gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:130/258)

Moja wariacja 3 bita. 338

szkl cukru czekolada do dekoracji Wykonanie. W blaszce lub tortownicy układamy herbatniki. Smarujemy je 1/2 puszki masy kajmakowej. Przykrywamy to warstwą herbatników. Z litra mleka odlewamy ok 300 ml i rozrabiamy w tym 4 budynie. Resztę mleka zagotować z masłem i szklanką cukru. Teraz wlewamy rozrobione budynie i mieszamy. Ja robię to mikserem. gotujemy chwilkę. Ten gorący budyń wlewamy(...)śmietany ubijamy z łyżeczką cukru  (lub bez bo ciasto jest dość słodkie) i odrobiną cukru waniliowego i to jest ostatnia warstwa naszego ciasta. Do dekoracji można użyć startej czekolady.  Polecam i smacznego

Malinowe Pocałunki
Ciasto Śniegowiec 43244

mleka • 4 żółtka • 1 cukier waniliowy • 3 łyżki mąki pszennej • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • 6 łyżek cukru Piana zaparzana • 4 białka • 1/2 szklanki cukru • sok z 1/2 cytryny • 1/2 czekolady gorzkiej Poncz • 1 szklanka wody przegotowanej • sok z 1/2 cytryny • 1 łyżka spirytusu – opcjonalnie Wykonanie: Biszkopt kakaowy • Ubić białka na sztywno, dodać cukier i ponownie ubić(...)ubijać, aż piana zrobi się gorąca. • Na koniec dodać sok z cytryny. Składanie ciasta • Biszkopt przeciąć na 2 części i obie nasączyć wymieszanymi składnikami ponczu. • Na jedną część wyłożyć całą masę budyniową i przykryć drugim biszkoptem. • Na wierzch wyłożyć pianę i posypać startą czekoladą

To co kocham
Czekoladowy Dżem Wiśniowy | Przepis na Dżem z Czekoladą 188

czekoladą do słoików : Od razu po zdjęciu garnka z dżemem z kuchenki, nakładam dżem do wcześniej wyparzonych słoików. Dżem nakładam pozostawiając około 1 cm wolnego miejsca od wieczka. Brzeg słoika dokładnie wycieram papierowym ręcznikiem lub ściereczką i zakręcam wyparzonym wieczkiem. Słoiki ustawiam do góry dnem na ściereczce i pozostawiam do wystygnięcia. Słoików nie pasteryzuję ponieważ nakładam bardzo gorący dżem(...)gazie i od momentu gdy woda zacznie się delikatnie gotować, zmniejszam płomień i pasteryzuję około 10 minut. Następnie słoiki ustawiam do góry dnem i pozostawiam do wystygnięcia. Dżem z czekoladą i wiśniami jest gotowy, można schować do spiżarki. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Deser czekoladowy z malinami 132

Kochacie czekoladę? To ten deser jest zdecydowanie dla Was. Jest nie tylko pyszny i delikatny, ale również lekki. Idealnie łączy się z malinami, ale można wykorzystać również inne owoce, np. truskawki. Gorąco Wam polecam ten deser. Na 2 desery. SKŁADNIKI 180 g jogurtu naturalnego 200 ml mleka 3 łyżki kakao szczypta mielonego kardamonu 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią

Passions hobbies life
Sezon Tortów Imieninowych uważam za otwarty!!! 160

białka ubijamy na pianę. Mieszamy mąkę z żółtkiem, mlekiem, masłem oraz cukrem. Roztopioną czekoladę krótko mieszamy, aż jej konsystencja stanie się jednorodna i dodajemy ją do przygotowanej masy żółtkowej, ciągle mieszając. Na końcu łączymy z pianą z białek. Tortownicę przed przełożeniem ciasta przepłukujemy gorącą wodą i delikatnie natłuszczamy. Pieczemy w temp. 180 st przez ok. 45 minut. W roli

Moje Pyszne Siódme Niebo
Truskawkowa delicja 173

truskawkowa: 300 g truskawek 1 galaretka truskawkowa 350 ml wrzącej wody Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, odłożyć do wystudzenia i stężenia. Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić na mniejsze kawałki, wyłożyć na biszkopt. Owoce zalac tężejącą galaretką, wstawić do lodówki. Polewa czekoladowa: 100 g mlecznej czekolady 100 ml kremówki 1,5 łyżeczki żelatyny Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej

Domowa cukiernia Ewy
Słodkie środy - murzynek z kakaową bitą śmietaną 133

śmietana    500 ml śmietany 36% 5 łyżeczek żelatyny 1 szklanka wody gorącej 4 - 5 łyżek cukru pudru 2 łyżki kakao PRZYGOTOWANIE: Do garnka wkładamy masło, dodajemy cukier, mleko oraz kakao - doprowadzamy do wrzenia, mieszamy stale przez około 7 minut.  Z uzyskanej czekolady odlewamy około pół szklanki.  Do pozostałej przestudzonej czekolady dodajemy przesianą mąkę oraz żółtka

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Wegańskie śniadanie - NALEŚNIKI Z BANANAMI :) 219

plasterkami jabłka zatopionymi w ciecie, z cukrem pudrem a nasz hit ostatnio - z czekoladą gorzką do smarowania (EnerBio z Rossmanna, słoik 16 zł - PRZE-PY-SZNA :)) i konfiturą wiśniową równocześnie - oczywiście popijamy czarną kawką...  Po takim śniadaniu lokomotywa rusza tak, że aż gorąco się robi, autentycznie :) I tak jak kiedyś mieliśmy tradycję - naleśniki na niedzielne śniadanie, tak teraz

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Przepis na trifle biszkoptowo-truskawkowy 309

polałam biszkopt kilkoma łyżkami Amaretto) płatki migdałowe (opcjonalnie bo można użyć startej czekolady czy kolorowej posypki)   Podkład biszkoptowy cały wkładam do przezroczystej salaterki. Jeśli się nie mieści można podkład pokroić w paski i wyłożyć do salaterki. Rozrabiam ok 500 ml galaretki i GORĄCĄ zalewam biszkopt. Wtedy biszkopt po wystygnięciu jest jak kasza manna Jeśli korzystam z dodatku alkoholu

UgotujmyTo.pl
Petit fours 226

Składniki na 20 sztuk: 4 jajka 8 łyżek cukru 4 łyżki gorącej wody 5 łyżek mąki pszennej 5 łyżek mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 1 opakowanie surowego marcepanu (250g) 1 duży kieliszek wiśniówki szklanka dżemu truskawkowego 3 mleczne czekolady biała czekolada do dekoracji Petitit fours - to nic innego jak przepyszna krajanka z dodatkiem marcepanu i dżemu

Świat Ciasta
Brownie z buraków 165

wszystkie składniki dobrze się połączą. Na koniec wlać stopioną na parze, jeszcze ciepłą czekoladę. Wymieszać i przelać na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą formę o wym. 24x27cm. Piec ok. 30min w temp. 180st - ciasto musi być nieco wilgotne. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Gorąco polecam Wam ten olej rzepakowy

Z miłości do słodkości
Rogaliki drożdżowe z powidłami śliwkowymi. 373

tego jeszcze cieplutkie bułeczki lub rogaliki drożdżowe. Resztę bułeczek zabieramy z mężem do pracy i do kawusi jest jak znalazł. Rogaliki można oczywiście ozdobić lukrem lub strużkami rozpuszczonej czekolady, ale ja wole bez dodatków. Serdecznie zapraszam do wypróbowania tego przepisu, bo jest on bardzo prosty w przygotowaniu i niedrogi, a efekt niesamowity. Polecam!!! Składniki na rogaliki drożdżowe z powidłami śliwkowymi(...)ciepły rozczyn, odstawiamy w ciepłe miejsce i czekamy, aż rozczyn podwoi objętość (około 5-10 minut). W tym czasie podgrzewamy mleko, pamiętając, że ma być ono ciepłe, a nie gorące, gdyż ciasto drożdżowe lubi ciepełko. Jeśli jajko jest zimne, bo nie wyjęliśmy go wcześniej z lodówki, to wbijamy je wprost do ciepłego mleka. Następnie rozpuszczamy margarynę, by miała

Rozpustne gotowanie
Majowy Tulipan 385

szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 3 łyżki suchego maku 1 kisiel wiśniowy Masa 600 ml śmietanki  30% 3 galaretki agrestowe Ponadto 1 tabliczka czekolady mlecznej Wykonanie: Białka ubijamy z cukrem na sztywno, następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej delikatnie mieszamy wszystkie składniki. Ciasto dzielimy na 4 równe części do pierwszej części(...)rozpuszczamy  w 3 szklankach przegotowanej gorącej wody odstawiamy  do stężenia, w tym czasie ubijamy śmietanę gdy galaretki stężeją wlewamy do ubitej śmietany. Wystudzone ciasto przekrawamy na pół, spód ciasta wykładamy 3/4 masy śmietanowej przykrywamy drugą częścią, wierzch ciasta smarujemy pozostałą masą. Wierzch ciasta posypujemy startą na tarce o drobnych oczkach czekoladę. Odstawiamy w chłodne miejsce na kilka

kgwjanczewo
Klasyczny sernik z kaszą manną (grysikiem) 147

100g czekolady (deserowej lub gorzkiej) 70ml mleka Miękką margarynę ucieramy z cukrem i dodajemy żółtka. Gdy masa cukier się lekko rozpuści dodajemy stopniowo twaróg i ciągle ucieramy. Na koniec dodajemy grysik i proszek do pieczenia i jeszcze chwilę ucieramy. Białka ubijamy na sztywną pianę, po czym łączymy z resztą sernika, delikatnie mieszając łyżką lub szpatułką. Rodzynki przelewamy gorącą wodą(...)Sernik z grysikiem pieczemy w temperaturze 180°C przez godzinę, po czym pozostawiamy w wyłączonym i zamkniętym piekarniku, przez około 30 minut, a najlepiej by pozostał tam do wystygnięcia. Czekoladę łamiemy na drobne kawałki i zalewamy mlekiem, po czym rozpuszczamy na wolnym ogniu stale mieszając, by polewa się nie przypaliła. Gdy czekolada się rozpuści, chwilę pogotuje i zacznie się robić

Smakowy Raj
Tort czekoladowo- brzoskwiniowy 207

duża puszka brzoskwiń (850g) 1 galaretka pomarańczowa Polewa: 2 tabliczki mlecznej czekolady 100ml śmietanki 30% Dodatkowo: 1 opakowanie biszkoptów okrągłych 2 galaretki truskawkowe 1/2 soku z cytryny 1/3 szklanki przegotowanej wody wafelki do obłożenia tortu (opcjonalnie) Sposób przygotowania: 1. Biszkopt i galaretki Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 700ml gorącej wody. Pozostawiamy do stężenia. Brzoskwinie z puszki odcedzamy, syrop gotujemy(...)ponownie odkładamy na ok 30 minut do lodówki- wykładamy 1/2 kremu brzoskwiniowego- biszkopt- cały tort smarujemy resztą kremu (górę oraz boki)- polewamy polewą. Polewa: 100ml śmietanki mocno podgrzewamy, tabliczki czekolady siekamy i wrzucamy do zestawionej z ognia śmietanki. Mieszamy i pozostawiamy na ok 3 minuty. Po tym czasie raz jeszcze mieszamy i wylewamy na wierzch tortu. Boki możemy obłożyć wafelkami

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania