ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1322/3191)

Sernik z pomarańczami 178

Dzisiaj na blogu przepis na ciasto, na które sporo osób czeka, gdyż widziało zdjęcie na FB-ku i prosiło mnie na priv o przepis Sernik z pomarańczami to kolejny sernik, który mogę dodać do kolekcji moich sprawdzonych sernikowych przepisów . Przepis jest banalnie prosty, wyproszony od mojego sernikożercy z okazji Walentynek, a zrobiłam go w zasadzie od niechcenia. Sernik jest(...)dodajemy miękkie masło, potem budyń (proszek) proszek do pieczenia i sok pomarańczowy. Miksując dodajemy stopniowo cały twaróg. Następnie dodajemy ubite białka, łączymy z masa twarogową za pomocą łyżki. Foremkę smarujemy masłem i obsypujemy mąką. Przekładamy ciasto do formy, wyrównujemy, obkładamy plastrami pomarańczy. Sernik pieczemy godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Po tym czasie nie otwieramy piekarnika, ale zostawiamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Skubaniec z owocami (kruche ciasto z owocami) 223

jagody, ale można też wykorzystać świeże jabłka starte na tarce o dużych oczkach. Dodatkowo zastosowałam słodką posypkę z orzechów laskowych. Przepisów na ciasta i ciasteczka na kruchym cieście jest na blogu cała masa tutaj. Skubaniec z owocami (kruche ciasto z owocami) wyszedł pyszny, rozpływał się w ustach.     1/2 kg mąki 1 kostka margaryny lub masła 5 żółtek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kukurydziane ciasto bananowe z borówkami 110

rozgnieść widelcem. Zmiksować z jajkami, jogurtem, olejem, cukrem oraz skórką i sokiem z cytryny. Mąkę przesiać z proszkiem i, miksując utrzeć na gładką masę. Formę keksową o wymiarach 25 na 12 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wlewać porcjami, wsypując porcjami borówki. Ostatnią warstwę stanowią owoce. Piec do suchego patyczka (ok. 50 minut) w temperaturze

Czerwień i błękit
Czarny las 32176

nich sztywną pianę, do której dodajemy stopniowo cukier. Do ubitej piany dodajemy po 1 żółtku i całość miksujemy na najniższych obrotach miksera. Do masy jajecznej dodajemy mąkę z kakao i całość mieszamy za pomocą drewnianej łyżki. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 35-40 minut (do suchego patyczka). Biszkopt

paapilotkaa
Muffiny z budyniem i nutką pomarańczy. 142

składniki mieszamy w jednej misce  , w drugiej jajka , kefir, olej i sok z pomarańczy łączymy w jednolitą masę. Łączymy zawartość dwóch misek , mieszając całość tylko łyżką. Przygotowujemy formę do muffinek , wykładamy papierowymi papilotkami. Na dno każdej papilotki wykładamy łyżeczkę ciasta , na to łyżeczkę zimnego budyniu i znów wykładamy łyżeczkę  ciasta . Staramy się przykryć dokładnie budyń. Wierzch babeczek posypujemy

Malinowa Kawiarenka
Tort czekoladowy z kremem z ricotty i mascarpone (Torta al cioccolato con crema di ricotta e mascarpone) 190

piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Krem Miksujemy mascarpone z ricottą i cukrem pudrem na gładką masę. Mascarpone i ricotta powinny być zimne, dopiero co wyjęte z lodówki. Krem odstawiamy na 30 minut do lodówki. Tort Przestudzone ciasto przekrawamy na 3 blaty . Każdy blat smarujemy kremem i kładziemy jeden na drugi. Wierzch tortu dekorujemy kremem

La grande e la piccola cuoca
Ciasteczka szafranowo-cytrynowe 162

niej skórkę oraz wyciskamy sok. Mąki mieszamy. Wszystkie składniki zagniatamy, razem z cytrynową skórką i sokiem, Przygotowanie ciastek: Rozwałkowujemy ciasto szafranowe oraz cytrynowe. Jedno nakładamy na drugie i zwijamy w ciasny rulon. Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki, żeby masa się schłodziła (około 1 godziny). Odwijamy folię. Kroimy na dowolnej grubości plastry i lekko spłaszczamy. Pieczemy w temperaturze

Życie zamknięte w smaku
Sernik z Białą Czekoladą i Mascarpone 290

Czekoladą i Mascarpone - Sposób przygotowania : Herbatniki, masło i mielone migdały zmiksować w food procesorze. Wyścielić powstałym "ciastem" dno tortownicy (22 cm) wcześniej wyłożonej pergaminem i podpiec w piekarniku w temp. 170 stopni przez ok. 7 minut.  Wyjąć z pieca i przygotować masę sernikową.  Śmietanę kremówkę podgrzać. Jak zrobi się lekko ciepła wrzucić czekoladę, a gdy tylko się rozpuści(...)ziarenka wanilii, mąkę i wszystko zmiksować. Wlać czekoladę i dokładnie wszystko wymieszać. Boki tortownicy wysmarować tłuszczem i przelać przygotowaną masę serową. Piec w temperaturze 150 stopni przez 60 minut, po czym wyłączyć piec i pozostawić sernik na kolejną godzinę. Gdy ciasto wystygnie, białą czekoladę wraz z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej. Polać ciasto, a wierzch posypać podprażonymi na suchej patelni

Słodka Strona
Zimowe babeczki 184

dodaniu. Wlać miód i melasę, cały czas miksując. Mąkę przesiać, wymieszać z cynamonem, proszkiem i sodą. Partiami dodawać do ciasta na zmianę z mlekiem, miksując na najniższych obrotach miksera, tylko do połączenia składników. Na koniec dodać żurawinę, wymieszać łyżką. Masę przełożyć do wysmarowanej masłem formy na babeczki. Piec w 160 st. C. przez 25-35 minut, do suchego patyczka. Ostudzić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Brownie czekoladowe 1309

Dziś coś dla fanów czekolady-amerykański klasyk. Proste i szybkie w przygotowaniu ciasto czekoladowe. Czas przygotowania: 30 min.Składniki na formę 20 x 30 cmKoszt przygotowania: 14,00 złSKŁADNIKI na brownie czekoladowe:250 g ciemnej gorzkiej czekolady 70%230 g masła3 jajka270 g białego cukru kryształ1/2 łyżeczki aromatu waniliowego140 g mąki pszennejszczypta soliPRZYGOTOWANIE:Formę prostokątną smarujemy masłem(...)mieszamy mikserem na niskich obrotach.Następnie dodajemy przesianą mąkę i sól. Delikatnie i dokładnie mieszamy mikserem na niskich obrotach na jednolitą masę.Masę przelewamy do formy i wstawiamy do piekarnika na 20-23 min.Upieczone ciasto odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Smacznego

kulinarnyJa
Sernik cytryna z pomarańczą i kokosem 102

swoim życiu pewien etap. Na jej życzenie upiekłam ten serowy smakołyk, chcąc osłodzić jej sentymentalną chwilę pożegnania. Mieszanka serów sprawiła, że ciasto wyszło kremowe, ale lekkie i zwarte. Postawiłam na prostotę, więc skupiłam się, aby masa serowa była aromatyczna i rozpływała się na podniebieniu. Klasyka obroni się sama, dlatego postanowiłam, że cytrusami dodam mu smaku i zapachu. Przepis jest prosty(...)masy dodajemy po łyżce ricottę, mascarpone, śmietankę. Miksujemy chwilę na niskich obrotach. Masę serową przekładamy do tortownicy 24cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównujemy wierzch, tak, aby na powierzchni masa była równiutka i nie zrobiły się w trakcie pieczenia bąbelki powietrza. Tortownicę umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 200C. W tej temperaturze pieczemy sernik ok. 15 min. Po tym czasie zmniejszamy temp

Raj dla Podniebienia
Ciasteczka jogurtowe z polewą czekoladową (Biscotti allo yogurt con glassa al cioccolato) 144

wierzchu s ą  lekko twarde ale za to w środku miękkie, pachn ą ce jogurtem i masłem. SKŁADNIKI Z podanych składników zrobiłam 30 sztuk serduszek Ciasto 400 gr m ą ki pszennej 100 gr masła (wcześniej wyjętego z lodówki, żeby było miękkie)  150 gr cukru 200 gr jogurtu naturalnego 8 gr proszku do pieczenia(...)Ciasteczka Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą. Masło pokroić na kawałki i zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać jogurt, potem mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. Całość zmiksować. Ciasto jest dość luźne, dlatego należy włożyć do lodówki na ok. godzinę. Na stolnicy obsypanej mąką rozwałkować ciasto i wykrawać foremkami serduszka.  Ciasteczka

La grande e la piccola cuoca
Jagodowe ciasto jogurtowe-Heidelbeerkuchen 158

inaczej ciasto ,podobnie jak przy muffinkach bedzie twarde.Mase wylozyc do foremki wylozonej papierem do pieczenia.Piec 25-30 minut.Ostudzic na kratce.Gdy ostygnie przciac w poprzek na dwie czesci.Dolna pozostawcie wieksza.Gorna podzielic na 8 rownych czesci.Sparzyc cytryne.Zerzec skorke z cytryny i wycisnac 2 lyzki soku.Twarozek,cukier skorke cytrynowa z sokiemi cukier waniliowy wymieszac mikserem .Smietane kremowke ubic na sztywno.Wymieszac z masa(...)serowa.Konfiture wymieszac z reszta jagod.Mase serowa rozsmarowac na spodzie ciasta.Na krem nalozyc konfiture z jagodami i lekko pomarmurkowac (porobic esy-floresy,by masy sie lekko wymieszaly).Nalozyc podzielona na czesci gore.Posypac cukrem pudrem.Zycze smacznego!1 porcja ciasta to 316 kcal i zawiera:8 g bialka,8 g tluszczu, 50 g weglowodanow

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pierogi "ruskie" 180

Chyba najbardziej popularne pierogi. Przedstawimy naszą wersję. Składniki na ciasto: -4 szklanki mąki -250 ml ciepłej wody -2 żółtka -2-3 łyżki oleju -łyżeczka soli Składniki na farsz: -1 kg ugotowanych ziemniaków -1/2 kg twarogu -cebula -2 ząbki czosnku -przyprawa warzywna -pieprz -olej do smażenia    Ziemniaki i twaróg mielimy w maszynce.    Cebulę i czosnek kroimy(...)przyprawą warzywną   i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju.    Dodajemy do masy ziemniaczano - serowej, przyprawiamy do smaku pieprzem i warzywkiem ( masa musi mieć wyrazisty smak ) i dokładnie mieszamy. Farsz gotowy. Z podanych składników zagniatamy ciasto pierogowe. Dzielimy je na części i rozwałkowujemy na cienkie placki.    Wycinamy krążki o średnicy zależnej od pożądanej wielkości pierogów

Maminek kulinarny
Ciasto marchewkowe na pierwsze urodziny bloga 238

krem. Masło (w temperaturze pokojowej) utrzeć z cukrem za pomocą miksera. Następnie stopniowo dodawać twaróg (ja go wcześniej rozgniotłam widelcem, można też zmielić). Miksować, aż masa będzie gładka.  Po 35 minutach wyjąć ciasto i odstawić do ostygnięcia. Następnie przekroić wzdłuż na pół i przełożyć połową kremu. Drugą częścią kremu posmarować wierzch ciasta. Posypać orzechami. Wstawić do lodówki na kilka

Zgrabne Gotowanie

Proponowane wyszukiwania