Dorsz w chrupiącej panierce.

Dorsz w chrupiącej panierce.

Dorsz w chrupiącej panierce.

Przepis na : obiad

W mojej kuchni wśród ryb króluje dorsz, wszyscy bardzo lubimy białe mięsko tej rybki. Najczęściej przygotowuję ją w chrupiącej panierce, choć bardzo lubię również z grilla i gotowanego z warzywami. SKŁADNIKI: filet z dorsza 2 garście płatków kukurydzianych 4 garście bułki tartej cytryna 2 jajka, 2-3 łyżki mąki sól, pieprz, papryka ostra, vegeta WYKONANIE: filet pociąć na kawałki, posypać solą i pieprzem, skropić cytryną, włożyć do lodówki na 1-2h, przygotować panierkę: płatki kukurydziane rozwałkowujemy na drobno... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Beaty

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Autor

BeataBeata

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, jajko, dorsz, tarta, bułki, papryka, grill, ciasto, warzywa, obiad, ryba w ciescie, warzywa z grilla, ryby smażone, warzywa na patelnie

Inne przepisy z Kuchnia Beaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.