domowy chleb - 5671 przepisów (strona:146/379)

Zakręcony chlebek z czosnkiem i rozmarynem… 260

Jeśli wydaje Wam się, że dużo tu u mnie czosnkowych wypieków, dobrze Wam się wydaje ;P Czosnek i cebula to, zaraz po pomidorach, moje ulubione warzywa

brunetkawkuchni
Łatwy chleb pszenny z gara (na zakwasie)… 345

Dzisiaj króciutko, bo świętujemy urodziny naszej małej Gwiazdeczki. Co prawda wielka rodzinna impreza jest dopiero w sobotę, ale za to … Czytaj dalej →

brunetkawkuchni
Śródziemnomorski chlebek - babka 198

poznał już zdrowotne walory diety śródziemnomorskiej, na pewno doceni domowe, szybkie w przygotowaniu pieczywo. Do jego przygotowania niepotrzebna jest specjalna maszyna do wypieku chleba, wystarczy piekarnik i forma keksówka. Potrzebujemy:- 150 g mąki pszennej- 75 g mąki kukurydzianej- opakowanie drożdży suszonych- 80 ml wody- 50 ml wytrawnego białego wina- 100 g oleju- pół łyżeczki soli- 4 jajka

W poszukiwaniu inspiracji
Chlebek drożdżowy z pomidorami 151

Sypany chlebek drożdżowy z pomidorami to idealna alternatywa dla ludzi nie mających zakwasu na chleb lub nie lubiących prac kuchennych, natomiast lubiących domowy chlebek. Głównym dodatkiem do chleba są pokrojone w kostkę tegoroczne pieczone pomidory. Wystarczy, że wsypiemy do misy wg ustalonej kolejności  składniki, odstawimy na 2 godziny pod przykryciem, dodamy pokrojone pomidory, wymieszamy silikonową łyżką i mamy gotowe ciasto

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Smalczykowe kanapki. 180

aromatem, a przede wszystkim dużą zawartością NNKT , brakiem konserwantów , cholesterolu i żadnych "E" ! Na początek elegancka ,ambitna ( bo bardzo domowa )kanapka na śniadanie jak i na kolację. Kromka domowego razowego chleba. Smakowita Pajda z cebulką i jabłkiem. Pastrami wołowe, najlepiej domowe. Kiełki wyhodowane w domu. Bułka na dzień dobry. Któż z nas nie lubi bułki na śniadanie? Proponuję trochę odetchnąć

Kulinarny karnet Christophera
Schab pieczony na chleb, pycha 169

Polecam Wam ten schabik. Super na chleb, podać można również na zimno z różnymi sosami. Schab umyć i osuszyć, odciąć tłuszcz i wyrzucić. W moździerzu zmiażdżyć

Kuchnia Pokoleń
Szybki i prosty chleb pszenno-żytni na drożdżach z ziarnami 443

Jeśli marzycie o domowym wypieku chleba, to z powodzeniem możecie zacząć swoją przygodę od tego przepisu. Przepis jest bardzo prosty, a chlebek wychodzi naprawdę świetny. Ładnie wyrasta, ładnie wygląda, doskonale smakuje. Aż chce się chrupać go, jeszcze zanim wystygnie. Na zrobienie chlebka, jego upieczenie i wyrośnięcie potrzebujecie jakiś 2 h. Szybciej się już nie da Chleb nie wymaga również żmudnego

Mieszam w Garnku
Domowy chleb pszenny z sezamem, słonecznikiem, siemieniem lnianym, czarnuszką i kminkiem. 223

Jeśli wydaje się Wam, że domowy wypiek chleba wymaga profesjonalnych sprzętów albo jest czasochłonne czy pracowite - powinniście sprawdzić tą recepturę. Do jej przetestowania można wykorzystać zwykłą, pszenną mąkę i dowolny zestaw suszonych ziół czy dodatków typu słonecznik, siemię lniane, kminek, w zależności co tam znajdziecie w kuchennej szafce:) Ja ułatwiłam sobie zadanie korzystając z gotowej mieszanki przypraw dedykowanej do wypieku

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Bułeczki pszenne bardzo puszyste! 113

Domowe bułeczki pszenne na drożdżach, nie ma nic lepszego niż domowe pieczywo. Przepis na te pyszne bułeczki na drożdżach opracowywałam dość długo, charakteryzują się puszystym środkiem, idealne na co dzień, jak i dla dzieciaków.  Mają cieniutką i chrupiącą skórkę, miękisz miękki i puchaty. Bułeczki można wykonać o dowolnym kształcie, jak i dowolnie ponacinać. Bułeczki drożdżowe dzięki technice wypieku zachowują(...)booku,  "DOMOWE WYPIEKANIE" . Teraz wyjątkowej cenie ! E-book jest efektem kilku miesięcy pracy, znajdziesz w nim bardzo dużo merytorycznej wiedzy o wypieku chleba na aktywnym zakwasie. Więcej informacji o e-booku znajdziesz -  DOMOWE WYPIEKANIE – KAROLINA SMYK

SMYKWKUCHNI
Chleb pszenno-orkiszowy 180

Zapraszam na pyszne domowe pieczywo z mąką orkiszową. Mąka orkiszowa dodała aromatu orzechowego do chleba. Uwielbiam domowe pieczywo i staram się piec je najczęściej jak mogę. Polecam Składniki: 1 szkl mąki orkiszowej pełnoziarnistej 2 szkl mąki pszennej 1 op. drożdży suchych (7g) 1 łyżeczka soli 1 łyżka oleju 1 szkl ciepłej wody garść pestek słonecznika do posypania Przygotowanie: Do dużej(...)miski wsypujemy obie mąki, drożdże i sól, mieszamy. Następnie dodajemy olej i ciepłą wodę. Wyrabiamy ciasto na chleb rękoma, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę. Następnie przekładamy wyrośnięte ciasto do silikonowej keksówki i posypujemy ziarnami słonecznika. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 45 minut. Po tym czasie wstawiamy wyrośnięty chleb

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Chleb na piwie. 187

Dziś coś, dla miłośników pieczywa. Chleb na piwie z dodatkiem miodu. Przepis Ewy z grupy Domowa piekarnia. Chleb zostaje ze mną na stałe. Spróbujcie koniecznie, chlebek jest na prawdę smaczny. Mimo, że zawiera dość dużo piwa, w ogóle go nie czuć. Bałam się też miodu, myślałam, że będzie słodki. Dodałam dwie płaskie łyżki, jak dla mnie jest

Agusiowe smakołyki
Chleb żytnio pszenny z otrębami 159

Czy może być coś lepszego jak taki chlebek na śniadanie ? Dla mnie nie, chlebek jest pyszny. Przepis na wykonanie w thermomix na dole. Przygotowanie ciasta –

Kuchnia Pokoleń
Chleb w 10 minut. 149

Byłam zmęczona w domu nie było chleba, więc zaczęłam szukać przepisu na szybkiego przepisu. Co więcej przypomniało mi się, że będąc w sobotę u znajomych (i

Brzuszki Łakomczuszki
Bagietki z zimną fermentacją 109

rozświetliła i ociepliła mój listopad i razem z innymi Piekarzami i Piekarenkami ogrzewaliśmy się przy piekarnikach. Tym razem do upieczenia Ania wybrała bagietki z bloga Jacka Przepisy na domowy ser i chleb. Bagietki dość proste w przygotowaniu, tylko moje nie są tak piękne jak Jacka ale zapewniam Was że równie smakowite i zniknęły szybko. Polecam te bagietki do zrobienia, mają

Moje Małe Czarowanie
Chleb pszenno-żytni na drożdżach 177

Domowy chlebek z chrupiącą skórką i aromatyczną czarnuszką. Dzięki dodatkowi ziemniaków, chleb bardzo długo zachowuje swoją świeżość. Składniki: 400g mąki pszennej typ 650 100g mąki żytniej razowej typ 2000 100g słonecznika 250-300ml ciepłej wody 10g soli jeden duży, ugotowany i rozgnieciony ziemniak 30g świeżych drożdży łyżeczka cukru Zaczynamy od przygotowania rozczynu. Przeczytaj cały przepis - Chleb pszenno-żytni

AleTorcik

Proponowane wyszukiwania