dorsz - 3090 przepisów (strona:90/206)

Wigilijna rybka dla dzieci 136

Wigilijna rybka dla dzieci Chrupiąca, soczysta i co najważniejsze bez ości, taka jest właśnie ta pyszniutka rybka, która z pewnością przypadnie do gustu wszystkim dzieciom. Świetny

Blog z Apetytem
Ryba po grecku 233

Ryba po grecku wg przepisu mojej Babci – to najlepsza rybka na świecie! :) Do jej wykonania najlepiej sprawdzają się filety, czyli rybki bez ości. Szczególnie polecam

Kulinarne Przeboje
Kotlety rybne 201

dowiecie się poniżej! Przygotowałam dla Was listę składników oraz dokładnie opisałam, jak przygotować te pyszne kotlety rybne. Zapraszam na przepis! PRZEPIS NA KOTLETY RYBNE Składniki 500 g fileta z dorsza 1 czerstwa kajzerka 1 jajko sól pieprz mleko do namoczenia kajzerki bułka tarta olej do smażenia Wykonanie Z filetów rybnych dokładnie usuwamy ości. Jeśli używamy mrożonej ryby, należy ją wcześniej

Alle Dobre!
Szaszłyki rybne ze szpinakiem 105

Składniki: Szaszłyki ? filet z łososia 200 g ? filet z tuńczyka 200 g ? filet z dorsza 200 g ? filet z miecznika 200 g Marynata ? 1 cebula ? starta skórka i sok z 1 pomarańczy ? 1 łyżeczka słodkiej papryki ? 1 łyżeczka kuminu ? 1 łyżka posiekanej świeżej kolendry ? 2 łyżki posiekanej pietruszki ? 5 łyżek oliwy ? sól, pieprz do smaku ? 2 liście laurowe Szpinak

To co kocham
Filet w panierce, surówka z kiszonej kapusty i ziemniaki, czyli piątkowy obiad z rybą. PRZEPIS 115

Najbardziej lubimy zrobioną poniższego przepisu. Piątkowy obiad z rybą w panierce, surówką z kiszonej kapusty i ziemniakami Składniki: 2 większe lub 4 mniejsze kawałki fileta z ryby morskiej – dorsz, mintaj, morszczuk. mąka pszenna, jajko, bułka tarta do panierowania, 300 gramów kapusty kiszonej, pół cebuli, 1 średnia marchewka, 500 gramów ziemniaków, łyżka masła, olej do smażenia, płaska łyżeczka cukru, sól

Kulinarna Polska
Ryba po cygańsku lub po japońsku. To ten sam przepis. Wychodzi pyszna 126

ryba po grecku ma teraz na świątecznym stole poważną konkurencję. Przepis na rybę po cygańsku Składniki: Około 800 gramów filetów z ryby morskiej – u nas tym razem dorsz, 1 jajko, 1/3 szklanki mleka, 3 kopiaste łyżki mąki pszennej , 3 cebule, 4 płaty papryki marynowanej, 4 ogórki marynowane, około 15 pieczarek marynowanych, słoiczek koncentratu pomidorowego (200 gramów), 2 łyżeczki cukru

Kulinarna Polska
Ryba w sosie śmietanowo – koperkowym 125

Składniki: 2 filety obojętnie jakiej białej ryby (panga, dorsz, mintaj) cytryna 1,5 szklanki śmietany gęstej do zup i sosów pęczek świeżego koperku pieprz, sól olej Wykonanie: Każdy filet kroimy na 3 części. Kawałki skrapiamy cytryną, doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej. Filety smażymy po ok. 4 minuty z obydwu stron. W garnku podgrzewamy

Olcia gotuje!
Orientalna potrawka z rybą 217

Składniki: 250 g fileta z dorsza 1/2 marchewki 1 mała cebula pędy bambusa z zalewy garść grzybów mun 1 puszka krojonych pomidorów 1/2 czerwonej papryki 150 g ryżu garść orzeszków … Czytaj dalej Orientalna potrawka z rybą

czarrna od kuchni
Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym na patelni 92

śmietanki nadaje rybie dodatkowego aromatu. Takie danie najlepiej smakuje ze świeżymi ziemniaczkami i ulubioną surówką. RYBA W SOSIE ŚMIETANOWO-KOPERKOWYM PRZEPIS Składniki około 500 g filetu rybnego (u mnie dorsz) 1 łyżka mąki do sosu + mąka do obtoczenia ryby 1 cebula 2 ząbki czosnku 150 ml mleka 150 ml słodkiej śmietanki 30% pęczek koperku 1 łyżka masła olej do smażenia

Alle Dobre!
Rybka jak ze smażalni nad morzem. Przepis na taką panierkę 153

panierka składająca się tylko z dwóch składników. Wychodzi identycznie jak w smażalni. Przepis na rybkę jak ze smażalni nad morzem Składniki: Filety z białej ryby morskiej – najlepszy będzie dorsz, jajka, mąka pszenna, olej do smażenia, sól. Jak zrobić rybkę jak ze smażalni? Filety osusz papierowym ręcznikiem, jeśli używasz ryby mrożonej, pozwól jej spokojnie odtajać w temperaturze otoczenia. Jeśli filety

Kulinarna Polska
Ziołowa ryba z kaszą bulgur 239

Składniki: 50 dkg fileta z dorsza lub czarniaka gałązka estragonu 1 mała cebulka oliwa sól i pieprz kasza z warzywami: 1 szklanka kaszy bulgur 1 słoik domowych krojonych pomidorów (0,5l) … Czytaj dalej Ziołowa ryba z kaszą bulgur

czarrna od kuchni
Keto paprykarz szczeciński (Paleo, LowCarb) 133

czyli keto paprykarz szczeciński. Nada się i na wigilię, i na imprezę, a także na co dzień jako przekąska lub dodatek do kanapek. Zdrowy i pożywny, na bazie dorsza i wędzonej makreli - spróbujcie sami! :) Artykuł Keto paprykarz szczeciński (Paleo, LowCarb) pochodzi z serwisu Dieta ketogeniczna, Paleo i LowCarb - sposób na zdrowie

Modern Cave Girl
Ryba w sosie warzywnym 264

Składniki: 4 kostki z dorsza czarnego kawałek papryki 1 opakowanie boczniaków 100 g szpinaku 5 łyżek jogurtu naturalnego przyprawa do ryb sól, pieprz, chili Przygotowanie: Paprykę pokroić w kostkę, boczniaki … Czytaj dalej Ryba w sosie warzywnym

czarrna od kuchni
Zapiekanka z dorszem, szpinakiem, makaronem i mozzarellą 130

postaci nie mogłam go odcisnąć z nadmiaru wody i sos miałam zbyt rzadki. Dlatego już teraz zwracam uwagę, aby szpinak był dobrze odciśnięty. SKŁADNIKI 400-500 g polędwicy z dorsza atlantyckiego 450 g rozdrobnionego mrożonego szpinaku 200 g śmietany 30% 2 duże ząbki czosnku 1 kulka mozzarelli w zalewie 190 g makaronu pełnoziarnistego penne sól, pieprz, oregano 1 łyżka oleju

Passions hobbies life

Proponowane wyszukiwania