#kuchnieświata #dorsz #azjatyckie #kafir #szpinak #ryż #trawacytrynowa # Kolejna odsłona gotowania potraw z różnych części świata. Tym razem padło na Kambodżę i ich słynny Amok. Zawsze starałam się sprawić, żeby azjatyckie dania miały smak Azji i chyba w końcu się udało. Sądzę, że to zasługa liści kafiru, czyli suszonych liści limonki, które są dostępne w "Kuchniach Świata", ale ostatnio były nawet na tygodniu azjatyckim w Lidlu. Ostatnio dodaje je też do zup zamiast liścia laurowego, żeby nadać trochę orientalnego s... czytaj dalej...
Jestem dyplomowanym dietetykiem i nauczycielem akademickim. Dodatkowo prowadzę zajęcia o zdrowym odżywianiu dla dzieci oraz warsztaty kulinarne. Prywatnie w wolnych chwilach uprawia jogging, jogę i z zamiłowaniem gotuje. Prowadzę bloga z przepisami i wskazówkami dietetycznymi: www.skorskadietetyk.com