niestety nie jest taki jak powinien być ,ale musiałam wybrać ,kolor albo ilość zapasteryzowanych słoików. Jednak mogę Wam gorąco polecić ten przepis .Zapraszam. 3 kg.jabłek - blogerka doradza antonówki 1 kg.cukru 1 cytryna cynamon - ja nie dałam *************************************** JABŁKA obrać i pokroić w kostkę 1-1.5 cm.i zasypač cukrem, wymieszać i zostawić na całą(...)odparować soku , aby nam zostało do zalania jabluszek.Jabłka dodać do wywaru, sok z cytryny i cynamon jak kto lubi,zamieszac,szybko zagotować i zestawić z ognia.Od razu gorące wlewać do wyparzonych słoików,zakręcić i odstawić do wystudzenia.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiDania przyrządzone w tajinie lub rzymskim garnku są bardzo zdrowe, ponieważ zachowują wszystkie witaminy zawarte w składnikach, których używamy do gotowania. Kilka, niewiele, dań z tajina już publikowałam. Teraz pora na garnek rzymski :) Składniki: 450 gramów dorsza 3 ziemniaki 2 marchewki 1 duża cukinia lub 2 małe 1 i 1/2 szklanki wywaru warzywnego 1/3 kostki masła pokrojonego(...)wkładamy do zimnego piekarnika Ustawiamy temperaturę na 160 stopni i pieczemy ok. 2 godzin. Ja piekłam 1h 45 minut Podajemy gorące i pamiętamy o tym, że nie wolno w garnku rzymskim zostawiać resztek jedzenia(!) Jeśli danie zostaje, to przekładamy na talerz lub do innego, tradycyjnego garnka Smacznego i na zdrowie :) W myśl akcji
Szczęśliwa kuchniaDania przyrządzone w tajinie lub rzymskim garnku są bardzo zdrowe, ponieważ zachowują wszystkie witaminy zawarte w składnikach, których używamy do gotowania. Kilka, niewiele, dań z tajina już publikowałam. Teraz pora na garnek rzymski :) Składniki: 450 gramów dorsza 3 ziemniaki 2 marchewki 1 duża cukinia lub 2 małe 1 i 1/2 szklanki wywaru warzywnego 1/3 kostki masła pokrojonego(...)wkładamy do zimnego piekarnika Ustawiamy temperaturę na 160 stopni i pieczemy ok. 2 godzin. Ja piekłam 1h 45 minut Podajemy gorące i pamiętamy o tym, że nie wolno w garnku rzymskim zostawiać resztek jedzenia(!) Jeśli danie zostaje, to przekładamy na talerz lub do innego, tradycyjnego garnka Smacznego i na zdrowie :) W myśl akcji
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comparty. Kiełbaska z grilla, szaszłyki z karkówki i szaszłyki z kurczaka czy tuszka z pstrąga to niektóre grillowe dania, które z chęcią przyrządzamy. Pyszny grill nie może się obyć bez aromatycznych przypraw, świeżych ziół i wyszukanych marynat. Namawiam gorąco do marynowania w szczególności mięsa i drobiu. Polecam pyszną marynatę do kurczaka , a do wieprzowiny BBQ sos , którym(...)marynuję mięso jak i smaruję podczas grillowania. Tradycyjne dania z grilla jak również te bardziej wyszukane są jak najbardziej wskazane. Wybierając dania na grilla kierujemy się latwością i prostotą. Lubię oryginalne dania, do których niewątpliwie należą burgery z grillowanego łososia, ananasa i awokado . Jest to jedno z grillowych dań, które często przyrządzam. Grill
codojedzeniafajne dość lekkie danie, idealne zarówno na obiad jak i na kolację. Przepis stworzony pod wpływem chwili ;-) Z apetytu na danie trochę inne zazwyczaj, wspólnymi siłami wykombinowaliśmy coś takiego. Wyszło zaskakująco smaczne. Gorąco polecam ! U nas było na kolację (po 1/2 papryki), reszta dzisiaj na obiad (odgrzane na chrupko - pychotka !) Składniki na 6 dość dużych czerwonych(...)piekarnika i zapiec jeszcze ok.10 minut. Ja zapiekłam połowę z serem, druga połowa była bez niczego. Opinie były podzielone , mnie bardziej smakowała wersja z serkiem (ten serek kozi dał super posmak), dzieci wolały bez niczego. Tak więc ilu ludzi tyle gustów. Niemniej polecam obydwie wersje. U nas smakowało wszystkim ;-) Smacznego
Smaczne Zdroweobjętość, ale zdecydowanie pomidory zyskują na smaku. Upieczone pomidory można przechowywać kilka dni w lodówce, ale ja polecam je zalać gorącą oliwą, która dodatkowo wzbogaci się o pomidorowe aromaty, które potem można wykorzystać do przygotowania różnych dań. Pomidory pieczone można również zamrozić. Można jeść pieczone pomidory np. jak chipsy, na chlebie żytnim z mozzarellą , albo na grzance z serem(...)godziny. Czas pieczenia zależy od wielkości i soczystości pomidorów. Pomidory pieczemy aż się pomarszczą, odparują i zaczną lekko brązowieć na brzegach. Gdy ułożymy pomidory w słoiku, możemy zalać je gorącą oliwą. Smacznego! The post Pieczone pomidory appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPODANIE Na gofry nakładamy po 2 sztuki karmelizowanego bekonu, polewamy syropem klonowym (a jeśli nie macie, to wystarczy płynny miód) i szamiemy, póki gorące. Joker zaleca zajadać z szerokim uśmiechem na ustach. OM NOM NOM! * dane dotyczące wartości energetycznych i odżywczych, czasu wykonania oraz ceny są jedynie szacunkowe i mogą odbiegać od rzeczywistości *strona posiada charakter fanartu (twórczości fanów
Nerds Kitchenrazem z mąką, aż do zgęstnienia. Kurczaka wyjmij i niezbyt mocno porozrywaj wzdłuż włókien za pomocą dwóch widelców (stąd pulled chicken), przerzuć do gorącego sosu i lekko przemieszaj, żeby cały się w nim pokrył. Podawaj danie posypane grubo pociętym szczypiorkiem i uprażonym na suchej patelni sezamem. Serwuj z makaronem wonton lub ugotowanym na sypko ryżem jaśminowym. Smacznego! Oryginalny
Kocham Czekoladęfolią aluminiową i wstaw do piekarnika na 25-30 minut. Papryki serwuj posypane posiekaną świeżą kolendrą. Danie możesz przygotować dzień wcześniej, wstawić do lodówki i upiec je na następny dzień. Wówczas postępuj, jak w przepisie: zalej papryki gorącym bulionem, przykryj i wstaw do piekarnika, zwiększając jednak czas pieczenia do 40 minut
Roślinna - blog wegańskiwcale taki mały nie jest. Dlatego, choć odwołuję się tu rzecz jasna do moich czysto subiektywnych upodobań, gorąco polecam każdemu, aby choć raz spróbował kurczaka po andaluzyjsku. Kurczak po andaluzyjsku 2015-01-20 14:33:37 Proste w przygotowaniu, kolorowe danie o oryginalnym smaku. Chude mięso z kurczaka połączone z dużą ilością papryki i pomidorów, wzbogacone dodatkowo zielonymi
Kulinarna Pokusachili i listkami kolendry. Przed samym podaniem skropiłam sokiem z limonki. Dzięki dodatkowi ryby danie jest pełnowartościowe i sycące, ale jednocześnie lekkie. Nie traci nic na odgrzewaniu, więc z powodzeniem przygotujecie je na 2 dni. SKŁADNIKI / 2 porcje ¹⧸₂ szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka gorącej wody 150 g filetu z łososia 200 g zielonych szparagów ¹⧸₂ małej cukinii 1 cebula(...)oregano 2 łyżki sosu sojowego DO PODANIA: ¹⧸₃ papryczki chili (można dać więcej), ćwiartki limonki do wyciśnięcia, listki kolendry WYKONANIE KASZA :Do garnka, najlepiej z grubym dnem, wsypujemy kaszę. Prażymy na średnim ogniu około 1 minutę, często mieszając. Dodajemy 1 łyżkę masła i smażymy jeszcze 2 minuty. Dolewamy 1 szklankę gorącej wody (uwaga, może pryskać). Przykrywamy garnek, zmniejszamy ogień do minimum
cool and mintyktórej przygotujemy wersję płynną, jeżeli mamy dostęp do kuwertury powinniśmy z niej przygotowywać czekolady na gorąco. Podejrzewam że większość z Was takiego dostępu na co dzień nie ma dlatego też użyjemy popularnych marek czekolad które są wd. mnie najodpowiedniejsze dla danego rodzaju czekolady. Jeśli chodzi o czekoladę mleczną najlepsza dla mnie jest czekolada Lindt w wersji Extra Creamy głównie
Kuchnia PROzdrowotnamikserem na dużych obrotach z 5 minut, żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej wody i wlać 5 łyżek gorącej wody, wymieszać i wystudzoną żelatynę porcjami dodawać do sernika w trakcie miksowania tortownica 22 cm, wyłożona folią spożywczą - na dnie poukładać biszkopty, dać sernik i łyżką przygnieść do dna obrane mandarynki podzielić na cząstki i powciskać delikatnie w sernik schować
W Mojej Kuchni LubięDziś przepis na naprawdę szybkie danie. Wystarczy tylko chwila, a pyszne danie, którego się nie powstydzicie może zagościć na waszym stole. Polecam zrobić gorąco, np. dla gości na jutro
Gotuję Testujęzewnątrz chrupiąca skórkę, a w środku gorące, delikatne i rozpływające się w ustach ziemniaki. To proste i tanie danie, które można zjeść solo, ale pasuje również w zestawieniu z mięsnymi propozycjami. Najlepiej wypróbujcie i przekonajcie się sami! Do przygotowania ok 15 pulpecików potrzebujemy: – ok. 500 g ugotowanych ziemniaków (możecie kupić na platformie LokalnyRolnik.pl tutaj ) – ok. 100 g mąki
Szybko Tanio Smacznieprzepis na to przepyszne ciasto pochodzi od mojej rodziny.Jest niesamowite w smaku.Bardzo gorąco go polecam. śliwki-mogą być z kompotu,suszone itp.(ja dałam z kompotu) 12 dag.masła 10dag.cukru szczypta soli 15 kropel zapachu migdałowego 10dag.masy marcepanowej 3 jajka 20dag. mąki pół torebki proszku do pieczenia 25.dag.kremówki 3 dag.płatków migdałowych 1 cukier waniliowy pół łyżki
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkidodawałam) - biszkopty mini (można dać kupne) - kilka truskawek Dodatkowo: - 2 galaretki truskawkowe lub 1 galaretka i 2 łyżeczki żelatyny (ja tak dałam) - odszypułkowane, umyte truskawki Galaretkę i żelatynę lub 2 galaretki zalać 500ml gorącej wody, dokładnie rozmieszać i odstawić do wystudzenia. Masa serowa: 2 galaretki rozpuścić w 500ml gorącej wody, rozmieszać i odstawić do wystudzenia. Chłodną galaretkę umieścić w lodówce
Smaczne ZdroweGotowałam na małym ogniu, cały czas mieszając do momentu, aż kaszka nam zgęstniała. Zdjęłam z ognia, odstawiłam na chwilkę do przestudzenia. Ciepłą (nie gorącą) przełożyłam do pucharka. Banana obrałam i rozgniotłam widelcem. Na ciepłą kaszkę dała trochę truskawkelli, na nią rozgniecionego banana. Podałam jeszcze ciepłe
kruche babeczkipiersi kroimy ostrym nożem na plastry, prostopadle do wykonanych nacięć w mięsie. P iersi indyka z szynką czyli Sonkás pulykamell podałam jako danie obiadowe z zielonymi kluskami śląskimi, sosem pieczarkowym i surówką ze szpinaku. Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Piersi indyka z szynką czyli Sonkás pulykamell appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkopieczonych dań mięsnych z sosem (na Górnym Śląsku zwłaszcza z roladami) lub przyrządzanej na rozmaite sposoby kapusty. Występują także jako danie podstawowe, okraszone stopioną słoniną. Zielone kluski śląskie – czyż nie są urocze? Gorąco polecam i życzę smacznego. Polecam również przepis na : - Kluski śląskie z pesto bazyliowo migdałowym Organizatorką wydarzenia na FB Zielono mi! 7 jest Małgosia
mojewypiekiinietylkomnie nie ma żadnej różnicy) Odlewamy 1,5 szklanki soku i mieszamy w nim budyń. Resztę soku zagotowujemy i wlewamy wczesniej przygotowany budyń. Gorącą masę wylewamy na biszkopt. Na ostudzoną masę kładziemy delicje-ja dałam truskawkowe w białej polewie-PYCHOTA. Na delicje mase 2. MASA 2: Śmietanka 30% ja używam Piątnicy 440 ml 1 zielona galaretka Galaretkę rozpuszczamy w szklance
Moje Słodkie PiekiełkoTakie zapiekanki w zimowe dni to skarb bo rozgrzewają zziębnięte ciała a i energii dodadzą. Wystarczy dodać ulubione składniki i danie gotowe. Ja tym razem zaszalałam z brokułem i makaronem pomidorowym. Polecam gorąco. Zapiekany brokuł z makaronem pod beszamelem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDejcie sie to na trocha do lodōwki abo zamrażalki, a potyn mogecie sie do tego wkrajać trocha szinki, [30] syra, [31] abo dać uwarzōne jajco. [32] Smacznego [1] powiedzieć [2] kreska [3] bardziej [4] gorących potrawach [5] chłodna [6] ją [7] szybko [8] zostawić [9] porządnie [10] pomidorów [11] ogórek [12] ogrodu [13] łyżek [14] tartej bułka
Chop w kuchniblendera razem z cebulą masę zmiksowaną przełożyć na drobne sito aby nadmiar wody z ziemniaków odciekł - placki będą bardzo chrupiące z sita ziemniaki dać do miski i wymieszać łyżką z jajkiem, mąką, papryką, vegetą na gorącym oleju rzepakowym smażyć rumiane placki i odkładać je na ręcznik papierowy - placki są bardzo chrupiące bardzo nam smakują tak podane chrupiące placki ze śledziami
W Mojej Kuchni Lubięminut dół. Ostatnie 10 min dół i termoobieg. Łączny czas pieczenia 65 minut. Po całkowitym wystudzeniu, oprósz ciasto cukrem pudrem! Dajcie znać co sądzicie? Czy przypadł Wam przepis do gustu? Pozdrawiam Was gorąco i zapraszam na Facebooka SmykWKuchni i na profil na Instagramie, znajdziecie mnie pod #smykwkuchni, gdzie możecie zobaczyć troszkę więcej zdjęć! Zapraszam! Przepis zgłaszam
SMYKWKUCHNIczosnku, imbiru i chili, i smaż krewetki po 1,5 minucie na stronę. Gorącą zupę nalej na talerze, posyp grzankami, dodaj gorące krewetki. Więcej info o olejach znajdziecie tu: http://olejeswiata.pl/oleje/ Przepyszne danie! PRZEPIS ZGŁASZAM DO KONKURSU
SMYKWKUCHNIwiele sposobów z różnymi sosami i innym makaronem. A za każdym podaniem można wyczarowywać inne - zaskakujące naszych domowników i gości danie. Fantazja i inwencja zależy od nas prawda?...;-) Proponuję poniższą wariację... Na gorącej patelni podsmażyłam pokrojoną cebulkę,zielone i czarne oliwki, kapary i starty czosnek. Wlałam sos z obranymi ze skórki pomidorami
potrawyregionalneenroladas em couve. Portugalczycy podobnie jak my uwielbiają potrawy z kapusty, a to danie jest rewelacyjne. Kiełbaski zawijane w kapustę są daniem iście królewskim, syte, pyszne, godne największych znakomitości czyli nas samych. Polecam gorąco. Salsichas enroladas em couve - kiełbaski zawijane w kapustę po portugalsku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieminut przed posiłkiem. Ze względu na niezbyt przyjemny, sianowaty smak radzę go jednak dodawać do jogurtu, koktajli czy zupy (nie może być gorąca). Czy młody jęczmień odchudza? Nie ma na to żadnych dowodów, nie dajcie się złapać w marketingową pułapkę! Należy pamiętać, że cudowne specyfiki nie istnieją i nie pokładać w tego typu produktach zbyt dużej nadziei. Młody
Powiedz dietom nieDzisiaj tak gorąco a nam się zachciało sałatki :) Miałam w lodowce kilka produktów więc stworzyłam coś takiego :) powiem Wam że jest pyszna , nam smakowało takie
Sama słodycz i szczypta chiliinni nienawidzą. Gwarantuję , że w tym połączeniu wszyscy się nią będą zachwycać, a nawet z przyjemnością sięgną po dokładkę. Takie pączki podane z gorącym czerwonym barszczykiem są świetnym pomysłem zarówno na obiad, jak i imprezowe danie. CIEKAWOSTKA! W zaledwie stugramowej porcji wątróbki drobiowej znajduje się niemal 10mg żelaza, czyli aż dwadzieścia razy więcej niż w piersi z kurczaka! Dostarcza
Ostra na Słodkoinni nienawidzą. Gwarantuję , że w tym połączeniu wszyscy się nią będą zachwycać, a nawet z przyjemnością sięgną po dokładkę. Takie pączki podane z gorącym czerwonym barszczykiem są świetnym pomysłem zarówno na obiad, jak i imprezowe danie. CIEKAWOSTKA! W zaledwie stugramowej porcji wątróbki drobiowej znajduje się niemal 10mg żelaza, czyli aż dwadzieścia razy więcej niż w piersi z kurczaka! Dostarcza
Ostra na Słodkogorąco... Upały chyba doskwierają już każdemu. Dlatego staram się w domu przygotowywać dania, lody i napoje, które orzeźwiają w te letnie dni mnie i domowników. Dziś zapraszam Was serdecznie na pyszną i dość nietypową lemoniadę. Zielona lemoniada cieszy oczy i znakomicie chłodzi. Spróbujcie. Mojemu skarbowi strasznie podoba się jej kolor. Składniki: 2 świeże, dojrzałe owoce kiwi
Słodkie okruszkizupełnie niesłuszne. Jeśli więc szukacie czegoś wyrafinowanego, zaskakującego, czegoś na szczególną okazję a przy tym niezwykle smacznego i nieskomplikowanego w wykonaniu, polecam gorąco ten przepis! Ponieważ poza podstawą, która wg autorki jest zupełnie innym daniem niż moje, postanowiłam to moje danie nazwać na jej cześć. ;) I tak oto zrodził się: Kurczak à la Magrat Składniki
Kuchnia Prezydentowejtacce aluminiowej na grillu. Kurczaka zamarynuj przez min. 10 minut w przyprawach z kapką oleju. Czas grillowania zależy od rodzaju grilla. Danie będzie gotowe, gdy kurczak będzie złoty a warzywa miękkie. Podawaj na gorąco z ulubionym sosem lub bez. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytuwierzcie, że kubki smakowe szaleją po zjedzeniu porcji takiego deseru . Jest on jakby bardziej orzeźwiający, intrygujący...taka jakby eksplozja na języku. Gorąco polecam! Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło
Przepisy Aleksandryużyć jogurtu o dużej zawartości tłuszczu. Chudy jogurt mógłby nam się zważyć. Dla bezpieczeństwa używamy jogurtu w temperaturze pokojowej i mieszamy z gorącym mlekiem stopniowo. Ja wykorzystałam jogurt grecki firmy Zott. 2 łyżeczki agaru dały mi delikatną konsystencję. Jeżeli wolicie, aby panna cotta lepiej się ścięła, dajcie go więcej. Ilość agaru należy dostosować do zaleceń producenta. Ja używałam agaru
Chilli Czosnek i Oliwakminkiem. Układamy na blaszce wyłożonej matą lub papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200º C na ok. 15 minut. Podajemy gorące. Zupa z zielonej soczewicy z kaszą gryczaną i paluszkami serowymi, to danie jednogarnkowe, proste i bardzo pożywne. Soczewica jest źródłem dobrze przyswajalnego białka, które może być alternatywą dla białka pochodzenia zwierzęcego. W zależności od użytego
mojewypiekiinietylkoGołąbki w młodej kapuście to smaczny sposób na wykorzystanie tego pysznego warzywa. Podane na gorąco z sosem pomidorowym smakują wyśmienicie i mogą doskonale urozmaicić
Smakowite Daniawymieszanej z sezamem. Na koniec smażymy obustronnie na oleju. Sajgonko - krokieciki podajemy jako dodatek do bulionu, barszczu, sałatek, ziemniaków, ale są też pysznym daniem samym w sobie :) No i oczywiście wskazówka: Sajgonko - krokieciki smażcie na gorącym tłuszczu by panierka nie odpadła i by delikatne płatki ryżowe nie przykleiły się do patelni. R E K L A M A google
Smakowy RajTaką roladę możemy podawać na gorąco lub na zimno. Moja rodzinka uwielbia wędlinki które sama przygotowuje w domu, niż te sklepowe, a ja lubię eksperymentować
Kuchnia Danusimogą być dowolne: owoce, bakalie, ciastka, żelki- co tylko lubicie i co można nadziać na metalowe szpikulce (które można zastąpić wykałaczkami). Można dać odrobinę wanilii, cynamonu, rumu lub ulubionego likieru, niech fantazja Was poniesie :) Gorąco polecam! :) * czekolada mleczna- 200 g * kremówka- 200 ml * skórka z pomarańczy- łyżeczka * likier pomarańczowy- 1 łyżka * dodatki- u mnie banan, pomarańcza i pianki
Kraina Miodem Płynącadodatkiem pomidorów. Jeśli lubicie pomidorową z ryżem to danie na pewno Wam zasmakuje ;) Może być samodzielną potrawą lub dodatkiem do dania głównego. Składniki na 2 porcje: 100 g ryżu arborio 2 szklanki gorącego bulionu warzywnego 200 g pomidorów bez skórki (mogą być z puszki) 50 ml białego wina mała cebula ząbek czosnku 2 łyżki masła 2 łyżki
wyzwania kuchennepowstał na konkurs z serkiem Apetina. Cebulę faszerowaną chciałam przygotować już od jakiegoś czasu, ale akurat teraz miałam dodatkową motywację. Przygotowanie tego dania nie jest zbyt trudne, trzeba tylko uważać, by nie poparzyć się gorącą cebulą. Składniki: 3 duże cebule (białe lub czerwone) 1 łyżka serka Apetina Tapas 1/2 szklanki pęczaku 6-7 szt. pieczarek pieprz
Pasja Smakumożesz polać grzanki oliwą z oliwek) - pietruszkę posiekaj - śliwki kroimy na kosteczkę Na talerz wlewamy gorącą zupę, posypujemy grzankami, śliwką i pietruszką. Jemy gorące ;-) Dodatkowo zupę możecie też posypać pestkami z dyni! Przepyszne i rozgrzewające danie! Polecam
SMYKWKUCHNIblendera razem z cebulą masę zmiksowaną przełożyć na drobne sito aby nadmiar wody z ziemniaków odciekł - placki będą bardzo chrupiące z sita ziemniaki dać do miski i wymieszać łyżką z jajkiem, mąką, papryką, vegetą na gorącym oleju rzepakowym smażyć rumiane placki i odkładać je na ręcznik papierowy - placki są bardzo chrupiące bardzo nam smakują tak podane chrupiące placki ze śledziami
W Mojej Kuchni Lubięoven. Często podaję w ten sposób łososia. Można go przygotować wcześniej, wstawić do piekarnika 20 minut przed podaniem. Jest to danie proste w przygotowaniu, łosoś jest smaczny i soczysty, każdy otrzyma porcję gorącą, a pracy jest mniej niż przy smażeniu ryby na patelni. Składniki na 6 osób. 6 filet z łososia 1 cytryna 1 kulka mozzarella
Kulinarny karnet ChristopheraBabeczki - muffinki kokosowe sprawdzają się w roli przekąski do gorącej herbaty, w ponury jesienny dzień. Warto zabrać jedną do pracy lub dać dziecku do szkoły. Moja córa zabrała więcej, po to, by częstować koleżanki :) Babeczki możecie zrobić z owocami lub bez. Ja mam mrożone jagody i już zaczynam z nich korzystać. Warto było zrobić zapasy. Składniki: ( na 12 sztuk
kolorowotorcikowoszybko według mnie to rosół! Uwielbiam ten smak lekko słony z warzywami. Dodatkiem specjalnym były drobiowe klopsiki, które podkradłam mamie przygotowująca inne danie. Wykorzystałam nadmiar kaszy kuskus, która świetnie połączyłam się ze wszystkimi smakami. Gorąco polecam! Składniki: 1 l bulionu drobiowego (skrzydełko z kurczaka, marchew, pietruszka, seler, natka pietruszki) 1/2 szklanki kaszy kuskus 1/2 szklanki wody Klopsiki drobiowe
Truskawkowa FiestaFotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). Fish & Chips w The Pumphouse w Liverpoolu. Postanowiłam przygotować danie w swoim domu. Mam nadzieję, że będzie Wam smakować, Pozdrawiam Was gorąco! Ewa R. CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy AleksandryIdealny na gorące, letnie dni. Najlepiej przygotować go dzień wcześniej,żeby zdążył się schłodzić- bo taki jest najlepszy. Ilości składników oczywiście dowolne i dowolnie można je
Smaczne Zdrowe