gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:121/258)

Sernik Panda bez laktozy z produktów Łowicz (bez glutenu, cukru białego, laktozy, z agarem) 131

waniliowej -25g agaru (można użyć żelatyny ok 7-8 łyżeczek) Dodatkowo -250g jogurt grecki Łowicz bez laktozy -biała mąka kokosowa (do posypania jako futerko) -40g gorzkiej czekolady + 4 kapsułki węgla aptecznego (uszy, oczy i nosek) Serki i jogurty w temperaturze pokojowej wymieszać w jednej misce/naczyniu (najlepiej takiej z uchwytami) i umieścić ją w garnku tak aby można(...)parą. Kiedy masa będzie bardzo ciepła ale nie gorąca, należy dodać ksylitol w ilości jaka nam odpowiada oraz pastę waniliową. Zawartość garnuszka podgrzać i cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia, poczekać jeszcze 2 minuty i wlać zawartość garnuszka do bardzo ciepłej masy. Wszystko szybko dokładnie wymieszać. Czekoladę pociąć na małe kosteczki a formę/miskę wyłożyć folią

Candy Pandas
Kaszak czekoladowy 559

polewa 1 mleczna czekolada (100 g) 90 g śmietany 30% dekoracja wiórki kokosowe Do rondelka wlać 3 szklanki mleka. Wsypać gorzkie kakao, cukier i dodać posiekane na mniejsze kawałki masło. Całość gotować na małym ogniu. Do pozostałego mleka (1 szklanki) wsypać kaszę mannę i całość wymieszać ze sobą. Gdy mleko w rondelku będzie gorące to powoli wlać pozostałe(...)herbatniki). Wylać gorącą masę z rondelka i na samym wierzchu ułożyć herbatniki (tak sam jak na spodzie). Ciasto ostudzić. Na sam koniec polać polewą czekoladową* i udekorować wiórkami kokosowymi. Ciasto wstawić do lodówki. Kroić dopiero wtedy, gdy polewa zastygnie.  *przygotowanie polewy czekoladowej - do rondelka wlać zimną śmietanę. Zagotować. Dodać posiekaną czekoladę. Całość po chwili wymieszać. Czekolada musi połączyć

Ugotować
Ciasto Cappuccino 246

łyżek cappuccino Masa śmietanowa: 600 ml śmietany 30 % 1/4 szklanki cukru 3 łyżeczki żelatyny 1/2 szklanki wody Ponadto: 0,2 szklanki kawy  espresso 3 łyżki koniaku kakao lub starta czekolada Wykonanie: Białka ubijamy na sztywno z cukrem dodając po jednym żółtku. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do masy. Ciasto wylewamy na blaszkę 35x28 cm wyłożoną papierem(...)dodając partiami budyń. Ucieramy puszysty krem. masa śmietanowa Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wody. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Ucieramy delikatnie masę.  Biszkopt nasączmy kawą wymieszaną z koniakiem, na biszkopt wykładamy masę cappuccino, kładziemy następnie masę śmietanową. Całość posypujemy kakaem lu startą czekoladą. Odstawiamy w chłodne miejsce najlepiej na całą noc. Smacznego

kgwjanczewo
KETO CIASTECZKA KOKOSOWE (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu, laktozy, cukru i białek jaj) 343

cukier opcjonalnie szczypta wiórków kokosowych do dekoracji opcjonalnie 25 g gorzkiej czekolady minimum 75% (u mnie 81%) lub polewa czekoladowa według przepisu do dekoracji W jednej misce połączyć mąkę, sól i ewentualne słodzidło (u nas bez dodatków bo słodycz kokosa nam wystarcza ). Dodać rozpuszczony, ale nie gorący olej kokosowy i dokładnie wymieszać. Z miąższu kokosowego i letniej wody przygotować(...)przyciskając dłonią do blaszki. Piec w temperaturze 180°C przez ok 20-25 minut pilnując by nie przypiekły się za bardzo. Powinny być złociste. W tym czasie rozpuścić gorzka czekoladę lub przygotować polewę z przepisu. Wystudzone ciastka można udekorować polewą i ewentualnie wiórkami kokosowymi. Smacznego! — BTW całości bez słodzideł i dekoracji: 360 g, 1594 kcal

Ola la LCHF
Deserowa czekolada nugatowa - Vivani 128

przyjemną goryczką typową dla deserowej czekolady a z drugiej o uwagę dopominają się laskowe orzechy nabierające mocy. Nie ma tutaj żadnych drobinek orzechów i choć zawsze powtarzamy, że lubimy mieć co pochrupać to ta gładka tabliczka takich dodatków nie potrzebuje. Jest pysznie tak jak jest! Oczywiście musiałyśmy też zamoczyć parę kostek w gorącej herbacie i to również jest cudowny(...)otrzymalibyśmy wspaniałą wersję deserowej Nutelli, nie za słodkiej, nie za tłustej z wyraźnym smakiem kakao i pasty orzechowej. Czysty ideał od którego nie można się oderwać :D Dla fanów czekolad Vivani to jest smak obowiązkowy do spróbowania. Ocena: 6 panda

Candy Pandas
Torcik z pianką 147

okrągłych biszkoptów  - 2 budynie śmietankowe bez cukru - 650 ml mleka - 2 galaretki truskawkowe - 200 g masła  - 330 ml mleka skondensowanego - 500 ml wody - 2 galaretki cytrynowe - mleczka czekolada Przygotowanie: W jednej szklance mleka rozrabiamy budynie, pozostałą część mleka gotujemy. Po zagotowaniu wlewamy rozmieszany budyń w mleku cały czas mieszając do zgęstnienia. Przygotowany budyń zdejmujemy z ognia i wsypujemy(...)warstwę biszkoptów. Wstawiamy do lodówki. Cytrynowe galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody. Odstawiamy do przestudzenia. Mleko skondensowane przelewamy do miski i miksujemy, dodajemy ostudzone i lekko gęstniejące galaretki cytrynowe i dokładnie miksujemy do powstania jednolitej masy. Piankę przekładamy na wierzch biszkoptów, wyrównujemy i posypujemy tartą mleczną czekoladą. Wkładamy do lodówki na 3 godziny.  Życzę smacznego

Kulinarne życie
Tartaletki z musem czekoladowym 161

wiśni i migdałów? Tartaletki z musem czekoladowym są kruche, delikatne, są idealne! Pokombinowałam z przepisem na kruche ciasteczka i stworzyłam idealne, kruche tartaletki, wypełniłam je delikatnym musem przygotowanym z czekolady, rumu, wiśni i migdałów. Przepis na te tartaletki z musem czekoladowym jest wart polecenia.   Składniki: 1 szklanka* mąki tortowej 1/3 szklanki* mąki ziemniaczanej 1 jajko 1/3 szklanki* cukru pudru(...)temperaturze 160 C około 15 minut. Nie powinny być zbytnio przypieczone. Gorące foremki delikatnie odwracamy, tartaletki same wypadają. Układamy wszystkie tartaletki obok siebie i napełniamy musem czekoladowym. Mus przygotowujemy z mieszanki 25 ml śmietany 36 %, 50 ml rumu z wiśniami i 100 g gorzkiej czekolady. Doprowadzamy do wrzenia wszystkie składniki, wyłączamy gaz i mieszamy aż czekolada się rozpuści

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
BABKA GOTOWANA 132

szkl mąki pszennej tortowej 2/3 szkl skrobi ziemniaczanej skórka otarta z cytryny sok z połówki cytryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia POLEWA 1 czekolada gorzka 1 czekolada mleczna 2-3 łyżki mleka 30 g masła opcjonalnie jajka czekoladowe do dekoracji Mąkę tortową wymieszać ze skrobią i proszkiem do pieczenia. Przesiać przez sitko. Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą masę(...)gotowe ciasto. Szczelnie zamknąć i wstawić do dużego garnka. Zalać gorącą wodą do połowy wysokości formy, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 70 minut (od momentu zagotowania się wody). Ugotowaną babkę wyciągnąć od razu z blaszki i pozostawić do całkowitego wystudzenia. W kąpieli wodnej rozpuścić obie czekolady z pozostałymi dodatkami. Polać babkę i udekorować wedle uznania

Pieguskowa Kuchnia
Gerbera 3D w galaretce na spodzie z serka z wanilią 167

galaretek i wstawiamy do lodówki, aż stężeje. Aby wyjąć deser, salaterki zanurzamy na chwilę w gorącej wodzie. Smacznego Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl To też może Cię zainteresować: Deser „dżdżownica w ogródku” Filiżanka z białej czekolady z musem truskawkowym Udawany naleśnik Winna galaretka z białej herbaty i limonki z musem truskawkowym

Oryginalny smak
Wielki finał i mus jabłkowy. Z czekoladą 154

owoce się rozpadną, około 1 godziny. Miękkie jabłka przestudzić, zmiksować blenderem na gładki mus. Dodać posiekaną czekoladę, cukier, cukier waniliowy i kardamon. Gotować na małej mocy palnika przez kolejne 15-20 minut, aż wszystko się rozpuści i połączy w gładki krem. Gorący mus przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić. Ewentualnie zapasteryzować. Smacznego! W tajemnicy się Wam przyznam, że nieśmiało zaczynam

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Czekośliwka do słoików na zimę 86

śliwki puszczą sok (nie nakrywać garnka pokrywką). Gdy śliwki zaczną bulgotać dodać cynamon, kakao i czekoladę połamaną na kawałki oraz orzechy/migdały posiekane na kawałki. Od tego momentu gotować ok. pół godziny mieszając drewnianą łyżką. Słoiki wyparzyć i wysuszyć. Nałożyć gorącą czekośliwkę do słoików i zakręć. Postawić do góry nogami (zakrętką w dół) na minimum 15 minut lub nawet

Mania Wypiekania
Rolada z bitą śmietaną i brzoskwiniami 166

dodawać po jednym żółtku oraz cukier wanilinowy. Następnie dodać mąkę i startą na drobnych oczkach gorzką czekoladę. Gotowe ciasto wylać na dużą blachę wyłożoną papierem. Następnie blachę wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 10 minut. Po upieczeniu gorące ciasto wyłożyć na ściereczkę i zwinąć razem z nią w rulon .Odłożyć do wystudzenia. Przygotować krem

Monia miesza i gotuje
Domowe ptasie mleczko 1557

połowy cytryny 2 krople aromatu cytrynowego 1 cukier wanilinowy Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 2 łyżeczki kakao 4 łyżeczki cukru 2 łyżki śmietany 18% 70 g masła 2 łyżki wody Przygotowanie: Spód formy wyłożyć herbatnikami. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, dobrze mieszając odstawiamy. W oddzielnym naczyniu ubijamy białka ze szczyptą soli, jak są sztywne cały

Niezły Młynek
Ciasto ze śliwką kalifornijską i nutellą 142

się, że ciasto absolutnie nie do zjedzenia w upalny dzień, jest co prawda mokre, ale nie rześkie, nie jest ciężkie, ale na pewno nie można go nazwać lekkim. Czekolada, śliwka, nutella, alkohol, do tego cynamonowa nuta w cieście to smaki wybitnie jesienno-zimowe. murzynek (piekłam na blaszce o wymiarach 22 x 29 cm) 3/4 kostki margaryny  4 jajka(...)miałam co z nim zrobić) 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w niewielkiej ilości gorącej wody Śmietanę ubiłam, dodałam cukier puder, na koniec rozpuszczoną żelatynę. Kiedy masa zaczęła tężeć, wyłożyłam na ciasto i wstawiłam do lodówki. Udekorować dowolnie. Ja pokroiłam tabliczkę gorzkiej czekolady i posypałam nią ciasto

bistro mama
BAJECZNY PIERNIK Z POWIDŁAMI, NA MĄCE ORKISZOWEJ 202

przełożenia: ok.430-500g dobrych powideł (dałam 430g własnych powideł z nutą korzenną, ale można trochę więcej) Polewa czekoladowa- Ganache: - 150g gorzkiej czekolady - 180g śmietany kremówki 30% Ja dałam 100g czekolady i 120g kremówki (dla mnie było wystarczająco) W misie miksera utrzeć na puch miękkie masło z dodatkiem ksylitolu, dodawać po jednym żółtku i cały czas ucierać, porcjami dodajemy miód, syrop(...)blaty. Powidła przekładamy do rondelka i podgrzewamy, można je podsmażyć kilka minut. Gorącymi smarujemy dolny blat ciasta, przykrywamy górną częścią, również smarujemy powidłami, można także posmarować boki piernika. Odstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Polewa: W rondelku zagotowujemy kremówkę, zestawiamy z palnika i dodajemy pokruszoną czekoladę Po kilku minutach dokładnie mieszamy i odstawiamy do przestudzenia. Można również czekoladę pokruszyć

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania