kominkiem i do lodówki do stężenia ser z wiaderka przełożyć do wyższego pojemnika, galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, wlać do sera i pałką blendera zmiksować z 1 minutę na galaretkę malinową dać herbatniki kokosowe z czekoladą, dać połowę masy serowej, na wierzch herbatniki kokosowe i maliny dać resztę masy serowej i dać biszkopty lekko je wciskając
W Mojej Kuchni LubięTarta to danie o ogromnym potencjale, choć często niedoceniane zwłaszcza w naszej szerokości geograficznej. Jednak zachęcam Was gorąco do próbowania i eksperymentowania z nim, a przekonacie się, że jest wspaniałą alternatywa zarówno na co dzień, jak i każdą inną okazję. Dzisiaj propozycja tarty ze szpinakiem i kurczakiem :) Składniki: Ciasto: jajko 1/3 kostki masła 1,5 szklanki mąki szczypta
Taste Of My DayPrzepyszne zielone curry z kurczaka po tajsku - pełne aromatu danie z kurczakiem w towarzystwie pikantnej zielonej pasty curry, której ostrość przełamuje mleczko kokosowe. Polecam gorąco :) SKŁADNIKI 1/2 kg piersi kurczaka 1 cebula 2 dymki 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki zielonej pasty curry 100ml bulionu drobiowego 400ml mleka kokosowego 2 łyżki jasnego sosu sojowego pół limonki olej
Moje Kuchenne RewelacjePierogi ruskie :) Potrzebujemy - ciasto: 450g mąki wrocławskiej 350ml gorącej wody 50g masła Farsz: 0,5kg ziemniaków 0,5kg sera białego półtłustego 1
Bonapetit2xMMusimy również przygotować dużą, szczelną blaszkę, do której wstawimy tortownicę z ciastem i wlejemy wrzątek. Na spód sernika - miksujemy herbatniki w blenderze (dałam pomieszane gatunki, takie jak na zdjęciu – byle było 130g). Masło topimy w mikrofali i gorące wlewamy do zmielonych herbatników. Składniki łączymy, przekładamy do tortownicy, wyrównujemy powierzchnię i wstawiamy do lodówki (do czasu, aż zrobimy masę serową
mojewypiekiinietylkoPrzekładamy do naczynia, przykrywamy ścierką, czekamy że urośnie. SKŁADNIKI NA FARSZ: - kapusta - główka, - cebula - 10, - przyprawy: vegeta domowa, pieprz czarny, pieprz ziołowy, ewentualnie przyprawa do bigosu i dań z kapusty - dla wzmocnienia smaku, - tłuszcz do smażenia cebuli (masło/olej). My smażymy na maśle. WYKONANIE FARSZU: 1. Kapustę drobno szatkujemy, gotujemy w lekko posolonej wodzie(...)widzisz w jakim tempie Twoje dzieło znika... (I tu zapominasz i o wykrzyczanym wcześniej "nigdy więcej" bądź "jaka jestem durna, że dałam się podkusić" i zaczynasz planować, kiedy stworzysz kolejną porcję). Kapuśniaczki są przepyszne zarówno na gorąco jak i na zimno. W pierwszy, drugi i trzeci dzień - ale nie przewidujemy im tak długiego żywota. Albo znikną bardzo szybo, albo
Wypisz Wymalujpysznych klopsików, tym razem z dodatkiem startych na tarce pieczarek oraz lekko ciągnącego się sera ... Mogą być one fajnym bezmięsnym daniem obiadowym albo pyszną kolacją. Smakują tak samo pysznie zarówno na zimno jak i na gorąco. Składniki: (na 11 niewielkich klopsików) 7 jaj ek ugotowanych na twardo 2 jajka (surowe) 200 g pieczarek 2 cebule 2 łyżki
Walijskie PichceniePotrafią pokazać na co ich stać. Woda do picia leje się litrami... Ale mrożona kawa to jest to czego na daną chwilę było mi trzeba. A, że jako odstaję od reguły i nie lubię żadnej gorącej kawy. Zawsze czekam, aż jak to się mówi zesztywnieje. To było coś dla mnie. Przerabiałam różne opcje kaw na zimno. Dziś pierwszy
Malinowe PocałunkiOwocowy Raj obdarował mnie pyszną fasolą, więc powstała gorąca, sycąca grochówka :) Składniki: 50 dag fasoli karłowej Jasia 2 ząbki czosnku 1-2 marchewki
Apetyczna babeczkasię pestek) i zasypałam je cukrem - pozostawiłam na noc, by puściły sok Dnia następnego doprowadziłam masę owocową do wrzenia Jeszcze gorącą przełożyłam do słoiczków, pasteryzowałam krótko. Taki dżem, dość cierpki w smaku będę używać do dań mięsnych. Jeśli przypadnie mi do smaku, na drugi rok znajdę jeszcze inny sposób zakonserwowania śliwy
Proste Potrawypianę - dobrze mieszamy Pora kroimy drobno, posypujemy nim dzwonko ryby z obydwu stron, solimy Masą ziemniaczaną obtaczamy rybę i smażymy na gorącym głębokim tłuszczu Podajemy na grillowanej cukinii. Lampka białego półwytrawnego wina Celebro podana do tego dania będzie
Proste Potrawybliny z dodatkiem dyni podane z kremowym serkiem z kolorowym pieprzem oraz z gotowanym na parze łososiem z truskawkową salsą. Pyszne danie które podałam na kolację dla czterech osób z powodzeniem może stanowić obiad dla dwóch. Gorąco polecam :) bliny (8 szt): 1,5 szklanki mąki gryczanej 200 ml ciepłego mleka 2 kopiaste łyżki puree z dyni jajko
Mienta blogodrobinę bułki tartej. Doprawić solą i pieprzem.Mięso wymieszać z jajkiem, cebulą, doprawić.Mięso podzielić części, każdą rozpłaszczyć, na środek dać łyżkę pieczarek, uformować kotlet okrągły lub podłużny. Panierować w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju z każdej strony[ ja smażyłam we frytkownicy
Moje domowe kucharzenieKalafior w serowym sosie smakuje wyśmienicie. Kurkuma nie tylko wzbogaciła wizualnie danie, ale nadała specyficznego smaku. Żeby danie było bardziej pożywne na spód zapiekanki dałam ziemniaki. 1 kalafior 1 łyżeczka kurkumy SOS: 2 szklanki mleka 50g masła 1 łyżka mąki 200g sera żółtego szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz biały ok 500g ugotowanych ziemniaków Kalafior ugotować w osolonej wodzie(...)dodać starty ser. Wymieszać, aż ser się rozpuści. Można chwilę podgrzać na małym ogniu, aby ser się lepiej połączył. Wylać gorący sos na kalafior. Zapiekać 30min w 180*C bez przykrycia. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , DANIA WEGETARIAŃSKIE , Obiad , Zapiekanki Tagged: beszamel , kalafior , ser żółty , ziemniaki
https:KKuchniaMniamrzepakowy z 1/4 szklanki i wsypać marchew, paprykę, cebulę, podsmażać z 5 minut mieszając - wlać wodę, dać koncentrat pomidorowy, pokrojoną papryczkę chilli z pestkami, cukier, ocet, kucharka, przyprawę w płynie i gotować na mniejszym ogniu z 15 minut na usmażone filety wlać gorącą zalewę i zostawić najlepiej na całą noc aby smaki się przegryzły smaczne śledzie w lekko ostrej papryce
W Mojej Kuchni Lubię