez co moja dieta zeszła na dalszy plan i powstał przepis na biszkopt z obłędnym musem czekoladowo-kokosowym i, żeby zachować marne pozory diety, waflami ryżowymi Składniki: Biszkopt: 4 jaja 100 g mąki pszennej 100 g mąki kukurydzianej 2 łyżki kakao 150 g cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka octu Mus czekoladowy: 3 jajka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.