gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:117/258)

Gorąca czekolada piernikowo-korzenna 133

Składniki: (na 2 porcje) 2 szklanki mleka 100 ml śmietany kremówki 30% tabliczka czekolady deserowej szczypta pieprzu szczypta imbiru szczypta cynamonu szczypta przyprawy piernikowej do dekoracji

KreatywnePiny
Pyszny torcik malinowy 295

cukru 90 g mąki 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 400 g malin (świeżych lub mrożonych) 1 torebka galaretki malinowej 2 łyżki żelatyny 1,5 tabliczki czekolady mlecznej 3 szklanki śmietanki kremówki 30% 4 łyżki cukru pudru Nie mogłam opszeć się pokusie, kiedy zobaczyłam na targowisku ostatnie maliny, których sezon pomału przemija. Tym razem zaproponuję lekki torcik(...)jajeczną (fot.1) . Wyrównać. Piec około 15 minut w temp. 200ºC. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Przestudzić. Śmietankę ubić z cukrem pudrem. Dodać żelatynę. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać połowę zmiksowanych na mus malin (fot.2) , a do drugiej starkowaną na drobne wiórki czekoladą (fot.3) . Na wystygnięty spód biszkoptowy nałożyć najpierw masę z malinami, a następnie masę

Świat Ciasta
Sernik dyniowy 128

mielonego twarogu 250 g puree z dyni 100 g masła 3 łyżki cukru 2 łyżki cukru z wanilią 1/4 szkl. mleka 2 jajka 2 budynie śmietankowe ponadto: 4 kostki czekolady deserowej Białka ubić na sztywną pianę,miksując dodawać cukier i po jednym żółtku. Mąkę,kakao i proszek wymieszać razem,przesiać przez sito i delikatnie wymieszać z masą jajeczną. Okrągłą tortownicę(...)budyniem,wlać do gotującej się masy serowej i gotować mieszając aż masa porządnie zgęstnieje. Gorącą masę wylać na biszkopt,wyrównać i odstawić do wystygnięcia. Kiedy masa serowa będzie zimna sernik wstawić jeszcze na 2-3 godziny do lodówki. Przed podaniem na wierzch zetrzeć czekoladę

Kolorowa kuchnia Elki
domowe kawowe ptasie mleczko 165

odrobinę mniejsza) 5 białek 140 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 100 g masła 180 g cukru 25 g żelatyny duża łyżeczka kawy sypkiej 300 g czekolady deserowej 50 g białej czekolady Foremkę wyścielić papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Mleko, masło i kawę umieścić w rondelku. Podgrzewać aż masło się rozpuści. Odstawić do wystudzenia.  Żelatynę zalać 100 ml wody(...)połową cukru na pianę.  Miksując białka wlewać po trochę gorącą żelatynę z cukrem. Następnie wlać mleko z masłem i kawą. Zmiksować na jednolitą masę. Masę przelać do przygotowanej wcześniej foremki i wstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie wyjąć z foremki i pokroić w prostokąty. Czekoladę połamać, przełożyć do miski i rozpuścić nad garnkiem z wrzątkiem.  Kawałki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Gruszka w sosie winno-czekoladowym 175

Grillowana gruszka z serkiem twarogowym i skropiona sosem z gorzkiej czekolady z dodatkiem wina, chili, czyli coś na słodko, ostro, wytrawnie, a przy tym wykwintnie i pięknie prezentując się na stole- co się bardzo ceni, głównie podczas organizowania przyjęć dla rodziny czy przyjaciół (wiadomo, achy i ochy mile słyszane)! :))) Teraz, w sezonie zimowym jak najbardziej można użyć np. brzoskwiń(...)kremowego (np. Almette, Bieluch, Philadelphia itp.) można użyć ser pleśniowy, który położony na gorącą gruszkę delikatnie się roztopi (ja właśnie wolę tą wersję, mąż jednak bardziej z serkiem do smarowania) i doda wyrazistości. 4 porcje:   * gruszka- 2 szt. * serek kremowy- 4 czubate łyżki Sos: * czekolada gorzka- 50 g * cukier- 1 łyżka * suszona chili- szczypta * cynamon- 1/4 łyżeczki * wino

Kraina Miodem Płynąca
Paluchy z orzechami i czekoladą 138

rano mam zazwyczaj lepszą wenę do pisania postów. Kiedy przede mną stoi kubek pełnej gorącej, aromatycznej kawy a w głowie kłębi się myśl, że zaraz się przyjemnie obudzę i rozgrzeję. Przeklinam wówczas na wszystko. Na pogodę. Na ból pleców. Na zmęczenie. Że świt to jedyna pora dnia, kiedy mogę spokojnie zasiąść na chwilę przed komputerem i zaplanować nawet głupią(...)się na nic wkurzać. Najzwyklejsze ciastka przez maszynkę. Zaletą tych ciastek jest to, że można je dowolnie modyfikować za pomocą różnych dodatków. Ja swoje obtoczyłam z jednej strony w czekoladzie i posiekanych orzechach. A przygotowałam też wersję z marmoladą i lukrem (ale o nich będzie w najbliższym czasie). W moim rodzinnym domu obowiązkowo są zawsze na święta :) Składniki

My simple kitchen
Domowe toffifee 163

wlewamy wystudzoną masę. Całość wkładamy do zamrażarki do zastygnięcia. Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z odrobiną syropu klonowego i nakładamy na zastygniętą masę orzechową. UWAGI Toffifee robiłam na dwa sposoby. Pierwszy to ten z syropem klonowym, a drugi z daktylami. Daktyle zalewamy gorącą wodą, aby były miękkie (to ułatwi blendowanie). Po 5 minutach odcedzamy i blendujemy na papkę(...)zamrażarce. Porównanie składu Jak na złość, głównymi składnikami toffifee są rafinowany cukier, syrop glukozowy, mleko w proszku lub tłuszcz palmowy, a tych dodatków staram się unikać. Domowe słodycze Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Tort delicja pomarańczowa 186

180ºC. Chłodzimy biszkopt . Obydwie galaretki rozpuszczamy w 750 ml gorącej wody i studzimy do momentu ,aż zacznie tężeć. Nie możemy wlać jej płynnej. Gdy lekko stężeje wlewamy ja na biszkopt. Układamy pomarańcze pokrojone w kawałeczki. Ciasto umieszczamy w lodówce i czekamy, aż galaretka całkowicie zastygnie. Teraz zajmujemy się czekoladą. Rozpuszczamy ją i mieszamy ze smietanką. Najlepiej rozpuścić czekoladę

Z Kuchni Do Kuchni
Babka różana z konfiturą malinową i polewą czekoladową 206

wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Polewa: 7. Do rondelka z nieprzywierającym dnem przełożyć połamaną czekoladę, dodać olej kokosowy i odrobinę różowego barwnika. Następnie podgrzewać mieszając, aż składniki się roztopią. Zdjąć z ognia i dodać 3-4 łyżki gorącej wody, mieszać, aż barwnik zaczynie się rozpuszczać i powstanie jednolita masa. Jeśli masa się zwarzy dodajemy jeszcze gorącej

Mała Cukierenka
Potrójnie orzechowy piernik! 115

jest wiele: kremowe, o obniżonej zawartości tłuszczu, a także zawierające kawałki orzechów, również w połączeniu z gorzką czekoladą. Do przygotowania piernika użyłam masła kremowego, które dzięki delikatnej konsystencji doskonale połączyło się z pozostałymi składnikami. Osobiście uwielbiam je jeść rozsmarowane na gorącym toście. Świetnie smakuje również bezpośrednio ze słoika, a także... jako dodatek do wytrawnych dań, w szczególności makaronu

Poranek na słodko
Sernik gotowany 266

Dodatkowo 200 g herbatników posypka czekoladowa Polewa  100 g czekolady 4 łyżki mleka 1 łyżka masła Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać mleko masło i wymieszać. Na blaszkę o wymiarach 24x24 cm wyłożyć warstwę herbatników i wlać na nie gorącą masę serową. Na wierzch ułożyć warstwę ciastek i polać polewą . Posypać posypką czekoladową. sernik gotowany

O kuchni z uczuciem
sernik na zimno z biszkoptami, drażami, morelami, galaretką... 192

tortownica 24 cm- na dno wyłożyć biszkopty, masę sernikową i wygładzić do masy powciskać draże orzechowe w czekoladzie, lyżką wygładzić wierzch sernika na wierzchu poukładać plasterki moreli i schować do lodówki na 1 godzinę galaretkę agrestową rozmieszać w 450 ml gorącej wody i wystudzić, zimną wlać na morele i schować do lodówki do stężenia galaretki sernik jest smaczny

W Mojej Kuchni Lubię
Kokoski 216

Pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni. Zimne ciasto kroimy na małe kawałeczki i obtaczamy w gorącej polewie i posypujemy wiórkami kokosowymi. Przygotowane kokoski wkładamy do lodówki. Polewa: 2 margaryny 1 szklanka słodkiej śmietany 10 łyżek kakao trochę twardej czekolady Dodatkowo: pół kg wiórków kokosowych Smacznego

Salonik smaków
Torcik cappuccino 344

roztopionej w kąpieli wodnej 125 g miękkiego masła Sposób wykonania ciasta: Masło dokładnie utrzeć na puszystą masę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić i dodać do utartego masła cały czas miksując do połączenia się składników. Kawę rozpuścić w jednej łyżce gorącej wody i także przestudzić, dodać do masy cały czas miksując. Nie przerywając miksowania dodać cukier a następnie stopniowo

Na słodko lub wytrawnie
na markizach sernik z mandarynkami w galaretce... 155

masy jajecznej dodać twaróg na sernik, budynie, olej i dobrze mikserem utrzeć dodać ubitą pianę i posiekaną czekoladę, delikatnie wymieszać łyżką ciasto wlać do blaszki na markizy i piec w 200C około 40 minut 2 galaretki razem rozpuścić w 800ml gorącej wody na wystudzony sernik poukładać cząstki mandarynek i zalać tężejącą galaretką od razu posypać na galaretkę posypkę czekoladową

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania