gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:127/258)

Ciasto z kaszy jaglanej 405

100g rozpuszczonej czekolady pestki granatu Sposób przygotowania W rondelku rozpuścić masło, odstawić na bok by przestygło. W misce pokruszyć bardzo drobno herbatniki. Dodać płatki owsiane i rozpuszczone masło i wymieszać. Formę do pieczenia wyłożyć papierem do i wylepić pokruszonymi herbatnikami, mocno dociskając. Wstawić do lodówki. Kaszę przesypać na sitko, przepłukać zimną wodą. Następnie przepłukać zagotowaną gorącą wodą i jeszcze(...)gładką masę. Wsypać cukier, mąkę ziemniaczaną i wymieszać. Przelać masę na spód i piec w temperaturze 180 stopni przez 45 minut. Ostudzone ciasto dać na noc do lodówki. Rozpuszczoną czekoladą polać ciasto i posypać pestkami granatu

pink envelope
Ciasto 3BIT bez pieczenia 648

fixu 1 łyżka cukru pudru 1 tabliczka mlecznej czekolady CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Zaczynamy od przygotowania masy: W misce łączymy szklankę mleka, jajko, żółtka, cukier waniliowy, budyń i cynamon. Dokładnie mieszamy do połączenia wszystkich składników. W garnku podgrzewamy resztę mleka. Gdy będzie już gorące, ale jeszcze przed zagotowaniem, dodajemy cienkim strumieniem masę jajeczną(...)herbatników, masę budyniową i znów wyrównujemy. Wykładamy ostatnią warstwę herbatników. Śmietanę ubijamy na sztywno ze śmietan-fixem i łyżką cukru pudru wg instrukcji na opakowaniu, wykładamy na herbatniki, wyrównujemy. Czekoladę ucieramy na tarce o drobnych oczkach (dobrze jest ją wcześniej schłodzić, to nam ułatwi zadanie), posypujemy nią śmietanę. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na minimum 12 godzin. Smacznego

My Culinary Art
Ciasto z bogatym wnętrzem ;) 583

wanilinowego 4 łyżki śmietany 30% 150 g rodzynek garść lub dwie suszonej żurawiny 90 g pistacji prażonych HELIO Natura 80 g prażonych orzechów laskowych HELIO Natura 100 g gorzkiej czekolady 80-100 g ciasteczek amaretti 1 łyżka likieru Amaretto 1-2 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: 400 ml kremówki cukier puder do smaku 1-2 śmietan-fix kilka orzechów laskowych i pistacjowych(...)papierem do pieczenia. Przykładamy do gorącego jeszcze biszkoptu i wykrawamy prostokąt o szerokości keksówki (to będzie „spód” ciasta). Pozostałą częścią biszkoptu wykładamy formę keksową i lekko dociskamy do brzegów – ewentualny nadmiar odkrawamy. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Twaróg krótko miksujemy z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym oraz śmietaną. Wstawiamy do lodówki. Czekoladę kroimy na mniejsze kawałki. Prażone orzechy

Smaki Na Talerzu
Drożdżowe ciasto z jagodami na noc z lodówki 251

międzyczasie przygotować lukier, ucierając mikserem cukier puder z aromatem, barwnikiem i gorącym mlekiem. Po zupełnym ostygnięciu ciasta, polukrować je i odstawić do zastygnięcia lukru.    WYPIEKAŁAM WSPÓLNIE Z:   RÓŻOWA KUCHNIA - Jagodzianki TERESA WALCZAK [FB] - Ciasto jogurtowo-jagodowe ESMERALDA ZE SMAKIEM - Tort "trzy czekolady" z borówkami MARCEPANOWY KĄCIK - Jagodowa Panna Cota DORCIA W KUCHNI [FB] - Sernik z borówkami

Grunt to przepis!
ciasteczka orkiszowe z kawałkami czekolady 174

czekolady wykonanie: Wszystkie składniki zagniatam na gładkie ciasto, dopiero pod koniec dodając posiekaną czekoladę. Całość odkładam do lodówki na około 1/2 godziny. Z ciasta odrywam kawałki wielkości orzecha włoskiego i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w sporych odległościach. Spłaszczam łyżką, wstawiam do gorącego piekarnika. Piekę 10 - 15 minut w temperaturze 180 stopni

babka w formie
Tort kokosowo-truskawkowy 182

ubijając. Do masy wsypać przesianą mąkę z kakao i startą na drobnej tartce czekoladę. Delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), wylać ciasto. Piec w temperaturze 160 stopni przez ok 40 minut, do tzw. suchego patyczka. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 30 cm upuścić je (w formie

kulinarnyswiatdomi
zapiekana manna 149

których usuwamy pestki, a w ich miejsce wkładamy kawałek czekolady (ważne jest by czekolada nie dotykała bezpośrednio ścianek naczynia). W garnku zagotowujemy mleko, mieszając wsypujemy do garnka kaszę (jeżeli lubimy kaszę słodką, możemy dosypać dodatkowo cukier), a kiedy zgęstnieje zdejmujemy ją z palnika i gorącą wlewamy do uprzednio przygotowanych naczyń.  Na wierzchu każdej porcji układamy po kilka wiórów

Miód i pieprz
Szyszki z ryżu preparowanego - smak dzieciństwa 463

Kiedy krówki będą prawie roztopione, dodać połamaną na kawałki gorzką czekoladę. Wszystko wymieszać i całkowicie roztopić. Odstawić z ognia. Do masy czekoladowo - krówkowej wsypać ryż i dokładnie wszystko wymieszać.  Szyszki najłatwiej formować dłońmi, które uprzednio należy zwilżyć (uważajcie, bo masa jest gorąca,). Ryż szybko stwardnieje. Można przechowywać w chłodnym miejscu do ok tygodnia (tak długo

ChilliJemy
NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z BANANAMI I CZEKOLADĄ 203

drobną kosteczkę, czekoladę siekamy. CAŁOŚĆ: Każdy naleśniki pokrywamy bananami i posypujemy posiekaną czekoladą. Zamykamy w trójkąty, układamy w naczyniu żaroodporny ( jeden delikatnie zachodzi na drugi – jak dachódwki ). Całość posypujemy wiórkami z masła i cukrem. Zapiekamy w 180C przez ok. 20-25 minut. Podajemy gorące

Ostra na Słodko
KRUCHE CIASTECZKA Z MASZYNKI, NA MĄCE ORKISZOWEJ 732

maszynka  to i musiały powstać ciasteczka!:) Przepis autorski ze starego babcinego zeszytu. Gorąco polecam! Składniki: -450g mąki orkiszowej -250g masła -3/4 szklanki ksylitolu(lub cukru) -1 cukier waniliowy -130g mielonych migdałów -1 jajko -kilka kropli olejku migdałowego -1 gorzka czekolada (u mnie słodzona ksylitolem) -łyżeczka zwykłego oleju lub oleju kokosowego Masło utrzeć z ksylitolem

Smaczne Zdrowe
Sernik z polewą czekoladową 1682

aromat waniliowy. Cały czas mieszać łyżką, żeby nie przypalić rozpuszczającej się czekolady. Gdy czekolada się rozpuści dodać śmietanę. Zamieszać do połączenia składników (jeśli masa jest za gęsta dodać odrobinę mleka). Zdjąć z ognia i mieszać by polewa troszkę przestygła.  Polać jeszcze ciepłą (a nie gorącą) polewą czekoladową wystudzone ciasto. Sernik studzić kilka godzin w temperaturze pokojowej a następnie

coolinarnastrefa.blogspot.com
Pieczone ziemniaki z pieczarkami i "Czekolada" 214

względu na jego masę i trudność w przenoszeniu użyłam blachy i folii aluminiowej. Wyszło smacznie, a w czasie jego pieczenia mogłam poddać swoją nózię ćwiczeniom. A na deser była "Czekolada" :) Składniki (na 2 porcje): 3 ziemniaki 4 spore pieczarki ok. 50 g sera z niebieską pleśnią ok. 15 ciemnych oliwek kilka ząbków czosnku łyżeczka węgierskiej ostrej papryki w proszku sól(...)Zdjąć folię i piec jeszcze 10 minut. Podawać gorące z ząbkami czosnku ułożonymi z boku. ----- Podobne: Złociste pieczone ziemniaki Bliniarz - ciasto ziemniaczane Zapiekanka z dynią "nawinie" Dopiero niedawno dotarło do mnie, że film Lasse Hallströma z Juliette Binoche i Johnnym Deppem powstał na podstawie książki Jaoanne Harris "Czekolada" . Film uwielbiam i oglądam bardzo często, więc znam dialogi niemal

Weekendy w domu i ogrodzie
Domowe Pączki z Czekoladą (z Masą Czekoladowo-Budyniową i Polewą Czekoladową) 597

odstawiamy do podwojenia objętości (ok. 1,5 h). Nadzienie: W ok. 150 ml mleka rozpuszczamy proszek budyniowy, resztę mleka podgrzewamy wraz z masłem i cukrem, następnie dodajemy drobno połamaną czekoladę i jak tylko się rozpuści wlewamy mleko z rozpuszczonym proszkiem i bardzo energicznie mieszamy rózgą cukierniczą do zgęstnienia masy i otrzymania gładkiej konsystencji (w kremie mogą pojawić się grudki(...)Olej nie może być zbyt gorący ponieważ pączki przypalą się z wierzchu, a w środku pozostaną surowe. Natomiast zbyt niska temperatura spowoduje, że pączki zbytnio nasiąkną tłuszczem. Ważne jest podtrzymywanie stałej temperatury podczas smażenia każdej partii pączków. Gotowe przekładamy na ręczniki papierowe. Ostudzone pączki nadziewamy czekoladowym kremem za pomocą szprycy . Polewa Czekoladowa: Połamaną czekoladę podgrzewamy wraz z wódką

Słodka Strona
Tort malinowy 170

200g gorzkiej czekolady 1 łyżka golden syropu Zaczynamy. Do dużej miski przesiewamy mąkę, kakao i sodę, mieszamy i odstawiamy. W małym garnku podgrzewamy mleko z masłem , dodajemy ekstrakt z wanilii i mieszamy. Odstawiamy. Do drugiej miski (lub miski przy mikserze) wrzucamu jajka, cukier i miksujemy, aż masa będzie puszysta i biała. Następnie wlewamy jeszcze gorące mleko(...)samo. Masa malinowa: Śmietanę ubijamy z fixem i dodajemy maliny, mieszamy i część malin rozdrabniamy widelcem. Polewa czekoladowa: W garnku umieszczamy wszystkie składniki i podgrzewamy, ciągle mieszając, aż czekolada się rozpuści i połączy z resztą składników. Ostateczny wnik to konsystencja sosu czekoladowego. Dekoracja: Maliny lub świeże kwiaty... Bierzemy patere (lub duży talerz). Kładziemy pierwszy blat ciasta, na niego wykładamy masę

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Ciasto buraczane 173

wypieków? Próbowaliście kiedyś ciasta z burakiem? Jeśli nie, to gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu na to ciasto. Burak nie jest w ogóle wyczuwalny ale dzięki niemu ciasto jest wilgotne. I co tu dużo mówić - jest po prostu pyszne. Buraki zestawione w cieście z migdałami i gorzką czekoladą tworzą niebanalną kompozycję na jesienne wieczory z kubkiem herbaty :) Tortownica

My simple kitchen