dorsz - 2916 przepisów (strona:89/195)

Dziesięć produktów wspierających odporność 90

wyniku procesów fermentacji z udziałem bakterii, grzybów, pleśni i są potrzebne do poprawy transportu jelitowego, utrzymania lokalnej odporności jelitowej i normalizacji trawienia. Pokarmy bogate w witaminę D Wątroba dorsza, ryby morskie, olej rybny. Witamina D odgrywa ważną rolę w regulacji układu odpornościowego: stymuluje aktywność fagocytarną, zwiększa produkcję białek przeciwdrobnoustrojowych. Pokarmy bogate w tryptofan Kawior czerwony i czarny, mięso królicze, indyk

ProstePesto.pl
Dlaczego warto jeść ryby? Bo ryby są zdrowe! 87

kwasów tłuszczowych omega 3, podczas gdy najsmuklejsze ryby zawierają dwa razy więcej jodu niż ryby tłuste . Przykładami tłustych gatunków ryb są łosoś, pstrąg, makrela, halibut, śledź i szprot. Dorsz, czarniak i plamiak to przykłady chudych ryb, podczas gdy turbot, sum i karmazyn są rybami półtłustymi. Jeśli wiesz, że masz za małe spożycie wapnia i witaminy D, a tym samym zwiększone

ProstePesto.pl
Ryba po grecku 88

zimno, najlepsza jest po dwóch dniach, kiedy to ryba przejdzie smakiem warzyw z przyprawami. Składniki na rybę po grecku 500 g filetów z ryby (np. świeżego dorsza) 3 duże marchewki 2 pietruszki 1 / 2 średniego selera 2 cebule 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 5 ziarenek pieprzu 2 ziarenka jałowca 1 / 2 szklanki wody 2 łyżki koncentratu pomidorowego szczypta

niecodziennikpary
Panierowana ryba z kremowym sosem szpinakowym 74

sosem szpinakowym Soczyste fileciki z białej rybki, w pysznej, rumianej panierce, zanurzone w kremowym sosie szpinakowym. Obiad palce lizać!     Składniki: ok 0,5 kg filetów rybnych typu dorsz, miruna, mintaj itp. 1/3 szklanki mąki pszennej 1 łyżka przyprawy curry pół łyżeczki słodkiej papryki w proszku szczypta chilli sól, pieprz olej do smażenia 200g szpinaku – świeży lub mrożony

Blog z Apetytem
Pyszne kotleciki rybne 78

przepyszne i puszyste kotleciki w chrupiącej skórce. Możemy je wykonać z dowolnego filetu rybnego z dodatkiem warzyw. Palce lizać!     Składniki: ok 500g filetu z ryby (u mnie dorsz) 2 jajka 2 łyżki majonezu pół czerwonej papryki 3 -4 łyżki kukurydzy konserwowej pół pęczka szczypiorku 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu

Blog z Apetytem
Dorsz z patelni z marchewką i groszkiem 95

Przepis na filet z kurczaka z marchewką i groszkiem cieszył się niebywałym powodzeniem. Przepis znajdziesz tutaj . Takie samo połączenie smaków zastosowałam do przygotowania ryby. Dorsz w sosie z marchewką i groszkiem okazał się równie pyszny. To prosty sposób na szybki obiad. Danie jest kolorowe, zdrowe i pełne smaku, a ryba miękka i soczysta

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ryba po meksykańsku 1107

słodko-ostrej zalewie z warzywami. Ciekawe danie, które świetnie sprawdzi się zarówno na imprezie jak i na świątecznym stole. Polecam!     Składniki: 1 kg filetów z ryby (dorsz, mintaj, miruna, morszczuk…) 1 czerwona papryka 2 cebule 8-10 ogórków konserwowych 1 szklanka kukurydzy konserwowej sól i pieprz lub przyprawa do ryby Składniki na ciasto: 1 jajko 3/4 szklanki

Blog z Apetytem
Kotleciki mielone z dorsza w sosie koperkowym 96

Kotleciki mielone z dorsza to prosty i smaczny obiad. Od klasycznych mielonych rybnych różni je dodatek gotowanego ziemniaka, który sprawia, że łatwiej je formować i są stabilniejsze. Swoje kotleciki upiekłam w piekarniku, także są super fit. Nic nie stoi na przeszkodzie, by usmażyć je na patelni

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ryba w sosie warzywnym 149

Składniki: 4 kostki z dorsza czarnego kawałek papryki 1 opakowanie boczniaków 100 g szpinaku 5 łyżek jogurtu naturalnego przyprawa do ryb sól, pieprz, chili Przygotowanie: Paprykę pokroić w kostkę, boczniaki … Czytaj dalej Ryba w sosie warzywnym

czarrna od kuchni