Botwinka świetnie łączy się rybą. Mamy dla was sezonowy przepis, w którym te dwa składniki tworzą pyszną całość. Przepis na rybę w sosie botwinkowym Składniki: Pęczek botwinki Około 400 gramów fileta z dorsza lub innej morskiej ryby 1 cebula 2 ząbki czosnku 200 ml słodkiej śmietanki 30 proc. Mąka pszenna lub kukurydziana do obtoczenia ryby Łyżeczka mąki pszennej do zagęszczenia sosu Sól, pieprz Olej Jak zrobić rybę w sosie botwinkowym? Filet podziel na mniejsze kawałki, oprósz solą i pieprzem, obtocz w mąc... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.
Czytaj dalej...