gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:134/258)

BABCINY JABŁECZNIK. 249

szarlotkę 3 galaretki agrestowe Galaretki rozpuścił w możliwie najmniejszej ilości gorącej wody (dodaję tylko tyle wody, by galaretkę rozpuścić). Zostawiła do wystudzenia. Kiedy zaczęła gęstnieć, zmiksowała z jabłkami. Wyłożyła na biszkopt. wierzch: 2 kartoniki śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru łyżeczka żelatyny odrobina wody gorzka czekolada Śmietanę ubiła na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Żelatynę rozpuściła w możliwie

W kuchni Karmel-itki
CIASTO MAXI KING 86378

zmiel na piasek. W garnuszku rozpuść masło, dodaj do niego czekoladę  i wymieszaj dokładnie, żeby nie było grudek. Dodaj całość do herbatników (nie musisz czekać, aby masło z czekoladą ostygło) i zmiksuj ponownie dokładnie w malakserze. Przełóż do tortownicy gotową masę, wykładając nią zarówno dno, jak i boki formy. Dobrze dociśnij. Wstaw tortownicę ze spodem ciasteczkowym do lodówki. MASA(...)często, aby się nie przypaliły. Przesyp ostrożnie gorące orzechy do miski i za pomocą ściereczki pocieraj wszystkie orzechy, aby zeszła z nich skórka. Nie przejmuj się, jeśli odrobina skórki zostanie:) Orzechy posiekaj drobno, małą garstkę odłóż do posypania wierzchu ciasta. W małym rondelku podgrzej śmietanę kremówkę, dodaj do niej połamaną czekoladę i mieszaj aż do jej rozpuszczenia. Zdejmij

Słodko-Słony Świat Ilony
Brownie na wypasie 167

Demerara 1 czubata łyżka mąki kukurydzianej 20g masła w pokojowej temperaturze 2 czubate łyżki gładkiego masła orzechowego Na ciasto 230g masła (plus 1 łyżka do natłuszczenia formy) 250g ciemnej czekolady 70% 230g brązowego cukru Demerara 4 jajka 150g mąki 2 łyżki dżemu malinowego 100g świeżych malin Zaczynamy od przygotowania sosu. Laskę wanilii przekrawamy wzdłuż na pół i czubkiem noża wyjmujemy(...)dodajemy waniliowe ziarenka i pusty strączek i zagotowujemy od czasu do czasu mieszając. W misce trzepaczką mieszamy żółtka, cukier, mąkę kukurydzianą i miękkie masło. Cały czas mieszając dolewamy stopniowo gorące mleko. Otrzymaną, jednolitą masę przelewamy z powrotem do garnka i podgrzewamy na małym ogniu 2-3 minuty, delikatnie mieszając, aż zacznie gęstnieć. Zdejmujemy z ognia, dodajemy masło orzechowe

les mirabelles
Tort z białą czekoladą i truskawkami 199

troszkę go zmodyfikowałam. listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='6 jajek 1 niecała szklanka cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 7 łyżek mąki ziemniaczanej 600 gr białej czekolady (u mnie z Lidla 200 gr (w białym opakowaniu)) 1400 lub 1500 ml śmietany kremówki 30% 400 gr dżemu truskawkowego (najkwaśniejszego jaki znajdziecie) 250 ml kwaśnej nalewki u mnie z pigwy(...)dłużej, do tzw. suchego patyczka). Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 60 cm opuścić je (w formie) na podłogę, wyłożoną ściereczką. Odstawić do uchylonego piekarnika do ostygnięcia, najlepiej na całą noc. Całkowicie wystudzić. Uwaga: boki biszkoptu oddzielać nożykiem od formy dopiero jak biszkopt będzie wystudzony. Krem: 600 gr białej czekolady (u mnie z Lidla

moj przepis na
Tort podwójnie czekoladowy z gruszkami 198

przed imprezą. Upiekłam wtedy biszkoptowe blaty kakaowe. Następnego dnia przygotowałam frużelinę gruszkową oraz kremy. Tego dnia złożyłam cały tort, żeby się dobrze przegryzł. Jeżeli nie jesteście fanami gorzkiej czekolady można ją zastąpić mleczną, jednak tort będzie wtedy dość słodki. W tej wersji tort jest słodki, ale nieprzesłodzony. Przepyszny i wykwintny. Aha… zapomniałabym… tort nie powstałby gdyby nie pomoc(...)minut (lub dłużej, do tzw. suchego patyczka). Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 60 cm opuścić je (w formie) na podłogę. Odstawić do uchylonego piekarnika do ostygnięcia. Całkowicie wystudzić. Przekroić na 2 blaty. Uwaga: boki biszkoptu oddzielać nożykiem od formy dopiero jak biszkopt będzie wystudzony. Krem z białej czekolady: 200 gr czekolady białej (ja użyłam czekolady

moj przepis na
Ciasto straciatella z truskawkami 192

jasnego rumu Masa straciatella: 35 dag twarożku  3 krotnie mielonego 30 dag serka homogenizowanego  waniliowego typu Danio 25 dag serka  mascarpone Mlekoma 50 g tartej gorzkiej czekolady 1 szklanka pokrojonych w kostkę truskawek 3-4 łyżki cukru pudru 5 listków  żelatyny Dr.Oetker Zielona masa: 3 galaretki  Kiwi lub agrestowe Dr.Oetker Masa jogurtowa: 1 litr jogurtu(...)Galaretki rozpuszczamy w litrze gorącej wody , zostawiamy do lekkiego stężenia. Masa straciatella: Żelatynę w listkach moczymy w zimnej wodzie przez 5-7 minut, następnie odciskamy przekładamy do miseczki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofali . Wszystkie serki umieszczamy w misce, dodajemy cukier  puder i mieszamy mikserem, wlewamy płynną żelatynę oraz wsypujemy tartą czekoladę , mieszamy na sam koniec

Wanilia i Kardamon
Ciasto pianka czereśniowa bez pieczenia + film 181

ciastek zbożowych ( np. Bonitki ) 100 g masła 400 g wydrylowanych czereśni 2 opakowania galaretki wiśniowej 200 ml mleka skondensowanego bez cukru 50 g gorzekiej lub mlecznej czekolady przepis Masło rozpuszczamy w garnku na małym ogniu i lekko studzimy. Ciastka zbożowe miksujemy w malakserze do uzyskania konsystencji bułki tartej. Do miski wsypujemy zmiksowane ciastka, wlewamy roztopione masło i całość dokładnie mieszamy(...)tortownicy wsypujemy zmieszane z masłem ciastka i starannie rozprowadzamy je łyżką lekko dociskając. Tak przygotowany spód ciasta wstawiamy na pół godziny do lodówki. Galaretki wiśniowe rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody i odstawiamy do wystygnięcia. Do miski wlewamy mleko zagęszczone, miksujemy je do momentu aż podwoi swoją objętość i zgęstnieje, wlewamy zimną galaretkę i całość dokładnie łączymy. Następnie wrzucamy

Smakowite Dania
Piernik staropolski 213

orzechów, 100 g migdałów, garść rodzynków, garść żurawiny, 50 g skórki pomarańczowej) Do przełożenia: 1. masa śliwkowo-czekoladowa: powidła śliwkowe (2 słoiki po 300 g) pół tabliczki gorzkiej czekolady 2. masa orzechowa: 1 szklanka cukru pudru 250 g zmielonych orzechów włoskich lub laskowych 10 łyżek mleka 1 łyżka masła pół łyżki spirytusu Polewa: 8 łyżek cukru 4 łyżki kwaśniej śmietany(...)połączą, odstawić, dodać przyprawy i bakalie, wymieszać. Do malaksera (lub solidnego miksera planetarnego) wrzucić większość przesianej mąki, jaja, sól, sodę rozpuszczoną w zimnym mleku, kakao, wymieszać. Po chwili dodać gorącą masę z tłuszczu i miodu, ponownie wymieszać. Na końcu, gdy masa jest już jednolita, dodać pozostałą mąkę i wymieszać. Ciasto przełożyć do naczynia szklanego, kamionkowego bądź emaliowanego, owinąć lnianą

Domowa Cookierenka Agi
Brzoskwiniowy herbatnikowiec 182

jednym zamachem, tylko trzeba poczekać między innymi na galaretkę. Przepis dodaję również do akcji  Ciasto na niedzielę  gzie tym razem królują ciasta bez pieczenia lub czekolada. Składniki: 500 ml mleka 2 żółtka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 10 dag margaryny 5 łyżek cukru 54 herbatniki 1 słoik lub puszka brzoskwiń 2 opakowania galaretki brzoskwiniowej aromat(...)gotującego się mleka i ugotować budyń. Ostudzić. Miękką margarynę zmiksować na puch, potem dodawać porcjami zimny budyń. Na koniec dodać kilka kropli aromatu. Galaretki rozpuścić w 900 ml gorącej wody. Pozostawić do chwili, aż zacznie tężeć. Brzoskwinie osączyć z zalewy i pokroić na plasterki.  Prostokątną blaszkę wyłożyć folią spożywczą. Ułożyć 18 sztuk herbatników, na to 1/3 kremy budyniowego

Ewusiowe Smaki
Kaszak "Dzieciństwo Mańki" ze śliwkami 171

Składniki : ok. 10 śliwek 300 ml kaszy manny litr mleka 150 ml cukru 200 g masła 3 płaskie łyżki kakao łyżeczka kawy mielonej ewentualnie: wafel suchy Polewa 60 g czekolady 99% łyżeczka cukru waniliowego 2-3 łyżki gęstej śmietany Rozgrzać patelnię. Śliwki przepołowić i usunąć pestki. Ułożyć śliwki na patelni miąższem do dołu. Podgrzać ok. 5 minut, by się skarmelizowały(...)ciemną kaszą. Białą gorącą kaszę wyłożyć do keksówki. Wyrównać. Na białej warstwie ułożyć karmelizowane śliwki miąższem do dołu. Nie układać ich zbyt gęsto, bo deser się rozwarstwi. Na śliwki wyłożyć ciemną masę. Wyrównać wierzch. Ułożyć na wierzchu wafel dopasowany do rozmiarów deseru. Odstawić keksówkę na ok. kwadrans. W tym czasie roztopić na parze czekoladę z cukrem waniliowym. Dodać śmietanę

Weekendy w domu i ogrodzie
SERNIK z irlandzkiej whiskey --- CHEESECAKE Irish whiskey 215

Wykończenie: Wykonanie bitej śmietany Żelatynę zalewamy gorącą wodą i  rozpuszczamy dokładnie mieszając. Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy porcjami cukier puder , stale mieszając mikserem na zmniejszonych obrotach. Cienkim strumieniem nie przerywając mieszania  wlewamy rozpuszczona ,przestudzoną  żelatynę  Tak przygotowaną masę  rozprowadzamy na warstwie serowej. Powierzchnię ciasta posypujemy sproszkowana czekoladą.   Smacznego . .... Preriscaldate il forno

w mojej kuchni
CZEKOŚLIWKA 155

dodajemy połamaną czekoladę gorzką oraz mleczną. Mieszamy cały czas, aż czekolada się rozpuści. Następnie gotujemy do momentu, aż powidła zgęstnieją, od czasu do czasu mieszając, by się nie przypaliły. Słoiki dokładnie myjemy, osuszamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 120 stopni na około 20 min. Do gorących słoików nakładamy gorącą czekośliwkę i mocno zakręcamy. Napełnione słoiki wstawiamy

Kuchnia MagdaLeny
owsianka z jabłkami i daktylami 159

zdrowo cały dzień jadłam, a na wieczór, patrzę - patrzy na mnie czekolada z dużymi orzechami, no i musiałam zjeść 3 rządki :). Hihih :) No ale mam dzisiaj dla Was bardzo smaczne śniadanie - owsiankę z jabłkami i daktylami, i innymi pysznościami. Składniki: 5 łyżek płatków owsianych (na wieczór zalać gorącą wodą - na wysokość płatków, płatki wchłoną) 1/2 jabłka pokrojonego w kostkę

Trufelkowo
Piernik Staropolski z marcepanem! 295

przekładamy zagotowaną konfiturą śliwkową, a marcepanem obkładamy cały dokoła, oblewamy dopiero czekoladą i posypujemy orzechami. Wybierzcie wersję, którą bardziej preferujecie. Ja przygotowywałam go na oba sposoby i ten mój z pomarańczami jest na prawdę wyjątkowy. Bardzo taki unikatowy i taki świąteczny zupełnie inny niż wszystkie dotychczasowe. Szczerze gorąco Wam go polecam! Ta przepiękna porcelana jaką możecie podziwiać na fotografiach

SMYKWKUCHNI
ciasto snikers 222

doprowadzić do wrzątku i gotować około 2 minut , następnie gorące wylać na rozwałkowane ciasto i piec według wcześniejszych wskazówek. krem budyniowy: 2 budynie śmietankowe gotować według przepisu na opakowaniu dodając 1/3 mniej mleka.Gorący budyń wylać na  wystudzone ciasto. dodatkowo:  krem krówka - mleko zagęszczone gotowane czekolada rozpuszczona do dekoracji talerza wiśnie w spirytusie Na dole kładziemy

na gazie