dania na gorąco - 8552 przepisów (strona:55/571)

Pappardelle z brokułami 228

możliwości kulinarne stają się nieograniczone. Możemy przygotować go sami lub skorzystać z gotowego. Skorzystałam z gotowego pappardelle – długich, szerokich, karbowanych wstążek do przygotowania smacznego, prostego i szybkiego dania – pappardelle z brokułami. Składniki: - ok. 300 g makaronu - 2 brokuły - 2 szalotki bananowe - 3 ząbki czosnku - koperek - 400 ml śmietany kremówki - 200 ml kwaśnej śmietany - sól, cukier, biały pieprz(...)Gotowałam do chwili, aż sos się zredukuje i będzie gęsty (pod koniec gotowania dodałam pozostałe brokuły). W międzyczasie ugotowałam makaron (al dente), odcedziłam. Gorący przełożyłam na talerz, polałam sosem z brokułami. Wbrew pozorom mimo, że danie jest bezmięsne stanowi smaczny i pełnowartościowy posiłek – na obiad, czy wczesną kolację. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Pappardelle z brokułami appeared first

mojewypiekiinietylko
Placuszki serowe z musem truskawkowym 157

Smażone serniczki mogą być słodką alteranatywą na lekki obiad w gorący dzień lub przekąską na podwieczorek. Dodatek musu trukawkowego powoduje, że danie jest orzeźwiające. Składniki: • 500 g sera białego mielonego • 5 jajek • 8 łyżek mąki • 1 cukier waniliowy • szczypta soli • 1 łyżka octu • olej do smażenia Mus truskawkowy • 300 g truskawek • 1 mały jogurt

To co kocham
GULASZ Z PRĘGI WOŁOWEJ Z BRĄZOWYMI PIECZARKAMI 201

Jeśli nie robiliście dotąd gulaszu z pręgi wołowej, gorąco polecam.  Pręga (inaczej goleń) idealnie sprawdza się właśnie w tym daniu.  Ze względu na dużą zawartość tkanki łącznej  posiada właściwości żelujące, więc fajnie zagęszcza sos i  nadaje mu delikatnego, kremowego smaku. Taki ciemny, zawiesisty gulasz pysznie smakuje  z kaszą lub kopytkami :))  Składniki

Walijskie Pichcenie
Grzybki marynowane 192

łyżki octu  po chwili odcedzić na sicie 2. Zalewa • Do wody dodać ocet ,cukier,sól.  Zagotować zalewę. 3. • Do każdego słoiczka dać kawałeczek cebuli , dodać liść laurowy,pieprz,i gorczycę  Włożyć odcedzone gorące grzyby zalać marynatą zakręcić  Wstawić słoiczki do ciepłej wody. Pasteryzować od zagotowania 15 -20 minut na wolnym ogniu

W królestwie smaków Beaty
Ekspresowe spaghetti z tuńczykiem i cytryną. Łatwe danie z makaronu. 180

chili. Następnie dodać sok z cytryny i oliwę - wymieszać. Ugotowany makaron przełożyć na talerz z tuńczykiem i dodatkami, dokładnie wymieszać. Aby wszystkie składniki dania dobrze połączyły się na talerzu dodać 1-1,5 łyżki gorącej wody z gotowania makaronu i wymieszać. Smacznego

Codziennik Kuchenny
Bezglutenowe ciasteczka z musli 129

Nutrifree z płatkami kukurydzianymi i owocami suszonymi dzięki czemu ciasteczka były cudownie delikatne i chrupiące.  To jedne z tych wypieków , którymi nie da się tylko poczęstować. Doskonałe do kawy, ale też szklanki mleka. Gorąco Wam polecam! Z podanej porcji wyszło mi 24 ciastka. SKŁADNIKI: 190 g roztopionego masła 140 g bezglutenowego musli z owocami - u mnie Nutrifree (klik

Kuchnia bezglutenowa
Bardzo orzeźwiający sorbet cytrynowy 263

właśnie taki robię w domu, słodko kwaśny, z nutą mięty, dzięki której jest jeszcze bardziej orzeźwiający. Taki sorbet cytrynowy to doskonały deser na gorące dni, ale też idealny przerywnik podczas obiadu złożonego z kilku dań bo odświeża kubki smakowe. Możecie go zrobić nawet jeśli nie macie maszyny do lodów. Wtedy trzeba co pół godziny wyciągać pojemnik z płynem cytrynowym

Smaczna Pyza
Makaron z sosem serowym 162

taki miałam właśnie dzisiaj. Dobrze jest wtedy mieć jakieś ,,wyjście awaryjne''. I włąśnie takim wyjściem awaryjnym może być makaron z sosem serowym.  Danie smaczne i sycące, a zrobić je można w 15 minut. Gorąco polecam! Składniki: 500g makaronu (u mnie penne pełnoziarnisty) 75g masła 3 łyżki mąki 3 szklanki mleka 350g tartego sera 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej

kuchnia doski
Pulpety w sosie pomidorowym 174

czasie wyjąć pulpety na chwilę łyżką cedzakową, by zagęścić sos mąką i śmietaną. W niewielkiej ilości wody rozrobić 2 pełne łyżki mąki (można dać mniej, jeśli preferujmy bardziej rzadki sos), dodać śmietanę i nieco gorącego bulionu. Mieszankę  wlać do sosu i zagotować. Włożyć z powrotem pulpety do garnka. Doprawić sos solą, pieprzem. W razie, gdy by był zbyt kwaśny

Wołowina od rekina
Ryż z warzywami z woka 209

mieć przygotowany wrzątek do zalania ryżu.  Do garnka o grubym dnie wrzucamy łyżkę masła klarowanego.  Rozpuszczamy. Do garnka wsypujemy ryż (ja dałam ok. 2 szklanek).  Prażymy ryż na maśle. Po chwili zalewamy gorącą wodą.  Dolewamy wody tak, aby ryż dochodził do siebie w trakcie gotowania.  Do ryżu można dodać trochę kostki rosołowej i curry

Kuchnia smaków
Udon ze smardzami 154

lasów. Dostałam 3 dorodne smardze i postanowiłam usmażyć je z makaronem udon. Udon czyli rodzaj grubego japońskiego makaronu zrobionego z mąki pszennej. Danie wyszło znakomite więc jak tylko uda się zdobyć smardze polecam gorąco. Udon ze smardzami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Prosta i szybka tarta wytrawna 200

pieczenia przypatrujemy się tarcie. Powierzchnia ma ładnie się ściąć. Wszystko zależy od posiadanego piekarnika – czasem trzeba tartę potrzymać nieco dłużej. Gdy uznamy, że danie jest gotowe, wyjmujemy je z piekarnika i pozwalamy chwilkę odstać – gorące nadzienie może trochę „pływać”. I gotowe! Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest prosty. Nic trudnego – układamy gotowe ciasto w formie, wrzucamy składniki

Proste-przepisy.pl
Szparagi z kurczakiem w sosie kokosowo- ananasowym! 123

jędrne! Z całości warzyw również wydzieli się sporo sosu i aromatu. Pamiętajcie też, że pomidorki koktajlowe dodajemy przecięte, chcemy aby ich kwaskowatość nadała daniu aromatu.  Mięso z kurczaka musi być mięciutkie. Całość wykładamy póki gorące! Smacznego

SMYKWKUCHNI
Brownie paleo (ciasto czekoladowe z batatów) 293

pieca nagrzanego do 185 stopni i piecz przez 25 do 30 minut. Podczas pieczenia ciasto pachnie obłędnie , pamiętaj o zaryglowaniu drzwi przed sąsiadami Daj ciastu ostygnąć jakieś 10 minut, zanim wyciągniesz je z foremki. Gorące jeszcze brownie możesz posypać startą drobno gorzką czekoladą i wiórkami kokosowymi . Jeśli wolisz bardziej gorzki i mocniejszy czekoladowy smak, możesz dodać więcej kakao. Wilgotność końcowego

PaleoSMAK
zielony groszek w słoiku 142

wyłuskałam, opłukałam i osączyłam. Zalałam w naczyniu wrząca wodą ( wody dałam tyle żeby przykryła groszek) z dodatkiem soli i cukru. Na każdy litr wody dałam czubatą łyżeczkę soli i czubatą łyżkę cukru. Gotowałam 3 minuty. Gorący przełożyłam do słoików.Pasteryzowałam pierwszego dnia 30 minut, licząc od chwili zagotowania. Następnego przez 20 minut

Darcia w kuchni