dorsz - 2916 przepisów (strona:88/195)

Zapiekanka z dorszem, szpinakiem, makaronem i mozzarellą 71

postaci nie mogłam go odcisnąć z nadmiaru wody i sos miałam zbyt rzadki. Dlatego już teraz zwracam uwagę, aby szpinak był dobrze odciśnięty. SKŁADNIKI 400-500 g polędwicy z dorsza atlantyckiego 450 g rozdrobnionego mrożonego szpinaku 200 g śmietany 30% 2 duże ząbki czosnku 1 kulka mozzarelli w zalewie 190 g makaronu pełnoziarnistego penne sól, pieprz, oregano 1 łyżka oleju

Passions hobbies life
Klopsiki z dorsza w sosie pomidorowym z ananasem - dieta lekkostrawna 79

Dzisiejsza propozycją to klopsiki z dorsza - absolutnie fit, idealnie sprawdzą się w każdej diecie lekkostrawnej. Klopsiki są pulchne i mięciutkie. Nie obsmażałam ich wcześniej, ani do mięsa nie dodawałam cebuli. Nudnawy sos pomidorowy wzbogaciłam dodatkiem ananasa. Nabrał ciekawej orientalnej nuty, na pewno zyskał na smaku

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zapiekanka makaronowa z rybą 126

Składniki: 150 g ulubionego makaronu 250 g filetów z ulubionej ryby, u mnie dorsz czarniak 1/2 brokuła 200 g kurek 2 jajka 1 kulka mozzarelli light sól, pieprz słodka i … Czytaj dalej Zapiekanka makaronowa z rybą

czarrna od kuchni
Dorsz curry z groszkiem i marchewką 83

mnie totalnym zaskoczeniem, na plus oczywiście! Wyszło takie pyszne, że cały talerz pochłonęłam w 5? 10 minut? Składniki na 2 porcje: woreczek kaszy np. bulgur 2 polędwiczki z dorsza ok. 300g puszka marchewki z groszkiem (może być ze słoika, mrożona) ok. 300 g 2 łyżki masła 1 łyżeczka curry 1/4 szklanki bulionu 1/4 szklanki śmietany 18% koperek lub natka pietruszki

W kuchni bez szafek
Ryba pieczona ze szpinakiem i mozzarellą 58

aromatyczna i soczysta, a do tego stosunkowo niskokaloryczna i lekka.   Składniki na ryba pieczoną ze szpinakiem i mozzarellą (2 porcje): około 400 g filetów z ulubionej ryby (dałam dorsza) 250 g świeżego szpinaku średniej wielkości cebula ząbek czosnku 100 g sera mozzarella łyżka soku z cytryny sól, pieprz   Przygotowanie Jeśli mamy mrożone filety rybne, rozmrażamy je najpierw całkowicie

e-PrzepisyKulinarne
Ryba w sosie botwinkowym. Wiosenny przepis na rybę z botwinką 82

się rybą. Mamy dla was sezonowy przepis, w którym te dwa składniki tworzą pyszną całość. Przepis na rybę w sosie botwinkowym Składniki: Pęczek botwinki Około 400 gramów fileta z dorsza lub innej morskiej ryby 1 cebula 2 ząbki czosnku 200 ml słodkiej śmietanki 30 proc. Mąka pszenna lub kukurydziana do obtoczenia ryby Łyżeczka mąki pszennej do zagęszczenia sosu Sól, pieprz

Kulinarna Polska
Tarta jaglana z rybą 185

Składniki: 200 g kaszy jaglanej 4 jajka 300 g fileta z ulubionej ryby, u mnie dorsz 200 g mrożonego groszku 100 g szpinaku 120 g sera żółtego 50 g jogurtu … Czytaj dalej Tarta jaglana z rybą

czarrna od kuchni
Rybne kotleciki na purée z groszku 95

rybnych. Podane na purée groszkowym będą się również doskonale prezentowały na eleganckiej kolacji w gronie znajomych. Składniki: Na kotleciki: 500 g filetów z białej ryby bez skóry (sandacz, halibut, dorsz, mintaj) 1 łyżka posiekanego tymianku (można pominąć) 2 średnie jajka 1 średnia cebula szalotka bułka tarta sól, pieprz do smaku masło klarowane do smażenia (lub olej roślinny) Na purée

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pyszne pulpeciki rybne w sosie koperkowym z marchewką. PRZEPIS 89

chcemy podzielić się z wami przepisem, abyście sami mogli się przekonać, jakie są pyszne. Przepis na pulpeciki rybne Składniki: 500 gramów fileta z białej ryby morskiej (najlepszy będzie dorsz), 1 jajko, 4 łyżki bułki tartej i jedna łyża mąki pszennej, 2 cebule, 1 ząbek czosnku, 1 marchewka, pęczek koperku, 200 ml śmietanki 30 proc., łyżeczka mąki pszennej do zagęszczenia sosu

Kulinarna Polska
Dawne czasy – kostka rybna, ziemniaczki i kapusta 68

kiszona. To były pyszne obiady. Warto wracać do tych czasów. Prosty przepis na: Pieczony łosoś z sałatą z sosem musztardowym Składniki (na 2 porcje) 2 kostki rybne np. z dorsza bułka tarta 1 jajko sól pieprz mąka olej do smażenia Dodatkowo kapusta kiszona marchewka mała cebula ziemniaki Rybny obiad – przepis Ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Do kapusty

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Świąteczne polędwiczki z dorsza 86

Kolejnym przepisem na świąteczną rybę są polędwiczki z dorsza zapiekane w słodkim sosie. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Galantyna rybna w galarecie 83

sosie musztardowym ** Tatar ze śledzia z oliwą ** Śledź w śmietanie ** Tatar z łososia z oliwą   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Galantyna rybna: 450 g filetów rybnych, np. mintaja, dorsza 2 jajka 2 łyżki kaszy manny 1 łyżka bułki tartej 3 łyżki posiekanej zieleniny, np. koperku, natki pietruszki, kolendry łyżeczka soli pół łyżeczki pieprzu pół łyżeczki gałki muszkatołowej masło Galareta: litr

Kulinarny S.O.S.
Ryba smażona w panierce. Obiadowa klasyka w najlepszym wydaniu. PRZEPIS 96

kilka rad, dzięki którym zawsze wyjdzie po prostu pyszna. Przepis na rybę smażoną w panierce Składniki: filety z białej ryby morskiej – u nas najczęściej jest to dorsz, ale może być też morszczuk czy mintaj – jajka, mąka pszenna, buła tarta, sól, pieprz, olej do smażenia. Jak zrobić rybę smażoną w panierce? Jeśli masz rybę mrożoną, daj jej spokojnie odmrozić

Kulinarna Polska
Zupa rybna z wędzonym łososiem 84

papryką lub zabielana śmietaną. U mnie tym razem z wędzonym łososiem.  I muszę przyznać, że to jedna z lepszych wersji jakie jadłam. Składniki: 300g fileta z dorsza 300g wędzonego fileta z łososia 1 duża marchewka 1 młoda cukinia kawałek selera oraz korzeń pietruszki kawałek białej części pora 1 duży strąk czerwonej papryki Kilka pomidorków koktajlowych 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego

W garach u Gosi