gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:113/258)

Czekoladowe pancakes z jagodami na Dzień Naleśnika! 140

kakao. W drugiej misce zmiksować jajko, przecier i szczyptę ekstraktu stewii. Połączyć zawartość obu misek. Dodać posiekaną czekoladę, część jagód i wymieszać. Smażyć na natłuszczonej, dobrze rozgrzanej patelni z obu stron na małym ogniu. Zdjąć i podawać póki gorące. Smacznego

Poranek na słodko
Nutella ze śliwek węgierek - czekośliwka 130

żeby śliwki nie przywarły do garnka. Pod koniec gotowania  dodajemy kakao i opcjonalnie połamaną na kostki czekoladę, cały czas energicznie mieszamy. Kakao sprawi, że masa mocno zgęstnieje, więc przez ostatnie minuty gotowania należy ją cały czas mieszać.Gorące powidła przelewamy do wyparzonych wcześniej słoików, mocno zakręcamy i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.Dla utrwalenia można jeszcze pasteryzować

Aromatyczne Podróże
Ciasto hit, kakaowy przekładaniec 527

Mleko wraz z margaryną gotujemy. Na gotujące się mleko wylewamy masę, i mieszamy dokładnie do gładkiej konsystencji. Gorącą masą przekładamy spody, ostatni spód smarujemy masą. Ciasto studzimy w wkładamy do lodówki na całą noc. Następnie możemy posypać startą czekoladą lub przyprószyć kakao. Nie polecam gotowych posypek. Ciasto jest bardzo smaczne, obecność śmietany w masie daje jej specyficzna strukturę

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Lody mleczne (bez maszyny) 321

krysztalików lodu, gładziutkie, kremowe i puszyste. Robią się po prostu w mgnieniu oka, a znikają jeszcze prędzej. Gorąco polecam :) Ten przepis jest bazowy, można do niego dodawać różne dodatki jak płynne, tak i suche np. zmielone mango, białą czekoladę, zmielone truskawki, orzechy, batoniki czekoladowe. Należy tylko przestrzegać proporcji. Wilgotne nie więcej 250 g, a suche do 600 g (wszystko

Kuchnia Łukasza
”Wszystkiego najlepszego” wg Aleex 187

małej cukierenki pod nazwą: Wszystkiego najlepszego”. Ciasto jest pyszne – łączą się w nim różnorodne smaki, które znakomicie się komponują: czekolada, kokos, kawa, wiśnie i śmietanka. Jest wysokie, z powodzeniem może zastąpić tort, i dość pracochłonne. Zdecydowanie odpowiednie na specjalne okazje. Gorąco polecam z życzeniami dla babć, dziadków i Agnieszek. Składniki: Biszkopt kakaowy: • 6 jajek – osobno żółtka i białka(...)funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC) przez około 30-35 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 10. Galaretkę wiśniową i truskawkową rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody. Odstawić do ostygnięcia. 11. Przygotować krem: Kawę rozpuszczalną zalać 1 łyżką gorącej wody i wymieszać. Odstawić do ostygnięcia. 12. Masło utrzeć z cukrem pudrem mikserem ustawionym

W mojej kuchni
Miętowa kawa 156

Gorąca miętowa kawa i w dodatku połączona ze świeża miętą. Przepyszna na gorąco, a jak wystygnie wystarczy ją zmiksować z kostkami lodu, by uzyskać orzeźwiający kawowy koktajl. Składniki: 2 łyżki kawy miętowej z czekoladą od Piątnicy  200ml wrzątku 100ml ciepłego mleka 10 listków mięty Kawę przygotowujemy w kawiarce lub zaparzamy, przelewamy przez sitko do kielicha

Gotowanie i blogowanie
Sernik waniliowy z truskawkami i białą czekoladą 169

ziemniaczanej 10-12 dużych truskawek + dodatkowo do dekoracji Czekoladę połamać na kawałki do miseczki. Śmietankę zagotować, zalać nią czekoladę, zamieszać aż się rozpuści. Odstawić do przestudzenia. Piekarnik rozgrzać do 175°C (góra/ dół). Na najniższym poziomie ustawić naczynie z gorącą wodą. Na środkowym poziomie umieścić kratkę. Ser zmiksować z cukrem. Dodać po jednym jajku. Wmieszać ekstrakt waniliowy i mąkę

Pełny talerz
Konfitura truskawkowa z bananami i czekoladą 170

osączyć na sicie, usunąć szypułki, większe pokroić na ćwiartki. Banany pokroić w plasterki. Owoce zasypać cukrem, dodać połamaną czekoladę lub kakao, dokładnie wymieszać, doprowadzić do wrzenia i gotować 4 minuty ciągle mieszając. Pod koniec gotowania dodać sok z cytryny. Gorące konfitury przelać do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i pasteryzować na sucho (wystudzić do góry dnem). T kaniny lniane

SzczyptaSmaQ
Sernik speculoos 176

Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Jajka utrzeć na puszystą masę z cukrem. Partiami dodawać ser. Wymieszać. Dodać rozpuszczoną czekoladę, przyprawę i ciastka. Delikatnie wymieszać do połączenia całości. Wylać na podpieczony spód. Piec przez 60 minut w 170C. Wierzch: Espresso (gorące) wymieszać z cukrem do całkowitego rozpuszczenia cukru. Dodać do śmietany. Wymieszać. Śmietanę rozprowadzić na upieczone ciasto i równo

CookYourself
Ferrero Rocher, czyli babko- wianek o smaku orzechów laskowych i czekolady :) 165

której dodajemy kolejno po jednym jajku ciągle ucierając mikserem. Następnie dodajemy na przemian letnie mleko i startą czekoladę, po czym dodajemy proszek do pieczenia, mąkę i mączkę z orzechów laskowych. Gotową masę przekładamy do tortownicy i wkładamy do gorącego piekarnika- temperatura około 200°C, po 5 minutach zmniejszamy na 180°C i pieczemy jeszcze 45 minut. Po tym czasie

Smakowy Raj
Łatwe ciasto limonkowe 123

łyżeczka proszku do pieczenia, 120g margaryny, 2 limonki, 1 tabliczka mlecznej czekolady, kolorowe perełki do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Jajka razem z cukrem ubijam na puszystą masę. Nie przerywając ubijania stopniowo dodaję mąki wymieszane razem z proszkiem do pieczenia. Do masy cienkim strumykiem wlewam rozpuszczoną, gorącą margarynę. Limonki dokładnie szoruję. Z limonek ścieram na tarce o małych oczkach wierzchnią warstwę(...)przekładam do foremki o wymiarach 11cm x 35cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 50 minut w temperaturze 180 stopni (do suchego patyczka). Przestudzone ciasto wyjmuję z formy. 3. Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Rozpuszczoną czekoladą polewam ciasto. Wierzch posypuję kolorowymi perełkami

Tradycyjna kuchnia Kasi
Smak dzieciństwa: ciepłe lody 338

białka żółty barwnik spożywczy w paście polewa: 150 g ciemnej czekolady (70%) 1 łyżka oleju dodatkowo: 10 wafli do lodów Sok z cytryny, wodę i cukier umieścić w garnuszku. Gotować bez mieszania, aż syrop osiągnie 118 st. C. Białka ubić na niemal sztywną masę. Powoli wlewać gorący syrop, nie przerywając miksowania. Miksować przez kolejne 10 minut lub dłużej(...)masa uzyska jednolity kolor. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego z dużą, okrągłą końcówką. Wyciskać do wafli. Odstawić do lodówki na 15 minut. W tym czasie w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę z oleję. Przestudzić (czekolada ma być płynna, ale nie ciepła). Czekoladę przelać do wąskiego, wysokiego naczynia. Pewnym ruchem zanurzać lody w czekoladzie, odczekać chwilę, aż nadmiar ścieknie, odstawić do zastygnięcia

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto Marchewkowa Bajka 223

płaskie łyżki mąki pszennej, 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej, 200g masła, Mus marchewkowy: 1/2 litra świeżo wyciśniętego soku z marchwi, 2 opakowania galaretki pomarańczowej, Dodatkowo: 1 tabliczka białej czekolady, 1,5 łyżki mleka, kolorowe perełki. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt jasny : Żółtka oddzielam od białek. Białka ubijam na sztywno. Nie przerywając ubijania dodaję kolejno cukier, żółtka, olej, mąkę, ocet oraz proszek(...)biszkoptu jasnego i wyrównuję. Przykrywam biszkoptem makowym. 4. Mus marchewkowy: Sok przelewam do garnka i zagotowuję. Do gorącego soku wsypuję galaretki. Mieszam i odstawiam do przestudzenia. Gęstniejący mus wykładam na biszkopt makowy i wyrównuję. Przykrywam drugim blatem biszkoptu jasnego. 5. Białą czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Dodaję mleko i dokładnie mieszam. Polewą polewam ciasto. Wierzch

Tradycyjna kuchnia Kasi
Jagielnik czekoladowo-malinowy 269

mleka migdałowego 1 szklanka wody 1 szklanka mleka kokosowego (z puszki) tabliczka czekolady 70% 2 czubate łyżki kakao 2 banany laska wanilii 2 łyżki cukru (ksylitolu etc.) 2 łyżki oleju kokosowego 450 g mrożonych malin 2 łyżki skrobi ziemniaczanej Przygotowanie: Kaszę jaglaną przepłukać na sicie gorącą wodą, by pozbyć się goryczki Następnie zalać 2 szklankami zimnego mleka, dodać pociętą(...)kokosowe Zagotować, poczekać aż kasza wchłonie większość płynu i zestawić z ognia na około 10 minut aż cały płyn zostanie wchłonięty 1/3 kaszy przełożyć do osobnego naczynia, dodać pokruszoną czekoladę i kakao (czekolada powinna się rozpuścić, jeśli kasza już wystygła to najpierw trzeba rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej), zblendować na gładką masę, wylać na spód tortownicy i schłodzić Do pozostałej

pyszne zdrowości
Czeskie kino, jednorazowe łyżeczki i ziarenka z Caffe Greco. Karmelisu. 220

Caffe Greco" . W pięknych salach Caffe Greco mieści się kawiarnia i herbaciarnia. To kolejne miejsce na mojej nieustannie rozrastającej się mapie miejsc do zobaczenia. Pochodzące stamtąd ziarenka kawy w czekoladzie to prezent od bliskiej osoby. Lubię je rozgryzać i popijać dobrą kawą lub dodawać do deserów jako mały, ale wyrafinowany dodatek. Teraz pora na kino. Czeskie kino, które uwielbiam(...)dobrego alkoholu - ja wybrałam brandy 120 g gorzkiej czekolady najlepszej jakości kakao do posypania deseru Cukier przesypać do rondelka z grubym dnem i ustawić na średnim ogniu. Nie mieszać. Cukier zacznie się topić i zamieniać w karmel. Kiedy się rozpuści i uzyska ładny, bursztynowy kolor, rondelek zdjąć z ognia i gorący karmel przelać na przygotowaną wcześniej blachę wyłożoną papierem

KUCHARNIA

Proponowane wyszukiwania