Przepis na : obiad
To jedna z moich ulubionych wariacji na temat salsy pomidorowej. Sos ten można śmiało stosować nie tylko do makaronu, ale również do duszenia ryb, mięs czy jako zupa krem z groszkiem ptysiowym czy grzankami. Sos jest lekki, aromatyczny z nutą słodyczy. Imbir i mięta znakomicie odświeżają danie. Idealne danie dla dzieci. sporo w nim ukryjesz ;-) A samo danie? Pyszne, lekkie,ale i sycące. Składniki na sos 2 marchewki 1 łyżka startego świeżego imbiru wraz z sokiem 10 listków mięty 250 g salsy pomidorowej ... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...