Ryba po grecku

Ryba po grecku

Ryba po grecku

Przepis na : obiad

Ryba po grecku gości w moim domu już od dłuższego czasu. Obok śledzi i karpia, ryba po grecku to obowiązkowe danie na święta Bożego Narodzenia. Jest to danie, które smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno (ja podaję na ciepło). Ryba po grecku to smażone filety rybne pod pierzynką z duszonych warzyw takich, jak cebula, marchew, seler, por i pietruszka. Starte na tarce warzywa podsmażamy na oleju, następnie dusimy z przyprawami i koncentratem pomidorowym do miękkości. W moim przypadku ryba po grecku to filety... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Danka Pichci

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję