domowy chleb - 5671 przepisów (strona:152/379)

Pierwszy chlebek bananowy z dodatkami-nie jest idealny – bo nie miałam mniejszej foremki 174

składniki 180 g mąki tortowej 3 nieduże banany 160 g płatków owsianych 50 g cukru lub ksylitolu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2

Moje Wyroby
Pasta wątróbkowa do chleba 124

Pasty, aromatyczne smarowidła do chleba i domowe pasztety to ulubione dodatki do codziennych kanapek i słonych przekąsek. Ta błyskawiczna do przygotowania pasta ze smażonej wątróbki podbije twoje kubki smakowe aksamitną konsystencją i aromatem ziół. Możesz dodać każde ulubione. Pasztecik wątróbkowy podałam z kiełkami czerwone kapusty. Kiełki to dodatkowa porcja witaminy C i antyoksydantów

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
chleb orkiszowo żytni z ziarnami 92

[Głosów:6    Średnia:5/5] składniki: 500 g mąki orkiszowej 500 g mąki żytniej 70-80 g drożdży 700 ml letniej wody 3 łyżeczki soli

Domowy Smak Jedzenia
Babeczki jajeczne z warzywami 107

cukru ,  słodki pieczony omlet z owocami ,  owsiane babeczki  czy proste  ciasta owsiane . W wersji wytrawnej z kolej moimi sprawdzonymi przekąskami są  tosty bez chleba , kawałek  domowego bezmięsnego pasztetu ,  pełnoziarniste bułeczki  czy warzywa z  domowym hummusem . Dzisiaj z kolej podrzucam jeszcze jeden przepis na ciekawą zdrową przekąskę, która świetnie sprawdzi się też

HealthyCreations
Klasyczna jajecznica z kajzerką 211

Tego przepisu chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Chyba każdy z nas wie jak przygotować klasyczną jajecznicę. Najlepiej smaku podana ze świeżym pieczywem, kajzerką… Składniki 4

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Smalec domowy z ziołami 207

zwiedzaniu, popatrzeć na niesamowite widoki i zjeść pajdę chleba z pysznym smalcem i ogórkiem. To wszystko w sezonie turystycznym. Zawsze wspominam te przepiękne widoki, kiedy zajadam w domu chleb z domowym smalcem, kiszonym ogórkiem czy marynowanymi grzybkami. To wspaniała przekąska. Lubię takie połączenia a smalec przygotowuję 2-3 razy w okresie jesienno zimowym. Składniki do smalcu najlepiej kupić u sprawdzonego

Leśny Zakątek
domowy chleb powszedni 104

składniki na jeden bochenek: 450 g mąki orkiszowej lub pszennej 15 g drożdży, świeżych 150 ml wody, letniej 125 ml mleka, letniego 30 g masła, roztopionego

Domowy Smak Jedzenia
Domowy chleb pszenno-kukurydziany 149

Witajcie. Zapraszam na pyszne domowe pieczywo. Chleb pszenno-kukurydziany smakuje wybornie i pasuje zarówno do słodkich jak i wytrawnych dodatków. Polecam Składniki: rozczyn: 50 g drożdży świeżych 1 łyżeczka cukru 4 łyżki ciepłej wody 1 łyżka mąki oraz: 1 szkl mąki kukurydzianej 2 szkl mąki pszennej 1 szkl ciepłej wody 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli mak do posypania

słodkie i nie tylko historie kulinarne
domowy chleb piwosza 106

składniki: 500 g mąki orkiszowej lub pszennej 15 g drożdży, świeżych 200 ml piwa Karmi ciemnego 200 ml wody, letniej 20 g płatków owsianych 40 g

Domowy Smak Jedzenia
Czy zdrowe odżywianie jest drogie? Podsumowanie wydatków z tygodnia drugiego. 182

Śniadanie:  ostatni kawałek ciasta Obiad: makaron z mięsem mielonym i sosem pomidorowym Deser:   brak Kolacja:   zupa z poprzedniego dnia   Dzień szósty : Śniadanie:  chleb z domową „nutellą” i mrożonymi owocami imitującymi dżem II Śniadanie:  sałatka z grillowaną brzoskwinią Obiad:  ryż z ciecierzycą w sosie orzechowym Deser:   koktajl Kolacja:   zupa

Powiedz dietom nie
Jajecznica z pomidorem 176

Jajecznica z pomidorem to klasyczne połączenie szynki, cebuli, jajek z pomidorem. Bardzo szybka i prosta w przygotowaniu. Przepis oraz listę potrzebnych składników przedstawiam poniżej. Składniki 1

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zróbmy sobie.... masło 90

Takie prawdziwe, śmietankowe, mega smarowne. Idealne do pajdy świeżego chleba i domowej chałki, posypanej obficie kruszonką. Bez tłuszczów roślinnych i innych zbędnych dodatków jak barwniki, aromaty czy emulgatory. Po prostu masło ze śmietany, jak to za dawnych lat bywało. A jeśli jeszcze uda Wam się kupić śmietanę od rolnika, to już będzie naprawdę suuuuper :) Zasada jest prosta - im tłustsza śmietana

Cztery Fajery
Stroganow z jelenia 238

rondel i dusimy przez godzinę. Pod koniec gotowania dodajemy zahartowaną śmietanę i jeśli zachodzi taka potrzeba doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Stroganowa podajemy z pajdą pachnącego, świeżego chleba. * użyłam domowego bulionu ** użyłam wina Corte alle Mura Chianti By Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl/ Jeśli spodobał Ci się ten przepis, spróbuj również przepisu na Udziec jelenia

Wędrówki po kuchni

Proponowane wyszukiwania