gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:134/258)

Domowe pieguski 163

dosypuję mąką, sól, sodę. Do dobrze wymieszanej masy dodaję bakalie oraz pokrojoną czekoladę. Wszystko dokładnie łączę.    Odrywam kawałek masy ręką i formułuje z nich małe kulki, które na koniec spłaszczam. Wykładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia zachowując odstępy, bo ciastka urosną. Wkładam do gorącego piekarnika. Po 6 minutach wyłączam dolną grzałkę. Temperatura piekarnika : 190 °C Czas

Kuchnia co dnia
Torcik z musem czekoladowym i poziomkami 230

wody, gdy napęcznieje lekko ją podgrzać, do rozpuszczenia, jeszcze ciepłą połączyć z płynną czekoladą. 250 ml śmietany ubić na sztywno, wymieszać z masą czekoladową. Całość wyłożyć na przygotowany wcześniej biszkopt, schłodzić w lodówce. Galaretka: 1 galaretka poziomkowa 200 g poziomek Galaretkę rozpuścić w 300 ml gorącej wody, wystudzić, odstawić do stężenia. Owoce wyłożyć na mus czekoladowy, zalać tężejąca galaretką

Domowa cukiernia Ewy
Gotowanie na kolanie - Semifreddo 149

się do miseczek więc żeby go wydobyć wsadzamy na kilka chwil miski do gorącej wody. Ale uwaga! Naprawdę tylko na kilka chwil! Ja właśnie wsadziłem na zbyt wiele tych chwil i mi się rozpłynął - co widać na zdjęciu. Ja jeszcze dodatkowo posypałem swój deserek mieloną czekoladą. Koszt: ok. 5,50 - 6 zł. Jak na trzy desery to bardzo przyzwoicie

Marder&Marder Manufacture
Kremowe ciasto na roladzie z bananami 239

się mleka, cały czas energicznie mieszając do momentu, aż budyń będzie bardzo gęsty. Gorący budyń przykryć żeby nie było grudek i pozostawić do wystudzenia. Wystudzony budyń zmiksować z masłem lub margaryną. Składniki na warstwę śmietanową: 400ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 gorzka czekolada Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Przygotować tortownicę o średnicy

Na słodko lub wytrawnie
Afrodyzjaki. Hibiskus i czekolada. Trufle w hibiskusowym pudrze. 240

dwoje? Jaka jest recepta na prawdziwie pikantną ucztę? Bakłażan, bazylia, cynamon, chilli, czekolada, czosnek, granaty, kardamon, imbir, rozmaryn, ryż, szafran - to wszystko i jeszcze więcej będzie tematem walentynkowych warsztatów, na które zapraszamy pary, ale także „połówki”, które zdobyte umiejętności wykorzystają w stosownym czasie. Będzie gorąco, pikantnie, rozkosznie. Zastanawiacie się, jak spędzić walentynkowe chwile we dwoje – zacznijcie od Pracowni Manualnej

KUCHARNIA
Migdałowe cappuccino 168

ilości wody. 100 ml napoju migdałowego, zagotować ze 100 ml mleka . Gorące dolać do kawy - odcedzonej od fusów. Ubić przy pomocy  s pieniacza. Jeśli nie posiadacie  s pieniacza, kawę przelać do większego słoika, mocno zakręcić i potrząsać. Zrobicie tak samo dobrą :) Posypać tartą czekoladą. Costa Rica "Tarrazu" Charakteryzuje ją wyraźny, bardzo silny, bogaty i czysty aromat

kolorowotorcikowo
Sernik z truskawkami polany białą czekoladą z migdałami 140

czekolady białej 4 łyżki śmietanki lub mleka 3 łyżki płatków migdałowych Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Wszystkie składniki na masę serową wymieszać - jajka przed wlaniem do misy razem roztrzepać. Zmiksować do połączenia; nie miksować zbyt długo, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy serowej - napowietrzony sernik mocno urośnie, a potem może opaść. Masę serową wylać na przygotowany wcześniej nie gorący(...)lekko uchylonym piekarniku, następnie schłodzić w lodówce kilka godzin. Zimny już sernik polać polewą ( 4 łyżki śmietanki lub mleka 3,2% podgrzać do wrzenia, wyłączyć gaz wrzucić kostki czekolady i przykryć pokrywką po 5 min. dokładnie wymieszać) posypać migdałami uprażonymi na suchej patelni

Kubki smaku
Ciasto bananowe z czekoladą i orzechami. 175

tempie będzie znikać, bo jest jeszcze gorące. No i pora na herbatkę plus ciasto jak dla mnie zdecydowanie zbyt wczesna. Zostawiam Was z przepisem, może wypróbujecie w weekend. Jeśli zostanie choć kawałek do jutra to z pewnością wezmę je na uczelnię. Tymczasem udanego weekendu Wam życzę.   Ciasto bananowe z czekoladą: składniki: 2 banany 100 g gorzkiej czekolady

Przysmaki Karolki
Bounty 161

szklanki cukru kostka masła (200 gramów) 250 gramów wiórek kokosowych (2,5 opakowania) 1 opakowanie cukru waniliowego (16 gramów) na polewę 1 tabliczka czekolady mlecznej (100 gramów) 1 tabliczka czekolady gorzkiej (100 gramów) 1/2 kostki margaryny (125 gramów, u mnie Kasia) Najpierw robimy biszkopt : białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli (dzięki soli mamy pewność, że białka będą rzeczywiście(...)mieszać. W przeciwnym razie się przypali... Odstawiamy z ognia. Do gorącej masy dodajemy masło i od czasu do czasu mieszamy aż masło się stopi Odstawiamy masę kokosową do wystudzenia i gdy już ostygnie wylewamy na biszkopt Ostatni etap to polewa czekoladowa , którą robimy w taki sposób: obie tabliczki czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem margaryny (garnek z wodą

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Czekoladowo piernikowe babeczki z nadzieniem i pianą malinową 195

energicznie mieszamy do rozpuszczenia czekolady. Dodajemy masło i mieszamy do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Pozostawiamy do przestygnięcia. Kiedy masa będzie zimna, wypełniamy nią babeczki, pozostawiając miejsce na piankę malinową. piana malinowa: Świeże maliny gotujemy z 100 ml wody. Przecedzamy przez gęste sito oddzielając sok od pestek. Powinno być ok. 200 ml soku. Do gorącego soku dodajemy żelatynę, cukier(...)żeby powstawała nam kolejna porcja piany. Babeczki przekładamy do lodówki na kilka godzin. Z każdej babeczki delikatnie odchylamy brzeg silikonowej foremki, i przez odwrócenie foremki, zdejmujemy ją z czekolady. Babeczki ozdabiamy świeżymi malinami.       Przepis zgłoszony do konkursu „Przepis na Kopernika! Piernikowy Konkurs Kulinarny.”  link do strony konkursowej  konkurs.kopernik.com.pl

Moniki Smakołyki
Angielskie muffiny z... inteligentną czekoladą?! 162

godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie dodać posiekaną czekoladę i uformować bułeczki. Obtoczyć w sezamie i ułożyć na oprószony mąką blat do ponownego wyrośnięcia (15 minut). Bułeczki smażyć na dobrze natłuszczonej patelni około 4-5 minut z każdej strony (na małym ogniu). Zdjąć z patelni i podawać póki gorące. Ja podałam je z ricottą, puree z awokado(...)well-greased pan about 4-5 minutes on each side (on low heat). Remove from pan and serve. Enjoy! *** Jeśli chcecie dowiedzieć się więcej  o "inteligentnej czekoladzie", zapraszam na stronę oficjalną

Poranek na słodko
Świąteczny piernik z marcepanem 217

gorzkiej czekolady Przygotowanie: W szerokim, niskim garnku na małym ogniu roztapiamy masło, dodajemy cukier i mieszamy. Lekko studzimy. Dodajemy miód, powidła śliwkowe, przyprawę piernikową i cynamon. Podgrzewamy  na malutkim ogniu przez ok. 2 minu ty, cały czas mieszając. Zdejmujemy garnek z ognia (uwaga masa będzie gorąca!), czekamy aż troszkę ostygnie. Dodajemy sodę, mleko i roztrzepane(...)dżem pomarańczowy, drugi placek, powidła i trzeci placek. Części piernika układamy jedna na drugiej. Na koniec lekko przyciskamy. Przełożony piernik polawamy polewą: w rondelku zagotowujemy śmietankę, odstawiamy, dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy aż całkowicie się rozpuści. Polewę studzimy i polewamy nią ciasto.  Niestety nie wiem ile czasu taki piernik może leżeć,  ten zniknął

Mia Cucina Sofieta
Ananasowiec, czyli tropikalny torcik. 140

białe budynie bez cukru (śmietankowy, waniliowy) Masa II 2 opakowania bitej śmietany w proszku (Śnieżka, Śnieżynka itp) i mleko do jej przygotowania 2 galaretki wiśniowe 1 tabliczka gorzkiej czekolady lub inna polewa czekoladowa      Przygotowanie pierwszej masy zaczynamy od odsączenia ananasów i pokrojenia ich w ok 1 cm kawałki. Syrop z ananasów przelewamy do naczynia z miarką, potrzebujemy(...)mamy mniej syropu uzupełniamy niedobory wodą. Około 0,5 litra płynu zagotowujemy, w reszcie syropu rozpuszczamy budynie i wlewamy do wrzątku, gotujemy pół minutki i wyłączamy grzanie. Do gorącego budyniu dajemy pokrojone ananasy, mieszamy. Biszkopt kroimy na pół i na pierwszą część wykładamy ciepły budyń, przykrywamy druga częścią biszkopta.      Drugą masę zaczynamy przygotowywać od rozpuszczenia

Rozpustne gotowanie
3bit, ciasto bez pieczenia 749

400g herbatników(dużych) typu petit beurre 1 puszka masy krówkowej u mnie pół na pół krówkowa i czekoladowa (500g) 400g śmietany kremówki 36% 1 śmietan-fix 1 tabliczka gorzkiej czekolady 100g 1 łyżki cukru pudru Dodatkowo: domowy dżem z czarnej porzeczki Masa budyniowa: 500 ml mleka 3 żółtka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej Młyny Stoisław 3/4 kostki(...)minut do garneczka z gorącą wodą. Na masę ułożyć drugą warstwę herbatników, na której rozsmarować dżem z czarnej porzeczki a nim wyłożyć przygotowaną wcześniej masę budyniową. I znów kolejna warstwa herbatników. Ostatnią warstwą, na samej górze jest ubita śmietana z łyżką cukru pudru z dodatkiem śmietan-fixu.  Do dekoracji ciasta posypać potartą gorzką czekoladą.  Ciasto przed podaniem

W garach u Gosi
Najprostsze wegańskie trufle „karmelowe” 157

grubszą warstwą). Odrywać niewielkie porcje masy, formować kuliste trufle. Trufle maczać w czekoladzie, odkładać na kratkę lub papier do pieczenia do zastygnięcia. Każdą truflę można posypać kilkoma ziarnami soli. Smacznego! Masę na trufle można wykonać również przy pomocy ręcznego blendera. Należy wówczas daktyle namoczyć w gorącej wodzie przez około 15-30 minut, następnie odsączyć i zblendować, początkowo z dodatkiem

Even Better Food

Proponowane wyszukiwania