czas to zmienić. Przede wszystkim mięsa tego nie należy poddawać zbyt długiej obróbce cieplnej. Tak więc ma być szybko i bardzo gorąco, aby soki nadto nie wyciekały. Dość tych mądrości ludowych. Do przygotowania tego dania wykorzystałam Przyprawę gosposi bez glutaminianu sodu i soli od Rafex . W swoim składzie ma: pieprz czarny - grys, majeranek, bazylia, gorczyca, lubczyk, kolendra
MamaOskarkaZamiast kupować gotowce w puszce polecam domowy paprykarz własnej roboty , danie proste w przygotowaniu, szybie i bardzo smaczne to moja propozycja śniadania lub gorącej kolacji, najlepiej smakuje z pieczywem. składniki na 2 porcje 1 makrela 1 czerwona cebula 1 papryka czerwona 1 marchewka 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego łyżka margaryny sól papryka słodka w proszku papryka chilli woreczek ryżu przepis
Smakowite Daniacałą passatę. Przyprawiamy, dodajemy czosnek pokrojony w plasterki, garść pestek z dyni i gotujemy do miękkości. Jeśli będzie potrzeba podlewamy lekko wodą. Danie jest gotowe i podajemy jako dodatek do wcześniej przygotowanych kopytek :) Życzymy smacznego :) Gorące pozdrowienia
vegetanie60minut,-myślę ,że to zalezy od piekarnika.jak ktoś nie ma herbaty to można bez niej...ta herbatka nadaje ładny zielony kolor ..ja dałam cukier puder i mikserem ubijałam od początku ,a pod misą miksera była gorąca woda w tzw.płaszczu wodnym.Pozdrawiam.Jadzia....http://zpierwszegotloczenia.pl/przepis/bezy-matcha
w mojej kuchni60minut,-myślę ,że to zalezy od piekarnika.jak ktoś nie ma herbaty to można bez niej...ta herbatka nadaje ładny zielony kolor ..ja dałam cukier puder i mikserem ubijałam od początku ,a pod misą miksera była gorąca woda w tzw.płaszczu wodnym.Pozdrawiam.Jadzia
w mojej kuchnirozpływa się wprost w ustach, a dodatek wyrazistego lemon curd nadaje mu charakteru. Jest on bardzo prosty i szybki w przygotowaniu, trzeba dać mu tylko czas na schłodzenie w lodówce. Ale warto poczekać... Jest fantastyczny... Gorąco polecam! SKŁADNIKI: 700 g serka śmietankowego z wiaderka (ja użyłam "Naturalnego" Delfiko, do kupienia np. w Netto) 250 g serka mascarpone
Słodko-Słony Świat Ilonydzisiejszy przepis powstał trochę na przekór panującej w UK pogodzie :). "Słoneczne lato" łączy w sobie moje ulubione, orzeźwiające smaki lata. Gorąco polecam wypróbować, jak genialnie smakuje mascarpone z cytryną :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy
Przepisy Aleksandrywiemy: jedni zimę kochają, a drudzy zagorzale jej nie nawidzą. Ale za ten piękny biały widok za oknem zimę jednak da się lubić! Ludzie w taką zimową pogodę miewają przeróżne zachcianki. Większość preferuje gorącą czekoladę, aromatyczną herbatę, grzane piwo lub wino, ale są i tacy, którzy w zimę miewają ochotę na.. lody! Czyli tak jak my dziś. Nasza
Symfonia Smakówglutenu a także bez jajek... Ale to wcale nie przeszkadza, a dla niektórych to wręcz zaleta. Polecam bardzo gorąco, są wyśmienite również dla dorosłych... :-) Przepis znaleziony tutaj ( klik ), tylko troszkę zmodyfikowany, w oryginale był bez substancji słodzących, ja choć dałam 2 łyżki ksylitolu, to i tak mogłyby mieć jeszcze conajmniej z 1 albo i 2. Składniki: - 1,5 szklanki
Smaczne Zdrowe. W dzisiejszym sosie wykorzystałam gotową mieszankę serów gorgonzola i mascarpone, ale można śmiało przygotować ja samodzielnie . Mak, który użyłam do makaronu pełni w tym daniu jedynie rolę dekoracyjną, choć nadaje mu jednak ciekawego posmaku........... Składniki : /2 porcje/ 160-200 g makaronu kokardki /motylki-farfalle/ 150 g sera gorgonzola z dodatkiem mascarpone /lub(...)mieszając podgrzewać do utworzenia gładkiego ,kremowego sosu. -Ugotowany makaron przecedzić i wsypać do gorącego sosu , wymieszać posypać makiem /jeśli wymaga doprawić do smaku/ i przełożyć na talerze. -Gotowe danie udekorować zieloną pietruszką
Zakamarki mojej kuchnisceptycznie podchodzicie do tematu kaszanki, to gwarantuje Wam, ze tej wersji po prostu musicie spróbować:) Danie przygotowuje się błyskawicznie, jest ono świetnym rozwiązaniem na grilla bądź domowe przyjęcie. Bardzo gorąco polecam! SKŁADNIKI (porcja na 4 sztuki): 500 g dobrej jakości kaszanki 4 duże kruche słodkie jabłka(...)jabłka 20-25 minut , sprawdzając po tym czasie czy są gotowe poprzez lekkie nakłucie z boku. Możesz podawać je z pieczonymi ziemniaczkami lub jako osobne danie. Gotowe! Smacznego
Słodko-Słony Świat Ilonymasła orzechowego. Nie znam również takiej, która nie przepadałaby za piernikiem i wszelkimi korzennymi aromatami. Jako że sama uwielbiam zarówno jedno i drugie, postanowiłam połączyć oba smaki w jednym daniu. I tak powstał intensywnie orzechowy (z ciekawym dodatkiem) piernik z migdałami. Koniecznie spróbujcie! *** INTENSYWNIE OWOCOWY PIERNIK Z MASŁEM ORZECHOWYM /przepis własny/ 150 g obranej, dużej i mocno dojrzałej persymony(...)przygotowania piernika użyłam masła kremowego, które dzięki delikatnej konsystencji doskonale połączyło się z pozostałymi składnikami. Osobiście uwielbiam je jeść rozsmarowane na gorącym toście. Świetnie smakuje również bezpośrednio ze słoika, a także... jako dodatek do wytrawnych dań, w szczególności makaronu. A Wy z jakimi produktami najbardziej lubicie łączyć masło orzechowe? * Artykuł sponsorowany
Poranek na słodkolodową. Ta dzisiejsza jest bez sałaty ale jest równie smaczna, co niektórzy stwierdzili nawet, że jest jeszcze lepsza... Polecam bardzo gorąco, to jedna z naszych ulubionych sałatek. Idealna zarówno jako dodatek do grilla jak i jako samodzielne danie, np. na kolację. Zawsze podaję ogórki ze skórą, w sumie to nie wiem dlaczego u nas niektórzy podają ogórki obrane
Smaczne Zdrowefrużelina wyszła dość gęsta, nie sprawdzałam jeszcze, jak wygląda po schłodzeniu. W zależności od przeznaczenia i rodzaju użytych owoców możesz dać mniej żelatyny. Gdy jednak wyjdzie za gęsta, dodaj nieco wrzącej wody i wymieszać do uzyskania pożądanej konsystencji. Gorącą frużelinę możesz przełożyć do słoików, zakręcić pokrywkę i odwrócić do góry dnem, aby zawekować. Zagotowywanie nie wchodzi tu w grę
Anioszek w kuchni