Łopatka wieprzowa, dynia, boczek, przyprawy. Jak myślicie co z tego będzie ? Nie będę Was trzymać w niepewności i zdradzę Wam co wymyśliłam. Zrobiłam pieczeń do chleba. Taka domowa jak i wszystko domowe jest najlepsze. Mało pracy a jak smacznie. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniOdkąd wyhodowałam własny zakwas bardzo interesuje mnie i ciekawi pieczenie różnego rodzaju pieczywa. Jest to o tyle nowość dla mnie, gdyż zawsze jadłam chleb z naszych
dom-agi.plpostanowiłam sama je ugotować. Wyszło bardzo smacznie. Już nie będę się bała próbować gotować samodzielnie moich ulubionych smaków Można dodać do takiej zupy ziemniaki, my jedliśmy ją z domowym ciepłym chlebem. Zanurzona piętka… pycha. Składniki: - 0,6 kg mięsa wieprzowego gulaszowego; - jedna żółta papryka; - jedna czerwona papryka; - 1 cebula; - 1 pietruszka; - papryka ostra mielona, sól, pieprz - puszka pokrojonych pomidorów
dom-agi.plDziś mój kolejny przepis na chleb, tym razem z mąką i drożdżami. Następnym razem pokuszę się i zrobię na zakwasie. Akurat w szafce
Życie na widelculiście szpinaku (bez łodygi) - zalewamy masą jajeczną do 2/3 objętości - pieczemy w piekarniku ok 10-12 minut do ścięcia jajek (pilnujemy wedle naszego piekarnika) Podajemy np z pyszną domową kromką chleba Szybko, smacznie i jak pysznie :) Polecam Smacznego
Basia w kuchnizabierać ze sobą snickersy i batony energetyzujące na długie trasy, a przytwierdzaną do paska torebkę wypełniał ryżowymi burritos, chlebkami pita faszerowanymi HUMMUSEM i oliwkami oraz kanapkami z wypiekanego domowym sposobem chleba, posmarowanego PASTĄ Z FASOLI ADZUKI i KOMOSY RYŻOWEJ. (...) Scott opiera swoją dietę na owocach, warzywach i produktach pełnoziarnistych, dzięki czemu uzyskuje maksimum wartości odżywczych z możliwie najniższej liczby
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEPrzepyszny domowej roboty chleb na zakwasie, jego zapach podczas pieczenia unosi się po całym domy, aż ślinka cieknie. Wszyscy domownicy czekają kiedy ostygnie, aby go ukroić i zjeść kromkę chleba posmarowanym samym świeżym masełkiem. Największym sekretem dobrego wypieku, jest włożenie całego serca w prace jak również niezastąpiona jest pomoc małego kucharza :) Zakwas: 1 szklanka maki żytniej 2 szklanki wody
kgwjanczewoDziś propozycja na pierogi inaczej:) Danie zainspirowane przepisem Małgorzaty Puzio zamieszczonym w książce "Domowy wypiek chleba". Danie poza kształtem i tym że jest nadziane niewiele ma wspólnego tradycyjnymi pierogami, za to jest doskonałe zarówno na ciepło jako obiad jak i na zimno jako przekąska.SKŁADNIKI:ciasto2 szkl. mąki pszenne + mąka do podsypania200 gram masła150 ml jogurtu naturalnego3 żółtka200 gram
Magiczna kuchnia Dariijuż mi się nie chce nosa za drzwi wystawiać. Odganiam myśli o bułkach, a tu patrzę... dzień wcześniej dostałam od znajomej kilka broszurek, a w nich m.in. "Domowy wyrób chleba".Zaczynam czytać, ale wszędzie co najmniej pół kilo mąki... A ja przecież nie chcę bułek dla sztabu wojska, tylko dwie do mojej misji... no dobra cztery, bo takie
bistro mamaZ nowym 2015 rokiem z ogromną radością i przyjemnością zapraszam Was na kolejną już dziewiętnastą odsłonę listy "Na zakwasie i na drożdżach". W tym
Kulinarne przygody Gatityminut.Chleb dzięki dużej ilości maki żytniej razowej (otrąb) ma bardzo wyrazisty smak i pozostaje długo świeży.wyrobione ciasto odpoczywaciasto w formachwypieczony chlebprzepis zaczerpnięty z blogu Chleb - moja domowa piekarnia
Grahamka, weka i kajzerkaminut. Chleb należy kroić dopiero następnego dnia. Dzięki dość dużej ilości mąki żytniej ma bardzo wyrazisty smak i pozostaje długo świeży. przepis zaczerpnięty z blogu Chleb - moja domowa piekarnia
Grahamka, weka i kajzerkatego wymagają, możesz wyjęty z foremek chleb włożyć na kilka minut do wyłączonego już, stygnącego piekarnika.Chleb żytni z ziemniakami.Chleb żytni z ziemniakami.Chleb żytni z ziemniakami.zaczerpnięte z blogu Chleb - moja domowa piekarnia
Grahamka, weka i kajzerkaodstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 190C, piec w dolnej części piekarnika ok 20-25 min. Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia. źródło ,,domowy wypiek chleba
Apetyczna babeczkanajlepsze paluchy drożdżowe z szynką i serem, polecam Specjalności drożdżowe na blogu: Bagietki pełnoziarniste rustykalne bagietki Rustykalne bagietki pszenne Bagietki pszenno-żytnie ekspresowe (rustykalne bagietki) Bułki domowe wielozbożowe Chleb z garnka Bułka paryska ekspresowa Składniki na 8 dużych paluchów:- 400 g mąki pszennej + ok 100 g do podsypywania ciasta- 7 g suszonych drożdży- 300 ml ciepłej wody- 1 łyżka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię