Pieczone bruschetty z dorsza z pomidorami

Pieczone bruschetty z dorsza z pomidorami

Pieczone bruschetty z dorsza z pomidorami

Składniki : 4 porcje • 4 x 100 g kawałki polędwiczek z dorsza • 1 łyżeczka mielonej papryki (lub, jeśli lubimy, przyprawy curry) • 1 puszka pomidorów krojonych • 2 ząbki czosnku • 2 łyżeczki suszonego oregano • świeża bazylia • oraz: mąka ziemniaczana, cytryna, oliwa, masło, sól i pieprz Przygotowanie : Rybę dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami. Skropić cytryną (ok. 1 łyżeczka na porcję ryby), doprawić solą, pieprzem, posypać mieloną papryką oraz wysmarować oliwą. Na koniec obtoczyć w małej ilości mąki ziemn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Autor

KUCHNIA POLSKA

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryż, mielone, ciasto, sosy, ryba, sos pomidorowy, fasolka, obiad, dorsz, fasolka szparagowa, curry, polędwiczka, polędwiczki, ziemniaki, pieczone ziemniaki, bruschetta, bez pieczenia, polędwiczki w sosie, pieczone ziemniaki z czosnkiem, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z KUCHNIA POLSKA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.