ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1319/3191)

sernik gotowany z owocami 166

Polecam sernik gotowany tzw. gotujemy masę serową zamiast ją piec. Zalety? Sernik nie opada, ma zwartą i gęstą konsystencję sernika pieczonego, jest szybki do przygotowania. Oprócz

Ugotujmy Coś
Truskawkowy sernik na zimno z bananami w galaretce 275

smaku. 3. Twaróg przełożyć do dużej miski, miksować dodając stopniowo truskawki (jeśli masa będzie zbyt mało słodka dodać więcej cukru). 4. Do masy twarogowej dodać rozpuszczoną żelatynę. Dokładnie wymieszać i wylać na biszkopt. Wstawić ciasto do lodówki. 5. Galaretki rozpuścić w 5 szklankach wrzątku. Gdy już będzie tężeć na sernik wyłożyć pokrojone banany (można skropić sokiem z cytryny - ja zapomniałam

A Ty Smakuj Mnie
Puszyste placuszki na kefirze z nektarynką 222

mąkę wymieszaną z cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia oraz solą. Wszystko zmiksować na gładką masę. Nektarynki pokroić w drobną kostkę i dodać do masy. Wymieszać dokładnie łyżką. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju. Nakładać łyżką porcje ciasta formując płaski placek. Smażyć na średnim ogniu z obu stron na ciemnozłoty kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Szklanka do odmierzania składników o pojemności

Monia miesza i gotuje
Sernik z jogurtu i serka ricotta 187

miksujemy Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Delikatnie łączymy z masą serową. Dno tortownicy o śr. 24 cm wykładamy biszkoptami, wylewamy masę. Pieczemy w temp. 180*C przez ok. 50-60 min. Wierzch ciasta powinien być zarumieniony.  Po upieczeniu ciasto zostawiamy przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika, aż do całkowitego wystudzenia. Następnie wkładamy na kilka godzin do lodówki

Proste Potrawy
sernik na zimno z truskawkami – bez pieczenia 256

składniki na masę serową: 1000 sera 2 galaretki truskawkowe 120 g masła 160 g cukru pudru 500 ml gorącej wody dodatkowo: okrągłe biszkopty 1 galaretka truskawkowa

Domowy Smak Jedzenia
NALEŚNIKI Z TWAROGIEM OWOCOWYM 188

mąka i jajo, mieszamy potem dodajemy stopniowo wodę aby konsystencja była dość płynna na koniec olej wymieszać i odstawić na 10 min aby ciasto "doszło", usmażyć naleśniki 2. Twaróg, owoc i kakao zmiksować na jednolitą masę i wypełnić naleśniczki  :) *Uprzedzam, że z mąki jaglanej naleśniki wychodzą dość łamliwe dlatego najlepiej spożyć je od razu po zrobieniu kiedy są miękkie

Zdrowie i pysznie na talerzu
Truskawowe conieco 181

zimno. Ciasta i desery bez pieczenia to zdecydowanie oszczędność czasu, a w letnią pogodę idealny sposób na orzeźwienie.  Dzisiaj zamiast klasycznego ciasta na zimno postanowiliśmy przygotować przepyszne muffinki z truskawkowym musem i budyniową masą. Tak przygotowany deser to doskonała alternatywa dla lodów! :) SKŁADNIKI (24 foremki): paczka okrągłych biszkoptów 2 budynie na 0,5 l każdy 600 ml mleka

Kuchnia od dwojga
Tanie orzechowe ciasteczka 146

cukru pudru 3 łyżki drobno posiekanych orzechów 2 łyżki śmietany jajko lub mleko do posmarowania Masło ucieramy z cukrem na jednolitą masę. Pod koniec dosypujemy 2 łyżki orzechów oraz śmietanę. Wyrabiamy na gładkie ciasto i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut.  Schłodzone ciasto wałkujemy na ok. 1,5 cm placek i wycinamy ciasteczka. Układamy na posypanej mąką

Kuchnia od dwojga
Bułki serowe 171

być ser twaróg. Nie możemy tutaj wykorzystać sera wiaderkowego.Więcej przepisów na bułki znajdziecie w zakładce BUŁKI Ciasto 1/2 szklanki ciepłej wody 1/2 szklanki ciepłego mleka 500 g mąki 30 g świeżych drożdży 1/2 szklanki oleju 6 łyżek cukru 1 jajko Masa serowa 250 g twarogu cukier do smaku 70 g roztopionego masła Twaróg ugnieść widelcem wraz z roztopionym masłem(...)gładką masę. Do miski wlać ciepłą wodę, rozkruszyć drożdże i dokładnie wymieszać. Wsypać cukier, dodać białko, ciepłe mleko, olej, mąkę i wymieszać, a następnie zagnieść ciasto. Z ciasta uformować kulę, włożyć do miski, nakryć bawełnianą ściereczką i ostawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Uderzyć dłonią w ciasto dwa razy i odstawić do ponownego wyrośnięcia. Ciasto

O kuchni z uczuciem
Torcik Porzeczkowo - Serowy 178

wyrośnie to nawet na trzy i smarujemy najpierw dżemem następnie wykładamy 1/2 masy serowej, przykrywamy blatem, na to znów dżem i reszta masy serowej. Polewa 5. Czekoladę rozpuszczamy nad kąpielą wodną. Wylewamy na środek ciasta dodając do niej jedną łyżeczkę dżemu i całość rozprowadzamy tworząc esy floresy.  Gotowy torcik chowamy do lodówki na co najmniej

Gotowanie...to proste !
Ciasteczka cytrynowe z białą czekoladą 164

białości. Dodać jajko i dokładnie zmiksować. Dodać mąkę, proszek, sok, skórkę z cytryny, całość ponownie dokładnie zmiksować. Czekoladę posiekać i dorzucić do masy, wymieszać łyżką. Piekarnik nagrzać do 190 st. C. Łyżeczką wykładać kulki ciasta (niezbyt blisko siebie, bo ciastka się rozpłyną i urosną) na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 10 min. Wystudzić na blaszce (tuż po upieczeniu

Słodkie inspiracje
Naleśniki z jagodami z jogurtu greckiego 161

szklanki jogurtu greckiego 1/2 + 1 łyżka mąki 2 - 3 łyżki jagód ze słoika wraz z sokiem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jajko mieszamy na jednolitą masę z jogurtem za pomocą łyżki, dodajemy mąkę i całość dokładnie mieszamy, ciasto powinno być gęste. Dodajemy jagody wraz z sokiem i mieszamy. Sok z jagód spowoduje, że ciasto będzie rzadsze ale o to nam chodzi. Ciasto

Delusional Trine
Sasanki - ciastka owsiane z sezamem w czekoladzie (z nutą kawy) 192

cukier i schłodzone masło - uprzednio pokrojone na kilka części. Całość dokładnie wymieszać (najlepiej za pomocą dłoni) i na końcu połączyć z mlekiem. Gotową masę schłodzić w lodówce - przez około 20-30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość 5 mm i wykrawać z niego (np. szklanką) okrągłe ciasteczka. Ciastka przełożyć na blachę wysłaną papierem do pieczenia i wstawić

Di gotuje
Piernik na kwasie chlebowym 217

piernika, wymieszać i odstawić na 10 minut. Jajka utrzeć z cukrem, wlać olej. Obie maki przesiać, wymieszać z sodą, proszkiem i kakao. Do masy jajecznej wlać kwas z miodem, wsypać mąkę i zmiksować na gładkie ciasto. Keksówkę (11x28)* wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 55 minut w temp. 170stC do suchego patyczka. Upieczony piernik

Obiad gotowy
Mini pączki z serem ricotta 227

Serek ricotta ucieramy mikserem na gładką masę. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier i wanilię ciągle ucierając wszystko mikserem. Powinna nam wyjść masa znacznie gęstsza niż na naleśniki. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy ciasto na rozgrzany tłuszcz. Smażymy z obu stron jak pączki w temperaturze nie zbyt wysokiej żeby zdążyły usmażyć się w środku. Przed podaniem posypujemy cukrem

Życie zaczyna się w kuchni

Proponowane wyszukiwania