gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:118/258)

CIASTO 3-BIT, BEZ PIECZENIA, NA CIASTKACH PEŁNOZIARNISTYCH 181

przepadają za pieczeniem, ale uwielbiają słodkości. Pyszne, delikatne, rozpływające się w ustach 3-bit. Dodam jeszcze tylko, że przygotowuje się je błyskawicznie, mimo wersji z domowym budyniem. Zalanie ciastek gorącym budyniem sprawia, że szybko miękną tak, że nie trzeba nawet czekać przepisowych 12 godzin na nałożenie kremówki, wystarczy dobrze schłodzić i można kończyć ciasto. Choć oczywiście najlepiej smakuje dopiero(...)ok.1 minuty. Następnie zdjęłam garnek z palnika i gorącym budyniem zalałam herbatniki na blaszce. Masę równo rozsmarowałam, wyłożyłam ostatnią, trzecią warstwę herbatników, docisnęłam i odstawiłam do schłodzenia. Po kilku godzinach (w przepisie było, że po 12h) na ciasto wyłożyłam ostatnią warstwę, czyli ubitą śmietanę, rozsmarowałam równo (zrobiłam wzorek), starłam czekoladę i odstawiłam do lodówki. Smacznego

Smaczne Zdrowe
CIASTO CZEKOLADOWE Z CUKINIĄ 178

wszystkim łasuchom polecam zrobić polewę z mlecznej czekolady, a nie jak jest w oryginale z gorzkiej - chociaż dla mnie właśnie ta z gorzkiej jest dla mnie przysłowiową wisienką na torcie :)) Oczywiście przepis można dowolnie modyfikować. Wzbogacić np. o odrobinę przyprawy do pierników  lub np. dodać posiekane bakalie ...   Polecam gorąco ten szybki i prosty przepis. Składniki(...)cynamonu 3/4 szklanki cukru 1 jajko 85 g roztopionej margaryny 1/2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej aromat migdałowy 2 szklanki drobno startej cukinii Polewa czyli tzw. ganache (połączenie śmietanki 30% i czekolady) 80 g gorzkiej czekolady 80 ml śmietanki kremówki 30% Wykonanie:  Cukinię ścieramy na tarce, na drobnych oczkach. Odciskamy. Ja dodatkowo jeszcze ją zblendowałam, otrzymując w ten sposób zupełnie gładką

Walijskie Pichcenie
KAWA BROWNIE Z BITĄ ŚMIETANĄ I WIŚNIAMI NA GORĄCO 167

obłędną w smaku Kawę Brownie z bitą śmietaną i wiśniami na gorąco. Smakuje genialnie i jest świetnym pomysłem na deser w te zimne dni! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * kawa zbożowa INKA – 2 łyżeczki * czekoladowe herbatniki – 3 szt * masa krówkowa / kajmakowa – 3 łyżki * gorzka czekolada – ok. 10 kostek * kakao – 1 łyżeczka * mleko

Ostra na Słodko
gruszki w soku z winogron na ciastkach zbożowych z bitą galaretkową śmietaną... 141

szklanki woda, 1 kg gruszki szarki, 1 łyżka cukier, 1 opakowanie żelatyna na litr, 12 sztuk ciastka zbożowe, 250 ml śmietana kremówka, 1 opakowanie galaretka wiśniowa, - ile potrzeba czekolada mielona umyte winogrona zalać 2 szklankami wody, pod przykryciem gotować na mniejszym ogniu z 40-60 minut co jakiś czas mieszając przez drobne sito plastikowe do miski przetrzeć łyżką ugotowane winogrona(...)galaretki gruszkowej i będą jak upieczony spód galaretkę wsypać do szklanki i wlać pół szklanki gorącej wody i szybko wymieszać do rozpuszczenia galaretki śmietanę schłodzoną 30% ubić na sztywno, pod koniec ubijania wlać galaretkę ostudzoną bitą śmietanę rozprowadzić po cieście i posypać zmieloną czekoladą schować do lodówki na kilka godzin ciasto po prostu "niebo w gębie"....polecam......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto czekoladowe 325

rozpuści. Zmniejszyć płomień na minimalny i dodać posiekaną czekoladę. Znów mieszając – doprowadzić do jej rozpuszczenia. Następnie mieszankę należy zdjąć z ognia, wsypać kakao – wymieszać trzepaczką, aby dokładnie się rozpuściło i powstała jednolita masa. Dodać aromat waniliowy, zamieszać i odstawić do wystygnięcia (nie musi być zimne, ale nie może być gorące, bo żółtka się zetną) Następnie dodać kolejno żółtka(...)niego gorącą wodę do wysokości około 1,5 – 2 cm. Piec w kąpieli wodnej około 35 minut, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Włożona w środek ciasta wykałaczka powinna być lekko oblepiona ciastem (nie czekać do suchości patyczka, bo ciasto starci swoja delikatną, musową konsystencję). Polewa: w rondelku zagotować śmietanę, wmieszać miód i dodać czekoladę. Wszystko razem mieszać

Fabryka pomysłów
Sernik miodowo-kajmakowy 332

żelatyny Dodatkowo: 1 puszka masy kajmakowej, gorzka czekolada lub polewa czekoladowa. Rozgrzać margarynę z miodem, dodać cukier, wymieszać. Gdy masa przestygnie dodać pozostałe składniki ciasta. Dobrze wymieszać. Na blaszce (23x32) wyłożonej papierem do pieczenia upiec dwa placki. Żelatynę zalać 1 szklanką chłodnej, przegotowanej wody. Gdy napęcznieje rozpuścić w 200 ml gorącego mleka. Schłodzić. W 200 ml zimnego mleka ubić(...)miodowy placek skropić lekko słodką, mocną herbatą, posmarować połową masy kajmakowej. Wyłożyć połowę masy serowej, przykryć drugim plackiem posmarowanym masą kajmakową. Wyłożyć drugą część masy serowej. Posypać startą gorzką czekoladą lub udekorować polewą czekoladową. Pozostawić na dłużej (najlepiej do następnego dnia) w lodówce

Praktyczna pl
Torta Caprese 205

dużą skalę. Z bigiem czasu powstawały różne jej wersje: z migdałowymi ciasteczkami ameretti, z orzechami laskowymi, czy z cytryną i limoncello.  Jednak głownymi składnikami prawdziwej Caprese są gorzka czekolada i migdały. Ciasto po upieczeniu jest niskie, ma chrupiącą skórkę i wilgotny, puszysty środek.   Caprese jest łatwa i szybka w przygotowaniu. Z reguly podaje się ją posypaną cukrem pudrem(...)skórką, a inne bez. W jeszcze innych migdały należy sparzyć gorącą wodą, zdjąć skórkę, uprarzyć w piekarniku i zmielić…. Ja użyłam już gotowych, zmielonych migdałów ze skórką(200 g), które uzupełniłam 100 g bez skórki.   Torta Caprese Składniki na tortownicę 24 cm: 250 g gorzkiej czekolady 300 g migdałów 200 g masła 200 g cukru 5 jajek (białka

Mia Cucina Sofieta
Tort śmietankowy z czekoladą i powidłem śliwkowym 169

łyżeczki kawy rozpuszczalnej rozpuścić w 100 ml gorącej, przegotowanej wody i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Można dodać kieliszek likieru kawowego (ja go nie użyłam). Ganache : Kremówkę przelać do garnuszka i podgrzewać do czasu, aż będzie dobrze ciepła. Należy jednak uważać aby kremówka nie zaczęła się gotować. W między czasie czekolady pokroić na mniejsze  kawałki. Dobrze ciepłą kremówką zalać

Krakowskie smaki Ani
Mus czekoladowy z chili 147

chyba jakaś pomyłka:P  Fakt, od kilku dni raczę się codziennie gorącym kakao z chili na rozgrzewkę, ale do szalika i ciepłej czapki jeszcze mi daleko ;)  Poniższy mus to także doskonały sposób na chłodne dni (a dzisiejszy niewątpliwie się do nich zalicza). Czekolada i chili. Jak dla mnie połączenie doskonałe. Robiłam już ten mus jakiś czas temu

My simple kitchen
Muffinki z powidłami śliwkowymi 188

Wyśmienicie smakują z kubkiem gorącej herbaty, kiedy za oknem zimno i ponuro. Ponadto wyglądają równie wspaniale jak smakują. Przepis został zapożyczony ze strony mojewypieki.   Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten. Ilość porcji: 12 babeczek Składniki: Niecała szklanka mąki pszennej ½ szklanki kakao ½ szklanki śmietany 18% ¾ szklanki brązowego cukru 120g masła 50g ciemnej gorzkiej czekolady 2 duże jajka

Kolizje Smaków
Wielkanocna strucla serowa z czekoladową nutką 371

musi być ciepłe, ale nie gorące). Resztę składników umieszczamy w misce i mieszamy. Następnie wlewamy powoli masło. Zagniatamy całość rękami, aż nasze ciasto będzie miało gładką konsystencję i całkowicie odlepi się od rąk. Formujemy kulę. Odstawiamy w misce przykryte ściereczką na około 45 minut (do podwojenia objętości). Farsz: Wszystkie składniki oprócz czekolady wkładamy do miski i łączymy

Słodkie okruszki
Jaglany makowiec bez pieczenia. Bezglutenowy, wegański. 690

łyżki masła klarowanego - 2 łyżki oleju kokosowego  POLEWA - 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady - 4 łyżki wody - 1 łyżka syropu z agawy - 1/2 szklanki pokrojonych orzechów włoskich - odrobina kandyzowanej skórki pomarańczowej do dekoracji  Kaszę prażymy w garnku przez 5 minut i zalewamy 3 szklankami gorącej wody. Gotujemy kaszę ok. 25 minut pod przykryciem, z dodatkiem wiórków kokosowych, syropu(...)kaszę, rodzynki, orzechy i skórę pomarańczową. Masę przekładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie blacha 25 x 25 cm) i mocno dociskamy. Przygotowujemy polewę: w garnku rozpuszczamy czekoladę, syrop i wodę. Wylewamy na ciasto, posypujemy orzechami i skórką pomarańczową. Ciasto wkładamy do lodówki, aby stężało. U mnie makowiec leżał w lodówce całą noc, zajadaliśmy go następnego ranka

Smakuje zdrowo
Ciasto Brazylianka 1627

Masa budyniowa: 2 szklanki mleka 3 łyżki cukru opakowanie budyniu smietankowego 150g miękkiego masła Masa Jabłkowa: 1kg jabłek galaretka cytrynowa łyżka cukru- jeśli lubicie słodsze masy   Dodatkowo: mleczna czekolada łyżka masła Mąkę siekamy z masłem lub margaryną. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Dzielimy je na 3 równe części. Jedną rozwałkowujemy i  układamy na blaszce wyłożonej papierem(...)miękkie. Dodajemy cukier- jeśli jabłka są za kwaśne. Następnie zdejmujemy z ognia i do gorących jabłek dodajemy galaretkę cytrynową- mieszamy, aż się rozpuści. Masą jabłkową smarujemy drugi blat i przykrywamy go trzecim blatem. Polewa Masło rozpuszczamy w rondelku, następnie dodajemy połamaną na kostki czekoladę. Mieszamy do połączenia składników. Polewę rozsmarowujemy na wierzchu ciasta. SMACZNEGO!!! :) Przepis pochodzi z bloga Sweet

Czerwona Porzeczka
Domowe toffifee 181

wlewamy wystudzoną masę. Całość wkładamy do zamrażarki do zastygnięcia. Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z odrobiną syropu klonowego i nakładamy na zastygniętą masę orzechową. UWAGI Toffifee robiłam na dwa sposoby. Pierwszy to ten z syropem klonowym, a drugi to z daktylami. Daktyle zalewamy gorącą wodą po to, aby były miękkie (to ułatwi blendowanie). Po 5 minutach odcedzamy(...)zamrażarce. Porównanie składu Jak na złość, głównymi składnikami toffifee są rafinowany cukier, syrop glukozowy, mleko w proszku lub tłuszcz palmowy, a tych dodatków staram się unikać. Domowe słodycze Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Ciasto cappuccino 245

zaczerpnęłam z bloga "moje wypieki". Przepis nieco zmodyfikowałam, według własnych preferencji. Ciasto jest kremowe i lekko kawowe. Na pewno nie nadaje się dla osób na diecie:-). Pyszne... gorąco polecam Składniki biszkopt: 5 jaj 3/4 szkl. cukru 5 łyżek oleju 1 szkl. mąki (bez 2 łyżek) 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki masa cappuccino(...)śmietanki 36% 4,5 płaskiej łyżeczki żelatyny 10 łyżek kawy cappuccino 3 łyżki cukru pudru Na górę: 500 ml śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru śmietanofix (opcjonalnie) tabliczka gorzkiej czekolady Wykonanie: Biszkopt: Jajka - oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę i dodawać po trochu cukru, cały czas ubijając (ubijać aż piana będzie "błyszcząca"). Następnie dodawać pojedynczo żółtka

IMPRESJA SMAKU

Proponowane wyszukiwania